Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 2. etape af Criterium du Dauphiné

Optakt: 2. etape af Criterium du Dauphiné

03. juni 2024 15:32Foto: A.S.O./Billy Ceusters

Mads Pedersen fik den perfekte start på sin travle sommer, da han ganske suverænt satte Sam Bennett til vægs på løbets letteste etape. Hvis han vil fortsætte stimen, skal han imidlertid grave betydeligt dybere, når løbets tre dage i Massif Central slutter på toppen af Col de la Loge, der på papiret kan se skræmmende ude, men som er så blød en sag, at det ikke er på månen at forestille sig, at danskeren på toppen kan spurte sig til endnu en sejr.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Ruten

Criterium du Dauphiné plejer altid at byde på mindst to chancer for sprinterne, og meget ofte er den første af disse kommet på mandagens etape, inden bjergene tårner sig op i Alperne i løbets anden halvdel. Også den trend har ASO brudt i de senere år, og nu synes traditionen i stedet at være, at man over de første to dage skal besøge det kuperede Massif Central. Sådan er det også på årets ganske brutale rute, men i år har man taget vanskelighederne til helt nye højder. Sprinterne kan i hver fald glemme alt om at blande sig, for allerede her bydes der på løbets første bjergfinale på Col de la Loge med top i mere end 1200 m højde. Det lyder dog betydeligt voldsommere, end det er, for selvom de sidste 30 km næsten alle går op ad, er der tale om en ganske blød stigning, der lægger op til, at løbets puncheurtyper skal spurte om sejren - medmindre ubeslutsomheden er så stor, at et udbrud kan overraske.

 

Med en distance på 142,0 km er der tale om en meget kort etape, der fører feltet fra Gannat til toppen af Col de la Loge. Startbyen ligger i fladlandet mellem to kuperede områder i Massif Central, og derfor er det kun ganske let kuperet, når man lægger ud med at køre mod sydøst ad lange og lige veje. I byen Chateldon, der nås efter 30,5 km, bliver det en anelse mere kuperet, når man drejer mod syd for at køre ned langs kanten på det kuperede område.

 

 

Det besøger man, når man drejer mod øst for at køre op ad kategori 3-stigningen Cote de Fagot (5,3 km, 5,4%), der er en ganske jævn stigning med top efter 45,1 km. Den leder op til et plateau, som følges mod først sydøst, så syd og dernæst øst igennem først fladt, siden faldende og slutteligt let stigende terræn. Det forlader man, når man fortsætter mod øst op ad kategori 2-stigningen Col Saint-Thomas (4,5 km, 6,6%), der er en ujævn sag. Således stiger de først 2 km med 6-7%, inden der venter et næsten fladt plateau frem mod de sidste 1300 m, som stiger med 10,8% frem mod toppen, som rundes efter 67,4 km.

 

Nu bliver det meget lettere. En helt lige nedkørsel leder videre mod øst, inden man drejer mod sydvest for at køre ad let kuperede veje, der generelt er let stigende. Efter 89,7 km drejer man mod nordøst, hvorefter det generelt er let faldende, indtil man når frem til dagens spurt, der kommer efter 100,9 km. Nu drejer man mod sydøst for at køre ad en lige og let faldende dalvej ned til finalen.

 

Den indledes, når man forlader dalen ved at dreje mod sydvest og køre op ad kategori 2-stigningen Cote de Saint-Georges-en-Couzan (7,0 km, 5,8%), der stiger jævnt med 4-6% hele vejen frem til toppen, som rundes efter 124,4 km. Herefter indledes de sidste 17,6 km med et fladt plateau, der følges mod vest, inden man drejer mod nord for at køre op ad kategori 3-stigningen Col de la Croix Ladret (3,1 km, 6,1%), der er en helt jævn stigning med top efter 134,3 km.

 

Herfra resterer blot 7,7 km, der alle er let stigende med en beskeden stigningsprocent på 2,5, idet den bliver stejlest til sidst, hvor den sidste kilometer stiger med 4,1%. Det går ad en 6 m bred vej, der er uden sving, men er ganske snoet. Den sidste skarpere kurve kommer dog med 1600 m igen, hvorefter vejen bugter sig let med først 1000 m igen og siden med 500 m igen, hvorefter man rammer den 330 m lange opløbsstrækning.

 

Etapen byder på i alt 2665 højdemeter.

 

Col de la Loge har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Vejret

Efter den vejrmæssigt kedelige begyndelse bliver det bedre mandag. Løbet vil ganske vist starte overskyet med en temperatur på 17 grader, men relativt hurtigt vil det klare op med meget sol og kun få skyer samt en temperatur i bunden af den sidste dobbeltstigning på 19 grader. Vinden vil komme fra nord og tiltage fra en styrke på 11 til 16 km/t. Det giver generelt forskellige former for medvind, indtil man kort inden Saint-Thomas-for sidemodvind. Kort efter toppen får man igen sidemedvind, der var varer ved frem til toppen af næstsidste stigning. Herefter vil der kortvarigt være sidevind, inden man får direkte modvind på sidste stigning, og derefter vil der være sidemodvind, indtil man får sidevind over de sidste 3 km

 

Analyse af 1. etape

Her kan du læse min analyse af, hvordan Mads Pedersen med sin suveræne sejr på 1. etape på symbolsk vis beviste, at det er nye tider på sprinterscenen.

 

Favoritterne

Efter en let start på løbet, der helt skjuler, hvor voldsom årets udgave er, får rytterne allerede mandag at føle, at vi taler om særlige vanskeligheder i år. Det er nu ikke uset, at den anden af de to dage i Massif Central, som løbet i de senere år har introduceret - i årets udgave er der dog naturligvis skruet op til tre af slagsen - er den vanskeligste, og det er heller ikke uset, at man har haft mål på toppen af en stigning. Ja, faktisk har disse stigninger også tidligere været betydeligt vanskeligere end Col de la Loge, hvor der skal sluttes i morgen.

 

 

Alligevel er det nu for denne udgave noget passende over morgendagens etape. Det er i hvert fald uset, at man i denne fase af løbet skal slutte med 30 km, der praktisk talt alle går opad. Det siger dog næsten så også sig selv, at profilen ser voldsommere ud, end virkeligheden er. Når man starter i 400 m højde og slutter i kun godt 1200 m er det klart, at vi ikke taler om noget Monte Zoncolan eller mange passager med tocifrede procenter.

 

Nej, det er en ganske, ganske blød stigning. Det er i hvert fald ikke i morgen, at vi får den første ide om klatrehierarkiet i årets løb. Et angreb vil være spild af kræfter, og klassementsrytternes eneste chance for at vinde tid går gennem de bonussekunder, der er at finde på toppen. De er til gengæld også helt oplagte at gå efter, hvis man er en type, der som Primoz Roglic eller Remco Evenepoel besidder en god puncheurspurt.

 

Bedre bliver det ikke af, at der endda er en ret hård modvind på den anden af de to stigninger og på det meste af det efterfølgende stykke, og det gør det endnu mere omsonst at forsøge sig med et angreb. Skal den slags komme, skal det være fra ryttere, der griber ud efter etapesejren, og som ikke regnes som farlige i klassementet. De vil dog også få det svært i modvinden, og derfor er det svært at tro, at feltet ikke vil nå målet samlet.

 

Spørgsmålet er bare, om de får lov at køre om etapesejren. Det kræver, at der er hold, der vil kontrollere, og det er jeg ikke sikker på. For Mads Pedersen er denne etape på grænsen, men den burde ikke være uden for rækkevidde. I dag gav han dog udtryk for, at han anser den som værende for hård. I samme ombæring sagde han dog også, at Lidl vil kontrollere for at gøre trøjen ære, og spørgsmålet er så, om det blot handler om at føre for syns skyld, så feltet ikke går helt i stå, eller om de vitterligt har tænkt sig at hente udbruddet og give danskeren en reel chance for at holde fast i 1. pladsen.

 

Hvis ikke Lidl går efter etapen, har udbruddet en stor chance. Det er helt oplagt for Bora at gå efter en sejr med Roglic, men jeg vil tro, at de vælger at spare sig, for de kommer på arbejde senere i løbet. Det er en god chance for Evenepoel, men hvis Soudal går frem, vil al hans snak om at bruge løbet som træning jo med det samme blive afsløret som røgslør. Juan Ayuso vil være farlig i denne spurt, men han har aldrig vundet en spurt af denne type, og det synes udelukket, at UAE vil jagte.

 

Hvis ikke Bora eller Lidl går efter etapen, skal vi længere ned i hierarkiet. Så kan man pege på FDJ for Romain Gregoire, Uno-X for Magnus Cort, Ag2r for Dorian Godon, Lotto for Andreas Kron eller måske endda Israel-PT for Dylan Teuns som hold, der kunne tænkes at jagte. Det er bare også ”små” hold, der kun sjældent tager ansvar i så stort et løb som dette, og for mange af dem gælder også, at de vil være usikre på, om finalen er for let eller for hård.

 

Den usikkerhed bør have en sikker konsekvens. Der bliver kamp om at ramme udbruddet, og den kan godt blive langvarig. Heldigvis for feltet er starten let, hvorfor udbruddet kan blive både lille og knap så stærkt, men det er ganske sandsynligt, at vi når frem til stigningerne, inden en gruppe kommer fri. Sker det, vil den både være stærkere og sikkert også større, og så skal der altså arbejdes for at skabe samling i dette hårde terræn.

 

Derfor anser jeg en udbrudssejr som endog meget sandsynlig. Jeg læser dog også Pedersens kommentar sådan, at Lidl vil give trøjeforsvaret et skud, og jeg anser det også som relativt sandsynligt, at Uno-X, der aldrig er bange for at tage ansvar i små løb, kunne finde på at gribe ud efter lykken. Da der som nævnt også er andre hold, der kan tænkes at jagte, hælder jeg nok alligevel til, at vi får samling. Det kan gå begge veje, men hvis Bora går ind i jagten, anser jeg det til gengæld for ret sikkert, at der kommer samling - og det tror jeg ikke, at de gør. Selv hvis der jagtes fra de andre hold, er det heller ikke sikkert, at de er stærke nok til at hente udbruddet. Det skyldes også, at finalen er så hård. Det er ikke hvem som helst, der klatrer godt nok til at skabe samling. Nok heller jeg til samling, men vi er tæt på 50-50.

 

Hvis vi får samling, er spørgsmålet, hvordan finalen køres. Hvis der gås til stålet, bør det blive for hårdt for Pedersen, men hvis ikke Bora går efter etapen, kan det faktisk godt blive en ret let finale. Jeg regner ikke med, at anden stigning bliver et alt for stort problem, når der er modvind, og den er så kort. Nej, det er den første af de to stigninger, der er truslen. Den starter med 4 km med 6-7%, og da der tillige er medvind, kan den gøre skade. Det kræver bare, at der er et hold, der vil lægge presset.

 

 

Her kan jeg kun få øje på to hold, nemlig Bora og FDJ. Hvis Bora går efter etapen - og det tror jeg som sagt ikke - skal de gøre finalen benhård fra start. Det andet hold er FDJ, men har Romain Gregoire selvtillid nok til at tage så meget ansvar i dette selskab? Det tvivler jeg på, særligt hvis han stadig er usikker på formen. Den eneste anden option er vel UAE, der før er gået bananas på dage, hvor det ikke er helt oplagt, men det ser jeg ikke ske.

 

Derfor tror jeg faktisk, at de tunge folk har en ret god chance. Det er Bora, der sidder med nøglen til at skabe et blodbad. Til gengæld er det også klart, at roligt tempo åbner døren for nye angreb og dermed, at feltet alligevel bliver snydt, selv hvis udbruddet hentes. Det bør dog blive svært. Dels er der modvinden, og derudover vil der formentlig være hold, der tager ansvar, hvis først etapesejren er så tæt på.

 

Jeg hælder altså til en spurt efter en finale, der ikke nødvendigvis bliver alt for hård. Selve målbakken er bestemt heller ikke svær. De sidste 7,7 km stiger blot med 2,5%, herunder med 3,8% over de sidste 3 km og 4,1 km over den sidste kilometer. Det er noget, bakkestærke sprintere sagtens kan klare, hvis de er kommet så langt, men det er klart, at meget til slut også vil afhænge af friskhed efter så voldsom en finale. Her vil de lettere folk trods alt have en indlysende fordel. Teknisk er finalen også helt ukompliceret. Vejen er relativt smal, og derfor kan man altid blive lukket inde, men risikoen derfor er ikke alt for stor - og jo mindre et felt, jo mindre en risiko.

 

Jeg går med Primoz Roglic. En spurt på 4% er til den lette side, hvis det skal være ideelt, og her vil han være sårbar mod tungere folk. Dem har han dog slået på 5%, blandt andet da han slog Christophe Laporte ganske suverænt i Paris-Nice for nogle år siden, og denne finale har jo den luksus, at den er så hård, at de tunge folk vil være betydeligt mere mærkede end ham - og med nogen sandsynlighed vil være helt sat af. Blandt de lettere folk i dette felt bør han have en klar overhånd.

 

Det er ellers ikke meget, han har spurtet på det sidste, men at han stadig er hurtig viste han i forbindelse med sine mange spurtsejre i Tirreno, Burgos, Vueltaen og Catalonien i 2023, hvor han i alle tilfælde vandt spurter i enten flade eller stigende finaler. Flere gange gjorde han det også mod Evenepoel, der er en af hans rivaler her, nemlig på 1. etape i Catalonien og 8. etape i Vueltaen, og jeg er derfor ikke bekymret for hans fart og punch. Han har også et fremragende tog til at sætte sig i scene med folk som Bob Jungels, Jai Hindley, Aleksandr Vlasov og Matteo Sobrero, og dermed har han alle kort på hånden - uanset om han skal slå de tunge eller kun de lette. Jeg tvivler på, at Bora vil gribe ud efter sejren og skabe et blodbad, men bliver udbruddet hentet af andre, tror jeg, at han spurter sig til sin anden sejr, selvom han stadig efter det skuffende Paris-Nice har til gode at vise, at han er tilbage, for i det franske løb så vi, at en svag Roglic end ikke spurter. Særligt Sobrero og Vlasov, men også Hindley er også gode i denne slags spurter, men de hår næppe chancen, selvom man ikke skal blive forundret, hvis Vlasov og måske Hindley ender i top 10.

 

Jeg må hellere placere Romain Gregoire som nr. 2. Han er stadig et ubeskrevet blad, men dette burde lige være en finale for ham. Blandt sine sejre har han da også vundet én puncheurspurt, nemlig i Dunkerque, og selvom det var i et svagt felt, vidner det om evnerne. Hans sejr i en flad spurt i Baskerlandet fortæller, at han har farten, og den burde kun blive endnu mere anvendelig i en stigende finale som denne. Til gengæld har vi til gode at se ham mod de bedste, og vi ved også, at hans niveau kan være ekstremt svingende. Efter en pause aner vi ikke, hvor han står, og derfor kan han også falde helt igennem. Han plejer dog at være god efter en pause og har trænet frem mod Touren, og da han i kraft af sit talent og sin ubeskrevethed har den x-faktor, der kan slå Roglic, må han stå som nr. 2 på listen. Holdet har meldt ud, at de kører for ham, men har han en offday, er det ikke en dum spurt for Valentin Madouas, hvis form dog også er ukendt, og for Quentin Pacher, der senest viste sin puncheurevner med den flotte 3. plads i Catalonien i 2022, ligesom David Gaudu vandt den tilsvarende etape i Massif Central i 2022, hvor han slog en for tidligt jublende Wout van Aert på en dog noget hårdere stigning. Gaudu synes dog ikke at have formen til at gentage det resultat.

 

Da jeg rangerer efter vinderpotentiale, placerer jeg Mads Pedersen her. Selve spurten passer ham perfekt, og hvis ikke han er for mærket i sin kamp for at overleve, vil der ikke være mange, der kan slå ham i en powerspurt på disse procenter. Udfordringen bliver at komme så langt. Som nævnt ovenfor sagde han i dag, at han regner med, at finalen bliver for hård, og hvis Bora skaber et blodbad, har jeg da også svært ved at se ham overleve. Det regner jeg imidlertid ikke med, at de gør, og modvinden vil hjælpe ham voldsomt efter toppen af de første to stigninger.

 

Pedersens klatring er svingende. Han har var ikke langt fra at klare Jaizkibel på 2. etape af Touren sidste år, selvom UAE virkelig gik til stålet. Vi husker også hans vilde bedrift på 4. etape i Vueltaen i 2022, hvor han overlevede en kortere, men ret stejl stigning til sidst. Til gengæld så vi også, at Jayco - kortvarigt - fik skovlen under ham på 3. etape i Giroen sidste år, hvor stigningen kunne minde om denne. Der bør derfor ikke være tvivl om, at Bora kan gøre etapen for hård, men hvis ikke de griber ud efter etapen, burde der altså være en god chance for, at det går så roligt, at danskeren kan overraske sig selv ved at vinde endnu en etape.

 

Falder han fra, har Lidl heldigvis andre kort, nemlig Tao Geoghegan Hart og Giulio Ciccone . Begge viste deres puncheurevner, da de vandt hver deres etape i Valencia sidste år - dengang ikke som holdkammerater - og vi har i det hele taget set dem fra dem begge mange gang. Ja, for Ciccone var de sidste år endda ekstra gode, da han som bekendt overspurtede både Roglic og Evenepoel på 2. etape i Catalonien, mens Geoghegan Hart brugte dem senere i Tour of the Alps. Jeg tror nok mest på Geoghegan Hart på disse blødere procenter, og det er måske også ham, de kører for. I hvert fald sagde Pedersen i dag, at de havde én klassementsrytter, og det kan næsten kun være briten. Det kan dog sagtens være, at Ciccone får lov at køre denne spurt - særligt hvis Geoghegan Hart ikke vil tage chancer - og begge må anses som ret gode vinderbud. Holdet har også Toms Skujins, men jeg vil forvente, at han er ren hjælper.

