Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 2. etape af La Route d’Occitanié

Optakt: 2. etape af La Route d’Occitanié

17. juni 2022 13:42Foto: Sirotti

Arnaud Demare levede op til favoritværdigheden på den første sprinteretape, men nu må han træde i baggrunden. Fredag får klassementsrytterne nemlig mulighed for at teste benene for første gang i en lille puncheurfinale, inden det lørdag går løs med kongeetapen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 Livestream La Route d’Occitanié uden afbrydelser

 

Ruten

Bemærk: Grundet tidspres i denne meget travle uge med hele fire store etapeløb bliver der i denne optakt ikke plads til den klassiske detaljerede beskrivelse af ruten. Det bliver i stedet bare en overordnet skitse koblet med kort og profiler.

 

Klassementsrytterne får mulighed for at varme benene op på fredagens puncheuretape, der byder på 2555 højdemeter over 154,6 km. Terrænet er generelt kuperet med en masse bløde stigninger, inden det går fladt frem til finalen. Her når man toppen af Cote de Tiergues (4,7 km, 4,8%), der er en jævn stigning, med 5,2 km, hvorefter det falder ned mod finalerampen, der stiger helt jævnt med 4,5% over 1,9 km. Fra toppen af den lange stigning er der et sving, hvorefter en lige vej leder frem til et sidste sving i bunden af rampen.

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

 

 

Vejret

Den vanvittige varme fortsætter fredag, hvor det vil være helt skyfrit med en temperatur i mål på hele 38 grader. Rytterne kan glæde sig over lidt mere luft fra en let til jævn vind (10-15 km/t) fra i starten nord og senere nordvest. Det giver hovedsageligt sidevind i den indledende fase, indtil man får sidevind frem mod finalen. Der vil være sidevind frem til toppen af den lange stigning, derefter medvind på nedkørslen og slutteligt sidemedvind på målbakken.

 

Favoritterne

Bemærk: Grundet ugens urimeligt mange løb bliver det en skitseagtig gennemgang af favoritterne.

 

Efter dagens sprinteropgør er der sceneskifte. Den sidste bakke er ganske vist ikke voldsomt svær, og den ville en fyr som Arnaud Demare have en chance for at være med på. Problemet for ham er, at man forinden skal over en ret lang stigning, og selvom den ikke er stejl, er det netop lange stigninger, der er et problem for sprintertyper. Derudover er det en ret voldsom etape med mere end 2500 højdemeter.

 

Jeg tror også, at den lange stigning vil blive brugt. Det må være Movistars intention at gøre løbet hårdt, så Alejandro Valverde kan vinde. Min forventning vil også være, at det spanske hold vil kontrollere etapen, måske med hjælp Ag2r eller Israel-PT. Det er mere tvivlsomt, om der også vil være hjælp fra FDJ, selvom de har trøjen, da de vil vide, at Demare får det for svært.

 

Movistars arbejde bør dog være nok til, at vi får samling. Herefter forventer jeg, at Movistar vil lægge presset på den lange stigning, selvom deres hold ikke er alt for velegnet til det. Derefter vil det blive en hurtig finale, inden der skal spurtes på den sidste bakke. Her kunne man godt se Arkea, Movistar eller Israel-PT tage kontrol fra bunden, og det vil gøre det svært at angribe fra distancen.

 

Jeg vælger at gå med Alejandro Valverde. Vi så dog i tirsdags, at han virker en anelse træt efter Giroen, og i forvejen er han langt fra så hurtig, som han engang var. I dette felt vil jeg dog stadig tro, at han er den bedste afslutter i denne form for finale, også fordi han har så enorm rutine i at gøre det færdigt. Procenterne er så bløde, at det mere bliver et spørgsmål om punch og fart, og derfor vil jeg tro, at han kan vinde, selvom han ikke er helt på toppen.

 

Jeg peger på Michael Woods som nr. 2, men det er ikke en ideel finale for canadieren. Han skal bruge stejlere procenter end disse, og vi så i Galicien, at Valverde have en overhånd på flad vej. Det er klart, at han har en bedre chance her, men spørgsmålet er, om ikke procenterne alligevel er en anelse for bløde.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Min hovedpine er Andrea Vendrame, der er så svingende. Vi så på 1. etape i Giroen, at han var god på disse procenter, og havde det alene været målbakken, havde han nok været min favorit. Nu er jeg usikker på, hvordan han klarer den lange stigning, men den er bestemt inden for hans rækkevidde. Hans form er usikker, men sidste år var han så god efter Giroen, at han vandt en etape her. Som alternativer har Ag2r Dorian Godon , der kommer tilbage efter en skade, Damien Touzé samt klassementsrytteren Felix Gall, men de to førstnævnte bør får det for hårdt, og sidstnævnte må mangle den sidste fart.

 

EF har Odd Christian Eiking, der er en joker, fordi han er så svingende, og hans form er ukendt. Hvis han har niveauet fra Vueltaen, burde han dog være med fremme. Vi har tidligere i blandt andet Catalonien og Alperne set hans puncheurevner, men procenterne måtte gerne have været lidt voldsommere. EF har også Michael Valgren, der kan køre denne slags finaler, men også hans form er ukendt. Det kunne også være noget for Georg Steinhauser, men han må regnes som hjælper. Simon Carr bør ende langt fremme.

 

Hvor meget punch har Jesus Herrada fortsat? I gamle dage havde dette været guf for ham, men han har slet ikke samme fart i dag. Vi har dog af og til set ham vise, at han godt kan afslutte på en stigning, blandt andet da han vandt samlet i Luxembourg, og selvom han havde en offday i tirsdags, så vi i MercanTour Classic, at formen burde være god.

 

Julien Simon har med sine to sejre i puncheurfinaler fået en renæssance. Selve målbakken burde passe ham perfekt, og her vil han være en klar vinderkandidat. Problemet er den lange stigning. Han har ikke den holdbarhed, han engang havde, og jeg tror, at Movistar enten kan sætte eller mærke ham for meget. Ellers vil Cristian Rodriguez holde sig til for Total.

 

Jeg glæder mig meget til at se Filippo Baroncini. Italieneren er stadig et ubeskrevet blad, men han er jo netop en puncheurtype, der burde elske denne finalebakke. Jeg er bare usikker på, hvordan han klarer den lange stigning, men efter at have set ham klatre i Ungarn burde det være muligt. Trek har også Mattias Skjelmose, der i Provence og Giroen har vist sine evner i denne slags finaler, men han mangler nok den sidste fart til at vinde. Et alternativ er Jacopo Mosca , der er ganske god i denne slags finaler.

 

Nairo Quintana er bestemt ikke puncheur, men han er blevet bedre i disse finaler. Det så vi i år i Provence, hvor han var uventet god på en bakke som denne. Han mangler farten til at vinde, men med Tour-form undrer det mig ikke, hvis han er i top 3.

 

FDJ har Attila Valter. Han viste form på Ventoux og har det rette punch og den hurtighed, vi senest så i Catalonien. Han har dog fortsat til gode at bevise sig i disse finaler, og han er så svingende, at han kan falde igennem.

 

Ineos har Pavel Sivakov og Carlos Rodriguez, der skal ende langt fremme, men skal de vinde, skal det være med Ben Swift. Briten er slet ikke som tidligere, men i Giroen genfandt han lidt at sine klatretakter. Har han samme form nu, bør han klare stigningen, men han har aldrig spurtet specielt godt på bakker, selvom det burde passe ham.

 

Formstærke Roger Adria har også et god punch. Hos B&B har man Cyril Barthe, Thibault Ferasse og Alan Boileau, men de klarer næppe stigningen. Hos Uno-X kunne det måske være noget for Jacob Hindsgaul, hos Caja Rural for Jefferson Cepeda og hos Astana for Javier Romo.

 

Læs også
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

OPDATERING: Grundet den ekstreme varme køres kun de sidste 35 km af etapen.

 

Feltet.dks vinderbud: Alejandro Valverde

Øvrige vinderkandidater: Michael Woods, Andrea Vendrame

Outsidere: Odd Christian Eiking, Jesus Herrada, Julien Simon, Filippo Baroncini, Nairo Quintana

Jokers: Attila Valter, Mattias Skjelmose, Felix Gall, Ben Swift, Roger Adria, Michael Valgren, Pavel Sivakov, Dorian Godon, Jacopo Mosca,

 

 Livestream La Route d’Occitanié uden afbrydelser

Alejandro Valverde
Michael Woods, Andrea Vendrame
Odd Christian Eiking, Jesus Herrada, Julien Simon, Filippo Baroncini, Nairo Quintana
Attila Valter, Mattias Skjelmose, Felix Gall, Ben Swift, Roger Adria, Michael Valgren, Pavel Sivakov, Dorian Godon, Jacopo Mosca
Simon Carr, Jefferson Cepeda, Carlos Rodriguez, Andrey Zeits, Nicolas Edet, Georg Steinhauser, Damien Touzé, Cyril Barthe, Thibault Ferasse, Dawit Yemane, Joris Delbove, Laurens de Plus, Jacob Hindsgau, Jonas Gregaard, Jordan Jegat, Louis Barré, Carl Fredrik Hagen, Arnaud Demare
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
La Route d'Occitanie
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?