Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 2. etape af Settimana Internazionale Coppi e Bartali

Optakt: 2. etape af Settimana Internazionale Coppi e Bartali

23. marts 2017 22:18Foto: Sirotti

Et overraskende udfald af førstedagen betyder, at Lilian Calmejane går ind til løbets kongeetape med et solid forspring. Han kan imidlertid vente sig en svær dag, når det fremragende Androni-mandskab sætter ham under pres på den ikoniske stigning Monte Tiffi.

Ruten

Det første slag mellem klatrerne kommer på 2. etape, der altid slutter med et par omgange på den samme vanskelige rundstrækning omkring byen Sogliano al Rubicone. I år er etapen kortere end tidligere, og rytterne skal kun tilbagelægge 130 km mellem kystbyen Riccione og Sogliano al Rubicone, men der er alene tale om, at man har fjernet en helt flad sektion allerførst på etapen, og der i alt væsentligt tale om samme rute som sidste år.

 

Efter en småkuperet start med et par mindre stigninger starter løbet for alvor, når man rammer Varecchio-stigningen, der har top efter 43,9 km, og kort efter skal man op over Torriana, der har top bare 6,5 km senere. Herefter ankommer de til den 22,1 km lange rundstrækning, hvor de lægger ud med næsten at køre en hel omgang, inden de krydser målstregen for første gang, Herefter skal der køres to omgange. Det er en hård sag, der kan inddeles i tre. Først er der en lang nedkørsel, der leder til bunden af Monte Tiffi (4 km, 7%, max. 16%). Toppen kommer med bare 8,7 km igen, og den sidste del udgøres hovedsageligt af en nedkørsel, selvom der er en mindre stigning undervejs. Finalen er imidlertid svær, da man slutter med en 280 m lang, meget smal og brostensbelagt stigning, der stiger med mellem 6 og 17%.

 

Sidste år kørte Sergey Firsanov og Egan Bernal væk på Monte Tiffi, og efter at sidstnævnte var styrtet tog russeren en solosejr 15 sekunder foran Mauro Finetto, der var første man i en lille gruppe af favoritter. I 2015 viste Ben Swift, at han er meget mere end en sprinter ved at tage en imponerende sejr. Peter Kennaugh var bedst i 2014, mens Diego Ulissi vandt i 2013.

 

 

 

 

 

Vejret

Det gode vejr fortsætter. Fredag bliver en solskinsdag med en temperatur på 19 grader. Der vil være en let vind fra øst, hvilket giver medvind på første del af etapen. På rundstrækningen vil der være medvind på stigningen, derefter sidevind og til slut modvind på stykket tilbage til mål.

 

Favoritterne

Et overraskende udfald af etape 1a betød, at et uopmærksomt felt, der tænkte alt for meget på eftermiddagens holdløb, lo en af løbets forhåndsfavoritter, Lilian Calmejane, stjæle i alt 23 sekunder. Det er lidt et mysterium, at ingen af favoritholdene indså faren, og da Direct Energie samtidig kørte et fremragende løb om eftermiddagen, er franskmanden nu i den perfekt position til at gå efter sin anden sejr i et kort etapeløb i denne sæson.

 

Hans største udfordring kommer på fredagens 2. etape, der traditionelt er den vanskeligste, og som regel er helt afgørende for det samlede klassement. Monte Tiffi er en hård stigning, og den kommer så tæt på mål, at feltet typisk er splittet til atomer, når man når den sidste bakke op til mål. Den afslutning gør det til en perfekt etape for Ardennerspecialister, der typisk har domineret etapen. Som regel er det en mindre gruppe, der skal køre om sejren på den sidste rampe, men som Sergey Firsanov viste sidste år, kan det bestemt lade sig gøre for en god klatrer at holde forfølgerne bag sig.

 

I lyset af Calmejanes store forspring forventer vi, at løbet skal gøres hårdt, og det vil Androni-mandskabet helt sikkert forsøge. De har med Egan Bernal, Rodolfo Torres og Mattia Cattaneo tre potentielle vindere af etapen, og der er næppe tvivl om, a de vil påtage sig hovedansvaret for at gøre løbet selektivt. Også Dimension Data med Merhawi Kudus og Sky med Tao Geoghegan Hart og Ian Boswell har denne interesse, og derfor forventer vi et hårdt, selektivt løb.

 

Det favoriserer supertalentet Egan Bernal, som er vores favorit. Den unge colombianer viste i Tirreno-Adriatico, at hans potentiale er nærmest ubegrænset. Han sad således med de helt store navne på stigningerne i en alder af bare 20 år, og havde det ikke været for de to tidskørsler, havde han vundet ungdomstrøjen. Sidste år sad han med Firsanov på denne etape, men styrtede på nedkørslen. I år er han endnu stærkere, og vi vil ikke blive overraskede, hvis han tager en solosejr på kongeetapen. Det gode holdløb vidner om, at formen er god. Finalen er ikke ideel for ham, men vi tvivler på, at nogen kan matche ham på den lange stigning.

 

Hans værste rival kan være holdkammeraten Rodolfo Torres. Han skuffede stort i 2016, indtil han pludselig fandt formen mod slutningen. Han var således blandt de stærkeste i Il Lombardia, og i år var han flyvende i San Juan, hvor han kun blev slået af Rui Costa på kongeetapen. Siden har han imidlertid ikke kørt meget, og han har slet ikke været i aktion siden de colombianske mesterskaber, hvor han ikke ramte sit topniveau. Hans form er derfor lidt usikker, og han kan blive bedt arbejde for Bernal. Hvis han er på 100%, kan han imidlertid meget vel vise sig som stærkeste mand, specielt efter den fine præstation på dagens holdtidskørsel.

 

Merhawi Kudus var fantastisk stærk i februar, hvor han kun Quintana var bedre end ham på kongeetapen i Valencia. Han skuffede imidlertid i Abu Dhabi, og det er usikkert, hvilken form han har her. Stigningerne er heller ikke ideelle for en ren klatrer som ham, men noget tyder på, at han er i form. I hvert fald kørte han stærkt på dagens etaper, og han er derfor i en god position. Den eksplosive finale er ikke ideel, men Kudus kan vise sig som stærkeste mand på stigningerne, hvis han stadig har sit niveau fra februar. Igor Anton er plan B, men baskeren er endnu ikke i topform og var kun på andetholdet til holdløbet.

 

Dette er en sjælden chance for Ian Boswell til at køre sin egen chance. Amerikaneren har i de store grand tours vist sit format som klatrer, og han bør være en af de bedste på stigningerne i dette løb. Han var i god form i starten af sæsonen, men har siden haft det svært, og derfor er hans form usikker. Boswell er imidlertid motiveret til at gribe de chancer, han har fået stillet i udsigt, og det gode holdløb indikerer, at formen ikke er helt dårlig. Hvis han rammer sit topniveau, bør han være en af allerstærkeste Holdet har også talentet Tao Geoghegan-Hart, der har været fint kørende fra sæsonstart, men vi tvivler på, at han klatrer godt nok til at matche de bedste på stigningerne.

 

Den forsvarende vinder Sergey Firsanov har haft en lidt sløv sæsonstart, men har stille og roligt bygget formen op mod dette løb, der er hans første store mål. Hvis Firsanov er lige så stærk, som han var i 2016, bliver han meget svær at slå på stigningerne, men det er usikkert, om det lykkes. At han blev sat på B-holdet på holdløbet er et skidt signal, men han har givet udtryk for, at formen er god. Normalt er Firsanov en af de bedste på stigninger som disse, og derfor bør han køre med om sejren.

 

Mauro Finetto blev sidste år nummer 2 i dette løb, som har været et stort mål for ham siden sæsonstarten. Han har været meget godt kørende i år og har blandt andet vundet Classic Sud-Ardeche. Samtidig er han skabt til disse stigninger, og med sin gode spurt er han en af de helt store favoritter til at vinde, hvis han kan holde sig til de bedste på Monte Tiffi. Han kommer næppe til at køre offensivt, men skal håbe på, at en mindre gruppe skal afgøre det hele på bakken op til mål. Holdet har Manuel Senni som back-up, men selvom italieneren er i fremgang, kan han næppe vinde her.

 

Lilian Calmejane er i en perfekt position, og dette er en etape, der passer ham godt. Han var flyvende i februar, men siden har han ikke helt været på samme niveau. Alligevel kørte han stadig stærkt i Paris-Nice, og førertrøjen vil give ham vinger. Stigningerne i dette løb passer ham relativt godt, og han har et punch, der kan gøre det muligt at vinde, hvis han stadig er med, nå rammer den sidste lille rampe. Problemet i forhold til at vinde etapen er, at han kommer til at skulle køre et meget defensivt løb.

 

Andronis tredje kort er Mattia Cattaneo. Den tidligere vinde raf Baby-Giroen er genfødt efter et par svære år, og han har været flyvende, siden han vandt kongeetapen i Provence. Senest var han ganske stærk i Tirreno-Adriatico, og han har det rette punch til at gøre det godt på stigningerne i dette løb. Hans problem er, at Bernal og Torres sandsynligvis er stærkere, og han kan derfor blive tvunget til at ofre sig for holdkammeraterne.

 

Jaime Roson vandt sidste år kongeetapen i Tyrkiet og er utvivlsomt en af løbets bedste klatrere. Han har været ganske velkørende i år, men stigningerne er måske lidt for korte og eksplosive til, at han kan køre med om sejren.

 

Endelig vil vi pege på Lawson Craddock, Jaime Roson og Stefano Pirazzi. Craddock drager fordel af, at Cannondale er blandt favoritterne til holdløbet, men desværre har amerikaneren ikke været i særlig god form. Ellers ville han have været løbets favorit. Roson er et stort klatretalent og vil helt sikkert være med fremme på de hårde etaper, men han taber nok for meget på holdløbet til at vinde samlet. Det samme gør Pirazzi, som man imidlertid aldrig ved, hvor man har. Han har endnu intet vist i år, men det plejer at være på denne tid, at han begynder at finde formen. Det er næppe nok til at vinde, men han kan sagtens vise sig som en af de bedste på stigningerne.

 

Fortuneo-Vital Concept stiller med et meget stærkt hold, og deres bedste kort er nok Arnold Jeannesson . Franskmanden ramte aldrig topformen i Paris-Nice, men sidste år viste han i det franske løb, at han klatrer så godt, at han kan køre med de allerbedste. Holdløbet burde være en fordel for ham, og han kom fint ud af Løbet mod Solen. Derfor regner vi med, at hans form er bedre nu, og hvis han nærmer sig niveauet fra sidste år, burde han være med de allerbedste på stigningerne. Holdet har også Maxime Bouet, der normalt vil være skræddersyet til dette løb, men måtte udgå af Paris-Nice og derfor er i tvivlsom form. Også Eduardo Sepulveda kan vinde løbet for det franske hold, men han har ikke vist topform og styrtede på dagens holdløb.

 

Endelig vil vi pege på Lawson Craddock. Amerikaneren er langsomt ved at indfri potentialet og viste i sidste års Baskerlandet Rundt, at han kan begå sig på WorldTour-niveau. Han synes imidlertid endnu ikke at være i topform, så han skal have forbedret sig betydeligt for at være i spil til etapesejren.

 

Også Daniel Martines, Julian Arredondo, Romain Hardy, Manuel Bongionro, Pierpaolo Ficara, Kirill Pozdnyakov, Eduard Vorgaov og Scott Davies kan ventes at gøre det godt, men vi tvivler på, at de kan vinde.

 

Feltet.dks vinderbud: Egan Bernal

Øvrige vinderkandidater: Rodolfo Torres, Merhawi Kudus

Outsidere: Ian Boswell, Sergey Firsanov, Mauro Finetto, Lilian Calmejane

Jokers: Mattia Cattaneo, Jaime Roson, Arnold Jeannesson, Maxime Bouet, Tao Geoghegan Hart, Lawson Craddock

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour de Pologne(2.UWT) 05/07-11/07

Tour de l'Abitibi - Coupe...(2.NCUP) 14/07-19/07

Grand Prix Cerami(1.1) 16/07

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

FIND DINE CYKELPRODUKTER PÅ TVÆRS AF WEBSHOPS