 

 

Den anden dansker, der er i spil, er Magnus Cort. På papiret er han en bedre klatrer end Pedersen, der aldrig havde vundet 10. etape i Touren i 2022, men klatrer Cort stadig godt nok? I hvert fald var han sidste år aldrig på sit bedste, og på 2. etape i Touren var Pedersen i hvert fald langt, langt tættere på at overleve. Dertil skal lægges usikkerheden om hans form efter den lange pause. Han klatrede heldigvis fornemt i Norge, men det var også i så svagt et felt, at jeg bestemt ikke føler mig tryg ved ham, når han har klatret, som han har gjort i det seneste års tid. Derfor tror jeg, at han får svært ved at klare sig bedre end Pedersen, og jeg tror ikke, at han kan slå sin landsmand i en spurt. Hvis til gengæld han slipper for Pedersen, står han meget stærkt, for denne spurt passer ham ganske perfekt, som vi blandt andet så på Giroens 1. etape i 2022, hvor vi havde tilsvarende procenter, og hvor han trods ringe form overraskede sig selv med en 4. plads. Falder han fra, vil Uno-X kunne forsøge sig med Ådne Holter, der kørte en god puncheurspurt på højere procenter i Norge, Odd Christian Eiking, der dog ikke er som tidligere, og måske Markus Hoelgaard, der kørte en fin puncheurspurt i Finistere, men det er svært at de dem helt fremme i dette selskab. Idar Andersen var også god i Norge, men jeg har svært ved at se ham få chancen. Eiking er nok den bedste plan B.

 

Jeg er noget mere tryg ved Dorian Godon i forhold til overlevelse. Han har klatret fornemt i år, blandt andet i Fleche Wallonne, på sidste etape i Catalonien og i Amstel og burde være et mere sikkert kort end både Pedersen og Cort. Han syntes dog ikke at ose af form i Mayenne, og derfor føler jeg mig heller ikke helt sikker på ham. Den anden udfordring er at vinde spurten. På flad vej har han ikke samme fart som Cort og Pedersen, selvom god positionering hjalp ham med at tage to overraskende sejre i Romandiet. Han står bedre i stigende finaler, som han særligt viste med sin flotte sejr i Veneto sidste år, hvor han spurtede på 5%, men jeg føler mig ikke overbevist om, at han i denne finale har farten til at slå Roglic, der vil være mere frisk. Derfor glider han lidt ned på listen i forhold til vinderpotentiale. Ag2r har også Oliver Naesen, der tidligere kunne have været en kandidat, men trods hans genrejsning vil jeg forvente, at disse stigninger i dag er for hårde.

 

Løbets ubekendte er Juan Ayuso. Han viste ikke meget af sin gamle fart i Vueltaen sidste år, blandt andet på den omtalte 8. etape, hvor Roglic og Evenepoel slog ham klart. Men han er altså hurtig. Jeg husker, at han vandt feltets stigende spurt bag Ben O’Connor i Catalonien i 2022, og i år slog han Gregoire i den flade spurt i Ardeche. Han kørte også en fremragende spurt på 2. etape i Romandiet sidste år, og det handler nok snarere om, at han sjældent spurter. Her er der dog bonussekunder på spil, og det var opløftende, at han i år havde planer om at spurte på 3. etape i Tirreno, indtil han blev fanget bag et styrt. Netop fordi han er så ubeskrevet, og særligt fordi han jo altså slog Gregoire i en flad spurt, har han stort potentiale til at overraske, hvis han er kommet af med den rust, der plejer at plage ham efter en pause. Hos UAE har man også Tim Wellens , der vil elske denne spurt, men jeg har svært ved at tro, at han ikke er den rene hjælper, han var det i dag.

 

Jeg placerer Remco Evenepoel som den næste, men det er med de samme forbehold som i den store optakt. Hvor meget ad hans snak inden løbet er røgslør, og hvor meget er ikke? Det bliver vi måske lidt klogere på i morgen. Selv en formstærk Evenepoel er dog stadig en ringere puncheur end Roglic, og derfor vil han altid have svært ved at vinde, særligt fordi han også kæmper med sin positionering. Roglic slog ham i hvert fald klart i den let stigende spurt i Xorret de Cati under Vueltaen, men Evenepoel var til gengæld overraskede tæt på at slå ham i 5-6% i spurten på 1. etape i Catalonien, hvor han lignede en mand, der kun tabte på ringere position. Hvis Roglic bekræfter de kedelige tendenser fra Paris-Nice, kan jeg sagtens se Evenepoel vinde denne spurt, men det kræver formentlig, at sloveneren kikser positionskampen eller skuffer igen. Det kunne også være en fin spurt for Ilan Van Wilder, der dog ikke har farten til at vinde, samt for Antoine Huby, Casper Pedersen og Gianni Moscon , men de tre sidstnævnte får ikke chancen og får også mere end svært ved at komme med hjem.

 

Det tredje danske bud er Andreas Kron. Modsat Pedersen og Cort er der ingen tvivl om, at Lotto-rytteren klarer disse stigninger, medmindre hans forberedelse er kikset totalt. Modsat sidste år indikerer hans udtalelser, at han er helt klar til Touren, og derfor er der grund til at vente sig en stærk Kron. Han har ikke den store erfaring i denne slags spurter, men særligt hans 4. plads på bakken i Lausanne i Touren i 2022, hvor kun Wout van Aert, Michael Matthews og Tadej Pogacar slog ham, vidner om hans potentiale. Jeg husker også, at han viste fornem fart fra en ringe position på 5. etape i Andalusien sidste år, og derfor ligner han en reel kandidat. Han ryger dog lidt ned på min liste, fordi han synes at kæmpe med sin positionering, og fordi jeg har lidt svært ved for alvor at tro, at han kan slå Roglic. Finalen er for hård for Milan Menten , der også har været syg i optakten.

 

En utroligt spændende kandidat er Omar Fraile. Denne 4%-spurt minder om den, der gav ham sejren ved de spanske mesterskaber og i Andalusien, og han burde have en ganske reel chance for at vinde. Det kræver to ting. Han skal have chancen, og det tvivler jeg på, for han har vel ikke fået chancen siden netop Andalusien for nu halvandet år siden. For det andet skal han have formen. Han har skuffet fælt i år, og det er faktisk længe siden, han har klatret godt. Der er derfor mange ting, der skal falde i hak, men har han fundet formen frem mod Touren, tror jeg meget på hans fart. Som alternativ har Ineos Michal Kwiatkowski, der i Polen viste, at han stadig kan køre denne slags spurter, men jeg har lidt svært ved for alvor at trop, at han vil træde ud af rollen som bodyguard for Carlos Rodriguez.

 

Movistar har Ivan Garcia Cortina, der burde elske denne spurt. Vi har i både Paris-Nice og Canada set hans evner i denne slags spurter, og han burde have en reel chance for at vinde. Det kræver bare, at han overlever, og han har jo som bekendt været en skygge af sig selv i ganske lang tid. Han blev imidlertid genrejst i efteråret, og hvis han har de klatreben, han havde i San Sebastian og Agostoni, bør han have en god chance for at overleve. I år har han mildt sagt været svingende med lange perioder med et håbløst niveau, men også forrygende kørsel i Omloop, Flandern og Tirreno. Efter en pause kan det gå begge veje, men hvis han kan bekræfte den genfødsel, vi har set i glimt, er han en god kandidat. Hvis han falder fra, kunne jeg godt tænke mig at se Oier Lazkano blande sig, for selvom farten næppe rækker hele vejen, var han bestemt en god puncheur, da han tog sin udbrudssejr i Burgos sidste år. Formstærke Gregor Mühlberger kan også spurte, men det er tvivlsomt, om han blander sig, og den er for let for Davide Formolo, der skal bruge stejlere procenter.

 

En uhyre spændende joker er Lukas Nerurkar. Jeg troede, at han var ren klatrer, indtil han pludselig var pokkers tæt på at vinde en puncheurspurt i Coppi e Bartali, hvor han akkurat blev slået af Jenno Berckmoes. Endnu mere imponerende var hans 4. plads i den flade spurt i Frankfurt, og det vidner om, at han har langt, langt mere fart end ventet. Denne stigende spurt burde passe ham som fod i hose, og han viste i onsdags, at han er i form. Han er en totalt ubekendt, men det gør også, at han kan overraske. Som alternativ har holdet Sean Quinn , der trods sin sejr ved de amerikanske mesterskaber ikke viste storform i onsdags - og han er jo altså på vej tilbage efter sin skade - og han har heller ikke imponeret med sin fart på det sidste. Neilson Powless viste sidste år også, at han godt kan spurte til husbehov, men han kommer ikke alt for langt.

 

Jayco vil give chancen til Davide De Pretto. Den unge italiener har fået en fin start på karrieren, men han har mest af alt imponeret i svagt besatte løb. I Ardennerne og Baskerlandet blev han kørt over, og jeg tvivler på, at niveauet allerede rækker. Omvendt er det ikke en rasende hård finale, og han hjælpes endda af modvind. Hans form er helt ukendt, men har han forbedret sig yderligere siden foråret, er jeg spændt på at se, hvor langt han kommer. Det burde i hvert fald lige være en finale for ham, og han viste i både Oman, Baskerlandet og Coppi e Bartali, at han har noget fart.

 

 

Israel-PT har Dylan Teuns, men han skal nok bruge lidt stejlere procenter. Han har nået et tårnhøjt niveau i år og plejer at være god på denne tid af året, så trods pausen vil jeg forvente, at han er konkurrencedygtig. Desværre er han murspecialist mere end puncheur, og 4% bør være for lidt. Jeg kan dog huske, at han i 2017 overraskede mig i en 5%-procent, hvor han udfordrede Kwiatkowski flot, og så sent som i Brabantse Pijl kørte han en for mig overraskende god spurt på blødere procenter end disse. Holdet har også Krists Neilands og Derek Gee, der blandede sig i spurten i dag, men jeg ser dem ikke have farten til top.

 

Bahrain skal vel satse på Fred Wright, men som vi fik bekræftet i dag, er han altså ikke hurtig nok. Hans klatring har også været så skuffende i år, at man ikke kan vide sig sikker på, at han overlever. En god Wright, som vi så ham i 2022, er dog uhyre holdbar og burde ikke få problemer her. Spørgsmålet er så bare, hvor langt farten fører. Falder han fra, så vi i Alperne, at Antonio Tiberi godt kan spurte, men han kommer næppe i top 10 i dette selskab, og procenterne er for bløde for Santiago Buitrago, der ellers er en god puncheur.

 

Hos Arkea må det være for hårdt for Clement Venturini og Florian Senechal, selvom førstnævnte har været god i år. De har til gengæld Clement Champoussin, der fandt en helt ny fart sidste år. Det viste han særligt, da han ganske overraskende vandt en stigende spurt i Norge, hvor man kan drage en nogenlunde sammenligning med denne. Han har næppe farten til at vinde, men han får chancen for at bekræfte sin fart. Han har dog også skuffet hele året, og efter onsdagens nedtur kan han også falde helt igennem.

 

Hos Intermarché har man både Hugo Page og Vito Braet, der begge har imponeret med deres holdbarhed. Det gjorde Page i sæsonstarten og sidste år i Limousin, mens Braet gjorde det i sæsonstarten og i Ardennerne. Begge passer til denne stigende spurt, men jeg tvivler meget på, at overlever. De skal i hvert fald være uhyre formstærke, og Braet virker decideret formsvag, mens Page bestemt heller ikke så flyvende ud i Belgien og særligt Köln - og jeg ser dem ikke overleve uden Pedersen, som de ikke kan slå. I stedet skal holdet nok satse på Georg Zimmermann. Han har vist sig langsommere, end jeg troede, men han genfandt lidt af sin fart med podiepladsen i Evans-løbet, og denne stigende spurt burde passe ham. Nu skal han bare have fundet formen i denne ret skuffende sæson. Tidligere i år begyndte Kobe Goossens også at spurte, men han har slet ikke farten.

 

Jeg skal vel også nævne Warren Barguil. Franskmanden er en hæderlig puncheur, der ikke er bange for at blande sig i en spurt, og selvom han i år er skuffende, kommer han fint med hjem her. Han har dog også haft nogle dumme styrt i år, der måske kan få ham til at være mere tilbageholdende, end han plejer. Derudover er det ved at være lidt længe siden, han har vist sin fart, og disse procenter er også lidt for bøde.

 

Jeg tror ikke meget på de øvrige hold. Hos Visma er finalen perfekt for Koen Bouwman, men med den form, han viste i Norge, vil han næppe blande sig. Matteo Jorgenson har et vist punch, men ikke fart nok til disse bløde procenter. Hos Alpecin synes Lars Boven ikke at have formen til en etape, der kræver storform, og Xandro Meurisse er for langt fra fordums styrke. Hos Astana burde man jo nævne Ide Schelling, der vil elske denne stigende spurt, men vi skal vel næsten helt tilbage til 2021 for at finde hans seneste periode med bare lidt holdbarhed, og finalen er for hård for Michele Gazzoli, mens halvhurtige Anthon Charmig og Harolds Tejada mangler den sidste fart. Hos Cofidis burde det være en finale for Axel Mariault, men han har efter den lovende start i Australien skuffet på holdbarhed, mens Jonathan Lastra mangler den sidste fart. Hos Q36.5 er finalen for hård for Nicolo Parisini , der er holdets eneste hurtige mand.

 

Som sagt har et udbrud en fremragende chance. Man skal være en ret god klatrer for at gøre det færdigt, da man skal overleve den stejle stigning i medvinden, men derudover skal man også have heldet til at komme afsted, særligt hvis udbruddet kører i den flade fase. Man må ikke være en trussel i klassementet, og med modvind får man med nogen sandsynlighed brug for en god spurt. Mange af topkandidaterne er derfor mange af de ovennævnte, men det kræver, at de tør gå i udbrud med risiko for at ødelægge deres chancer i en spurt. Gode bud er - i prioriteret rækkefølge - Oier Lazkano, Andreas Kron, Lukas Nerurkar, Georg Zimmermann, Dylan Teuns, Clement Champussin, Omar Fraile (som næppe får frihed af sit hold), Fred Wright, Dorian Godon (som nok satser på en spurt), Magnus Cort (som nok også satser på en spurt), Quentin Pacher, Kevin Geniets, Odd Chirstian Eiking, Gregor Mühlberger, Krists Neilands, Sean Quinn, Ådne Holter, Markus Hoelgaard og Derek Gee.

 

BEMÆRK: Husk, at der rangeres efter vinderpotentiale, hvad der er særligt vigtigt i forhold til Pedersen og Cort.

 

BEMÆRK OGSÅ: Som nævnt ovenfor anser jeg en udbrudssejr som meget sandsynlig - måske næsten 50-50.

 

Feltet.dks vinderbud: Primoz Roglic

Øvrige vinderkandidater: Romain Gregoire, Mads Pedersen

Outsidere: Magnus Cort, Dorian Godon, Juan Ayuso, Remco Evenepoel, Andreas Kron

Jokers: Omar Fraile, Ivan Garcia Cortina, Tao Geoghegan Hart, Giulio Ciccone, Lukas Nerurkar, Aleksandr Vlasov, Oier Lazkano, Michal Kwiatkowski, Davide De Pretto, Dylan Teuns, Fred Wright, Clement Champoussin, Georg Zimmermann, Warren Barguil, David Gaudu

 

Kandidater til et udbrud (i priorieret rækkefølge): Oier Lazkano, Andreas Kron, Lukas Nerurkar, Georg Zimmermann, Dylan Teuns, Clement Champussin, Omar Fraile, Fred Wright, Dorian Godon, Magnus Cort, Quentin Pacher, Kevin Geniets, Odd Christian Eiking, Gregor Mühlberger, Krists Neilands, Derek Gee, Sean Quinn, Ådne Holter, Markus Hoelgaard

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

Primoz Roglic
Romain Gregoire, Mads Pedersen
Magnus Cort, Dorian Godon, Juan Ayuso, Remco Evenepoel, Andreas Kron
Omar Fraile, Ivan Garcia Cortina, Tao Geoghegan Hart, Giulio Ciccone, Lukas Nerurkar, Aleksandr Vlasov, Oier Lazkano, Michal Kwiatkowski, Davide De Pretto, Dylan Teuns, Fred Wright, Clement Champoussin, Georg Zimmermann, Warren Barguil, David Gaudu
Koen Bouwman, Ide Schelling, Matteo Jorgenson, Valentin Madouas, Quentin Pacher, Ilan Van Wilder, Sean Quinn, Axel Mariault, Neilson Powless, Antonio Tiberi, Hugo Page, Vito Braet, Odd Christian Eiking, Gregor Mühlberger, Krists Neilands, Santiago Buitrago, Ådne Holter, Markus Hoelgaard, Kevin Geniets, Derek Gee, Tim Wellens, Toms Skujins, Davide Formolo, Jai Hindley, Oliver Naesen, Michele Gazzoli, Jonathan Lastra, Harold Tejada, Anthon Charmig, Lars Boven, Xandro Meurisse, Idar Andersen, Marc Soler, Pavel Sivakov, Sepp Kuss, Tiesj Benoot, Guillaume Martin, Kobe Goossens, Mikel Landa, Carlos Rodriguez, Cristian Rodriguez
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Criterium du Dauphine
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Bizkaikoloreak(2.NCUPJW) 20/07-21/07

Vuelta a Castilla y Leon(2.1) 23/07-24/07

Volta a Portugal em Bicic...(2.1) 24/07-04/08

Prueba Villafranca(1.1) 25/07

Czech Tour(2.1) 25/07-28/07

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Red Bull - BORA - hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger