Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 1. etape af Vuelta a San Juan

Optakt: 1. etape af Vuelta a San Juan

22. januar 2017 20:57Foto: ANSI / PERI - ZENNARO

Mange af cykelsportens største stjerner skyder sæsonen i gang mandag, når det gælder 1. etape af det argentinske Vuelta a San Juan. Mens det for klassementsrytterne handler om at undgå problemer i den farlig sidevind, ser sprinterne frem til at få chancen straks fra sæsonstart i, hvad der ventes at blive en stor massespurt i centrum af hovedbyen San Juan.

Annonce

Ruten

Tour de San Luis, der tidligere har været det store argentinske etapeløb, indledtes altid med en sprinteretape, og det forholder sig ikke anderledes i Vuelta a San Juan. Således er det vanskeligt at forestille sig en fladere åbningsetape end det, der venter rytterne på mandag. 1. etape karakter af en lille sightseeing-tur i det flade terræn syd for byen San Juan, og det kan næsten ikke undgås, at det hele ender i en massespurt.

 

Etapen er med sine 142,5 km en kort sag, der afvikles sidst på eftermiddagen/først på aftenen for at undgå den værste varme. Starten foregår i centrum af San Juan, og herfra bevæger rytterne sig sydpå ad flade veje, inden de vender rundt og begiver sig tilbage mod målet i San Juan. Etapen byder end ikke på én kategoriseret stigning, og højdepunkterne er de indlagte spurter efter henholdsvis 52,9 km og 121,5 km. De sidste tre kilometrer er helt flade, og det sidste sving kommer med 1600 m til mål. Herfra er det en let bugtende vej, der leder til målet.

 

 

Vejret

Argentinske løb er frygtede for den ekstreme varme og risikoen for sidevind på de helt åbne sletter. Med høj solskin og en temperatur på 33 grader er der således også udsigt til en meget varm start på ugen. Der bliver imidlertid ikke meget vind, idet der kun vil være en let brise fra nordøst. Det betyder medvind på første del af etapen og modvind på turen tilbage mod mål. Efter det sidste sving md 1600 m til mål vil der være medvind.

 

Favoritterne

Vuelta a San Juan har tiltrukket et ganske stærkt sprinterfelt, og de mange hurtige afsluttere vil være opsatte på at teste formen allerede på førstedagen. De kunne ikke have ønsket sig en meget bedre rute, og derfor synes det oplagt, at etapen skal afgøres i en massespurt.

 

På papiret er der kun to forhold, der kan ændre det scenarium. Først og fremmest er der risikoen for sidevind, men da mandag stort set ikke byder på nogen blæst, og da rytterne primært vil have med- eller modvind, synes de klimatiske forhold ikke at komme i spil. Langt værre er det, at de store hold kun har seks ryttere til start. Det har før givet anledning til lidt af en nervekrig i Tour de San Luis, hvor et udbrud således fik lov at holde hjem på 1. etape for et par år siden.

 

Det kan naturligvis ikke udelukkes, at et lignende scenarium kan udspille sig mandag, men vi tvivler på det. Således er Quick-Step og det italienske landshold har primært for at køre massespurter, og de vil næppe lade denne chance gå fra sig. Derfor bør de hurtigt forme en alliance, og da også UAE Abu Dhabi kan ventes at hjælpe, bør det blive en ikke alt for stressende etape med et helt traditionelt forløb, hvor et tidligt udbrud vil blive kørt ind tids nok til at sikre en massespurt.

 

Dermed kan vi vente et slag mellem de bedste sprintere, og de kunne ikke ønske sig en bedre finale. Opløbsstrækningen er helt flad, og der er ingen væsentlige tekniske udfordringer. Da etapen samtidig vil være kort og let, er der udsigt til en dag for de helt rene sprintere.

 

På papiret er Fernando Gaviria feltets hurtigste mand, og det er vanskeligt at komme uden om colombianeren, når der skal peges på en favorit. Således fik han sit store gennembrud ved to gange af slå Mark Cavendish i Tour de San Luis for to år siden, og sidste år vandt han ligeledes den første sprinteretape. Han er således altid i god form fra sæsonstart.

 

Gaviria viste sidste år, at han kan slå de allerhurtigste. I Argentina støttes han samtidig af det klart stærkeste tog. Således har han Tom Boonen og Maximilano Richeze til at bringe ham i position, og da sidstnævnte er en af verdens allerbedste lead-out men, venter vi, at Quick-Step dominerer finalen. Holdet har ganske vist sagt, at Boonen skal have sin chance senere i løbet, men på førstedagen går de med stor sandsynlighed efter en sejr med deres hurtigste mand. Derfor er Gaviria vores klare favorit.

 

Hans største rival må være Elia Viviani. Italieneren har vist, at han har topfarten til at slå folk som Cavndish, Greipel og Kittel, specielt når spurten kommer efter en let etape som den, der er i vente mandag. Den flade finale passer ham ideelt, og han har før vist, at han er i god form i januar. I år satser han på at starte stærkt, og han meldes igen at være godt forberedt. Det store problem er, at han er omgivet af unge ryttere på det italienske landshold, og han skal derfor klare det meste selv. I kraft af sin fart er han imidlertid manden med de største chancer for at slå Gaviria.

 

Andrea Guardini har endelig forladt Astana og er kommet til et hold, hvor han får mere støtte. Han gør debut for UAE Abu Dhabi og er traditionelt flyvende fra sæsonstart. Han har altid vundet en masse fra januar til marts, hvor de mange korte, helt flade etaper i fjerne egne af verden passer ham perfekt. Etapen er skræddersyet til Guardini, der har ry for at være en helt ren sprinter. I gamle dage havde han en forrygende topfart, men han synes ikke længere at være helt så hurtig. Spørgsmålet er, om han kan vende tilbage til tidligere tiders styrke i sin nye trøje. Under alle omstændigheder har han med Filippo Ganna og Oliveiro Troia et fint hold til at støtte sig.

 

Bardiani er til start med Nicola Ruffoni, der for et par år siden viste, at han kunne matche folk som Cavendish og Kittel. Siden gik han helt i stå, men i anden halvdel af 2016 viste han tegn på, at han er på vej tilbage. Hvis han kan fortsætte de takter, er det ikke utænkeligt, at han kan vinde her, hvor han drager fordel af den meget nemme etape.

 

Det samme gør Nicolas Marini , der betragtes som et af de helt store italienske sprintertalenter. Italieneren har allerede taget flere sejre i Asien, hvor der altid er mange etaper som den, der venter her. Han sluttede sæsonen stærkt ved Tour of Taihu Lake i november, og holdet regner med, at han er i god form. Desværre mangler han udholdenhed, men på den lette åbningsetape burde han være helt fremme.

 

Wilier-Selle Italia satser på Manuel Belletti, der ofte har været stærk fra sæsonstart. Han har givet udtryk for, at han igen i år satser på en stærk begyndelse, og da han kan regne med støtte fra Filippo Pozzato i finalen, bør han blandt de bedste. Desværre er han ikke ren sprinter, og denne etape er nok for let og hurtig til, at han kan vinde.

 

Lucas Haedo gør debut for Unitedhealthcare og er uden tvivl topmotiveret til sit hjemlands løb. Han var sidste år blandt de hurtigste på den amerikanske scene og har et stærkt tog i San Juan. Desværre er mangler han sandsynligvis farten til at slå de allerbedste sprintere her.

 

Mauro Richeze kører ikke længere i Europa, men han er stadig blandt de bedste argentinske sprinter. Det gør ham til en naturlig kandidat i San Juan, og han kan ventes at være i topform. I de senere år har han været stabilt i top 10 i spurterne i San Luis, og det bør han også være i dette løb, selvom han næppe tager en sejr. Også Francisco Chamorro er en førende argentinsk sprinter, men han er langt fra lige så stabil som Richeze.

 

Trek mistede desværre Giacomo Nizzolo kort før starten, og derfor for Boy Van Poppel chancen. Hollænderen er imidlertid ikke ren sprinter, og derfor er han ikke hurtig nok til at vinde. I Tour of Britain viste han imidlertid, at han sagtens kan spurte, og da han har et meget stærkt tog til at støtte sig, bør han være sikker mand i top 10.

 

Androni satser på Matteo Malucelli, der er nyprofessionel. Han har imidlertid allerede kørt mod professionelle flere gange og vist, at han kan blande sig på højt niveau. Heller ikke han er imidlertid ren sprinter, og han er næppe hurtig nok til at vinde.

 

Endelig er vi nødt til at pege på Tom Boonen. Som sagt satser Quick-Step sandsynligvis på Gaviria, men Boonen får sin chance på et eller andet tidspunkt. Sker det allerede i morgen, er det ham, der er sidste mand i det stærkeste tog, og i givet fald bliver han svær at slå, selv for Viviani og Guardini, der ellers på papiret er hurtigere.

 

Feltet.dks vinderbud: Fernando Gaviria

Øvrige vinderkandidater: Elia Viviani, Andrea Guardini

Outsidere: Nicola Ruffoni, Nicolas Marini, Manuel Belletti

Jokers: Lucas Haedo, Mauro Richeze, Boy Van Poppel, Francisco Chamorro, Matteo Malucelli, Tom Boonen

Annonce

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Acht van Bladel(2.1) 25/06-27/06

Tour de France(2.UWT) 26/06-18/07

La Course by Le Tour de F...(1.WWT) 27/06

Axion SWISS Bank Gran Pre...(1.1) 27/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SÆT DIT TOUR-MANAGERSPIL - PRÆMIER FOR MINDST 80.000 KR