Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 2. etape af Giro d'Italia Women

Optakt: 2. etape af Giro d'Italia Women

07. juli 2024 23:55Foto: Sprint Cycling

I et Giro d'Italia Women fyldt med stigninger ligner 2. etape af løbet en god chance for sprinterne, da kun en enkelt bakke ti kilometer fra mål bør kunne forstyrre den hurtige vej frem imod massespurt.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Dagens etape:

Fra Sirmione til Volta Mantovana

Dato: 8. juli

Antal kilometer: 110

Etapestart: 11.45

Etapeafgørelse: Ca. 14.20

TV-dækning: Se oversigten her

 

Første lyserøde førertrøje i dette års Giro d’Italia Women blev uddelt til Elisa Longo Borghini (Lidl-Trek), efter hun på 1. etapes enkeltstart akkurat var hurtigere end specialisten Grace Brown (FDJ-SUEZ). Dermed har den italienske klassementsstjerne også givet sig selv det bedst mulige udgangspunkt for også at stå i lyserødt, når løbet slutter på søndag d. 14. juli.

 

Fortsættelsen på 2. etape byder på den med afstand fladeste ruteprofil i løbet, men helt blottet for udfordringer er den nu ikke over sine 110 kilometer. De sidste knapt 40 kilometer skal køres på en rundstrækning omkring målbyen, som over de to omgange inkluderer to passager af en stigning.

 

 

Denne er dog i laveste kategori, 4, hvilket skyldes en længde på 1,2 kilometer og en gennemsnitlig stigningsprocent på 5,0. Sidste passage er imidlertid placeret kun ti kilometer fra målstregen, så nogle kan måske forsøge at forpurre den ventede massespurt. Arrangøren RCS Sport har dog kun givet etapen én ud af fem stjerner i sværhedsgrad.

 

 

Favoritterne

Det er ganske vist kun ét sekund, der adskiller Grace Brown fra æren af at køre i den lyserøde førertrøje, men denne rute indeholder ikke tilpas med angrebsterræn til et trøjekup. Det er ikke utænkeligt, at den garvede australier - eller andre - vil forsøge med fremstød hen over sidste passage af stigningen, men det burde blive samlet til massespurt. Dertil er bakken for let og nedkørslen ikke teknisk nok.

 

I en sådan spurt kan Lotte Kopecky (Team SD Worx-Protime) blive svær at hamle op med. Det kan godt være, at hun nedtoner sine chancer på løbets bjergetaper, men her bør superstjernen have rigeligt med form og selvfølgelig hurtighed. I år har hun kørt mange spurter for den fraværende Lorena Wiebes, men hendes egen fart i denne opgave har bestemt ikke fejlet noget. Derudover kan hun få et af løbets bedste leadouts fra ryttere som Barbara Guarischi og Blanka Vas, der hver især selv kan begå sig i spurter.

 

I de seneste to udgaver af Giroen har Chiara Consonni (UAE Team ADQ) vundet den afsluttende massespurt, men da løbet i år slutter med en bjergetape, kan hun passende slå til her i stedet. Den 25-årige italiener ankommer da også med selvtillid efter foreløbigt tre sejre i år, heraf to i massespurter, og vandt senest sølv til det italienske mesterskab ved at vinde spurten bag soloudbryderen Longo Borghini. Holdet råder over endnu en lynhurtig sprinter i den tre år yngre Eleonora Camilla Gasparrini, men mon ikke Consonnis større Giro-erfaring gør hende til førstevalget.

 

Chiara Consonni (forrest) ligner bedste bud på italiensk hjemmebanesejr for anden dag i træk. Foto: Gaetan Flamme/sportpic_agency

 

Den mest profilerede sprinter i dette felt er vel egentligt Elisa Balsamo (Lidl-Trek), men den tidligere verdensmester ankommer til løbet i tvivlsom form efter en længere skadespause. Efter denne har hun kun nået at køre det italienske mesterskab på landevej, og selv om feltet var stærkt, var en sjetteplads ikke en afspejling af hendes vanlige spurtniveau. Har hun dog nået at genfinde form og timing, vil hun normalt have fart nok til at kunne vinde her.

 

Canyon//SRAM Racing vil køre spurterne for Maike van der Duin. Den 22-årige hollænder spurtede sig sidste år til to podieplaceringer i WorldTour-endagsløb og har fortsat takterne med topplaceringer i spurter på flere WorldTour-etaper. Sprintertalentet har endnu sin første sejr til gode, men endnu en placering i den absolutte top kan bestemt opnås her. Hun kan forvente støtte fra hurtige ryttere som Soraya Paladin og Agnieszka Skalniak-Sójka.

 

Arlenis Sierra (Movistar Team) er noget så sjældent som en cubansk cykelrytter i verdenseliten, hvor hun har skabt sig et navn som sprinter med hele 55 professionelle sejre. I år er det dog kun blevet til en triumf, men hun bør kunne spurte med om de absolutte topplaceringer, hvis hun rammer dagen.

 

 

55 sejre er det blevet til i Arlenis Sierras karriere. Foto: Photo Gomez Sport / Sprint Cycling Agency

 

Det var ganske vist efter en taktisk brøler af dimensioner af SD Worx, men det ændrer ikke på, at Ruby Roseman-Gannon (Liv AlUla Jayco) i år har vundet en massespurt i WorldTour-løbet Tour of Britain. Ved adskillige andre lejligheder har den australske mester vist, at hun har masser af fart til at begå sig, og derfor kan der også være et topresultat at hente her. Holdet råder også over den hurtige Ingvild Gåskjenn, der dog især begår sig i lidt hårdere terræn.

 

Hvis ikke FDJ-SUEZ skal lancere Grace Brown i et optimistisk angreb på førertrøjen, så kan de i en spurt sætte deres lid til Vittoria Guazzini . Alene i år har italieneren vundet to løb på sin hurtighed på stregen, så hun er et glimrende bud på en topplacering i hjemlandets store etapeløb.

 

Nadia Quagliotto fra det baskiske hold Laboral Kutxa-Fundación Euskadi har i løbet af denne sæson vist sin hurtighed med seks top 10-placeringer i diverse spanske løb - blandt andet en tredjeplads tilbage i februar bag Balsamo og Sierra. Top 3 bliver svært at nå i et så stort løb som Giroen, men top 5 ville også være et flot resultat for italieneren og hendes hold.

 

Tilbage i 2018 vandt Kathrin Schweinberger (CERATIZIT-WNT Pro Cycling Team) sin eneste massespurt i et mindre løb, men det var dog foran den senere superstjerne Demi Vollering, så mon ikke den tæller med. Selv om spurtsejre altså er udeblevet siden da, er hun bestemt hurtig på stregen, og hun har i år kørt sig på podiet i en massespurt vundet af Consonni.

 

Team dsm-firmenich PostNL har flere kort til en afslutning som denne, men det hurtigste kunne være Josie Nelson. Den 22-årige har et par top 5-placeringer fra massespurter i store løb i år, men er altså ikke en garanteret førstesprinter på holdet. Der kan nemlig være hjemmebanefordel til en af de to unge italienere Francesca Barale eller Eleonora Ciabocca, måske med førstnævnte som et marginalt bedre alternativ.

 

En rytter som Letizia Borghesi (EF Education-Cannondale) er for holdbar til ”bare” at være sprinter, men hurtigheden fejler ikke noget af den grund, og i år har hun kørt adskillige topresultater hjem i massespurter. Bedste resultat har dog været en femteplads, så top 10 er nok en mere realistisk målsætning i et felt som dette.

 

Tilbage i 2019 vandt Letizia Borghesi (til venstre) en Giro-etape, da Nadia Quagliotto jublede for tidligt. Foto: Flaviano Ossola

 

Human Powered Health har et udmærket bud på et topresultat her i Silvia Zanardi, der dog i år ikke har hentet helt så mange af disse som sidste år. Italienerens hurtighed kunne ikke desto mindre række til en top 10-placering i dette felt. Holdet har et muligt alternativ i schweiziske Linda Zanetti.

 

 

Den alsidige Anouska Koster (Uno-X Mobility) ville nok have gavn af et lidt hårdere opløb, men den 30-årige hollænder er nu også hurtig på flad vej og ligner holdets bedste kort i en afslutning som denne, hvor en top 10-placering er mulig.

 

Med en fornem fjerdeplads på enkeltstarten kørte Lieke Nooijen (Team Visma | Lease a Bike) sig i den hvide ungdomstrøje, men hun har mere at byde på end tempokørsel. I sin unge karriere har den 22-årige hollænder nemlig én professionel sejr, som blev vundet i en massespurt, så her har hun mulighed for at vise sin hvide trøje frem med håbet om et top 10-resultat.

 

De hurtigste spurter i karrieren ligger muligvis bag 38-årige Sarah Roy (Cofidis Women Team), der i år indtil videre ikke har opnået helt de samme resultater som sidste år. Hun stikker dog stadig gerne næsen frem på afslutninger som denne, og derfor kan hun gøre sig forhåbninger om en top 10-placering.

 

OPDATERING: RCS Sport gav Lieke Nooijen en tur på podiet i den hvide ungdomstrøje med TV-interview og det hele - men har siden da tilsyneladende opdaget, at hollænderen fylder 23 år senere på måneden. Derfor er det ikke korrekt, at hun vil køre i den hvide trøje, der i stedet er overdraget til Antonia Niedermaier (Canyon//SRAM Racing).

Lotte Kopecky
Chiara Consonni, Elisa Balsamo
Maike van der Duin, Arlenis Sierra, Ruby Roseman-Gannon
Vittoria Guazzini, Nadia Quagliotto, Kathrin Schweinberger, Josie Nelson
Letizia Borghesi, Silvia Zanardi, Anouska Koster, Lieke Nooijen, Sarah Roy
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Giro d'Italia - Kvinder
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Prueba Villafranca(1.1) 25/07

Vuelta a Castilla y Leon(1.1) 23/07

Czech Tour(2.1) 25/07-28/07

Volta a Portugal em Bicic...(2.1) 24/07-04/08

Prueba Villafranca(1.1) 25/07

Czech Tour(2.1) 25/07-28/07

OL - Herrer (Enkeltstart)(JO) 27/07

OL - Herrer(JO) 03/08

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Red Bull - BORA - hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger