Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 2. etape af Tour de Luxembourg

Optakt: 2. etape af Tour de Luxembourg

15. september 2021 14:42Foto: Vincent Curutchet

Joao Almeida satte en fed streg under, at han er manden, der skal slås i årets Tour de Luxembourg, og dermed er han allerede i pole position længe inden enkeltstarten. Hans rivaler får nu deres største chance for at sætte ham under pres, når det onsdag går løs med årets kongeetape, der byder på 3300 højdemeter og en herlig puncheurfinale, som vi kender dem fra miniputnationens nationale rundtur.

Annonce

SE TOUR DE LUXEMBOURG PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING TIL KUN 99,-

 

Ruten

I et år, hvor de klassiske finaler udgår til fordel for nye opfindelser, er det kun passende, at også løbets kongeetape skal byde på en ny afslutning. Den vigtigste linjeløbsetape kommer allerede onsdag, hvor der venter en led sag. Ikke færre end 3300 højdemeter venter på en etape, hvor det går op og ned det meste af tiden, og da det hele slutter lige efter toppen på den ganske lange og stejle Eschdorf-stigning, som endda skal forceres hele tre gange i finalen, er det her, der skal gøres forskelle inden fredagens vigtige enkeltstart.

 

Med en distance på 186,1 km er der tale om en ganske lang etape, der fører feltet fra Steinfort til målet i Eschdorf. Startbyen ligger nordvest for Luxembourg i et område, der ikke er alt for kuperet, men der er med det samme en bakke, når man kører mod nord. Derefter er det fladt, når man snor sig mod vest og nordvest op langs grænsen til Belgien, inden man fortsætter mod nordvest op ad kategori 1-stigningen Cote de Holtz (2,6 km, 5,2%), der stiger med 5-7% over de første 1500 m, men derefter flader ud frem mod toppen, som passeres efter 26,5 km. Nu går det videre mod nordøst igennem småkuperet terræn langs grænsen, inden man fortsætter mod nordøst op ad kategori 1-stigningen Cote de Boulaide (2,6 km, 4,5%), der stiger med 6-7% over en kilometer midtvejs, men derudover er ganske let.

 

Toppen rundes efter 42,6 km, og nu bliver det kortvarigt lidt lettere. Igennem relativt fladt terræn kører man mod nord og nordøst, inden det falder mod sydøst ned til byen Wiltz. Her drejer man mod sydøst, hvorefter det stiger let, bliver fladt og slutteligt falder mod syd, inden man kører mod syd op ad Cote de Ringel (4,3 km, 5,9%), der er uden for kategori en uhyre jævn stigning med top efter 86,6 km. Nu går det mod sydvest af et plateau, inden en teknisk nedkørsel leder mod nord og vest ned til bunden af målbakken.

 

I stedet for at køre op til mål kører man en omgang på en stærkt kuperet rundstrækning. Først kører man mod nordvest op ad Cote de Kaundorf (2,0 km, 9,9%), der er uden for kategori og har 1000 m midtvejs med 11%, men derudover stiger med 7-9%. Toppen rundes efter 99,3 km, men det bliver ikke meget lettere. Herfra kører man nemlig mod vest, syd, sydøst og nordøst igennem terræn, der konstant går op og ned. Værst er to bakker efter hhv. 108 km (2,1 km, 5,6%) og 117,5 m (2,3 km, 5,6%), inden det efter sidstnævnte hovedsageligt er faldende ned mod rundstrækningens udgangspunkt for bunden af målbakken, kategori 1-stigningen Cote de Eschdorf (3,1 km, 7,2%). Nu kører man for første gang mod syd op ad denne, så man passerer toppen efter 138,3 km og krydser stregen efter 139,1 km.

