Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 2. etape af Tour of Guangxi
19. oktober 2017 21:01 af Emil AxelgaardFoto: Sirotti

Fernando Gaviria benyttede sin fantastiske evne til at holde hovedet koldt og manøvrere igennem kaos til at sikre sig en fornem spurtsejr på 1. etape og dermed sikre sig det psykologiske overskud forud for det, der meget vel kunne blive yderligere fire slag mellem de hurtige folk. Det næste af disse finder allerede sted fredag, hvor der venter endnu en kort, flad etape, men hvor et stigende opløb måske kan give anledning til lidt udfordringer for nogle af de hurtige folk.

Ruten

Det er er et kendetegn ved de ikke-europæiske løb i begge ender af sæsonen, at de som regel er relativt sprintervenlige. Det er bestemt også tilfældet for årets Tour of Guangxi, der i klassisk kinesisk ånd byder på helt op til fem muligheder for de hurtige folk, hvoraf de tre bør være stensikre massespurter. Efter den korte, hektiske indledning får sprinterne med det samme chancen igen på løbets anden etape, der måske nok er en anelse længere og en smule mere kuperet end åbningsetapen, men igen er en kort, flad sag, der burde give anledning til en spurtafgørelse. Der venter dog en ubehagelig overraskelse til slut, hvor et stigende opløb kan blive for svært for de rene sprintere.

 

I alt skal der tilbagelægges beskedne 156,7 km mellem Quinzhou og Nanning og klatres 1624 højdemeter på fredagens etape. Fra start kører man en lille sløjfe rundt om startbyen i fladt terræn frem til dagens første spurt, der kommer efter 18,2 km. Herefter sætter man kursen mod nord og nordvest frem til dagens første kategori 3-bjergspurt, der har top efter 41,8 km og kommer på toppen af en 1 km lang stigning, der stiger med 3% i gennemsnit. Herfra går det videre mod nordvest gennem fladt terræn frem til dagens anden spurt efter 56,1 km.

 

Forplejningszonen kommer efter 73,5 km og signalerer en lidt mere kuperet fase, der byder på dagens anden kategori 3-stigning (4,2 km, 1,4%), der har top efter 77,7 km. Efter yderligere en lille bakke flader det igen ud, mens man fortsætter mod nord forbi den sidste spurt, der kommer efter 104,7 km. Til slut slår man en lille sløjfe øst om målbyen for at køre ind til mål fra nord. Man når det nordligste punkt med 3 km igen, og derefter venter bare ét skarpt sving med 2 km tilbage. Det er helt fladt frem til den røde flamme, hvorfra det stiger med 2,8% i gennemsnit.

 

Nanning har aldrig tidligere været vært for et stort cykelløb.

 

 


 


 

Vejret

Det flotte vejr, der prægede 1. etape, fortsætter fredag, hvor der vil være en stort set skyfri himmel. Samtidig vil det være ganske varmt med en temperatur på hele 29 grader, og det vil tillige være mere blæsende med en jævn vind fra nord. Det giver en lang dag med mod- og sidemodvind, indtil man i de sidste 3 km først får sidevind og siden medvind på den 2 km lange opløbsstrækning.

 

Analyse af 1. etape

I de første år af sin kometagtige karriere er alt gået Fernando Gavirias vej. Siden han sensationelt knust Mark Cavendish i massespurterne i Tour de San Luis for et par år siden, har intet synes at kunne stoppe det colombianske fænomens nærmest kometagtige opstigen mod toppen af det internationale cykelhierarki, og efter blot halvandet år som professionel kunne han allerede skrive en stor klassikersejr i Paris-Tours og den bedste grand tour-debut - i hvert fald hvad angår etapesejr - i adskillige årtier på sit CV.

 

I de seneste måneder har han imidlertid mødt sin første større modgang. Hans store drøm om at blive verdensmester i Bergen så ud til at være knust, da et dumt træningsuheld efterlod ham med en skade, der viste sig at være ganske svær at komme af med. Hele hans optakt til det store løb i Norge endte som et kapløb med tiden, og selvom det undervejs i den hektiske opbygningsfase lykkedes ham at sejre to gange, herunder i meget stærkt sprinterselskab i Tour of Britain, viste hans sidste forberedelsesløb også, at han ikke havde nået topformen forud for det, der kunne have lignet en unik mulighed for at iføre sig VM-trøjen.

 

Alligevel lykkedes det Gaviria at sidde med hjem i den ganske lille frontgruppe, men som man desværre tit har set for det colombianske supertalent tabte han hovedet i finalen og iværksatte flere angreb i stedet for at satse alt på den spurt, der kunne have givet ham regnbuetrøjen. Da han et par uger senere efter et styrt så mulighederne for et titelforsvar i Tours fordampe, lignede det en fiaskoafslutning på sæsonen for Quick-Steps nye førstesprinter.

 

Det vidner imidlertid om Gavirias klasse, at han aldrig tabte modet og fastholdt motivationen helt frem til sæsonens allersidste løb, Tour of Guangxi. I dag fik han den velfortjente belønning for sin stædighed ved at spurte sig en ganske klar sejr i meget skrapt selskab på den lynhurtige og helt flade åbningsetape i WorldTour-finalen, og dermed er han tilbage på sporet forud for en længere pause, der skal gøre ham klar til Tour-debuten og et større fokus på klassikerne i 2018.

 

Sejren blev i høj grad sikret i kraft af det, der er Gavirias store styrke: hans evne til at positionere sig. Med så stærkt et sprinterfelt til start og en flad etape, der efterlod alle med stor friskhed i finalen, var det ikke uventet, at det hele endte i kaos. Langt de fleste sprinterhold beretter om, at deres lead-outs kiksede, og at deres sprintere tabte hjulet på deres tog i finalen, men Gaviria gjorde intet galt. Med fremragende støtte fra den tro væbner Maximilano Richeze positionerede han sig perfekt, og med relativt stort overskud kunne han holde Dylan Groenewegen bag sig og sikre sig den første førertrøje.

 

Sejren vidner også om Gavirias alsidighed. Dagens etape kunne ikke fås meget nemmere og var som skabt til de helt rene sprintere. Alligevel var det Gaviria, der krydsede stregen først og dermed viste, at han både kan sidde med i svære klassikere og på hårde ruter og samtidig har farten til at slå de hurtigste i en direkte dyst på topfart og positionering. Det giver ham et potentiale til at sejre i et væld af forskellige løb og gør ham måske i virkeligheden til en større vindertype end selv Peter Sagan. Han har helt sikkert ikke slovakkens holdbarhed og klatreevner, men til gengæld har han en højere topfart og kan modsat verdensmesteren også drømme om at sejre mod verdens allerbedste i helt flade finaler.

 

Dylan Groenewegen var efter løbet dybt frustreret over at have været så tæt på, men han kan alligevel taget noget positivt med sig. Hans største problem i de store WorldTour-løb har nemlig været, at LottoNL-toget ikke har kunnet matche de mest kraftfulde lead-outs. I dag gjorde hollænderne det imidlertid ganske fint i den kaotiske finale, og Groenewegen fik igen understreget, at han selv er ganske god til at positionere sig. Topfarten har der aldrig været tvivl om, men for at han kan udvikle sig den vindermaskine, han reelt bør være, skal det hollandske mandskab i de kommende år investere i den vigtige sidste lead-out man, der er en oplagt mangel, hvis man virkelig skal drage fordel af sin guldklump.

 

Dagens store taber var naturligvis Caleb Ewan. På papiret har Orica-Scott feltets i særklasse skarpeste tog, og derfor burde han om nogen have forudsætningerne for at undgå problemer i disse kaotiske finaler. Det er imidlertid blevet en lidt kedelig tendens, at det australske mandskab ikke altid får det maksimale ud af et tog, der ellers ved flere lejligheder har været i stand til at dominere finalerne. På papiret har man den muskelkraft, der skal til, men man skal bruge mere end én hånd for at tælle det antal gange, det alligevel er gået galt. Da Ewan samtidig ikke selv er den bedste til at holde sig fremme, er det afgørende, at man arbejder med dynamikken i toget henover den kommende vinter.

 

Lovende var det for tysk cykelsport, der kunne se to af deres store sprintertalenter være med helt fremme. Pascal Ackermann skulle egentlig have kørt spurten for Matteo Pelucchi, men i den kaotiske finale endte han med pludselig at skulle tage sin egen chance. Det gav ham det hidtil bedste resultat på dette niveau og viser, at hans potentiale er stort. Desværre befinder han sig i en lidt svær position på et mandskab, der i Sagan, Sam Bennett og Pelucchi allerede har tre topsprintere, og derfor er det ikke let for den tidligere sølvvinder ved U23-VM at tiltvinge sig megen plads.

 

Også Max Walscheid fik vist, at hans evner som helt ren sprinter kan bringe ham ganske langt. Som vi havde forudsagt i går, valgte Sunweb i dag at køre 100% for deres unge tysker, og han havde derfor selveste Michael Matthews til at køre lead-out. Han tabte australierens hjul i finalen, men viste alligevel klassen ved at sikre sig en fjerdeplads. Walscheid har meget lidt holdbarhed, men i helt nemme løb kan han blive en meget interessant rytter i de kommende år.

 

Sunwebs strategi gav også det eneste svar i klassementskampen på en dag, hvor alle favoritterne sluttede i samme tid. Som omtalt i vores optakt er det nemlig en fin rute for Matthews, der kunne gå efter den samlede sejr, hvis han var i topform. Det er der imidlertid ikke meget, der tyder på, at han er, og det blev bekræftet i dag. Havde Matthews reelt haft ambitioner om at køre klassement, skulle han naturligvis gå efter bonussekunder ved enhver lejlighed. Det gjorde han ikke i dag, og derfor kan vi formentlig godt sætte en fed streg over hans navn på listen over mulige samlede vinder. For Sunweb handler det hele om Wilco Kelderman.

 

Endelig fortjener også Andrea Guardini og Giacomo Nizzolo en kommentar. Det har været et forfærdeligt år på UAE for Guardini, der knap har sikret sig ét eneste resultat, men i dag var han for første gang i umidelige tider tilbage i top 10. Der er naturligvis stadig lang vej, inden han er tilbage ved fordums styrke, men i dag fik han dog vist, at han stadig kan spurte, inden han næste år skal forsøge at relancere karrieren på Bardiani. For Nizzolo er en 11. plads naturligvis på papiret et pauvert udkomme, men for en mand, der stort set ikke har kørt et cykelløb i år som følge af en slem knæskade, må det være at betragte som lidt af en sejr. Endelig er der måske lys for enden af tunnelen for den tidligere italienske mester og vinder af pointtrøjen i Giroen.

 

Favoritterne

Ewan var en af de mange sprintere, der blev efterladt med en flad fornemmelse efter dagens indledning, men heldigvis kan han og de øvrige afsluttere se frem til en chance for revanche allerede fredag, hvor der venter endnu en etape, der kan betragtes som en perfekt afspejling af, hvad man typisk finder i kinesiske løb: korte, flade ruter for de rene sprintere. Etapen er ganske vist lidt længere, men der er stadig tale om en yderst kort sag uden terrænmæssige udfordringer, og selvom den sidste kilometer stiger, vil det afskrække de hurtige folk i dette felt.

 

Derfor kan vi også vente os endnu en meget kontrolleret dag, hvor modvinden vil gøre det næsten umuligt for et udbrud at gøre en forskel og samtidig bidrage til, at det bliver en meget let dag i feltet. En gruppe med folk fra holdene uden topsprintere - BMC, Astana, Dimension Data, UAE, Trek, Movistar og wild card-holdene er gode kandidater - vil tidligt blive etableret og tilbringe dagen i front, samtidig med at de opsluger bonussekunder og bjergpoint. Bagude vil Quick-Step, der i dag overraskede ved at sende Remi Cavagna i udbrud, kontrollere i feltet, formentlig med hjælp fra LottoNL og Orica-Scott. I dag bidrog også Bahrain og Cannondale, og sammen med Sky kunne de sagtens tænkes at give en hånd med igen. Dermed er der udsigt til endnu en spurtafgørelse.

