Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 2. etape af Østrig Rundt

Optakt: 2. etape af Østrig Rundt

04. juli 2017 12:21Foto: Sirotti

Elia Viviani levede op til sin kolossale favoritværdighed og sikrede sig sæsonens tredje sejr med en suveræn spurt i Wien efter et overraskende sidevindsdrama. Han får imidlertid svært ved at lave the double på tirsdagens 2. etape, hvor en svær rundstrækning med en lille stigning vil rydde ud i de tunge drenge og give ideer til klassikerrytterne.

Ruten

Efter en dag for de rene sprintere håber klassikerrytterne og de hårdføre afsluttere at komme i spil på 2. etape, der slutter med en vanskelig rundstækning, hvor en lille stigning skal forceres. Den kommer som afslutning på en ellers relativt flad 199,6 km lang etape mellem Wien og Pöggstall. Fra start køres mod nord gennem helt fladt terræn, inden flade veje fører videre mod vest og sydvest frem mod målbyen forbi de indlagte spurter, der kommer efter hhv. 36,7 og 133,4 km. Med 34 km igen rammer man den afslutende rundstrækning, hvilket betyder, at man 1900 m senere runder toppen af kategori 2-stigningen Jasenegg (2,0 km, 4,7%), inden man kører ned til mål. Etapen afsluttes nu med to omgange på den 13,1 km lange runde, og derfor skal man i alt over bakken tre gange med bjergpoint på spil ved to første passager. Toppen nås, når der resterer bare 4,2 km, og derfra falder det næsten hele vejen ned til mål, hvor det sidste sving venter bare 200 m fra stregen.

 

Pöggstall har ikke været vært for løbet tidligere.

 

 

 

Vejret

Det fine vejr fortsætter. Tirsdag byder på en solrig morgen, hvorefter der gradvist kommer flere skyer. Temperaturen vil være behagelige 22 grader, og der vil være en let til jævn vind fra vest. Det giver først sidevind og dernæst mod- og sidemodvind det meste af dagen. På rundstrækningen vil der første være medvind og siden modvind på stigningen og den efterfølgende nedkørsel.

 

Favoritterne

Første etape skulle have været en klassisk sprinteretape, men endte som et overraskende sidevindsdrama, hvor kun ca. 30 mand kom med til mål. De fleste sprintere sad dog alligevel med hjem, og her viste Elia Viviani igen klassen ved at vinde ganske suverænt og dermed sende endnu et signal til Sky om, at han fortjener flere muligheder - hvis han altså ikke som rygtet allerede skifter til UAE 1. august. Med en overraskende 2. plads foran langt hurtigere sprintere fik Sep Vanmarcke imidlertid førertrøjen.

 

At Vanmarcke nu fører løbet, kan få afgørende betydning for 2. etape. Astana har ikke et specielt stærkt mandskab og kunne få svært ved at kontrollere etapen. Nu sidder førertrøjen imidlertid på en rytter fra det meget stærke Cannondale-hold, og de bør være bedre rustet til en svær finale som den, der venter tirsdag. Det øger chancen for, at det ender i en reduceret massespurt, men intet er sikkert med den vanskelige afslutning.

 

Forskellene er stadig så små, at det er usandsynligt, at et udbrud holder hjem. Cannondale og måske Astana og Cofidis bør holde etapen under kontrol og sikre, at det hele skal afgøres på rundtrækningen. Her kan der meget vel komme angreb på stigningen, men modvinden vil gøre den mindre selektiv. Da Cannondale vil gøre, hvad de kan, for at forsvare trøjen og har et stærkt hold, burde det blive en spurt i et lille felt, men det kan ikke udelukkes, at et udbrud kan køre hjem på bakken. Den sidste stigning er svær nok til, at de rene sprintere falder fra, men den er bestemt ikke uoverkommelig for de mest hårdføre af de hurtige folk. Det store spørgsmål er, hvem der kommer med over.

 

Vi satser vores penge på Clement Venturini. Franskmanden måtte i dag tage takke med en sekundær placering i den rene massespurt, men har en langt bedre chance tirsdag. I år har han således vist, at han er en fremragende klatrer i kuperet terræn og tog endda den samlede sejr i Dunkerque. Hvis han har samme niveau her, bør han uden problemer kunne komme over stigningen - og måske endda gå med i eventuelle angreb. Samtidig har han vist, at han er så hurtig, at han også kan blande sig i klassiske massespurter, og han er derfor med stor sandsynlighed hurtigste mand i den lille gruppe, der ventes at spurte om sejren. Derfor tror vi på den talentfulde Cofidis-rytter.

 

Hans værste rival må være Oscar Gatto Italieneren viste med sejren på prologen, at han for alvor har fundet topformen forud for dette løb, og han er som skabt til en finale som denne. Når man kan køre i top 3 på kongeetapen i Arctic Race of Norway, er en stigning som denne barnemad, og han kan næsten ikke få løbet hårdt nok. Normalt er han ikke helt så hurtig som Venturini, men han er mere hårdfør og har bedre chancer for at overleve. Derudover vil han kunne drage fordel af en større friskhed.

 

Finalen er også skræddersyet til Jhonatan Restrepo, der er specialist i at spurte i mindre grupper. På den måde kørte han på podiet i Vuelta a Murcia og Cadel Evans Great Ocean Road Race, og han er efter en svær periode tilbage i form. Han må utvivlsomt have udset sig denne etape, enten som en mulighed for at lancere et sent angreb eller spurte sig til en sejr. Prologen var fornuftig for den unge colombianer, der skal håbe på et hårdt løb.

 

Det samme skal Sep Vanmarcke. Normalt er der mange ryttere, der er hurtigere end belgieren, men man skal ikke tage fejl af belgieren. Han har spurtet fremragende på det seneste, hvor han slog folk som Stuyven og Keukeleire ved de belgiske mesterskaber og i dag blev nummer 2 i en decideret massespurt. Han kan tage sin chance i en spurt i et reduceret felt, men han må også være inspireret til at gå i angreb og dermed øge sit forspring i den samlede stilling.

 

Jan Tratnik har helt sikkert også udset sig denne etape. Sloveneren er både eksplosiv på korte stigninger og meget hurtig på stregen, og han viste med den samlede sejr i Slovakiet Rundt, at han er kommet ud af Giroen i fremragende form. Også han er så stærk, at han både kan vinde etapen ved at angribe og ved at satse på en reduceret massespurt.

 

Den store joker er Elia Viviani. Normalt vil man anse etapen for at være lidt for hård, men man skal ikke glemme, at han sad med hjem i årets Milano-Sanremo. Stigningen er nemmere end Poggio, og derfor kan det ikke udelukkes, at den formstærke sprinter kan overleve, specielt fordi der er modvind. Lykkes det, er han naturligvis den store favorit. Falder han fra, vil holdet satse på stortalentet Andrea Vendrame eller måske Manuel Belletti, der normalt er ganske hårdfør, men som efter helbredsproblemer stadig leder efter formen.

 

Pim Ligthart kørte meget stærkt i Halle-Ingooigem og de hollandske mesterskaber og synes endelig at have fundet formen. Også han har helt sikkert set denne etape som en oplagt mulighed. Han har før vundet spurter i mindre grupper og er samtidig så stærk, at han også kan gå i angreb.

 

Amplatz er her med Matej Mugerli, der har vist, at han både er hårdfør og kan spurte. Han har allerede taget adskillige sejre i foråret og viste god form på prologen. Også han kan enten angribe eller vente på, at det skal afgøres i en spurt.

 

Dimension Data har to sprintere, og de er begge hårdføre. Ryan Gibbons vil med stor sandsynlighed være hurtigste mand, hvis han kommer med over, men det er sandsynligvis for svært. Youcef Reguigui er slet ikke lige så hurtig, men har større chance for at komme med over. Også Gazproms Ivan Savitskiy har en chance for at komme med hjem at spurte, men om han er hurtig nok til at vinde, er tvivlsomt.

 

Endelig vil vi pege på Anthony Perez, Nick van der Lijke, Delio Fernandez og Markus Eibegger, der alle kan afslutte fra en lille udbrydergruppe efter at være kørt væk på stigningen.

 

OPDATERING: Restrepo styrtede på dagens etape og har brækket kravebenet. Han vinder derfor ikke.

 

Feltet.dks vinderbud: Clement Venturini

Øvrige vinderkandidater: Oscar Gatto, Sep Vanmarcke

Outsidere: Jan Tratnik, Elia Viviani, Pim Ligthart, Matej Mugerli

Jokers: Ryan Gibbons, Andrea Vendrame, Ivan Savitskiy, Manuel Belletti, Anthony Perez, Markus Eibegger, Youcef Reguigui

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SPAR 7.200 PÅ LÆKKER PINARELLO CYKEL