 

Etapen afsluttes nu med to omgange på en 23,5 km lang rundstrækning. Den indledes med en lige og flad vej, der leder mod sydvest, inden man kører mod nord og nordøst ad et let faldende stykke. Nu går det mod øst af en meget snoet vej, der først er flad og siden faldende, inden det til slut atter går mod syd op ad målbakken. Den er meget ujævn med først to kilometer på hhv. 6,3% og 10,7%, inden det bliver lettere til slut med 1100 m med 4,9%. Toppen kommer med 800 m igen, hvorefter det er fladt. Finalen er ikke teknisk, da der er et skarp sving i bunden af bakken og derefter med det samme to hårnålesving, men derefter er det en kun let bugtende, 6 m bred vej over de sidste 3100 m.

 

Etapen byder på i alt 3302 højdemeter.

 

Eschdorf har kun én gang tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb. Det var i 2006-udgaven af Fleche du Sud, hvor Christopher Myhre sejrede foran Evgeny Sokolov og Albert Timmer, og en kun akkurat 20 år gammel Geraint Thomas forsvarede sin førertrøje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SE TOUR DE LUXEMBOURG PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING TIL KUN 99,-

 

Favoritterne

Bemærk: Grundet ugens uhyre store antal løb bliver favoritvurderingerne til etapeoptakterne i dette løb betydeligt mere skitseagtige end vanligt.

 

I forvejen lignede det en meget svær opgave at slå Joao Almeida i et løb med en lang enkeltstart, men efter dagens åbning er det bestemt ikke blevet lettere. Det var rivalerne, der skulle bruge løbets tre hårde etaper til at ryste portugiseren, men nu er det i stedet forhåndsfavoritten, der har sikret sig et forspring.

 

Den bedste chance for at få ham ned med nakken kommer på onsdagens kongeetape.  Selve målbakken er med sit stejle midterstykke ganske svær, men hvad der virkelig gør etapen udfordrende, er den samlede sværhedsgrad. 3300 højdemeter er en ordentlig mundfuld, og med hele tre ture op ad målbakken er der basis for et gradvist udskilningsløb. Det meste af rundstrækningen er dog nem, og derfor vil det formentlig ende med, at et reduceret felt skal afgøre det på sidste tur op til mål, hvor de eksplosive puncheurs igen vil komme til deres ret.

 

Det kuperede terræn lægger op til en aggressiv start, men et udbrud bør ikke have en chance. Deceuninck viste i dag, at de er brølstærke, og der må være mange hold, der har udset sig denne etape som det store mål. I dag tog Trek og Ag2r ansvar, og det vil de formentlig gøre igen. Det virker også sandsynligt, at UAE samt måske FDJ og Arkea vil være klar til at give en hånd med.

 

Etapens midterfase er meget kuperet, og jeg kunne sagtens forestille mig, at vi vil se særligt Trek og FDJ lægge et tryk, der skal gøre etapen hård. Det samme kan vi også meget vel se på rundstrækningen, men som sagt er den desværre lidt for let. Vi kan sagtens se angreb allerede næstsidste gang op ad stigningen, men der er for langt hjem i fladt terræn til, at et forsøg fra distancen har den store chance for at lykkes. Deceuninck er stærke, og selvom de kun er seks mand, vil de næsten altid kunne finde rivaler. Jeg regner derfor mest af alt med et udskilningsløb, der vil gøre det til en selektiv og hård dag, inden det skal afgøres på sidste stigning.

 

Finalen er betydeligt hårdere end i dag, og særligt stigningen anden kilometer er meget stejl. Det er her forskellene kan gøres, men til gengæld er de sidste 600 m af stigningen lette, og derefter følger 800 flade meter. Der er altså fortsat næsten halvanden kilometers let terræn til sidst, og dermed minder afslutningen om den, vi havde i dag - bare med en meget hårdere etape og en meget hårdere stigning.

 

Dermed er der igen tre scenarier. Det er muligt, at bedste mand kører væk. Stigningen er bestemt svær nok til, at det er muligt, men modvinden kan komplicere det. Alternativet er en spurt, men modsat i dag vil det ikke være i et felt, men derimod i en lille gruppe på måske bare et par mand. Endelig er det muligt at snige sig væk i en taktisk finale på det fladere stykke til sidst og dermed gøre, hvad David Gaudu næsten gjorde i dag. Sandsynligheden for det sidste er større denne gang, hvor der næppe vil være mange hjælpere tilbage.

 

Jeg vælger at tro på, at Benoit Cosnefroy kan få sin revanche. I dag var stigningen for let, og han valgte at ofre sig for Andrea Vendrame. Han så imidlertid meget overbevisende ud, da han i et snuptag kørte Gaudu ind, og han synes således stadig at have den superform, han har haft siden Bretagne. Vi så i søndags, at han var Almeida overlegen i eksplosivt terræn, og denne stigning passer ham perfekt. Modvinden er et problem, men er der en mand, der kan køre alene hjem, er det Cosnefroy. Han har 1000 m med næsten 11% til at slå hullet, og det burde være muligt, hvis han har EM-benene. Også i en spurt kan han vinde, selvom han her næppe er favorit, og det er derfor solosejrsoptionen, der gør ham til min favorit.

 

Kan han derimod ikke gøre forskellen, må det igen være Joao Almeida, der er manden. Allerede i Polen var han skræmmende hurtig i de stigende finaler, og i dag viste han, at han også er skræmmende hurtig på flad vej. Med den overlegne hurtighed, han viste i dag, er det svært at se, hvem af løbets klatretyper, der skal slå ham, og derfor vil han være min favorit i det scenarium. Til gengæld så han ikke alt for overbevisende ud på stigningen i dag og heller ikke ved EM, og jeg udelukker bestemt ikke, at han kan sættes af - enten af Cosnefroy eller andre.

 

Det må også være naturligt at pege på Marc Hirschi igen. Vi så ganske vist atter i dag, at han slet ikke spurter som i 2020, men han burde altså være i stand til at matche Almeida bedre på fart. Derudover er denne finale hårdere, og Hirschi så stærkest ud ved EM. Skulle det lykkes at få en spurt uden portugiseren, vil Hirschi være en af de tunge favoritter - og ellers må han snige sig væk til sidst.

 

Det var godt at se Bauke Mollema være så stærk i dag. Mest af alt var det imponerende at se ham køre sin bedste spurt i nogen tid, og nu kommer han til en afslutning, der passer ham bedre. Skulle Almeida få problemer, viste han i dag, at han vil have en chance i en spurt, men hans bedste mulighed er en ”Mollema Classic”, nemlig at snige sig væk i den flade finale.

 

I dag bekræftede Nairo Quintana, hvorfor han virkede så flyvende i forrige weekend. Colombianeren synes i storform lige nu, og selvom han ikke er puncheur, var han svær at matche på de korte stigninger i Frankrig. Med sin nuværende form udelukker jeg ikke, at Quintana kan sætte alle til vægs, men derudover er han et god bud på en mand, der kan snige sig væk til sidst, som han tidligere har gjort i Vueltaen.

 

I dag var det David Gaudu, der var tæt på at snige sig væk. Der var bund i angrebet, og han synes at have forbedret sig markant siden forrige weekend. Denne ret stejle stigning burde være guf for Gaudu, der er god på stejle procenter, men hans nuværende form rækker næppe til at køre fra alt og alle. Modellen må være den samme som i dag, nemlig at udnytte det taktiske spil.

 

Jeg kunne også have fidus til Davide Formolo. I dag ofrede han sig for Hirschi, men hans form så mere overbevisende ud end ventet. Denne stejlere stigning burde passe ham betydeligt bedre, men det er også klart, at han ikke vinder en flad spurt. Til gengæld kan han snige sig væk, mens alle kigger på Hirschi.

 

En rytter, der så uventet godt ud i dag, var Esteban Chaves. Han synes at være kommet godt ud fra pausen, og så bør han være en af de bedste på så stejl en stigning som denne. Til gengæld er han slet ikke spurtstærk, men havner han først i gruppen til sidst, er det ham, der kan lave en Gaudu.

 

Også FDJs anden kandidat er i spil. Thibaut Pinot er hurtig, men det er svært at se ham slå Almeida på stregen. Til gengæld udgør han sammen med Gaudu den vel nok stærkeste duo, og det må være oplagt, at han og Gaudu skal angribe på skift på det flade stykke til sidst. Det kræver dog, at han er med så langt, og her han trods opløftende takter stadig behov for at bevise det sidste.

 

Det var overraskende at se Clement Champoussin køre så god en spurt i dag. Det er ellers ikke spidskompetencen, og det er da også klart, at han ikke vinder en spurt mod de bedste. Til gengæld synes han at være komme udmærket ud af Vueltaen, og han kan måske udnytte fokus på Cosnefroy til at snige sig væk.

 

Ag2r’s tredje kandidat er Andrea Vendrame. Logikken siger, at stigningen her er for svær, men det giver mig lidt håb, at han kørte med Quintana i Besancon. Går den lidt i stå på toppen, kan han måske sidde med i en større gruppe, og så er han manden, der kan slå Almeida. I dag fik vi ikke hans spurtstyrke at se, da han blev presset ind mod barrieren.

 

Det var også opløftende at se Jesus Herrada i dag. Spanieren så bedre ud end længe, men kan han også være med på så stejl en stigning? Med tanke på hans generelle niveau i år er det tvivlsomt, men lykkes det, er han et godt bud på en mand, der kan snige sig væk til sidste.

 

Skal man pege på andre, der måske kan sige sig væk til sidst, kan man fremhæve David de la Cruz, der ikke er eksplosiv, men så godt ud i dag, samt Elie Gesbert, der var bedre end ventet. Vi så ikke meget til Markus Hoelgaard, men har han benene fra EM, er også han et godt bud. Kobe Goossens var vel dagens positive overraskelse, for han lignede en af de bedste på stigningen. Derudover er der et par hurtige folk, hvis den går i stå til sidst, i form af Franck Bonnamour, Petr Vakoc, Pierre Latour og Anthony Perez, meningen af dem så flyvende ud i dag.

 

Feltet.dks vinderbud: Benoit Cosnefroy

Øvrige vinderkandidater: Joao Almeida, Marc Hirschi

Outsidere: Bauke Mollema, Nairo Quintana, David Gaudu, Davide Formolo, Esteban Chaves

Jokers: Thibaut Pinot, Clement Champoussin, Andrea Vendrame, Jesus Herrada, David de la Cruz. Kobe Goossens, Elie Gesbert, Markus Hoelgaard

 

SE TOUR DE LUXEMBOURG PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING TIL KUN 99,-

Benoit Cosnefroy
Joao Almeida, Marc Hirschi
Bauke Mollema, Nairo Quintana, David Gaudu, Davide Formolo, Esteban Chaves
Thibaut Pinot, Clement Champoussin, Andrea Vendrame, Jesus Herrada, David de la Cruz. Kobe Goossens, Elie Gesbert, Markus Hoelgaard
Franck Bonnamour, Petr Vakoc, Pierre Latour, Anthony Perez, Attila Valter, Sebastien Reichenbach, Anthon Charmig

Annonce

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de Luxembourg
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Cro Race(2.1) 28/09-03/10

Giro di Sicilia(2.1) 28/09-01/10

Cro Race(2.1) 28/09-03/10

Giro di Sicilia(2.1) 28/09-01/10

LVM Saarland Trofeo(2.NCUP) 30/09-03/10

La Route Adélie de VItré(1.1) 01/10

Tour of Fuzhou(2.1) 01/10-07/10

Paris-Roubaix Femmes(1.WWT) 02/10

Classic Loire Atlantique(1.1) 02/10

Paris-Roubaix(1.UWT) 03/10

Famenne Ardenne Classic(1.1) 03/10

Gran Premio Bruno Beghelli(1.1) 03/10

Paris-Roubaix Juniors(1.NCUP) 03/10

Women's Tour(2.WWT) 04/10-09/10

Binche-Chimay-Binche(1.1) 05/10

Paris - Bourges(1.1) 07/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka NextHash

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger