Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?
På forhånd tak!
Feltet.dk
Andendagen af Tour de France Femmes byder på to etaper, hvoraf den første er en flad etape på 70 kilometer, hvor sprinterne håber på ikke at blive forstyrrede af sidevind.
Annonce
Dagens etape:
Fra Dordrecht til Rotterdam
Dato: 13. august
Antal kilometer: 69,7
Etapestart: 10.00
Etapeafgørelse: Ca. 11.35
TV-dækning: Se oversigten her
Holland er og bliver en magtfaktor i kvindecykling, og derfor var det kun passende, at Tour de France Femmes ikke alene begyndte i landet, men at 1. etape også blev vundet af en hollænder. I en massespurt var der ikke brug for målfoto for at se, at Charlotte Kool (Team dsm-firmenich PostNL) var klart hurtigst og derfor nu også er i den gule førertrøje.
På andendagen af løbet skal der køres to deletaper: Først en næsten komisk flad 2. etape med samlet start ind til Rotterdam med en distance på bare 70 kilometer.
I dette komplet flade landskab sender ruten rytterne i forskellige retninger, hvorfor der næsten må være sidevind på et tidspunkt, men med en rute til storbyen Rotterdam vil meget af etapen blive kørt i læ fra bygninger, hvorfor vinden her vil spille en mindre rolle.
Favoritterne
Vejrudsigten melder ikke om meget blæst, nemlig kun 3-4 sekundmeter og tilmed fra en vestlig retning, hvorfor meget af etapen vil blive kørt i modvind. Helt i indledningen af etapen kører de nordpå i åbent terræn, hvor der bør være sidevind, men det er altså ikke med en styrke, hvor splittelse er meget sandsynlig.
I stedet vil så flad en etape som denne indbyde til endnu et opgør mellem løbets sprintere. Der er naturligvis god grund til at søge revanche for en supersprinter som Lorena Wiebes, der fik en defekt i selve den hjemmebanespurt, hun har gået og glædet sig til i månedsvis. Der er mange sprintere med i løbet, som ikke nødvendigvis får flere chancer end denne, så der vil være interesse i endnu en spurt.
Det var kun sort uheld, der forhindrede Lorena Wiebes (Team SD Worx-Protime) i at spurte med på 1. etape, som hun ellers var storfavorit til. Dermed fik vi heller ikke målt hendes fart op imod de øvrige sprintere, men én spurt ændrer ikke på, at hun nu i flere år har været den dominerende sprinter. Hendes leadout fungerede om ikke andet, og på fart slår hun som regel konkurrenterne, men enhver ville have haft svært ved at slå Kool, så intet er sikkert.
Lorena Wiebes fik knust sin drøm om sejr og søger nu revanche. Foto: SD Worx
Det var en enormt overlegen spurtsejr af Charlotte Kool (Team dsm-firmenich PostNL), der vandt med flere længder, og for hende gør det ikke så meget, at Wiebes ikke kunne spurte med. I deres direkte dueller i år har Wiebes dog været bedst, så det bliver ikke let at vinde iført den gule førertrøje. Omvendt fik Kool slettet ethvert indtryk af en pauver sæson, og med dén fart og dét leadout kan hun godt vinde igen.
Med sin tredjeplads fik Elisa Balsamo (Lidl-Trek) kørt en glimrende spurt på 1. etape, om end hun i absolut topform burde have været tættere på Kool. Hun kom ikke desto mindre i høj fart på de sidste meter, hvorfor hun med tanke på sin strålende karriere som sprinter burde kunne hente endnu en top 3-placering og også nærme sig sejren.
Anniina Ahtosalo (Uno-X Mobility) har ganske vist vundet en massespurt i et endagsløb i år, men alligevel var hendes andenplads på 1. etape af selveste Tour de France måske hendes bedste spurtresultat, i hvert fald imod verdenseliten. Det kun 20-årige stortalent fik indledt sin spurt fra en tæt på perfekt position, så selv om konkurrenterne var hurtigere på de sidste meter, kan hun drømme om endnu en top 3-placering.
En femteplads i en Tour de France-spurt er jo et flot resultat, men for så stor en stjerne som Marianne Vos (Team Visma | Lease a Bike) også et tegn på, at hun nu engang er bedre på dage med flere højdemeter. Den glimrende placering vidner om, at hun stadig er blandt de hurtigste, men på endnu et flad opløb må top 3 være det optimale resultat for den levende legende.
Der var hele to finner med helt fremme på 1. etape, idet Lotta Henttala (EF-Oatly-Cannondale) blev nummer fire i spurten og dermed cementerede sin plads som holdets sprinter. Selv om hun kunne have gavn af en hårdere etape, så vidnede denne første spurt om, at top 3 også på flad vej er muligt.
Jeg havde mine tvivl om friskheden hos Daria Pikulik (Human Powered Health), der bare dagen inden 1. etape vandt OL-sølv i omnium, men hun formåede alligevel at køre en fin spurt med en sjetteplads som resultat. Det var i en tæt afgørelse, hvor andenpladsen ikke var langt væk, og hun er da også blandt feltets bedste sprintere. Derfor kan top 3 opnås.
Direkte efter et vellykket OL spurtede Daria Pikulik sig til en sjetteplads. Foto: Tour Down Under
Mylène de Zoete (CERATIZIT-WNT Pro Cycling Team) blev på 1. etape leveret af Kathrin Schweinberger , hvilket rakte til en syvendeplads, faktisk ikke langt fra andenpladsen. Dermed bekræftede hun sin plads øverst i holdets sprinthierarki, og endnu en flad etape som denne passer hende også godt. Top 5 eller endda top 3 er inden for rækkevidde.
Jeg har en dårlig vane med at undervurdere den alsidige Kimberley (Le Court) Pienaar (AG Insurance-Soudal Team), der spurtede sig til ottendepladsen på 1. etape - måske netop fordi hun kan så meget andet end at spurte. Med ottendepladsen var hun nu heller ikke tæt på en absolut topplacering, men endnu en top 10-placering kan komme i hus.
Emma Norsgaard (Movistar Team) kunne ikke dy sig fra at spurte med på 1. etape, hvor hun længe sad i de helt rigtige hjul og i sidste ende blev nummer 12. Det var en interessant melding, at hun giver disse spurter et skud, men i dette felt vil top 10 være tilfredsstillende for den alsidige dansker. Også Olivia Baril var med fremme, men umiddelbart i en funktion af leadout til Norsgaard.
Ruby Roseman-Gannon (Liv AlUla Jayco) fik brugt kræfter på indlagte spurter af både den ene og den anden art, inden hun endte på en beskeden 19. plads i den afsluttende massespurt. Dermed blev hun også overgået af holdkammeraten Quinty Ton , der blev nummer 13, men førstevalget er nu Roseman-Gannon, der burde kunne spurte sig i top 10 på en bedre dag.
Planen hos Arkéa-B&B Hotels var at køre spurten for Michaela Drummond , men hun mistede leadout-rytteren Emilia Fahlin, der så selv trådte sig til en fin niendeplads. Den erfarne svensker anser dog sig selv som langsommere end sin newzealandske holdkammerat, som burde få en ny chance og køre efter sin egen top 10-placering.
Jeg er ikke helt klar til at afskrive Chloé Dygert (Canyon//SRAM Racing), selv om hun med en 25. plads hørte til blandt de hurtige ryttere, der slet ikke var i nærheden af sejren. Alligevel tolker jeg denne placering som en villighed til at spurte, og på papiret kan hun få langt mere ud af dét foretagende. Efter denne indledning må top 10 dog i første omgang være målet - og måske hun endda sparer sig til enkeltstarten.
Karlijn Swinkels (UAE Team ADQ) gav det, vanen tro, et skud i 1. etapes massespurt, hvor hun imod mere rendyrkede sprintere dog ikke opnåede mere end en 14. plads. Det udelukker imidlertid ikke, at den opportunistiske hollænder kan klemme sig ind i top 10, selv om hun nu havde gavn af en hårdere etape.
Heller ikke Marthe Truyen (Fenix-Deceuninck) fik deltaget i 1. etapes massespurt, og i stedet trådte holdkammeraten Carina Schrempf sig til en 17. plads. Truyen var dog vel at mærke med fremme og køre pointspurt, hvad godt kunne tyde på, at hun stadig er førstesprinteren, men bare missede sin første chance. Uanset valget kan holdet være godt tilfredse med en top 10-placering.
Stjernernes betydning:
Feltet.dks bud på løbets/etapens vinder. | |
De to største rivaler til den store favorit og begge meget sandsynlige vindere. | |
Tre ryttere, der alle må tilskrives en betydelig chance for at vinde, og som minimum bør være i spil til en top 3-placering. | |
Fire ryttere, for hvem vinderchancen er reel, men begrænset. For en sejr skal meget flaske sig, men en top 5-placering er til gengæld sandsynlig. | |
Fem ryttere, for hvem en sejr må betragtes som usandsynlig, men som er gode bud på en top 10-placering. |
Lorena Wiebes | |
Charlotte Kool, Elisa Balsamo | |
Anniina Ahtosalo, Marianne Vos, Lotta Henttala | |
Daria Pikulik, Mylène de Zoete, Kimberley (Le Court) Pienaar, Emma Norsgaard | |
Ruby Roseman-Gannon, Michaela Drummond, Chloé Dygert, Karlijn Swinkels, Marthe Truyen |
Annonce
Annonce
Kampioenschap van Vlaanderen(1.1) 20/09
Adriatica Ionica Race(2.1) 18/09-22/09
Kampioenschap van Vlaanderen(1.1) 20/09
VM - Herrer (Enkeltstart)(CM) 22/09
VM - Kvinder (Enkeltstart)(CMW) 22/09
Gooikse Pijl(1.1) 22/09
Paris-Chauny(1.1) 22/09
VM - Herre Junior (Enkelt...(CM) 23/09
VM - U23 Herrer (Enkeltst...(CM) 23/09
VM - Dame Junior (Enkelts...(CMW) 24/09
Omloop van het Houtland(1.1) 25/09
VM - Herre Junior(CM) 26/09
VM - Dame Junior(CMW) 26/09
VM - U23 Herrer(CM) 27/09
VM - Kvinder(CMW) 28/09
VM - Herrer(CM) 29/09
Annonce
Annonce
Alpecin-Deceuninck |
Arkéa - B&B Hotels |
Astana Qazaqstan |
Bahrain Victorious |
Cofidis |
Decathlon AG2R La Mondiale |
EF Education - EasyPost |
Groupama-FDJ |
INEOS Grenadiers |
Intermarché - Wanty |
Lidl - Trek |
Movistar Team |
Red Bull - BORA - hansgrohe |
Soudal - Quick Step |
Team DSM-Firmenich PostNL |
Team Jayco AlUla |
Team Visma | Lease a Bike |
UAE Team Emirates |
Annonce
Optakt: 2. etape af Tour de Pologne
Hold i opløsning: 4 ud af 7 ryttere røg hjem på 1. etape
Sådan vandt Skjelmose ungdomstrøjen og gik i top-5
Stjerne tabte kæden i hjemmebanetriumf
Optakt: 1. etape af Tour de France Femmes