 

Som sagt bliver det en meget let etape, og derfor vil alle igen være friske i finalen. Derfor kan vi vente os en gentagelse af dagens meget kaotiske afslutning, hvor det trods manglen på tekniske udfordringer bliver svært at organisere et godt lead-out. Som vi så i dag, er det ikke nødvendigvis vigtigst i en sådan situation at have et meget stærkt tog, men måske bedre bare at have én god lead-out man, der kan gøre det sidste arbejde mod slutningen og aflevere sprinterne i en god position.

 

Den store forskel i forhold til i dag er naturligvis den stigende finale. En bakke på en kilometer med en stigningsprocent på 2,8% er ikke nok til at bringe disse sprintere i store vanskeligheder, men det vil forskyde det interne hierarki. Tunge typer som Max Walscheid, Wouter Wippert og Andrea Guardini får det langt svære denne gang, mens det favoriserer de mere robuste typer.

 

En af de mest robuste sprintere er naturligvis dagens sejrherre, Fernando Gaviria, der er specialist i at spurte op ad bakke. Det har han vist flere gange tidligere, ikke mindst i Tirreno-Adriatico, hvor han blandt andet sidste år i en lignende finale sejrede i en knivskarp duel med ærkerivalen Ewan. I dag fik han understreget, at formen fortsat er glimrende, og han fik bekræftet sin evne til at positionere sig i kaos. Det er som sagt af afgørende betydning i afslutninger som disse, og samtidig har han i Maximiliano Richeze en sublim lead-out man, der også er god på en bakke som denne. Hvad ren topfart angår, er han måske en anelse langsommere end Ewan, men i en afslutning som denne tipper balancen umiddelbart i colombianerens favør, ikke mindst da han må formodes at være i betydeligt bedre form end australieren, der ikke har kørt løb længe. Derfor tror på, at Gaviria laver the double.

 

Caleb Ewan er af mange blevet betragtet som ren sprinter, men han er faktisk mere holdbar, end mange tror. Vigtigere er det dog at notere sig, at hans klejne statur betyder, at han faktisk også er ganske god til at spurte op ad bakke. Mange vil helt sikkert huske, at han sikrede sig sin første grand tour-etapesejr i Vueltaen ved at spurtbesejre superspecialister som Sagan og Degenkolb i en finale, der var endnu hårdere end denne, og han har vist lignende evner i Tour de Yorkshire. Med andre ord er denne afslutning ganske glimrende for australieren. Som nævnt har han det på papiret i særklasse bedste tog, men i dag gik det helt galt for det australske mandskab. Ewan er i forvejen ikke god til at positionere sig, og derfor skal Roger Kluge, Jens Keukeleire og Magnus Cort gøre det bedre, hvis kaptajnen skal holde sig ude af kaos. Laver de imidlertid det lead-out, de kan, har Ewan forrygende chancer for at vinde.

 

Dylan Groenewegen foretrækker naturligvis en flad spurt, men også han spurter faktisk fint på en bakke. Den store gennembrudssejr kom i Brussels Cycling Classic, hvor det stiger ganske pænt i finalen, og derfor er et opløb som dette ikke nødvendigvis dårligt for ham. Problemet er, at det bare favoriserer Gaviria og Ewan endnu mere, og derfor er denne etape ikke hans bedste chance. I dag viste han imidlertid igen, at formen er god, og LottoNL-toget gjorde det ganske fint. De får det sværere i en finale, der ikke passer dem helt så godt, men Groenewegen er så hurtig, at favoritterne ikke skal gøre meget galt, før han slår til.

 

Bahrain-Merida fik i dag ikke det ventede resultat med Sonny Colbrelli, der desværre fortsatte sin lidt kedelige vane med at positionere sig dårligt. Han kan imidlertid nu se frem til en finale, der passer ham langt, langt bedre. Et stigende opløb som dette har nærmest Colbrellis navn skrevet ud over det hele, og derfor må denne etape være et stort mål for italieneren, der har været i forrygende form hele efteråret. Flere gange har han slået Elia Viviani i direkte duel, og det vidner om, hvor godt han har spurtet. Det er uklart, hvor meget form han har bevaret efter en lille pause, men i en finale som denne kan han normalt matche de ellers hurtigere folk.

 

Det gik ikke helt for Danny Van Poppel i dag, men Sky-rytteren kan se frem til en etape, der burde passe ham endnu bedre. I hvert fald er også han ganske god til at spurte på en bakke - i hvert fald, når de ikke er sværere end den, der venter i Nanning. Han vandt som bekendt kongeetapen i Vallonien for et par år siden samt sejrede på en ganske svær etape i Polen i år og er derfor en ganske holdbar sprintertype. Problemet er, at han har haft en længere løbspause, og hans form er derfor lidt usikker. For at sejre i dette selskab skal han nemlig være meget tæt på 100%.

 

Lotto Soudal stiller med en formstærk Moreno Hofland, der netop har taget sin første sæsonsejr i det stærkt kuperede Famenne Ardenne Classic. Samtidig er han en af de sprintere, der har det bedst med et stigende opløb, og derfor er denne etape formentlig hans bedste chance i hele løbet. Han har samtidig i Tosh van der Sande en lead-out man, der netop specialiserer sig i finaler som disse, og forudsætningerne for et topresultat er derfor gode, også selvom han formentlig ikke er hurtig nok til at vinde.

 

Sunweb har egentlig meldt ud, at det på de første tre etaper handler om Max Walscheid, men den store tysker har reelt ikke en chance i et opløb som dette. Til gengæld passer det som fod i hose til Michael Matthews, og skal man have en mulighed for et topresultat, skal man køre for holdets stjerne. Problemet er, at australieren tydeligvis slet ikke er i form, og derfor holder man sig formentlig til den oprindelige plan. Tager Matthews chancen, bør han dog trods alt være god nok til at være med fremme, også selvom formen lader noget tilbage at ønske.

 

I dag fik Pascal Ackermann en uventet chance, da Matteo Pelucchi tabt hans hjul i finalen. Morgendagens etape byder på et opløb, der ikke passer den tunge italiener, og derfor vil det være oplagt allerede at bytte roller med det samme. Ackermanns form var egentlig temmelig usikker, men i dag viste han, at han er ganske glimrende kørende. Et stigende opløb er ikke ideelt, men han burde kunne være med fremme.

 

I dag styrtede Ryan Gibbons, og derfor fik vi ikke set, hvad han kan i dette selskab. Han synes imidlertid at være motiveret, og han har med den samlede sejr i Langkawi vist, at han er en ganske holdbar sprintertype. Hans tog kommer lidt til kort i denne type finale, men hans har vist, at han selv er fremragende til at positionere sig. Han er ikke hurtig nok til at vinde, men bør kunne være med fremme.

 

Det samme kan Rick Zabel. Tyskeren er heller ikke ren sprinter, men han viste med det lead-out, han kørte for Alexander Kristoff i et tilsvarende opløb i Californien - her kørte han så stærkt, at kaptajnen slet ikke kunne gå forbi - at han har god i denne type finaler. Med Marco Haller og Michael Mørkøv har han samtidig et glimrende tog, og han viste i Paris-Tours god form. Dette er en god chance for den unge tysker.

 

Og så er der Julian Alaphilippe. Ja, Quick-Step kører naturligvis for Gaviria, men man skal samtidig have Alaphilippes klassement i baghovedet. Hvorfor ikke lade ham følge sin colombianske holdkammerat i finalen og lade ham køre sin egen spurt for at sikre sig et par bonussekunder? Han har i Dauphiné vist, at han i stigende opløb kan matche sprinterne, og reelt har han faktisk en mulighed for at vinde her - hvis han altså gør forsøget.

 

Feltet.dks vinderbud: Fernando Gaviria

Øvrige vinderkandidater: Caleb Ewan, Dylan Groenewegen

Outsidere: Sonny Colbrelli, Danny Van Poppel, Moreno Hofland

Jokers: Rick Zabel, Michael Matthews, Pascal Ackermann, Ryan Gibbons, Julian Alaphilippe

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Gree-Tour of Guangxi(2.UWT) 16/10-21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger