Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 2. etape af Tour de Slovaquie

Optakt: 2. etape af Tour de Slovaquie

17. september 2021 16:17Foto: Deceuninck - Quick-Step Cycling Team/Getty Images

Alvaro Hodeg tog et stort skridt mod den samlede sejr ved at overleve stigningerne på den sværeste etape, men han imødeser stadig en stor udfordring. I morgen får Bora nemlig igen chancen for at sætte den tunge colombianer af, når der på 2. etape også er en sen stigning, der ganske vist er lettere end dagens udfordring, men til gengæld tættere på mål.

Annonce

SE TOUR DE SLOVAQUIE PÅ DISCOVERY+ UDEN AFBRYDELSER OG BINDING TIL KUN 99,-

 

Ruten

Hvis man kunne lide designet for 1. etape, vil man glæde sig over, at 2. etape har mange ligheder. Designet er nemlig det samme med nogle pæne bakker undervejs, men igen sluttes der med en flad finale. Forskellen er, at den sidste stigning denne gang kommer betydeligt tættere på mål, men der er til gengæld tale om en knap så stejl sag, som mange sprintere vil kunne overleve frem mod det, der ligner endnu en reduceret massespurt.

 

I alt skal der tilbagelægges 179,7 km, der fører feltet fra Spisske Podhradie til Dolny Kubin. Startbyen ligger i et relativt fladt område, og der er kun en lille bakke undervejs, når man kører mod vest og syd frem til dagens første spurt, der kommer efter 25,3 km. Herfra sætter man kursen mod nordvest ad en let stigende vej, som ender med en bakke (2,8 km, 5,1%) med top efter 44,5 km, inden det bliver helt fladt på et plateau, der leder frem til en nationalpark i den nordlige del af landet.

 

Her melder udfordringerne sig, når man kører mod nordvest og sydvest op ad kategori 2-stigningen Stary Smokovec (11,6 km, 2,8%), der bare er en lang, jævn opkørsel helt uden stejle procenter og med top efter 73,8 km. Herfra går det mod sydvest ad et kort, fladt stykke, inden man fortsætter mod vest op ad kategori 1-stigningen Strbske Pleso (9,4 km, 3,0%), der også bare er en lang, jævn opkørsel uden stejle passager. Toppen kommer efter 87,9 km, hvorefter det går mod vest og sydvest ad en lang og let faldende vej ned mod sagens anden spurt, som kommer efter 122,2 km. Nu går det mod nordvest ad endnu en let faldende vej frem til dagens sidste spurt, der er placeret efter 133,1 km, inden man kører mod nordvest og sydvest hen langs en flad søbred.

 

Ved enden af søen drejer man mod nord ad en lille nedkørsel, hvorefter det går mod nordvest op ad dagens hovedudfordring, kategori 2-stigningen Lucky-Brchvarta (6,4 km, 3,7%), hvis fjerde kilometer stiger med 6,0%, men som ellers kun stiger med 3-4% frem mod toppen, som rundes efter 165,1 km. De sidste 14,6 km indledes med en teknisk meget let nedkørsel, der leder mod vest, inden det går mod nord ad en let faldende vej ind mod målbyen, hvor de sidste 3 km er stor set flade. Afslutningen er meget teknisk, da der kommer et venstresving med 3,1 km i en rundkørsel, hvorefter man kører over en bro via en stor vej. Den forlader man via et skarpsving med 1,7 km igen, hvorefter man følger en stærkt snoet vej frem til tre sene sving med hhv. 800, 500 og bare 200 m igen.

 

Etapen yder på i alt 1913 højdemeter.

 

Dolny Kubin har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

 

 

 

 

SE TOUR DE SLOVAQUIE PÅ DISCOVERY+ UDEN AFBRYDELSER OG BINDING TIL KUN 99,-

 

Vejret

Efter en flot start på løbet er det slut med det gode vejr. Fredagen byder på en bygerisiko, der fra start er 90% efter en regnfuld formiddag, men den vil herefter være aftagende gennem eftermiddagen og kun 25% til finalen, hvor soen måske også kan kigge frem. Temperaturen vil være beskedne 15 grader, og der vil bare være en svag til let vind (7-8 km/t) fra nord. Det giver skiftevis sidevind, sidemedvind og sidemodvind hele dagen, men fra kort inden sidste stigning drejer man ind i noget, der næsten er ren modvind. Det varer frem til toppen af bakken, hvorefter der kortvarigt vil være sidevind og dernæst modvind frem til de sidste 3,1 km. Herefter vil der hovedsageligt være sidevind i den kringlede finale, dog med medvind fra 500 til 200 m igen og slutteligt sidemodvind efter sidste sving.

 

Favoritterne

Bemærk: Grundet ugens uhyre store antal løb bliver favoritvurderingerne til etapeoptakterne i dette løb betydeligt mere skitseagtige end vanligt.

 

Med dagens sejr kom Alvaro Hodeg bedst fra start i kampen om bonussekunder, og det var helt som ventet Deceunincks sublime tog, der i en teknisk finale gjorde forskellen for den hurtige colombianer. Dermed kom han perfekt igennem den etape, der var den farligste for ham, og nu er der kun én stor udfordring for ham tilbage.

 

Den kommer i morgen, hvor der venter en etape, der minder om dagens udfordring, men stigningen er denne gang tættere på mål. Til gengæld er den også lettere med bare ét stejlt stykke, og det er her forskellen kan gøres.

 

Desværre var dagens stigning ikke tv-dækket, men man kan forstå, at Bora som ventet lagde pres på i et forsøg på at sætte Peter Sagan i scene. Det vil de helt sikkert gøre igen morgen, men de har samme problem som i dag. Stigningen burde på det stejle stykke være hård nok, men tyskerne har slet ikke holdet til at gøre det hårdt. Skal man stole på dagens meldinger, var Hodeg aldrig sat af i dag, og så virker det usandsynligt, at det vil ske i morgen - slet ikke med modvind på bakken.

 

Et udbrud burde ikke have en chance. Bora og Deceuninck er stærke og burde ikke få problemer med at kontrollere dette felt - også fordi der måske er hjælp at hente fra DSM. Det afgørende punkt kommer på stigningen, hvor man må formode, at Bora igen vil lægge deres pres. Det er også muligt, at vi vil se angreb, som vi så det fra Carl-Fredrik Hagen i dag, men det burde være nyttesløst på så let en opkørsel med modvind. Jeg har spekuleret lidt på, om Peter Sagan selv kunne finde på at forsøge, men det vil nok være uklogt på denne form for stigning, hvor han ikke rigtigt kan gøre andet end at spilde kræfter.,

 

Jeg regner derfor med en reduceret massespurt, men den er meget speciel. Finalen er nærmest urimeligt teknisk med tre sving på de sidste 800 m, det sidste bare 200 m fra stregen. Der er endda en risiko for, at vejene vil være våde, og det kan gøre det til en halsbrækkende affære. Det er en spurt, der afgøres på risikovillighed og positionering - ikke på fart.

 

Derfor peger jeg på Alvaro Hodeg igen. Der er en risiko for, at han falder på bakken, men som sagt burde han i lyset af dagens udfald klare den. Han er ikke god i positionskampen, men som vi så i dag, er hans tog helt forudsigeligt i særklasse. Det er en gave i denne tekniske finale, og da han tillige er den hurtigste, står han stærkt. Vi så dog også, at toget gik i stykker undervejs, og da Hodeg ofte taber sit hold, er der i så kringlet en finale en risiko for, at det går galt. Holder han sig til toget, bør han sidde så perfekt, at han vinder igen.

 

Den store rival er igen Peter Sagan. Stærkest står han, hvis Hodeg falder på bakken, men også med Hodeg i feltet har han en chance. Denne kringlede finale burde være guf for Sagan, der positionerer sig bedre end alle andre, og hvor det kan gå galt for Hodeg, sker det sjældent for slovakken. I dag kiksede det dog i det sidste sving, og derfor måtte han lukke et hul, der tømte ham for kræfter, og heller ikke han er derfor ufejlbarlig, men Sagan er utvivlsomt den sprinter, der vinder mest på, at finalen er kringlet.

 

Måske er det også en chance for Cees Bol. I dag fik han kørt for lang en spurt, men toget og Casper Pedersen gjorde det fornemt. Det er klart, at de ikke har Deceunincks styrke, men som sagt er det før sket, at Hodeg fejler. Sker det igen, kan det sagtens være DSM, der vinder kampen, og så burde Bol over en bare 200 m lang strækning kunne gøre det færdigt. Til gengæld er han sårbar på bakken med de klatreben, han har vist i år. Sker det, kan Niklas Märkl eller Casper Pedersen spurte, men de vinder ikke

 

Dernæst er den naturlige kandidat vel Kaden Groves . I dag gik det galt i positionskampen, og det gør det formentlig igen. Toget er ellers fint, men de kan ikke matche de bedste. Alligevel har han en god chance, hvis det bliver mere selektivt end ventet. Falder de fleste sprintere fra, vil han være en af de hurtigste, der kan forventes at overleve.

 

Jeg vil heller ikke udelukke Michael Mørkøv . Hodeg er mere sårbar på bakken end danskeren, og han har flere gange vist, at hans fart rækker langt i et felt som dette. Særligt når det handler mest om positionering, vil han havde en god chance, hvis det bliver hans mulighed. Også hvis Hodeg mister hans hjul i denne kringlede afslutning, vil han kunne vinde, hvis han ender med selv at gå efter det. I et hårdt løb er det også muligt, at holdet kører for Jannik Steimle , men han har ikke formen til at vinde.

 

Et hårdt løb bringer også Reinardt van Rensburg i spil. I dag gjorde han det overraskende godt i positionskampen, men han har ikke farten i et fuldt felt. Hvis det til gengæld har været hårdere, burde han kunne begå sig med den fart, han viste i dag.

 

Anderledes er det med Itamar Einhorn. Han er et muligt offer på bakken, men i dag klarede han skærene, samtidig med at han viste samme fart som i Vueltaen. Hans positionering har også været overraskende god med hjælp fra et solidt hold, og det er vigtigt i denne kringlede finale.

 

Jeg er også nødt til at nævne Kristoffer Halvorsen , men uden entusiasme. Han er fortsat uhyre formsvag og blev i dag sat af på bakken. Det vil formentlig ske igen i morgen, men da stigningen er lettere, har han en chance. Kommer han med hjem, burde han være en af de hurtigste, også med hjælp fra Daniel Hoelgaard, men han skal finde sin positionering fra for- og ikke efteråret.

 

Damiano Cima , der har en frisk sejr i ryggen, bør kunne gøre det pænt, hvis han klarer bakken, hvad han ikke gjorde i dag. Francisco Galvan mangler farten, men har glæde af et hårdt løb. Igen i dag viste Dominik Neuman, at han er feltets mest spændende kontinentalsprinter, mens det til gengæld stadig ikke fungerer for Giovanni Lonardi i øjeblikket. Den tekniske finale kunne være god for Adam Toupalik, men han må skulle køre for Neuman, og heller ikke i dag lykkedes det for Gleb Brussenskiy at komme frem i en spurt. Andre kandidater er David Per, Davide Martinelli, Fabio Felline, Riccardo Carretta, Lukas Kubis, Eirik Lunder, Adrain Banaszek, Andrea Peron, Tomas Barta og Matus Stocek.

 

Feltet.dks vinderbud: Alvaro Hodeg

Øvrige vinderkandidater: Peter Sagan, Cees Bol

Outsidere: Kaden Groves, Michael Mørkøv, Reinardt van Rensburg

Jokers: Itamar Einhorn, Kristoffer Halvorsen, Dominik Neuman, Damiano Cima, Francisco Galvan, Giovanni Lonardi

 

SE TOUR DE SLOVAQUIE PÅ DISCOVERY+ UDEN AFBRYDELSER OG BINDING TIL KUN 99,-

Alvaro Hodeg
Peter Sagan, Cees Bol
Kaden Groves, Michael Mørkøv, Reinardt van Rensburg
Itamar Einhorn, Kristoffer Halvorsen, Dominik Neuman, Damiano Cima, Francisco Galvan, Giovanni Lonardi
Gleb Brussenskiy, David Per, Davide Martinelli, Fabio Felline, Riccardo Carretta, Lukas Kubis, Eirik Lunder, Adrain Banaszek, Andrea Peron, Tomas Barta, Matus Stocek, Jannik Steimle, Casper Pedersen, Niklas Märkl

Annonce

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Slovakiet Rundt
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Women's WorldTour Ronde v...(1.WWT) 23/10

Ronde van Drenthe(1.1) 24/10

Saudi Tour(2.1) 19/10-23/10

Ronde van Drenthe(1.1) 24/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka NextHash

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger