Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 2. etape af Circuit Cycliste Sarthe
03. april 2018 20:29 af Emil AxelgaardFoto: A.S.O. / Alex Broadway

Justin Jules viste atter, at han som få mestrer evnen at navigere sig igennem en teknisk finale og gentog dermed kunststykket fra sidste års Tour La Provence ved at tage en stor spurtsejr. Han drømmer nu om at gentage bedriften på onsdagens helt flade etape, men denne gang truer kraftig vind med at gøre løbet langt mere dramatisk, end ruten lægger op til.

Ruten

Andendagen har traditionelt budt på to halvetaper, herunder den meget vigtige enkeltstart, men det ændres der på i år. I stedet er onsdagens to udfordringer erstattet af en stort set helt flad etape, der på papiret er løbets nemmeste. Sprinterne vil således være ivrige efter at slå til, inden klassementskampen ventes at tage fart på torsdagens kongeetape.

 

I alt byder 2. etape på 183,7 km, der fører feltet fra Riaillé til Ancenis-Compa. De to byer ligger ganske tæt på hinanden, og derfor består første del af løbet af, at man snor sig rundt i terrænet. Først kører man hovedsageligt mod sydøst ad flade veje, inden man kører mod syd ned til Loireauxence. Herefter kører man tilbage mod nord, inden man kører stik vest forbi den første spurt efter 63,4 km og den første bjergspurt efter 69,5 km. Dernæst går det mod syd og til slut mod sydøst frem til målbyen, alt sammen gennem relativt fladt terræn.

 

Efter 124 km rammer man den afsluttende rundstrækning, og 3 km senere krydser man stregen for første gang. Etapen afsluttes herefter med syv omgange på den 8,1 km lange runde, der i alt væsentligt er flad, men byder på en lille bakke med top 4,1 km fra stregen. Her vil der være bjergpoint på spil på 2. og 4. omgang, ligesom der vil være pointspurter på målstregen efter afslutningen på 1. og 3. omgang. Efter bakken venter en lille nedkørsel frem mod de sidste 2 km, der er flade. Atter er finalen ganske teknisk med en rundkørsel bare 300 m fra stregen og et højresving bare 20 m senere.

 

Ancenis var senest målby i 2009, hvor Enrico Rossi akkurat holdt feltet bag sig med 2 sekunder. I 2000 vandt Luca Paolini en massespurt i byen.

 

 

 

Vejret

Efter en dag i kedeligt vejr venter der mere regn, inden foråret melder sin ankomst fra torsdag. Onsdag vil byde på let regn, indtil det vil klare op sidst på eftermiddagen, hvor temperaturen vil nå 14 grader. Vigtigere er det, at der varsles en meget kraftig vind. Således vil der være en hård vind til kuling fra sydvest, hvilket giver masser af sidevind først på etapen. Derefter følger et længere stykke med sidemodvind, inden der vil være sidevind på det sidste stykke fra til rundstrækningen. Her vil der hovedsageligt være sidemodvind frem til de sidste ca. 3 km, hvor der vil være sidemedvind.

 

Favoritterne

Som ventet blev 1. etape en relativt kontrolleret affære uden den store dramatik, men den tekniske finale på regnvåde veje skabte alligevel lidt ravage. Bryan Coquard røg i asfalten, og etapen fik samtidig et lidt uventet udkomme. Allerede i går havde vi dog nævnt, at Justin Jules er en mester i disse kringlede afslutninger. Det var præcis på denne facon, at han sidste år vandt en etape i Provence, og i dag gentog han kunststykket ved at sætte på papiret hurtigere ryttere til vægs. Etapen blev derudover præget af det tidlige exit for den evigt uheldige Nacer Bouhanni, der atter er ramt af sygdom

 

Onsdagens etape er den på papiret letteste i løbet og burde være en stensikker massespurt. Den kraftige vind kan dog vende op og ned på det hele. Den første del vil således være præget af meget kraftig sidevind, og der vil igen være stærk sidevind frem mod rundstrækningen. Det synes næsten usandsynligt, at det ikke vil splitte feltet undervejs, og det vil være en overraskelse, hvis et fuldt felt skal spurte om sejren. Specielt Ag2r og FDJ har nogle stærke hold, der vil kunne drage fordel af de vanskelige vilkår.

 

Sidevinden betyder også, at udbruddet næppe har en chance. Veranclassic vil naturligvis tage meget ansvar, og det samme vil formentlig også FDJ og Vital Concept. Alene nervøsiteten vil imidlertid formentlig være nok, at der bliver skabt samling forud for finalen, og det hele peger derfor på en spurt, dog næppe i et fuldt felt. Faktisk er vinden så kraftig, at det meget vel kan blive en lille gruppe, der skal spurte om sejren.

 

Selve finalen er igen ganske teknisk, og positionering er derfor vigtigere end topfart. Allervigtigst er det dog at overleve den ventede udskilning og at have så megen holdbarhed, at man fortsat kan afslutte efter et hårdt løb.

 

Det får os til at pege på Marc Sarreau som vores favorit. Allerede i dag blev han nr. 2 i spurten og bekræftede dermed den gode form, han også viste i La Roue Tourangelle. Her angreb som bekendt på den sidste stigning, inden han vandt spurten i en 11 mand stor gruppe, og det vidner alt, hvor stærk han i øjeblikket er. Derfor burde et hårdt sidevindsløb kun være til hans fordel, ikke mindst fordi hans hold samtidig er meget stærkt. I en finale vil han have Benjamin Thomas og Matthieu Ladagnous til at positionere sig, og han har i den seneste tid vist, at han kan slå alle i dette felt på stregen. Derfor peger vi på FDJ-talentet som favorit.

 

Det stærkeste hold er formentlig Ag2r, og de kan meget vel tænkes at splitte feltet til atomer. Det efterlader Clement Venturini i en fremragende positioner. Crossstjernen er selv brølstærk og vil uden problemer kunne sidde med i vinden, og samtidig vil han formentlig kunne lukrere på en overtalssituation i finalen. Med stærke folk som Silvan Dillier og Samuel Dumoulin til at positionere sig i en teknisk finale, han elsker, burde give Venturini fremragende muligheder for at tage sin første sejr for sit nye hold.

 

I dag røg Bryan Coquard som bekendt i asfalten, men heldigvis slog han sig ikke. Derfor er han klar igen og vil være opsagt på revanche. Som bekendt var det en sen beslutning at stille til start her i sin jagt på den gode Amstel-form, men meldingen fra holdet er faktisk, at han allerede i Flandern følte sig langt bedre. På papiret er han naturligvis en af de mest holdbare ryttere og burde drage fordel af et hårdt løb. Med Kevin Reza og Lorrenzo Manzin har han samtidig det på papiret bedste tog. Om de alle kan holde sig fremme i sidevinden er usikkert, men er de der til slut, burde de kunne bringe Coquard i den bedste position i den tekniske finale.

 

Det var helt efter bogen, at Thomas Boudat var helt væk i dagens spurt. Positionering er nemlig ikke franskmandens stærke side, og derfor er den tekniske finale i morgen heller ikke godt nyt. Det er til gengæld sidevinden. Boudat er nemlig langt mere holdbar end mange af sine rivaler og har et ganske stærkt hold omkring sig. I et mindre felt vil positionering være lettere, og Boudat har med to sejre i år allerede vist, at han har farten til at slå alle i dette felt.

 

 

I dag viste Justin Jules som sagt sin høje klasse i tekniske finaler, og derfor må han se frem til morgendagens etape, der er lige så kringlet. Det store problem for franskmanden er vinden. Ikke fordi han ikke selv er stærk nok - faktisk er han en af de allermest holdbare sprintere med gode evner i brostensklassikerne - men fordi hans svage hold kan få svært ved at beskytte ham. Det kan koste ham lidt for mange kræfter, men sidder en formstærk Jules fortsat med til sidst, burde han i teorien drage fordel af både hårdheden og de mange sving.

 

I dag valgte Trek at køre for Alex Frame og ikke Giacomo Nizzolo, der fortsat er på vej tilbage efter sin knæskade. I skrivende stund har holdet ikke uddybet beslutningen, men noget tyder på, at Nizzolo fortsat ikke er i form. Derfor kan et sidevindsløb som dette meget vel blive for hårdt for ham, og det samme er tilfældet for Frame, der næppe heller er stærk nok til at slå de bedste i dette løb. Han har dog vist sit potentiale sidste år, og med en god position kan han ikke afskrives. Bedst chance har holdet dog, hvis det hele ender i en lidt mere klassisk massespurt uden den store dramatik, og man satser på Nizzolo i en teknisk finale, hvor han trods sin manglende form kan gøre brug af sin gode positionering.

 

Det var positivt at se Christophe Noppe fremme i dag. Den unge belgier har ellers haft det svært i spurterne i sin første tid som professionel, men i den senere tid har der været fremgang at spore. Vigtigere er det, at han også har vist øget holdbarhed, og derfor burde han i teorien kunne drage fordel af et hårdt løb. Kan han sidde med til slut, kan der vente et topresultat for den stadig mere lovende franskmand.

 

I dag blev det ikke til et topresultat for Manuel Belletti, men det var ikke helt uventet i en klassisk spurt som denne. Til gengæld er italieneren en ganske holdbar type, der i teorien burde kunne drage fordel af den større udskilning, der ventes i morgen. På papiret er der flere hurtigere folk end ham, men han er god til at positionere sig og burde derfor finde sig til rette i en teknisk finale i et lille felt.

 

På papiret er Dan McLay en af de allerhurtigste, men også for ham er positionering et problem. Derfor endte han langt tilbage i dag, men måske kan han rette op på det i morgen. Han er ganske vist alt andet end holdbar, men det er bakker og ikke sidevind, der er et problem. Han har derfor en chance for at sidde med hjem i morgen, og i et mindre felt vil det være lettere at komme i position til at kunne bruge den gode spurt.

 

Endelig vil vi pege på Jon Aberasturi, der hele tiden kredser om den første store sejr i Europa. I dag blev han nr. 6, og han fortsatte dermed den gode række af resultater. I Asien har han vist en høj topfart, og han har derfor evnerne til at vinde en etape her. Desværre er det hårde løb og den tekniske finale en ulempe, men han er en af de ryttere, der kan overraske.

 

Feltet.dks vinderbud: Marc Sarreau

Øvrige vinderkandidater: Clement Venturini, Bryan Coquard

Outsidere: Thomas Boudat, Justin Jules, Giacomo Nizzolo

Jokers: Christophe Noppe, Manuel Belletti, Daniel McLay, Alex Frame

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger