Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 1. etape af Tour La Provence

Optakt: 1. etape af Tour La Provence

20. februar 2017 21:41Foto: A.S.O.

Efter en hektisk uge med hele fire etapeløb går det lige så travlt for sig i denne uge, hvor der skal afvikles hele tre store etapeløb samt fem endagesløb. Det tre dage lange Tour La Provence afvikles fra tirsdag til torsdag, Tour de Langkawi køres fra onsdag til onsdag og WorldTour-løbet Abu Dhabi Tour afholdes fra torsdag til søndag, mens de mange klassikere finder sted i weekenden. Hver dag kan du finde en artikel med optakter til dagens etaper i de tre begivenheder, der afvikles over flere dage, mens vi vil have separate optakter til de fem endagesløb.

Tirsdag gælder det 1. etape af Tour La Provence, mens Tour de Langkawi starter onsdag og Abu Dhabi Tour torsdag.

 

Du kan finde en samlet optakt til Tour La Provence og vil senere også kunne finde optakter til Tour de Langkawi og Abu Dhabi Tour samt til de fem endagesløb Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Bruxelles-Kuurne, GP Lugano, Classic Sud-Ardeche samt Drome Classic.

 

Husk, at du fra torsdag til søndag hver dag kan følge Abu Dhabi Tour på www.feltet.dk/live, og at du i weekenden tillige kan følge både Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Bruxelles-Kuurne samme sted.

 

Tour La Provence - 1. etape

Ruten

I år er der vendt rundt på rækkefølgen af etaperne, og det betyder, at sprinterne kan se frem til en mulighed på første etape. Den strækker sig over 205,9 km mellem Aubagne i udkanten af Marseille og Istres og har en ganske brutal start. Straks fra begyndelsen skal rytterne op ad den 10,4 km lange kategori 2-stigning Col de l’Espigoulir, der stiger med 5,2% i gennemsnit. Dernæst flader terrænet imidlertid ud på den lange rejse mod nord og vest. Efter ca. 140 km begiver man sig mod syd og rammer den lille kategori 3-stigning i Antiques (3,8 km, 4%), der har top med 58,5 km til mål. Dernæst går det ad flade veje til Istres, hvor løbet afsluttes med to omgange på en flad 6,3 km lang rundstrækning. Der venter en teknisk finale med et skarpt sving bare få hundrede meter fra stregen. Der er en ganske lille bakke, der har top med 2,5 km til mål, men derefter falder det let ned til stregen.

 

 

 

Vejret

Rytterne kan se frem til en flot solskindag med en temperatur på 19 grader. Der vil imidlertid være en frisk til hård vind fra nordvest, hvilket giver modvind på første del af etapen, men hovedsageligt sidemedvind i anden halvdel.

 

Favoritterne

Starten på etapen er ganske vist brutal, men stigningen kommer alt for tidligt til at gøre en forskel. Der er masser af tid til, at sprinterholdene kan organisere sig og skabe samling forud for finalen. Dermed kunne det ligne en helt klassisk sprinteretape, men det er bestemt ikke sikkert, at det bliver så nemt.

 

På det meste af anden halvdel af etapen vil der være en hård sidemedvind, og det er de perfekte forhold til at skabe splittelse. Historien viser, at der ikke skal forfærdelig meget til at skabe kaos i disse franske løb, hvor der ikke er mange WorldTour-hold til start. Derfor vil det undre os, hvis ikke etapen i morgen bliver mere selektiv end ventet. Specielt det meget stærke BMC-mandskab, der er uden en decideret sprinter, må være interesserede i at forsøge at komme af med et par rivaler til den samlede sejr. Derfor forventer vi, at et decimeret felt ankommer til rundstrækningen i Istres, hvor de formentlig skal spurte om sejren i den ganske tekniske finale.

 

Her sætter vi vores penge på Rudy Barbier. Franskmanden har i mange år været en af de mest stabile franske sprintere, og det har nu sikret ham en plads på WorldTouren, hvor han skal sikre, at Ag2r vinder flere løb. Han viste med andenpladsen på den vindblæste 2. etape af Etoile de Besseges, at han er i god form, kan håndtere de vanskelige vejrforhold og er hurtig efter et hårdt løb. Samtidig er han god til at positionere sig, selvom han ikke har et stærkt lead-out. På papiret er han måske feltets hurtigste mand, og derfor tror vi, at han tager sin første sejr for sit nye hold.

 

Hans største rival kunne meget vel blive Matteo Malucelli. Den nyprofessionelle italiener viste i Vuelta a San Juan, at han allerede kan tage kampen op på højeste niveau. Således blev han på 2. etape nummer 3 efter Tom Boonen og Elia Viviani, og på sidste etape var kun Boonen hurtigere. Det er lidt usikkert, hvordan han håndterer de vanskelige vejrforhold, og der er ingen garanti for, at han er med hjem. Lykkes det at overleve, kan han imidlertid drage fordel af et af løbets allerbedste tog, og han har utvivlsomt farten til at vinde.

 

Lorrenzo Manzin var sidste år tæt på at vinde en etape i dette løb, men han var uheldig at styrte i et sent sving. I det hele taget havde han et forfærdeligt år, men mod slutningen af Vueltaen begyndte han endelig at vise sit potentiale. Det understregede han i Tour Down Under, hvor han viste, at han er blevet bedre til at positionere sig. I Anthony Roux har han en kapabel lead-out man, og kan han placere sig godt forud for sidste sving, bør han have farten til at vinde i dette selskab.

 

Efter sin flotte afslutning på 2016 ville Romain Feillu måske normalt være topfavoritten til denne etape. Desværre virker han til at være langt fra sin bedste form, og da Auber har adskillige hurtige folk, er det end ikke sikkert, at han får chancen. Vil de vinde, er Feillu imidlertid deres bedste bud, og normalt kan han godt lide et hårdt løb. Han er god i en teknisk finale og har et godt hold til at støtte sig. Han har ikke kørt i to uger, og derfor er der en vis sandsynlighed for, at formen er kraftigt forbedret.

 

Det er ikke tit, Boris Vallee får chancen på Fortuneo Vital Concept, men i dette løb må han være manden, der satses på i spurterne. Med sin sejr i Tour de Wallonie viste han sidste år, at han kan vinde på dette niveau, og i dette løb har han et ganske fint hold til at køre sig frem. Samtidig bør han have en fornuftig mulighed for at overleve i sidevinden.

 

Umiddelbart bør det stærke Androni-mandskab satse på Malucelli, men de har også i Raffaele Bonusi en fin plan B. Som nyprofessionel har han allerede i Vuelta al Tachira sikret sig sin første sejr, og sidste år vandt han flere gange i skrapt selskab i Asien. Han er imidlertid ren sprinter, og der er derfor en meget stor sandsynlighed for, at dette løb bliver for hårdt for ham.

 

Yannis Yssaad har før vist, at han har farten til at begå sig i de franske sprinterløb. Desværre er også han ren sprinter, og der er derfor en vis sandsynlighed for, at han ikke er med hjem for at spurte om sejren - specielt fordi han synes langt fra topformen. Det samme kan siges om Emiel Vermeulen. Helt modsat synes Anthony Maldonado at være i storform, men han er næppe helt så hurtig.

 

Endelig vil vi pege på Francesco Gavazzi, Jonathan Hivert, Mauro Finetto, Silvan Dillier og Danilo Wyss. Ingen af dem er hurtige nok til at vinde en ren massespurt, men hvis løbet bliver meget hårdt og kun de stærkeste overlever, kan de vise sig at være de hurtigste blandt de tilbageværende. I et sådant scenarium vil BMC sandsynligvis sidde med adskillige ryttere, og så vil det være en god ide at holde øje med Rohan Dennis , der med et sent angreb i sin nuværende superform vil være meget svær at fange.

 

Også Ryan Anderson, Tony Hurel, Matej Mohoric, Loic Chetout, Yannick Martinez, Jeremy Lecrocq, Bryan Alaphilippe, Stephane Poulhies, Damien Touze, David Menut, Justin Jules, Marco Zamparella og Antonio Parinello kan tænkes at blande sig i en massespurt, men de er ikke hurtige nok til at vinde.

 

Feltet.dks vinderbud: Rudy Barbier

Øvrige vinderkandidater: Matteo Malucelli, Lorrenzo Manzin

Outsidere: Romain Feillu, Boris Vallee, Raffaele Bonusi

Jokers: Yannis Yssaad, Emiel Vermeulen Anthony Maldonado, Francesco Gavazzi, Jonathan Hivert, Mauro Finetto, Silvan Dillier, Danilo Wyss, Rohan Dennis

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour de Pologne(2.UWT) 05/07-11/07

Tour de l'Abitibi - Coupe...(2.NCUP) 14/07-19/07

Grand Prix Cerami(1.1) 16/07

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

NYE SKO? GUIDE, SAMMENLIGN OG FIND FORHANDLER