Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 2. etape af Colombia Oro y Paz
07. februar 2018 15:39 af Emil AxelgaardFoto: LaPresse - Di Alberto / Ferrari / Paolone / Spada

Fernando Gaviria levede til fulde op til sin status som tårnhøj favorit og fuldendte en suveræn præstation fra Quick-Step ved i overlegen stil at vinde 1. etape af det nye colombianske løb, Colombia Oro y Paz. Endnu en flad etape venter onsdag, og med baggrund i dagens præstation er der lagt op til endnu et show fra den colombianske stjerne og hans formidable hold.

Ruten

Naturligvis skal et colombianske etapeløb have masser af bjergrigt terræn, men arrangørerne venter et par dage, inden de sender feltet ind i de bjerge, der for alvor definerer Colombia som cykelnation. Efter den korte sprinteretape på førstedagen får de hurtige folk formentlig endnu en chance på onsdagens etape. Igen er Palmira både start- og målby, men denne gang sendes rytterne ud i det dog relativt flade terræn i dens umiddelbare nærhed. Kun en enkelt stigning venter undervejs, og selvom det stiger let i finalen, vil der være lagt op til revanche mellem feltets hurtige folk.

 

Efter den korte åbningsetape skal der denne gang tilbagelægges hele 183,4 km, der som sagt både starter og slutter i centrum af Palmira. Ruten kunne ikke være meget mere enkel, idet den i alt væsentligt sender rytterne mod syd ned til et vendepunkt, hvorefter man bevæger sig ad de samme veje tilbage mod start- og målbyen. Fra start går det således igennem helt fladt terræn mod syd og sydvest forbi den første spurt, der kommer efter knap 35 km.

 

Efter 70 km når man byen Santander, hvor der venter en ganske lille stigning på en lille runde rundt om bycentrum. Kort efter kommer dagens anden spurt, inden man bevæger sig tilbage mod Palmira langs nøjagtigt de samme veje, som blev benyttet på første del af etapen. Den tredje og sidste spurt kommer efter ca. 105 km, inden man fortsætter mod nord vest om Palmiras centrum. Man kører endda forbi byen og fortsætter gennem lidt mere kuperet terræn op til forstaden El Cerrito. Her foretager man en U-vending, inden man følger samme vej tilbage mod Palmira. Denne gang drejer man dog til venstre med knap 10 km igen og kører direkte ind mod bycentrum, hvor der venter to relativt bløde sving, inden man når målstregen. De sidste ca. 5 km stiger ganske let.

 

 

 

Vejret

Det varme, fugtige vejr, der har præget regionen den seneste tid, fortsætter natten til onsdag, men det burde være tørt, når løbet starter. Solen kan endda kigge frem mod slutningen, hvor temperaturen ventes at nå 30 grader. Der vil blot være en svag til let vind fra nordvest, hvilket giver sidemed- og sidevind på første del af etapen og sidemod- og sidemedvind på det meste af anden halvdel. Med 10 km får man sidemedvind, og det vil være betingelserne hele vejen frem til stregen

 

Favoritterne

Det er sjældent, at der er en så stor favorit, som der var på 1. etape af dette løb. Fernando Gaviria er ikke blot den i særklasse bedste sprinter, han har også det i særklasse bedste tog. Den kombination gør det næsten umuligt for rivalerne i et relativt svagt sprinterfelt at udfordre den colombianske stjerne, og dominansen var da også total på dagens etape. Med 1 km igen havde Quick-Step fortsat fem af deres seks ryttere samlet forrest i feltet, og til slut kørte Alvaro Hodeg og Maximilano Richeze så stærkt, at kun Sebastian Molano kunne hænge på bag Gaviria. Derefter var det en smal sag for kaptajnen at gøre arbejdet færdigt, og med Richeze på en 3. plads og Hodeg som nr. 5 blev det en knusende overlegen præstation af det belgiske storhold.

 

Med en sådan opvisning må det være næsten umuligt for rivalerne at bevare håbet, men de er nødt til at tro på, at de kan skabe overraskelsen på 2. etape. Den byder heller ikke på nævneværdige udfordringer, men distancen er dog betydeligt længere. Det er svært at forestille sig, at Quick-Step vil få megen hjælp til at kontrollere etapen, og det kan måske efterlade dem med færre ressourcer til at køre lead-out. Det er i hvert fald, hvad rivalerne kan håbe på.

 

Etapen vil formentlig udvikle sig på klassisk vis. Et tidligt udbrud vil blive etableret efter stor aggression, og derefter vil det være op til Quick-Step at kontrollere løbet. Det vil de formentlig være stærke nok til at gøre, også selvom de næppe vil få den helt store hjælp. Man kan dog ikke udelukke, at Manzana Postobon efter den gode præstation fra Molano, Androni med Matteo Malucelli og Bardiani med Andrea Guardini vil give en hånd med. Da der stort set ingen vind vil være, og risikoen for den frygtede sidevind på det flade plateat derfor er minimal, burde det blive en klassisk sprinteretape.

 

Finalen er teknisk ganske ukompliceret, men det stiger mod slutningen ganske let. Profilen ser dog langt mere voldsom ud, end den reelt er, og der burde være tale om en god finale for de helt rene sprintere, der burde komme relativt friske til stregen.

 

Efter dagens opvisning fra Quick-Step vil det atter være en mindre sensation, hvis ikke Fernando Gaviria løber med sejren. Colombianeren er som sagt feltets i særklasse bedste sprinter, og i dag efterlod Quick-Step ingen tvivl om, at de har det bedste hold. Med Iljo Keisse, Alvaro Hodeg og Maximiliano Richeze til at køre sig frem vil Gaviria formentlig atter blive afleveret helt fremme, og sker det, er han så suveræn, at han som i dag blot behøver at træde to-tre gange for at slå et afgørende hul. Med andre ord er det formentlig kun uheld, der kan forhindre Gaviria i at sejre igen.

 

Det var opløftende at se dagens spurt fra Matteo Malucelli. Det unge sprintertalent var uheldig at blive fanget bag det hul, der opstod i finalen, og derfor kunne han ikke udfordre Gaviria. Han fik dog vist både god fart og positioneringsevne og har med de to etapesejre i januar i Vuelta al Tachira vist, at formen er god. Allerede sidste år viste han, at han er et af de mest lovende sprintertalenter i Italien, og han er formentlig den rytter, der har den bedste chance for at overraske Gaviria.

 

Sebastian Molano fik med andenpladsen levet op til sin status som den næstbedste colombianske sprinter, men han var ikke i nærheden af blot at prøve at gå forbi Gaviria. Derfor er det også svært at være alt for optimistisk på hans vegne, men der var dog flere opmuntrende tendenser i dagens løb. Først og fremmest viste han fremragende positioneringsevne ved at vinde kampen om Gavirias hjul, og det har netop tidligere været hans svaghed. Det er stadig svært at se, at han kan vinde, men han viste trods alt i sidste års GP Denain, at han også er god i rene spurter, hvis han kan finde en god position.

 

Dagens etape endte som lidt af en nedtur for Andrea Guardini, der ikke fik den ønskede debut for Bardiani. Han blev imidlertid hårdt ramt af, at hans lead-out man Paolo Simion var involveret i Nairo Quintanas styrt, og derfor var han temmelig alene mod slutningen. Positionering har i forvejen aldrig været hans spidskompetence, og derfor kom han aldrig for alvor frem for at spurte. Desværre viste selve spurten desværre heller ikke, at han er på vej tilbage efter nogle svære sæsoner. Det ændrer dog ikke på, at en helt flad etape som denne passer ham, og at han på papiret er en af feltets hurtigste.

 

Endnu engang fejlede Israel Cycling Academy i deres lead-out, og derfor blev det blot til en 12. plads til Mihkel Raim. Vi var dog fortsat ganske opløftede over hans gode spurter i Vuelta a San Juan, hvor han viste god topfart og fine positioneringsevner. Han har på papiret et glimrende hold til at støtte sig, og selvom de ikke har fået det til at fungere, burde det være en fordel. Sejren i Colorado Cycling Classic viser, at han kan begå sig på dette niveau.

 

Det var en fornuftig debut i CCC-trøjen for Pawel Franczak, der flere gange har vist sig frem på WorldTour-niveau i Polen Rundt. Nu er han kommet til et bedre hold med mere støtte, og det betød, at han i dag var nr. 4 blandt sprinterkaptajnerne til at krydse stregen. På papiret er der god muskelkraft i CCCs lead-out, og Franczak har vist, at han har en fornuftig topfart. Derfor burde han atter være med fremme.

 

Det var lidt uklart, om Holowesko i dag kørte for Miguel Bryon eller John Murphy. Førstnævnte var først over stregen, men Murphy burde på papiret være holdets førstesprinter. Det er svært at forestille sig, at Bryon skulle være hurtig nok til at vinde, men Murphy har - selvom han ikke er helt så hurtig som tidligere -  vist, at han kan slå rivaler på WorldTour-niveau. Med Bryon som sin lead-out man burde han kunne levere et topresultat.

 

Det er svært ikke at blive imponeret af unge Manuel Penalver. Spanieren har i sine tre første spurter i så skrapt et selskab næsten uden erfaring allerede sikret sig tre top 10-placeringer. I dag blev det til en 9. plads, selvom Trevigiani ikke har meget støtte at give ham. Det vidner om stort potentiale, ikke mindst i positionskampen. Derfor skal det blive interessant at se, hvor langt han kan komme i onsdagens spurt.

 

I dag var der ikke mange spor af Mauro Abel Richeze i finalen. Normalt er han ellers sikkerheden selv, fordi han positionerer sig så godt. Det viste han så sent som i Vuelta a San Juan. Han er næppe hurtig nok til at vinde, men han kan med lidt held sikre sig en podieplads.

 

Endelig vil vi pege på Davide Vigano. Italieneren er efterhånden blevet en veteran, der nu har fokus på banesporten, efter at han ikke kunne få en kontrakt med et stort landevejshold. I dag viste han imidlertid, at han fortsat kan begå sig i massespurterne. Han foretrækker langt hårdere løb og er slet ikke skabt til rene massespurter som disse, men hans erfaring kan bringe ham langt.

 

Andre kandidater er Jairo Cano og Martin Laas, men vi tvivler på, at de skulle være i stand til at vinde.

 

Feltet.dks vinderbud: Fernando Gaviria

Øvrige vinderkandidater: Matteo Malucelli, Sebastian Molano

Outsidere: Andrea Guardini, Mihkel Raim, Pawel Franczak

Jokers: John Murphy, Manuel Penalver, Mauro Abel Richeze, Davide Vigano

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger