Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 2. etape af CRO Race

Optakt: 2. etape af CRO Race

27. september 2023 12:47Foto: A.S.O. / Charly Lopez

Elia Viviani brød næsten et års sejrstørke på en ganske begivenhedsfattig 1. etape, der desværre fik dyre konsekvenser for uheldige Matej Mohoric. Spørgsmålet er, om sloveneren med det samme er opsat på revanche, for selvom løbets ultrakorte 2. etape mest af alt lægger op til endnu en massespurt giver to sene og ganske stejle stigninger måske muligheder for et par angreb.

SE CRO RACE UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Denne gang blev sprinterne snydt for den meget lette åbningsetape, de plejer at få, men skulle 1. etape have været for hård, kan de håbe på en lettere andendag. Her venter nemlig en helt anderledes enkel og meget kort sag med betydeligt færre højdemeter, men alligevel er der et par ikke helt lette finalebakker, der bestemt kan bruges til a skabe lidt udskilning inden det, der må forventes at blive endnu en reduceet massespurt - igen i en finale, der slet ikke byder på de tekniske vanskeligheder, vi ellers kender det kroatiske løb for.

 

Med en distance på bare 114,5 km er der tale om en usædvanligt kort etape, der fører feltet fra Biograd Na Moru til Novalja. Startbyen ligger ved den kroatiske vestkyst, mens målbyen ligger på den hovedsageligt flade ø Pag, og da man i alt væsentligt holder sig til kysten, er der ikke mange udfordringer undervejs. Det er således helt fladt, nå man lægger ud med at køre mod nordvest af den helt flade kystvej frem til byen Zadar, hvor dagens første spurt kommer efter 21,5 km. Her forlader man havet, når man drejer mod nordøst for at køre ad en helt lige vej, der først er let stigende og siden let faldende frem til kystbyen Posedarje.

 

Her forlader man igen med det samme vandet, når man drejer mod nordvest for at køre op ad kategori 3-stigningen Jovici (7,5 km, 2,2%), der er en blød opkørsel med top efter 51,0 km. Derfra går det videre mod nordvest ad den stadig helt lige og nu let faldende vej tilbage til kysten, hvor man efter 65,0 km fortsætter mod nordvest over den bro, der leder over til øen Pag. Kort efter nå man frem til byen Pag, hvor man efter 86,5 km kører dagens anden spurt.

 

Umiddelbart herefter drejer man mod syd for at køre op ad kategori 2-stigningen Pag (2,4 km, 5,6%), der efter 500 m lette meter har 1500 m med 6-9%, inden den flader ud over de sidste 400 m frem mod toppen, som rundes efter 89,5 km. Herefter indledes de sidste 25,0 km med en let faldende vej, der fører mod vest ud til kysten, hvorefter det er fladt, når man kører mod nordvest op ad kystvejen. Kort efter drejer man mod nord for at køre væk fra vandet via en ganske stejl bakke (1,6 km, 7,0%), der har top med 15 km igen, inden det går mod nordvest ad en lige og let faldende vej ned til målbyen, hvor man efter 109,0 km rammer den afsluttende rundstækning og efter 110,0 km krydser stregen for første gang i forbindelse med dagens sidste spurt.

 

Etapen afsluttes nu med en omgang på den 4,5 km lange runde, der har en lille bakke med 3 km igen, hvorefter det generelt falder ned mod den sidste kilometer, der er flad. Man drejer skarpt i en rundkørsel med 4000 m igen, hvorefter der er endnu et skarpt sving med 2800 m igen. Med 1400 m igen drejer man i endnu en rundkørsel, inden sidste forhindring er en kurve på næsten 90 grader med 1000 m til stregen.

 

Etapen byder på i alt 995 højdemeter.

 

Novalja har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

Læs også
Tidligere Saxo Bank-rytter stifter Danmarks første gravel-hold: Vi kan se et talent

 

 

 

 

 

SE CRO RACE UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Det fabelagtige sommervejr fortsætter på en skyfri onsdag, hvor etapen vil starte i temperaturer på hele 28 grader og slutte i lidt køligere betingelser på 26 grader. Det vil igen være lidt blæsende med en jævn vind (17-19 km/t) fra i starten nordnordøst og siden nordøst. Det giver indledende sidemod- og modvind, men fra bunden af første stigning får man stort set ren sidevind resten af vejen. Der kommer dog et stykke med sidemodvind op og ned ad sidste bakke, hvorefter der atter er sidevind frem til rundstrækningen. Her vil der først være sidemodvind, indtil man med 2800 m igen får næsten ren medvind. Med 1400 m igen får man sidevind, indtil der vil være sidemodvind over de sidste 1000 m.

 

Favoritterne

Trods en spændende rute endte åbningsetapen som en kedelig langgaber, men desværre fik den jo alvorlige konsekvenser for Matej Mohoric, der nu får meget svært ved at komme tilbage i klassementet på en rute, der er så let som denne. Der er dog næppe tvivl om, at han vil gøre forsøget, og dermed kan vi forvente at se sloveneren i offensiven.

 

Den nye situation har ændret mit blik på onsdagens etape. Her havde jeg regnet med en forudsigelig massespurt, men to ting har ændret sig. For det første er jeg blevet klogere på de to sidste bakker. I går havde jeg kun løbsbogens beskrivelse, men den viste sig forkert. De er betydeligt stejle end angivet, og særligt den ikke-kategoriserede stigning, der over 1,6 km stiger med 7,0% er altså en ganske alvorlig sag bare 15 km fra mål.

 

Det virker ret usandsynligt, at Mohoric ikke vil angribe. Hvis han skal indhente alt det tabte terræn, skal han prøve i tide og utide, og denne stigning er så svær, at det kan lade sig gøre. Det gode er også, at rivalerne nu vil have en interesse i at samarbejde med ham. Får han eksempelvis Magnus Sheffield, Eddie Dunbar og Oscar Onley med, har de jo nu al mulig grund til at køre til stregen, fordi de herved kan tage et stort skridt mod den samlede sejr.

 

Derfor regner jeg med en meget mere dynamisk etape end antaget. Starten vil være udramatisk med et udbrud, der sikkert relativt hurtigt kommer væk, og herefter vil Ineos tage kontrol. Bahrain arbejdede meget i dag og sparer sig sikkert, men skulle situationen blive kritisk, vil jeg forvente, at Uno-X, DSM og Jayco nok skal give en hånd med. En udbrudssejr bør derfor ikke være aktuel.

 

Læs også
Vinjebo stopper karrieren

 

Den første faktor er vinden. Der vil være nærmest uafbrudt sidevind på etapens anden halvdel, og det bliver bestemt ikke helt stille. Vinden er dog nok for svag, og som nævnt tidligere er min erfaring med sidevindskørsel i Kroatien ringe. Den bør skabe en vis nervøsitet, men næppe splittelse.

 

Det interessante er de to sidste bakker. Her burde Ineos jo lægge et pres, så Ethan Hayter kunne få bonus, men efter at de var helt passive i dag, regner jeg med, at de vil være det samme i morgen - særligt nu hvor der er ekstra grund til at tro på Elia Viviani. Til gengæld er der en god chance for, at Bahrain vil lægge presset. Den første stigning kommer nok for tidligt, men kan bruges til at gøre det hårdt. På anden stigning forventer jeg så, at Mohoric vil angribe.

 

Det er en sten i skoen på ham, at der vil være modvind, men kan vi stole på 1600 m med 7,0%, vil jeg forvente, at han i dette felt kan komme væk i en lille gruppe. Det er afgørende, at han får folk fra de vigtige hold med sig. Uden en rytter fra Ineos bliver de i hvert fald hentet, men jeg tror, at Magnus Sheffield vil gå med ham. Lykkes det også for Oscar Onley og Eddie Dunbar, hvad der virker sandsynligt, kan vi fjerne fire af de stærkeste hold fra jagten. Så er der pludselig ikke mange stærke hold til at føre, og da de som sagt vil have al interesse i at samarbejde, og da de hurtigt får side- og ikke modvind, vil jeg mene, at en sådan gruppe har en god chance for at holde.

 

Selvfølgelig er det ikke sikkert. Det kan sagtens være, at de bliver hentet. Det kan også være, at Mohoric slet ikke prøver, og at vi bare får en almindelig sprinteretape, men kender jeg Mohoric ret, vil han sætte liv i denne etape.

 

Derfor er mit vinderbud nu også Matej Mohoric. Skulle en gruppe som den nævnte komme væk, vil han efter alt at dømme være den hurtigste. Det er endda de andre, der har mest interesse i at vinde tid, og derfor bør han måske endda kunne spare sig inden spurten. Det er klart, at han ikke skal have Ethan Hayter med sig, men efter at have set ham være helt væk fra dagens finale, hvor han burde køre lead-out for Viviani, tvivler jeg på, at han har de store ambitioner. Derfor tror jeg på, at Mohoric tager sin revanche med en sejr.

 

Den anden rytter, der kan vinde fra dette scenarium, er jo altså Ethan Hayter. Kommer han med, bør han vinde, særligt med Sheffield som en sandsynlig allieret. Som nævnt i den store optakt lignede han en mand i formfremgang inden løbet, men efter i dag er jeg knap så optimistisk. Det vil dog også ligne ham at gemme sig i dag og så alligevel have ganske gode ben. Han kom jo trods alt med hjem. Han vil også have en chance, hvis der køres så stærkt på de to stigninger, at Viviani falder fra, og vi får en reduceret massespurt. I det tilfælde vil han med hjælp fra sit sublime hold have en god chance.

 

De ryttere, jeg forventer at kunne se i en sådan gruppe, er særligt Magnus Sheffield, Oscar Onley, Eddie Dunbar, Matthew Dinham, Frank van den Broek, Fernando Barcelo, Jefferson Cepeda, Roger Adria, Igor Arrieta, Urko Berrade, Jonas Gregaard, Fredrik Dversnes, Torstein Træen og Quinn Simmons, hvis han er i bedre form end ventet, samt Mohoric-hjælperen Rainer Kepplinger, men selvom Sheffield, Onley, Dinham, Barcelo, Adria, Berrade, Simmons og Dversnes alle kan spurte, ser jeg ingen slå Mohoric i en spurt. Skal de holde hjem, bliver der næppe tid til taktik.

 

Derfor kommer mine næste vinderbud fra en massespurt. Her skal vi bemærke, at finalen heller ikke denne gang er alt for kompliceret. Man skal bare sidde fornuftigt i svinget med 1400 m igen og i kurven med 1000 m igen, hvorefter der er god tid til at lade farten tale. Vejen ser også ud til at være relativt bred og give en vis plads, men man skal time det rigtigt i modvinden.

 

I det tilfælde er Elia Viviani vel igen favoritten. Vi fik bekræftet, at Ineos har det klart bedste tog, selvom det var Connor Swift og ikke Hayter, der kørte lead-out. Det giver Viviani en fordel, men det rækker ikke hele vejen i denne form for finale. I dag viste han sig imidlertid også hurtigere end Tobias Lund og Alexander Kristoff, og derfor vil jeg forvente, at han vinder igen. Truslen er bakkerne, hvor han vil være sårbar, men med modvind og Bretagne-ben bør han have en god chance for at klare dem - og ellers er Hayter som sagt et godt alternativ.

 

Læs også
Skuffet verdensmester: Jeg troede, jeg ville blive professionel

 

Det er også en god chance for Tobias Lund. Danskeren måtte i dag sande, at Viviani var hurtigere, men morgendagens løb kunne grundet Mohoric meget vel blive hårdere. Modvinden vil også gøre det lettere at komme bagfra, hvis han igen kan gøre det så godt i positionskampen, hvor han ellers tidligere har været sårbar. Bedst er det selvfølgelig, hvis Viviani sættes af, men efter et hårde løb vil han godt kunne vende dagens udfald. Holdet har også sagt, at de vil køre spurter for Pavel Bittner, men nu hvor Lund var tæt på og kan tage trøjen, går de formentlig med danskeren.

 

Dagens spurt var en skuffelse for Alexander Kristoff, der slet ikke havde farten. Hans tog med Jonas Abrahamsen og Louis Bendixen gjorde det dog godt, og kan han placere sig rigtigt igen, vil han altid have en fordel af et forventeligt hårdere løb. Modvinden gør det også lettere at komme bagfra, og han har altid elsket modvindsspurter. Truslen er bakken, hvor han i dag synes lidt for tung. Falder han fra, er Bendixen et muligvis mere holdbart alternativ, men han får svært ved at vinde.

 

Dagens positive overraskelse var Campbell Stewart. Han lignede næsten hurtigste mand, og han har således gemt god fart bag sine mange lead-out-opgaver. Han ligner en mand, der kan vinde, hvis han klarer positionskampen bedre. Her så vi hans svaghed i dag, men han har trods alt støtte af Lukas Pöstlberger og Amund Grøndahl Jansen. En trussel er dog bakken, da han må regnes som en af de tungere sprintere.

 

I dag gik det ikke godt for Jon Aberasturi, men jeg tror, at han blev fanget i styrtet. Desværre gik det ud over Tim Torn Teutenberg, der var hans vigtigste mand i finalen. Derfor frygter jeg, at han vil være lidt alene i morgen, og han positionerer sig ikke så godt som tidligere. Sidder han rigtigt, bør han i dette felt dog have farten, hvis han efter sin skadespause har formen til at overleve bakken.

 

Hvas så med Bahrain? Helt uforståeligt blev Nicolo Buratti og Matevz Govekar ikke kaldt tilbage til Mohoric, og de kom da også forventeligt til kort. I dag var det planen at køre for Govekar, selvom Buratti endte bedst, og i morgen kan det blive både den ene og den anden. Bedst chance tror jeg Buratti har, fordi hans fart er den mest ubekendte, men skal de vinde skal de gøre det via positionering. Her er et tog med Mohoric samt de to sprintere imidlertid også meget lovende, og lykkes Mohoric ikke med sin offensiv, kan han nu gå mere fuldtonet ind i rollen som lead-out man.

 

Caja Rural var taberne i dag, men de har større potentiale. Både Orluis Aular og Iuri Leitao har vist en fart, der rækker langt i dette felt, og de har god støtte af Fernando Barcelo. Vælger de at køre for den ene, har de endda et ganske sublimt tog. Særligt Aular har også glæde af et lidt hårdere løb, men Leitao klatrede også så godt i Slovakiet, at han har en god chance for at klare bakken.

 

Der er også Giovanni Lonardi, der virkelig er kommer tilbage på sporet. Han har forbedret sig voldsomt i positionskampen, og selvom han er en tung sprinter, har han klatret så godt, at han har en fin chance for at klare bakken. I dag styrtede David Martin, men med hjælp fra Mirco Maestri sad han alligevel godt, som han altid gjorde det i Poitou-Charentes. Farten rækker måske ikke hele vejen, men han kommer langt i dette felt. Falder han fra, er Maestri et ganske fint alternativ.

 

Hos Q36.5 ser det ud til, at de kørte for Nicolo Parisini, der kan gøre det fint, men ikke kan vinde, og det kan heller ikke alternativerne Szymon Sajnok og Travis Stedman. Kern Pharma vil køre for Kiko Galvan, men med den holdbarhed, han har vist, det svage hold og den manglende fart, er det svært at tro meget på ham. Han smed også tid i dag, muligvis grundet styrtet. På kontinentalholdene vil jeg særligt holde øje med Filippo Fortin, der stadig leverer fine resultater på lavere niveau og har fire sejre inden for den seneste måned, og hvis tidstab i dag kan skyldes styrtet, men også Bartosz Rudyk, Bartlomiej Proc, Tilen Finkst og Victor Potocki samt i mindre grad Matus Stocek, Anze Skok, Jiri Petrus, Fabian Steininger, Patrick Reissig og Jaka Primozic. For dem alle gælder dog, at de er sårbare i vinden, og de fleste kan også komme i problemer på stigningen.

 

Feltet.dks vinderbud: Matej Mohoric

Øvrige vinderkandidater: Ethan Hayter, Elia Viviani

Outsidere: Tobias Lund, Alexander Kristoff, Campbell Stewart, Jon Aberasturi, Nicolo Buratti

Jokers: Orluis Aular, Iuri Leitao, Matevz Govekar, Giovanni Lonardi, Pavel Bittner, Magnus Sheffield, Oscar Onley, Fernando Barcelo, Roger Adria, Quinn Simmons, Mirco Maestri

 

SE CRO RACE UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Matej Mohoric
Ethan Hayter, Elia Viviani
Tobias Lund, Alexander Kristoff, Campbell Stewart, Jon Aberasturi, Nicolo Buratti
Orluis Aular, Iuri Leitao, Matevz Govekar, Giovanni Lonardi, Pavel Bittner, Magnus Sheffield, Oscar Onley, Fernando Barcelo, Roger Adria, Quinn Simmons, Mirco Maestri
Nicolo Parisini, Szymon Sajnok, Filippo Fortin, Louis Bendixen, Kiko Galvan, Bartosz Rudyk, Bartlomiej Proc, Tilen Finkst og Victor Potocki, Matus Stocek, Anze Skok, Jiri Petrus, Fabian Steininger, Patrick Reissig, Jaka Primozic, Eddie Dunbar, Matthew Dinham, Frank van den Broek, Jefferson Cepeda, Igor Arrieta, Urko Berrade, Jonas Gregaard, Fredrik Dversnes, Torstein Træen, Rainer Kepplinger, Connor Swift, Amund Grøndahl Jansen, David Martin, Travis Stedman
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger