Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 1. etape af Tour du Limousin
15. august 2017 15:23 af Emil AxelgaardFoto: Sirotti

En usædvanligt svær udgave af Tour du Limousin indledes ganske passende med en etape, der allerede kan vise sig afgørende for klassementet. Løbet har altid været et paradis for puncheurs, og de vil igen se frem til at skulle spurte om sejren på førstedagen, hvor der sluttes på en spektakulær mur med ramper på helt på til 15%.

Ruten

Det er ikke sjældent, at løbet er startet med en af de hårdeste etaper, men det er ikke tilfældet i år. Faktisk lægges der ud med den fladeste etape i løbet. Det betyder dog ikke, at der er tale om en sprinteretape. Tværtimod kan det vise sig at blive en af de helt afgørende etaper, da der venter en yderst stejl mur i finalen.

 

I alt skal der tilbagelægges 168 km mellem Panazol og Rochechouart, og de byder på noget af de letteste terræn, man finder i regionen. Fra starten bevæger man sig gennem let terræn mod sydvest og syd forbi kategori 3-stigningen Cote de l’Aihuille (1,3 km, 5,5%) efter 14,6 km og den første spurt 28 km frem til et vendepunkt. Herefter går det mod nordvest frem mod målbyen. Undervejs venter kategori 3-stigningerne Cote de Courbefy (3,1 km, 4,2%) og Cote du Grand Puyconnieux (2,7 km, 5,5%) efter hhv. 74,1 og 92,6 km samt den anden indlagte spurt efter 107,5 km. Efter 126,5 km krydser man målstregen, og derefter afsluttes løbet med en omgang på en 43,4 km rundstrækning i området sydvest for målbyen. Den er stort set helt flad og byder på den sidste spurt med 32,1 km igen. Til slut venter en 200 m lang, 6 m bred opløbsstrækning, der stiger voldsomt med stykker på helt på til 15%. I alt byder etapen på 2765 højdemeter

 

Rochechouart var senest målby i 2013, hvor Martin Elmiger tog en sjælden udbrudssejr ved at slå Yukiya Arashiro i spurten. Også i 2007 lykkedes det et udbrud at sejre, denne gang med Lilian Jegou som første mand over stregen. Det samme skete i 2002, hvor etapegevinsten gik til Robert Sassone.

 

 

 

Vejret

Der bliver tale om en vejrmæssigt blandet start. Således venter en overskyet tirsdag, der dog burde holde tør og byde på temperaturer på behagelige 24 grader. Der vil kun være en let vinde fra sydvest, hvilket giver modvind og sidemodvind på første del af etapen og dernæst sidevind fram til rundstrækningen. Her vil der være modvind på første del og medvind på sidste del.

 

Favoritterne

Desværre er Tour du Limousin kendt for at have elendige løbsbøger, der giver ingen eller meget lidt information om etaperne. Det er bestemt også tilfældet denne gang, hvor bakken op til mål er fuldstændig ubeskrevet - bortset fra en bemærkning om, at det stiger med op til 15% på de sidste 200 m. Hvor lang bakken er, er uklart, og det er ikke lykkedes at opstøve information via andre kilder. Under alle omstændigheder er der tale om en kort stigning, men hvor lang og stejl den er, vides ikke med sikkerhed.

 

Etapen bør dog under alle omstændigheder skulle afgøres i en spurt på bakken. Løbet har samlet et fabelagtigt felt af puncheurs, der alle må have blik på både denne etape samt specielt den samlede sejr. Sidste år begik man en brøler ved at lade et udbrud køre hjem første dag, og det må have lært feltet en lektie. Vi forventer, at Ag2r, FDJ, Beobank, Androni og Delko alle vil tage del i ansvaret og sikre, at der skabes samling. Vinden vil kun være let og derfor ikke et tema.

 

Usikkerheden om stigningens sværhedsgrad gør det svært at pege på favoritter, men det er dog et faktum, at der helt tæt på stregen er meget stejle passager. Det får os til at pege på Alexis Vuillermoz som vores favorit. Franskmanden er en fremragende puncheur, og han syntes i Touren at have nået et helt nyt niveau. Dette er imidlertid hans første løb siden Touren, og som for alle andre er det derfor usikkert, hvordan han er kommet sig. Hvis han er så stærk, som han var i Tourens tredje uge, burde han imidlertid være med i kampen om sejren i dette løb. Han foretrækker de helt stejle stigninger, og denne kan meget vel vise sig at være for let for ham. Med så stejle procenter tæt på mål, vil han dog være konkurrencedygtig. Er han i form, burde han være den stærkeste, og derfor tror vi på franskmanden som vinder.

 

Vi har været meget i tvivl om, hvad vi skal mene om Mathieu van der Poel. Hollænderen er en fremragende puncheur, der senest vandt det hårde Dwars door het Hageland efter en duel med Wout Van Aert og derfor er i form. Han er imidlertid ikke klatrer, og vi kan have vores frygt for, at de stejle procenter vil være en anelse for meget. Van der Poel har dog vist, at han kan håndtere det meste og slå WorldTour-ryttere på højeste niveau, og han var suveræn i disse puncheurfinaler i Boucles de la Mayenne. Han er langt hurtigere end Vuillermoz. Spørgsmålet er, om stigningen bliver for stejl.

 

Modsat mange af rivalerne har supertalentet David Gaudu vist, at han er i storform. Således vandt han den første bjergetape i Tour de l’Ain efter en magtdemonstration sammen med kaptajnen Thibaut Pinot, og han sluttede endda som nr. 2 samlet. Dette løb passer ham dog langt, langt dårligere. Han viste dog i Fleche Wallonne, at han har et godt punch, og hans storform vil bringe ham langt. Det er klart, at stigningen skal være svær for, at kan vinde, men med de stejle ramper burde han være med fremme.

 

Løbet passer også fremragende til Julien Simon, der imidlertid også har holdt pause efter Touren, og derfor befinder sig i en ukendt tilstand. Når han er i form, er han imidlertid specialist i at spurte på en bakke, og denne etape burde passe ham som fod i hose, da han i Fleche Wallonne har vist sin styrke på stejle procenter også. Holdet har også Nicolas Edet, der ikke er helt så eksplosiv, men altid gør det godt i dette løb. Florian Senechal og Clement Venturini er også specialister i at spurte op ad bakke og er begge i form. Vi frygter dog, at stigningen bliver for stejl for dem begge.

 

Mere formstærk burde den tidligere vinder Mauro Finetto være. Desværre synes han ikke helt at være på samme niveau som for tre år siden, hvor han vandt løbet, og han ikke imponeret i stigende spurter på det seneste. Denne stigning kan samtidig være en anelse for stejl. Han viste dog stigende form i Vuelta a Burgos. Delko har også yderst formstærke Angel Madrazo, der med andenpladsen i Getxo viste, at han kan spurte op af bakke. Han mangler dog nok eksplosiviteten til at blande sig med de allerhurtigste.

 

Francesco Gavazzi har altid gjort det godt i dette løb, der passer ham fremragende, og det er specielt tilfældet i år, hvor de hårdere finaler burde tiltale ham. Han har dog haft et halvskidt år, hvor han ganske ofte har været et stykke fra formen, og han har ikke været så konkurrencedygtig som tidligere. Han har netop kørt Tour de lAin, hvor ruten dog var for svær, og derfor er det svært at sige, hvad vi skal forvente. Vi er bange for, at denne stigning er for stejl til, at han kan vinde. Holdet har også stortalentet Andrea Vendrame, der ha vist sig fremragende til at spurte op af bakke, men vi frygter at finalen også for ham er for svær.

 

På papiret burde det være et godt løb for Romain Hardy, der også er specialist i puncheurfinaler. Efter en fremragende start på året har han dog ikke været på helt samme niveau på det seneste, og han har flere gange skuffet. Også han kommer fra Touren, og hans form er derfor ukendt, men vi frygter også for ham, at stigningen er for stejl. Fortuneo har også talentet Kevin Ledanois, der viste fremragende form i Ain og også er ganske hurtig, selvom det nok ikke rækker til at vinde.

 

Hvis stigningen er lettere, end vi tror, kan Bryan Coquard komme i spil. Han er en af verdens allerbedste til at spurte op af bakke og har vist god form i en eksplosiv finale i Vallonien. Han har dog kun en chance, hvis det stejle stykke er kort, og det flader ud mod mål. Det samme gør sig gældende for Venturini, Sondre Holst Enger, Justin Jules, Eduard Prades, Armindo Fonseca og Romain Maikin, der ellers alle har som speciale at spurte på en bakke.

 

Løbet passer også ganske glimrende til Lilian Calmejane. Han er ikke en puncheur af samme type som de øvrige, men han har dog en ganske fin spurt på hårdere stigninger. Også for ham gælder, at hans form er et helt åbent spørgsmål efter Touren, men han har året igennem kørt som en motorcykel i disse kortere etapeløb. Stigningen er nok for eksplosiv til, at han vinder, men han bør være med fremme.

 

Andre ryttere, der kan tænkes at blande sig i spurten, er Cyril Gautier, Simone Andreetta, Florian Vachon, Nick ban der Lijke, Sjoerd van Ginneken, Thomas Sprengers, Guillaume Martin, Maxime Vantomme, Matteo Busato og Filippo Pozzato, men det vil være en overraskelse, hvis de vinder.

 

Feltet.dks vinderbud: Alexis Vuillermoz

Øvrige vinderkandidater: Mathieu van der Poel, David Gaudu

Outsidere: Julien Simon, Mauro Finetto, Francesco Gavazzi, Bryan Coquard, Clement Venturini

Jokers: Romain Hardy, Lilian Calmejane, Andrea Vendrame, Angel Madrazo, Nicolas Edet, Sondre Holst Enger, Eduard Prades

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Gree-Tour of Guangxi(2.UWT) 16/10-21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger