Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 1. etape af Tour of Oman
14. februar 2017 10:58 af Emil AxelgaardFoto: Sirotti

Den tredje uge af februar er som vanligt en af de travleste i professionel cykelsport. Således går sæsonforberedelserne endnu et gear op, når der i løbet af ugen afvikles etapeløb i Oman, Andalusien, Algarve og Haut-Var. I stedet for at lave vores sædvanlige detaljerede optakter, vil vi hver aften lave en samlet optakt, hvor vi ser frem mod, hvad der venter dagen efter i de fire løb.

Tirsdag gælder det 1. etape i Tour of Oman, mens Vuelta a Andalucia og Volta ao Algarve først starter onsdag. Tour du Haur-Var indledes på lørdag.

 

Du kan læse overordnede optakter til Tour of Oman, Vuelta a Andalucia og Volta ao Algarve. Senere vil du også kunne læse en optakt til Tour du Haut-Var.

 

Husk, at du fra onsdag til søndag fra klokken 15.15 kan følge ført Vuelta a Andalucia og derefter Volta ao Algarve på www.feltet.dk/live.

 

Tour of Oman - 1. etape

Ruten

Det har været en hovedregel, at sprinterne har haft mulighed for at spurte om sejren på førstedagen, og det var kun i 2016, at man afveg fra den model. I år vender man tilbage til den velkendte formel med en relativt flad åbningsetape, der bør give de hurtige afsluttere muligheden for igen at få en enkelt dag i førertrøjen. Det sker på en etape, der er en tro kopi af sidste års 3. etape, som blev vundet af Alexander Kristoff i en stor massespurt.

 

Den 176,5 km lange etape starter i Al Sawadi Beach på Omans nordkyst, hvorfra rytterne bevæger sig ud til kystvejen, som de følger i et par kilometer. Herefter begiver de sig ud i ørkenen af en lang, lige vej, der stiger ganske svagt. Det højeste punkt nås for foden af bjergene i Wadi Bani Awf efter 81,5 km, hvorefter rytterne bevæger sig lidt mod øst, inden de vender rundt og sætter kursen tilbage mod kysten. Derfor er de næste mange kilometer let faldende, mens man ad en stort set lige ørkenvej nærmer sig vandet. Undervejs gælder det dagens sidste indlagte spurt i Al Taww efter 149 km. Vejen flader ud i de sidste 10 km, når rytterne har nået kysten. Med 6 km til mål foretager de en U-sving og følger dernæst en stor hovedvej, der har et blødt venstresving med 2,5 km til mål. Herefter rammer de den meget brede 2 km lange opløbsstrækning, der er 8 m bred og helt flad.

 

Nasseem Park var første gang vært for løbet i 2014, hvor André Greipel vandt 1. etape foran Leigh Howard og Nicola Ruffoni. Sidste år vandt Alexander Kristoff foran Moreno Hofland og Roy Jans på en etape, der var helt magen til den, det gælder i årets udgave af løbet.

 

 

 

 

Vejret

En af Tour of Omans fordele er det næsten altid gode vejr, der også møder rytterne i 2017. Således vil der tirsdag kun være enkelte skyer på himlen samt en temperatur ved mål på 30 grader. Der vil være en jævn vinde fra øst, hvilket giver sidevind i den lange tur ud mod vendepunktet og derefter sidemodvind på turen tilbage til kysten. I finalen venter korte stykker med først side- og siden medvind, inden man med 6 km til mål drejer ind i modvind

 

Favoritterne

Uden kategoriserede stigninger har denne etape alle ingredienserne til at være en traditionel sprinteretape. Da de hurtige afsluttere ikke har mange mulighed i årets løb, skal de slå til hver gang, chancen byder sig, og derfor bør det hele blive afgjort i en massespurt.

 

Rytterne skal imidlertid være opmærksomme i ørkenen, hvor vinden potentielt skal spille en rolle, men historien viser, at det aldrig rigtigt sker i Oman. Vinden er tirsdag ikke helt uden betydning, og det vil helt sikkert skabe noget nervøsitet i den indledende fase, hvor der venter et langt stykke med sidevind. I anden halvdel af etapen er det imidlertid hovedsageligt sidemodvind, og det bør kvæle det meste initiativlyst. Ethvert tidligt forsøg på at splitte tingene vil derfor kræve en jætteindsats, hvis forskellene skal bevares hele vejen til mål, og det synes meget usandsynligt, at et eller flere hold er indstillede på det. Selv hvis det kortvarigt splitter op, vil der med stor sandsynlighed komme samling, når vi drejer ind i sidemodvinden, og derefter kan etapen ventes at udfolde sig som en klassisk sprinteretape.

 

Alle øjne vil naturligvis være rettet mod Alexander Kristoff, og derfor vil Katusha påtage sig ansvaret for at kontrollere etapen. Det er ikke umiddelbart sikkert, at de vil få megen hjælp, men hold som Wilier-Selle Italia, Quick-Step og UAE Abu Dhabi kan tænkes at give en hånd med. Sker det ikke, vil Katusha med stor sandsynlighed påtage sig det fulde ansvar for at sikre den ventede spurt.

 

Opløbet er med den lange, flade opløbsstrækning helt simpelt og perfekt for de store powersprintere. Vejen er samtidig meget bred, og risikoen for at blive lukket inde er således mindre end vanligt. Modvinden vil imidlertid være helt afgørende, idet timing er vigtigere end topfart, og det er ekstremt vigtigt ikke at starte lead-out og spurt for tidligt.

 

I en powerspurt som denne er det vanskeligt ikke at have Alexander Kristoff som favorit. Nordmanden er ganske vist ikke ren sprinter, men i et felt, hvor de største navne mangler, fremstår han som løbets hurtigste mand. Samtidig elsker han en lang, lige opløbsstrækning som denne, og han har historisk altid været stærkere i modvindsspurter. Af afgørende betydning er det samtidig, at han med Viacheslav Kuznetsov, Marco Haller og Michael Mørkøv har et af løbets klart bedste tog, og på papiret bør de være i stand til at dominere finalen - hvis de vel at mærke timer tingene rigtigt i modvinden. Da Kristoff samtidig viste fornuftig form med en etapesejr og to andenpladser i Etoile de Besseges og historisk altid har været stærk i februar, sætter vi vores penge på norsk sejr.

 

Udover Kristoff er en af de få ryttere, der allerede har vundet i år, Tom Boonen. Belgieren fortsætter med at bygge formen op mod karrierens sidste klassikere, og han har vist sig at være i skræmmende god form. Han er lettere end tidligere, og alle, der har trænet med stjernen, har været dybt imponeret over, hvor langt fremme han allerede er. Det stillede han også til skue i Vuelta a San Juan, hvor han vandt de to spurter, han fik lov at køre (på sidste etape blev han kun nummer 2 efter et sent angreb fra holdkammeraten Maximilano Richeze), og det underbyggede blot, hvad han allerede viste sidste efterår: at han stadig er hurtig nok til at vinde massespurter. I dette løb har han slet ikke samme tog, som han havde i Argentina, og Quick-Step kan slet ikke dominere, som de gjorde i Sydamerika. Han har imidlertid fortsat stærke folk som Niki Terpstra, Yves Lampaert og Iljo Keisse til at bringe sig i position, og han elsker en powerspurt som denne. I et felt uden de allerhurtigste er Boonen stadig en af de bedste sprintere, og det kan derfor sagtens blive til endnu en sejr til belgieren.

 

Efter sin flotte 2015-sæson havde Sacha Modolo det svært i 2016, hvor tabet af Maximilano Richeze kostede ekstremt dyrt. Italienerens mange sejre for to år siden skyldtes mere hans fantastiske tog end hans topfart. UAE Abu Dhabi har imidlertid klogeligt styrket gruppen af hurtige folk omkring Modolo forud for 2017, og det gav straks resultater i Dubai, hvor Matej Mohoric, Roberto Ferrari og Simone Consonni afleverede ham fremragende. I dette løb savner han både Mohoric og Consonni, men til gengæld er Federico Zurlo, Marco Marcato og Marko Kump blevet hentet ind. Dermed har Modolo på papiret et af de bedste tog, og med den gode form, han viste i Dubai, kan et perfekt lead-out til italieneren sagtens resultere i sejr.

 

Et af de helt spændende elementer i den ventede massespurt bliver at følge Max Walscheid. Det tyske sprintertalent fik ikke mange muligheder i sin første professionelle sæson, men andenpladsen ved de tyske mesterskaber, hvor han tog kampen op med Kittel og Greipel var første indikation af potentialet. Siden dominerede han fuldstændigt i Tour of Hainan, hvor han vandt fem etaper, og det har givet ham en større rolle på Team Sunweb. I dette løb kan han ovenikøbet satse på støtte fra et af de allerbedste og mest erfarne tog, hvor han kan drage fordel af folk som Søren Kragh, Bert De Backer, Mike Teunissen, Zico Waeytens og ikke mindst Ramon Sinkeldam. Hvis nogen kan tage kampen op med Katusha, er det i høj grd Sunweb, og det er så op til Walscheid at vise, at han kan afslutte det hele.

 

Det kan det også for Jakub Mareczko. Italieneren er helt ren sprinter med en imponerende topfart, men der skal ikke mange bakker til at sætte ham af. Hans største problem er imidlertid hans elendige positioneringsevne, der ofte betyder, at han aldrig får glæde af sin fart. I dette løb har han imidlertid et historisk stærkt tog med folk som Alberto Cecchin, Rafael Andriato, Filippo Pozzato og erfarne Manuel Belletti. Samtidig har etapen udsigt til at blive meget nem, og da opløbsstrækningen er bred, er risikoen for at blive lukket inde mindre. Samlet set er alle betingelser perfekt for Mareczko, så hvis han endelig skal sikre sig sin store skalp, må det blive en dag som denne.

 

Jempy Drucker tog en fornem etapesejr i en massespurt i sidste års Vuelta, og han bliver konstant bedre og bedre i kampen mellem de hurtige folk. Han er imidlertid ikke ren sprinter, og han skal som regel bruge et lidt hårdere løb for at vinde. Omvendt har han en helt fantastisk stabilitet i kraft af sin gode positioneringsevne, og han kan ovenikøbet regne med solid støtte fa Daniel Oss, der er en fremragende lead-out man. Etapen er ikke ideel for ham, men i en spurt, hvor timing er altafgørende, kan luxembourgeren sagtens vinde.

 

Roy Jans spurtede sidste år ganske godt i Mellemøsten og har ofte været god i sæsonens tidlige måneder. Det er han også i år, hvor han allerede har spurtet sig til en tredjeplads i Besseges. Her viste han også god form ved at overleve udskilningen i den hårde sidevind, men desværre blev han senere sat ud af spillet af en punktering. Nu må han være opsat på revanche i Oman, og han er bestemt hurtig nok til at vinde i dette selskab. Problemet er fraværet af et stærkt tog, og han kan meget hurtigt føle sig temmelig isoleret i finalen.

 

Wanty-Groupe Gobert er til start med Kenny Dehaes, der sidste år ved flere lejligheder viste, at han kan vinde på dette niveau. Han er imidlertid ofte en lidt langsom starter, og da dette er hans første løb i sæsonen, er vi usikre på, om formen rækker til en etapesejr. Han har imidlertid fordel af et fornuftigt hold, der giver ham støtte fra Danilo Napolitano og Robin Stenuit. Dette er hans sæsondebut, og dermed er det usikkert, hvor han står formmæssigt. Hvis han er længere fremme end vanligt, er han hurtig nok til at vinde.

 

Vi vil også pege på Marko Kump. På papiret er Modolo UAE Abu Dhabis sprinter, men i en flad spurt som denne kan det ikke udelukkes, at slovakken får chancen. Således viste han med en podieplads på sidste etape af Tour Down Under fremragende form, og det kan anspore holdet til at bryde det normale hierarki. Sættes Kump bag på et af løbets bedste tog, er en sejr bestemt inden for rækkevidde.

 

Endelig skal Frantisek Sisr nævnes. Den unge tjekke gør professionel debut for CCC-mandskabet, og han viste sidste år, at han er en ganske habil sprinter. Det er naturligvis en udfordring at skulle gøre sig gældende på dette niveau, specielt fordi han ikke har det bedste tog, men vi er spændte på at se, hvad han kan præstere.

 

Sprinterfeltet tæller også Sondre Holst Enger, Adam Blythe, Sonny Colbrelli, Kristian Sbaragli, Bert Van Lerberghe, Lucas Sebastian Haedo, Eduard Grosu, Simone Ponzi, Manuel Belletti og Benjamin Giraud, men de er næppe hurtige nok til at vinde en let etape som denne.

 

Feltet.dks vinderbud: Alexander Kristoff

Øvrige vinderkandidater: Tom Boonen, Sacha Modolo

Outsidere: Jakub Mareczko, Max Walscheid, Jempy Drucker

Jokers: Roy Jans, Kenny Dehaes, Marko Kump, Frantisek Sisr

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Adriatica Ionica Race(2.1) 23/07-28/07

Grand Prix Cerami(1.1) 25/07

Prueba Villafranca-Ordizi...(1.1) 25/07

VOO-Tour de Wallonie(2.HC) 27/07-31/07

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

Vind en Garmin Edge 830 cykelcomputer - værdi af 3.199 kroner.