Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 2. etape af 4 Jours de Dunkerque
10. maj 2017 13:42 af Emil AxelgaardFoto: A.Broadway / ASO

Ruten

Første del af løbet er som regel helliget sprinterne, og det er tilfældet igen i år. På andendagen venter en etape, der ganske vist indeholder et par stigninger, men de kommer så tidligt, at de næppe vil gøre en forskel.

 

I alt skal der tilbagelægges 169,6 km med både start og mål i St. Quentin og består af to dele. Først tilbagelægges en stor rundstrækning i området syd for hovedbyen, hvor man kommer ned i mere kuperet terræn midtvejs, inden man vender tilbage til målområdet. Efter den første spurt, de kommer efter 34,8 km venter der således bjergspurter efter hhv. 62,0, 69,6 km, 101,0 km og 105,6 km samt yderligere to spurter efter hhv. 73,5 km og 118,9 km. På vej tilbage flader terrænet igen ud, inden man krydser målstregen for første gang efter 146,6 km. Herefter afsluttes etapen med to omgange på den flade 11,5 km lange sidste rundstrækning, der byder på en teknisk ukompliceret og flad finale. Sidste sving kommer ved den røde flamme og herefter er der kun to bløde kurver.

 

Løbet var senest forbi Saint-Quentin i 2008, hvor Kenny Dehaes slog Thor Hushovd og Gerald Ciolek i en massespurt. I 2002 slog Michael Sandstød Jacky Durand og Olivier Asmaker i en tremandsspurt i Tour de Picardie. Også Touren har været forbi, senest da André Greipel vandt en massespurt i 2012, og da Robbie McEwen var hurtigst i 2006.

 

 

 

Vejret

Der loves regnvejr torsdag, men foreløbig kunne rytterne ikke have ønsket sig bedre forhold. Således vil også onsdag blive en dag med flot solskin, og temperaturen vil være behagelige 18 grader. Der vil bare være en let vind fra øst, hvilket betyder, at rytterne vil have sidevind stort set hele dagen. Det gælder også på rundstrækningen, hvor man dog i det sidste sving drejer ind i sidemedvind.

 

Favoritterne

Første etape endte som en yderst frustrerende oplevelse for Arnaud Demare og FDJ, der netop havde taget kontrol med løbet og var klar til at jagte sejren, da lynet slog ned. Et stort styrt ødelagde med ét slag alt, og selvom unge Marc Sarreau delvist reddede dagen ved at spurte sig til en flot andenplads efter som eneste FDJ-rytter at være sluppet igennem kaosset, havde man håbet på meget mere. Samtidig må man skyde en hvid pind efter en samlet sejr til Demare, der allerede to gange tidligere har triumferet samlet.

 

Styrtet kostede ikke bare Demare alle muligheder. Også sidste års nummer 2, Marco Frapporti, Gaetan Bille, Federik Backaert, Alexis Gougeard, Delio Fernandez, Quentin Pacher, Andrea Vendrame, Damiano Cunego, Flavien Dassonville, Damien Gaudin, Huub Duijn, Lauten Pichon, Mauro Finetto og Niccolo Bonifazio, der alle kunne have næret visse forhåbninger om et muligt topresultat, kan skyde en hvid pind efter alle ambitioner. Til gengæld viste vores favorit til den samlede sejr, Marco Canola, med et flot solofremstød på brostenene, at han er klar til at jagte triumfen, og selvom det ikke gav resultat, var han den eneste af favoritterne, der på den frygtede brostensetape udmærkede sig positivt.

 

Vinden kan ofte skabe splittelse i Dunkerque, men da den vil være let og uden betydning på 2. etape, bør den ikke komme i spil. Derfor må vi vente, at det hele skal afgøres i en massespurt efter en helt traditionel sprinteretape. Lotto Soudal vil kontrollere løbet for at forsvare Jens Debusscheres føring, og de vil muligvis få hjælp af FDJ samt Bahrain-Merida, Cofidis og Direct Energie.

 

Selve spurten er flad og byder kun på et sving med mere end en kilometer til mål, så det burde være en let sag, der er som skabt til de hurtigste. Det gør det samtidig til en god spurt for Arnaud Demare, der på papiret sammen med Niccolo Bonifazio er feltets hurtigste mand. Franskmanden slap uskadt fra dagens uheld og er derfor opsat på revanche. Ganske vist har han tidligere haft problemer med positioneringen, men i dette løb er han til start med det fantastiske FDJ-tog, der i år er blevet bygget op omkring Davide Cimolai og Jacopo Guarnieri. På papiret er de klart det stærkeste mandskab, og da de samtidig har den ene af de to bedste sprintere, tror vi på, at Demare får sin revanche.

 

Niccolo Bonifazio blev også sat tilbage af styrtet i dag, og derfor blev vi berøvet muligheden for at se ham i duel med Demare. Baseret på de sprinterpræstationer, han leverede sidste år, hvor slog folk som Gaviria og Ewan, er der imidlertid intet til hinder for, at han kan slå sin franske rival. Han meldes at have trænet godt, og selvom han havde håbet på en sværere etape og en mere teknisk finale, kan han med sin gode positioneringsevne og hurtighed sagtens tage årets første sejr.

 

Den sejr fik Jens Debusschere i dag. Det kommer som en forløsning for belgieren, der ellers ikke har spurtet særlig godt på det seneste. Også i dag kom Clement Venturini meget tæt på, og vi tvivler på, at han har farten til at matche Demare og Bonifazio. Hans store fordel er, at han har Nikolas Maes og Marcel Sieberg til at køre lead-out. De gjorde det godt i dag og har stor erfaring og kan de føre noget tilsvarende onsdag, kan det blive to i træk for Debusschere.

 

Dagens etape endte som en nedtur for Thomas Boudat, der blev fanget i anden gruppe og aldrig kom frem til spurten. Derfor må han være opsat på revanche, og han har i år vist, at hans fokus på landevejen kan bringe ham langt som sprinter. Hans positioneringsevne er ikke imponerende, men i en ukompliceret finale og med Adrien Petit som lead-out man har han farten til at vinde.

 

Det har også den nyprofessionelle Matteo Malucelli, der som Boudat blev fanget i anden gruppe og ikke fik mulighed for at spurte. Den unge italiener har ellers haft en imponerende debutsæson, hvor han både har vist hurtighed og positioneringsevner. Androni har et godt hold til at køre ham frem, og der er ingen tvivl om, at han er stærk nok til at vinde i dette selskab.

 

Clement Venturini må ærgre sig over, at stregen ikke kom bare lidt senere på dagens etape, da det havde været nok til at give ham sejen. Han kan imidlertid tage meget selvtillid ud af sin gode spurt, og det må have givet ham troen på, at han kan tage sin første sejr i år. Han har vist, at han har hurtigheden, men han mangler måske den skarpe lead-out man, der kan bringe ham i position.

 

Danilo Napolitano tog chancen, da Kenny Dehaes var fanget i anden gruppe, men onsdag må man formode, at Dehaes igen er den beskyttede sprinter på Wanty. Belgieren har trænet målrettet efter at være i form i maj og juni, og dette er hans første mål. Han har et forrygende hold til at køre sig frem og vil være opsat på at vinde her, hvor han vandt for et par år siden. Med et stærkt lead-out og en forrygende topfart er det bare et spørgsmål, om formen endelig er kommet.

 

Unge Yannis Yssaad var en af de mange sprintere, der ikke kunne spurte i dag, og derfor må også han være opsat på revanche. I år har han slået Boudat i Paris-Troyes og vist, at han kan blande sig med de bedste. De er bare et spørgsmål om tid, inden den store sejr kommer.

 

Er Timothy Dupont endelig på vej til at finde sidste års høje niveau? I dag tog Veranda’s Willems i hvert fald et stort ansvar, og det kunne indikere, at han føler sig bedre. Det kiksede i spurten, men det er for tidligt at afskrive Dupont. Har han de ben, han havde i 2016, er han samme med Demare og Bonifazio feltets bedste sprinter.

 

Også Roy Jans må være motiveret til endelig at få en sejr for Veranclassic. I dag viste han med en 7. plads, at formen måske langsomt er ved at indfinde. Sker det, er han på papiret en af de sprintere, der kan vinde i et felt som dette. Desværre er han hæmmet voldsomt af sit relativt svage hold.

 

Endelig vil vi pege på Nicolas Marini. Normalt er han under Eduard Grosu i hierarkiet, men da kaptajnen styrtede i dag, må han være Nippos beskyttede sprinter. Han er den helt rene sprintertype, og derfor burde denne lette etape passe ham perfekt. Han har haft det svært i Europa, men en tredjeplads i Kroatien indikerer, at han er på vej mod at få den holdbarhed, der kan bringe ham langt også i denne del af verden.

 

Feltet.dks vinderbud: Arnaud Demare

Øvrige vinderkandidater: Niccolo Bonifazio, Jens Debusschere

Outsidere: Thomas Boudat, Matteo Malucelli, Clement Venturini, Kenny Dehaes

Jokers: Yanniss Yssaad, Timothy Dupont, Roy Jans, Nicolas Marini

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Volta ao Algarve em Bicic...(2.HC) 20/02-24/02

Vuelta a Andalucia Ruta C...(2.HC) 20/02-24/02

Champ. Continentaux d'Afr...(CC) 13/02

Volta ao Algarve em Bicic...(2.HC) 20/02-24/02

Vuelta a Andalucia Ruta C...(2.HC) 20/02-24/02

51ème tour cycliste inte...(2.1) 22/02-24/02

UAE Tour(2.UWT) 24/02-02/03

Tour du Rwanda(2.1) 24/02-03/03

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger