Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 2. etape af Giro di Sicilia

Optakt: 2. etape af Giro di Sicilia

29. september 2021 14:07Foto: Bettini Photo | UAE Team Emirates

Sebastian Molano levede op til favoritværdigheden og spurtede sig til både sejr og førertrøje i den sicilianske åbning, og han har en god chance for at gøre det igen. Onsdag gælder det nemlig løbets anden og sidste sprinteretape, og selvom der er betydeligt flere højdemeter på programmet, taler meget for, at de hurtige folk skal have en sidste chance, inden de afgørende etaper melder sig.

Artiklen fortsætter efter videoen.

SE GIRO DI SICILIA PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING TIL KUN 99,-

 

Ruten

Efter en dag, der hovedsageligt blev tilbragt langs vandet, skal feltet på andendagen skære tværs gennem Siciliens kuperede indre. Det betyder en dag med ikke færre end 2500 højdemeter, men også denne gang kommer de sidste klatreudfordringer med mere end 60 km til mål. Dermed synes det igen kun at være vinden, der kan forhindre, at sprinterne skal have deres anden og formentlig sidste chance i årets udgave af det sicilianske løb.

 

I alt er der tilbagelægges 173,0 km, der fører feltet fra Selinunte til Mondello, der er en forstad til Palermo. Startbyen ligger ved øens sydkyst og målbyen ved nordkysten, og derfor består etapen af en tur tværs gennem den kuperede ø. Det stiger således også med det samme let, når man kører mod nordvest og senere øst væk fra vandet, inden det går mod nord op ad en ikke-kategoriseret stigning (4,0 km, 3,7%), der har top efter 24,5 km. Herefter går det mod nordøst ad en snoet nedkørsel, hvorefter man følger en lang og snoet vej, der generelt er let stigende og mod slutningen har nogle mindre bakker, mod nordøst.

 

Læs også
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe

 

Nu tager etapen for alvor fat, når man drejer mod øst for at køre op ad Portella della Ginestra (7,3 km, 5,1%), der hovedsageligt stiger med 4-5%, men har en kilometer med 8,9% midtvejs. Toppen kommer efter 82,1 km, hvorefter det går mod nordøst ad en nedkørsel og en bakke, inden man kører mod nordvest ad en let nedkørsel til byen Altofonte, der nås efter 98,8 km. Her drejer man mod sydvest for at køre op ad en ikke-kategoriseret stigning (7,7 km, 4,6%), inden en nedkørsel, der afbrydes ad en lille bakke, leder mod nordvest og sydvest til byen Partinico. Her drejer man mod nord for at køre ad en let faldende vej hele vejen ud til kysten, der nås efter 131,0 km.

 

Herfra foregår det meste af etapen ved vandet. Det går mod nord og nordøst ad den hovedsageligt flade kystvej, inden man drejer mod sydøst for at slå et smut ind i landet. Det sender rytter op ad Carini (2,4 km, 3,7%), der efter en let start slutter med 900 m med 5-6%, inden toppen rundes efter 152,9 km. Her vender man rundt for at tage en kort nedkørsel mod nord, inden det går ad den flade kystvej mod nordøst frem til Capaci, hvor dagens spurt kommer efter 160,5 km. Derfra fortsætter man mod nordøst ad den flade kystvej, inden man kører mod sydøst og øst ad en let faldende vej ind til centrum af Mondello, idet man mellem 3- og 2 km-mærkerne skal gennem to rundkørsler. Med 1,3 km igen drejer man til venstre, hvorefter det falder let frem mod en sidste kilometer, der er helt flad og byder på et sidste sving med 650 m til stregen.

 

Etapen byder på i alt 2450 højdemeter.

 

Mondello har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

 

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie

 

 

 

SE GIRO DI SICILIA PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING TIL KUN 99,-

 

Vejret

Efter en meget blæsende dag lægger vinden sig betragteligt på det, der måske er den sidste tørre dga i løbet. Onsdagen vil igen kun byde på få skyer og en høj temperatur på hele 28 grader, mens det vil være en let til jævn vind (12-19 km/t) fra først nordvest og siden nord. Det giver indledningsvis sidevind, der hurtigt bliver til sidemod- og modvind. Det varer ved frem til kort før sidste stigning, hvor man har et kort sidemedvindsstykke frem til toppen. Derefter vild er være sidemodvind, indtil man med 9 km igen får sidevind. Med 1,3 km igen får man modvind og slutteligt sidemodvind over de sidste 650 m.

 

Favoritterne

Bemærk: Grundet ugens uhyre store antal løb bliver favoritvurderingerne til etapeoptakterne i dette løb betydeligt mere skitseagtige end vanligt.

 

Sprinterne sørgede for at gribe deres første chance på en meget kontrolleret og langsom modvindsetape i dag, og meget taler for, at de skal til fadet igen onsdag. Terrænet er bestemt ikke let, men stigningerne kommer alenlangt fra mål. Klassementsrytterne skal i hvert fald ingen steder, og blandt sprinterholdene er der ingen, der har en interesse i at udnytte terrænet.

 

Derfor regner jeg i første omgang heller ikke med det helt store drama. Igen vil vi formentlig se de mindre hold jagte et udbrud, og derefter vil UAE formentlig kontrollere. Det er nærliggende at tro, at de igen kan få hjælp af Trek og Vini, og selvom Giotti nok sparer sig efter dagens overraskende indsats, er det vel heller ikke umuligt, at Eolo går ind i kampen. Med generel modvind det meste af dagen regner jeg med endnu en stille og tolig dag.

 

Det interessant bliver, hvad der sker ved kysten. Den lille bakke kan bruges som afsæt til angreb, men kommer for langt fra mål. Snarere er den nok en trussel for en helt tung sprinter som Jakub Mareczko, der kan ryge af her, men som kan lukrere på, at det er svært at se, hvem der skal sætte tempo. Derfor vil det undre mig, hvis vi ser en udskilning.

 

Truslen er snarere vinden. Jeg tror, at hele turen hen langs kysten kan blive ret nervøs, for selvom det ikke vil blæse som i dag, vil det være en vind, der ikke er helt ufarlig. Den står dog først rigtigt i siden over de sidste 10 km, hvor der mest af alt er byzone, og det vil derfor undre mig, hvis den kan andet end at gøre det mere stressende, end det var i dag.

 

Læs også
Dansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt

 

Det ligner derfor endnu en massespurt, men den er anderledes end i dag. Dels vil feltet formentlig være mere mærket efter en noget hårdere etape, dels er finalen denne gang teknisk helt ukompliceret. Det er noget held andet end dagens mylder af sving, og selvom man skal sidde fornuftigt i de to sene sving, betyder positionering knap så meget som det gjorde i dag.

 

Det er svært at komme udenom, at Sebastian Molano igen er den klare favorit. Helt som ventet viste toget med Alessandro Covi og Maximilian Richeze sig som det bedste, og det vil de formentlig være igen i morgen. Molano viste også en fornem fart, som det ikke er mange i dette felt, der kan matche. Jeg er ikke sikker på, at han nødvendigvis er hurtigst, for dagens spurt blev reelt afgjort i svinget, men med så stærkt et tog, må han være manden, der skal slås.

 

Hans værste trussel må være Matteo Moschetti. Italieneren så ganske godt ud i dagens spurt, hvor han desværre blev elimineret i svinget, og med sin gamle fart burde han vel være hurtigere end Molano. I Fourmies så han dog ikke ud til at have fordums fart lige nu, men han har omvendt haft tid til at forbedre sig yderligere. Det er stadig et problem, at han kun har Jacopo Mosca til et lead-out, men griber han som i dag Molanos hjul, burde han have en god chance for at gå forbi.

 

Det burde heller ikke være helt umuligt for Jakub Mareczko. Det er en lille katastrofe, at han i dag mistede sin sidste mand, Riccardo Stacchiotti, men faktisk gik positionskampen hæderligt, formentlig fordi der er meget få sprintere i løbet. I morgen er finalen mere enkel, og opløbet er ikke stigende, og det stiller ham betydeligt bedre. Hans resultater i år viser, at han ikke kan udelukkes, hvis han sidder rigtigt og overlever bakken.

 

Jeg vil tro, at Eolo gør som i dag, nemlig angriber med Vincenzo Albanese og spurter med Manuel Belletti. I morgen bliver det dog betydeligt sværere for ellers uhyre formstærke Albanese at gøre det færdigt i en mindre kringlet modvindsfinale, men med to sene sving kan han ikke helt afvises, ligesom han også er konkurrencedygtig, men en usandsynlig vinder, hvis han spurter. Her er Belletti normalt hurtigere. I dag kom han til kort i positionskampen, men får han denne gang Albanese til i stedet at køre lead-out, har han manden, der kan tage kampen op med UAE, selvom farten nok ikke helt rækker til at vinde.

 

I dag viste Filippo Fiorelli nok engang, at han er en ørn i positionskampen, men til gengæld mangler han stadig noget fart. I morgen er opløbet endda ikke stigende, og det gør det endnu vanskeligere. Meget taler for, at han vil ende fint, men det bliver svært at vinde. I dag holdt unge Luca Colnaghi sig også til, men alt taler for, at de kører for lokale Fiorelli.

 

Andrea Guardini fik vist, at der er lidt liv i de gamle ben med en fornuftig spurt i dag. Han kom dog til kort i positionskampen, men i morgendagens finale burde han stå stærkere. Han har kørt nogle fornuftige spurter i år, men de har også vist, at farten næppe rækker i dette felt.

 

Andre sprintere, der skal holdes øje med, er unge Francesco di Felice, der i dag viste sit talent, Damiano Cima , der dog er meget alene, Jhonatan Restrepo, der synes at skulle spurte i stedet for Samuele Zambelli, Davide Appollonio, der skuffede i dag, samt David Gonzalez, der mangler fart. Det er også muligt, at Omer Goldstein, Jose Joaquin Rojas, Michele Gazzoli, Federico Buchio, Daniel Smarzaro, Lorenzo Quartucci og Stefano Gandin deltager i spurten.

 

Feltet.dks vinderbud: Juan Sebastian Molano

Øvrige vinderkandidater: Matteo Moschetti, Jakub Mareczko

Outsidere: Manuel Belletti, Vincenzo Albanese, Filippo Fiorelli

Jokers: Andrea Guardini, Damiano Cima, Francesco di Felice, Francesco di Felice, Davide Appollonio

 

SE GIRO DI SICILIA PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING TIL KUN 99,-

Juan Sebastian Molano
Matteo Moschetti, Jakub Mareczko
Manuel Belletti, Vincenzo Albanese, Filippo Fiorelli
Andrea Guardini, Damiano Cima, Francesco di Felice, Francesco di Felice, Davide Appollonio
Luca Colnaghi, Samuele Zambelli, David Gonzalez, Omer Goldstein, Jose Joaquin Rojas, Michele Gazzoli, Federico Buchio, Daniel Smarzaro, Lorenzo Quartucci, Stefano Gandin
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Giro di Sicilia
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?