Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 2. etape af Volta a la Comunitat Valenciana

Optakt: 2. etape af Volta a la Comunitat Valenciana

15. april 2021 12:32Foto: UAE Tour/LaPresse

Sprinterne fik knust deres drømme på en åbningsetape, der udviklede sig langt hårdere, end de havde håbet, men heldigvis får de med det samme mulighed for at tage revanche. Torsdag bliver terrænet nemlig betydeligt lettere, men til gengæld vil regn og blæst gøre sit til, at det heller ikke på 2. etape bliver nogen nem dag i sadlen.

Annonce

Ruten

Efter sin tilbagevenden til kalenderen har løbet altid budt på mindst to chancer for sprinterne, og særligt sidste år blev de hurtige folk meget begunstiget. Det gør de bestemt også i år, hvor der helt usædvanligt er lagt op til to sprinteropgør, inden klassementskampen overhovedet kan begynde. Dagen efter indledningen venter nemlig en endnu lettere etape end den foregående, når rytterne skal på en relativt flad tur rundt om feriebyen Alicante, hvor vinden synes at være eneste trussel mod et opgør mellem de hurtigste.

 

I alt skal der tilbagelægges 179,0 km, som har både start og mål i Alicante, der er et velkendt feriemekka helt ude ved middelhavskysten. Fra starten kører man mod syd og sydvest ned langs vandet igennem helt fladt terræn, idet man passerer øst om onsdagens startby, Elche. I byen Santa Pola kommer man igen helt ud til vandet, hvor man kører mod sydvest igennem en nationalpark, hvorefter man endelig forlader havet, når man drejer mod nordvest. Det ændrer dog ikke på, at det er stort set helt fladt og kun afbrydes af en ganske lille bakke, der leder frem til Crevillent efter 48,0 km. Her drejer man mod sydvest for at køre igennem ganske let faldende terræn.

 

Etapen ændrer endelig lidt karakter, når man drejer mod nordvest for at passere kategori 2-stigningen Hondon de los Frailes (6,2 km, 5,8%), der kan deles i to dele. De første 4 km er meget lette med 2-5%, men derefter følger en kilometer med 11,2% og 1200 m med 8,5%, inden toppen rundes efter 69,0. Den leder op til et fladt plateau, der følges mod vest, indtil man drejer mod nord for at passere den lille Algarobbo (1,4 km, 7,9%), der passeres efter 89,0.

 

Nu bliver etapen lettere. Det går mod nordøst ad et småkuperet plateau, inden det falder ned mod byen La Romana. Herfra kører man mod nord ad et let stigende stykke, inden man drejer mod først øst og siden sydøst med retning mod kysten, hvorfor det begynder at falder ganske let. Det faldende terræn afbrydes af et let stigende stykke, som leder mod nordøst frem til dagens spurt, der kommer efter 152,4 km, men herfra begynder det igen at falde ganske let, mens man kører mod sydøst, nordøst og igen sydøst ud mod kysten og ind gennem forstæderne til Alicante.

 

Slutteligt drejer man mod sydvest for at køre ned langs vandet ind mod centrum, og her venter en lille overraskelse med en bakke, der indledes med 4 km igen og stiger over ca. 1 km. Med 3 km igen begynder det at falde, hvorefter den sidste kilometer er stort set helt flad. Finalen er teknisk ukompliceret, da man følger en stor, bred hovedvej hele vejen ind gennem byen, og den byder kun på helt bløde kurver, den sidste med godt en kilometer igen, hvorefter man kører hen langs vandet til målet ved havnen.

 

Etapen byder på i alt 1471 højdemeter.

 

Alicante var senest vært for en etape i 2019-udgaven af løbet, hvor Matteo Trentin vandt en massespurt foran Nacer Bouhanni og Ben Swift. Derudover er ét andet større cykelløb sluttet i byen i dette årtusinde, nemlig 3. etape af 2019-udgaven af Vueltaen, hvor Sam Bennett vandt løbets første massespurt foran Edward Theuns og Luka Mezgec i byen.

 

 

 

 

 

 

Vejret                                                                                                     

Hvis man troede, at feriebyen Alicante og april rimede på sol og forår, må man tro om. Torsdag bliver en rædselsfuld dag med 70-75% risiko for regn gennem hele etapen. Temperaturen vil med 16 grader dog være hæderlig, men det vil være meget blæsende med en frisk til hård vind (30-32 km/t) fra nordøst. Det giver medvind ned langs kysten, indtil man hovedsageligt får sidevind frem til toppen af stigningen. Efter lidt sidemedvind får man derefter primært modvind frem til spurten, men derefter er der sidevind på stykket ud til kysten. Slutteligt får man medvind på de sidste kilometer ind gennem Alicante, herunder på opløbsstrækningen.

 

Favoritterne

Lotto og FDJ drømte stort om at spurte sig til sejren på 1. etape, men sådan gik det slet ikke. De hold - primært Movistar - der havde drømt om et hårdt og selektivt fik det præcis som ønsket på en 1. etape, der skabte forskelle, de færreste havde forestillet sig. Til gengæld lykkedes det ikke at komme af med feltets førende tempospecialister, først og fremmest en meget overbevisende Stefan Küng, og derfor endte dagen alligevel perfekt for FDJ, der nok fik sat Arnaud Demare sat til vægs, men til gengæld vandt tid med holdets anden tempospecialist, Miles Scotson, så de nu har to kort at spille, når de på fredag skal forsøge at overleve Movistars ventede forsøg på at sætte dem til vægs.

 

Inden da får sprinterne dog mulighed for at tage revanche på 2. etape, der er betydeligt nemmere end den foregående, men heller ikke her bliver det helt enkelt. Dagens sene regn var et varsel om omslaget i vejret, og var det ikke for de relativt høje temperaturer, ville torsdagen minde mere om dansk efterår end om spansk forår. Regnen vil være massiv gennem hele dagen, og blæsten vil være ganske kraftig selv efter danske forhold.

 

I første omgang tror jeg dog ikke, at det bliver farligt. Der er medvind ned langs kysten, og her vil vi formentlig få etableret et udbrud, sikkert også efter nogen kamp. Naturligvis kan FDJ og Lotto ikke lade denne etape gå til spilde, og derfor regner jeg med, at de vil kontrollere, måske med hjælp fra Bingoal og Caja Rural. Stigningen kommer for tidligt til at blive brugt til noget, og terrænet bør ikke være så svært, at feltet ikke kan hente et formentlig relativt svagt udbrud.

 

Jokeren er sidevinden. Der kommer et tidligt sidevindsstykke frem mod stigningen, men det kommer formentlig for tidligt til, at splittelserne kan blive varige. Det lange modvindsstykke efter stigningen og frem til spurten taler for, at løbet vil gå totalt i stå og sikkert blive en iskold fornøjelse i feltet, når feltet kontrollerer et udbrud, der vil kæmpe hårdt med vinden. Der kommer et sidevindsstykke undervejs, men jeg tror, at også det kommer for tidligt, når de igen får modvind senere.

 

Det spændende er de sidste 25 km, hvor der er sidevind stort set hele vejen. Vi har før set vinden spille en rolle i Valencia, men vi ved også, at det kan være for lukket. Der er ingen tvivl om, at feltet vil være meget nervøst, også grundet de våde veje, men det er svært at sige, om feltet vitterligt kan splittes. Styrken er til det, og feltet er så svagt, at der ikke skal meget til - særligt fordi der ikke er mange sidevindshold - men om det sker, vil afhænge af, hvor åbent det er. Uanset hvad bliver de to store sprinterhold næppe fanget. Det er nemlig også klart de to bedste sidevindshold - særligt FDJ er skræmmende - og derfor vil det undre mig, om ikke Caleb Ewan og Arnaud Demare sidder med hjem, uanset om vi får en reduceret eller en fuld massespurt.

 

I et reduceret felt kan man altid angribe til sidst, men da FDJ og Lotto vil spurte, bør det gå sådan - altså enten i et helt eller mindre felt. Selve spurten er ukompliceret og uden sving, og med direkte medvind er der masser af plads til at lade farten tale på de våde og sikkert spejlglatte veje, hvor risikovilligheden i et for de store navne mindre løb nok er til at overse. Den sidste lille bakke synes ikke at være voldsom nok til at spille nogen stor rolle.

 

Jeg vælger igen at pege på Caleb Ewan. Den lille australier var ikke i nærheden af noget i dag, men han kom dog i mål før gruppettoen på en etape, der med sine mange højdemeter var af den slags, han ikke bryder sig om. Naturligvis har han ikke Sanremo-form, men denne etape burde han nok kunne klare. Regn og sidevind er ikke hans spidskompetence, men i dette felt burde Lotto være et af de stærkeste hold, selvom de savner Jasper de Buyst. I en spurt må han stadig regnes som hurtigere end Demare, men han lider under sin positionering. Heldigvis er finalen ukompliceret, og han er stadig hæderlig i positionskampen, ligesom et tog med John Degenkolb og Gerben Thijssen trods tabet af De Buyst stadig er hæderligt. Vejret gør ham til mindre favorit, end han burde være, men jeg tror stadig, at hans fart vil sætte sig igennem.

 

Værre så det i dag ud for Arnaud Demare, der endte i gruppettoen, men ligesom Ewan har han det også svært med dage med lange stigninger og mange højdemeter. Morgendagens etape burde til gengæld lige være ham, for Demare er et bæst i regn og sidevind, som han har vist et hav af gange i Paris-Nice. I det hele taget ser FDJ med Demares tog og brølstærke Küng skræmmende stærke ud i sidevinden, og hvis et hold river feltet i stumper og stykker, må det være dem. Modsat Ewan er Demare også beviseligt i fornuftig form efter klassikerne, og selvom han nok på papiret er lidt langsommere end Ewan, slog han australieren i Torino i august. Udover sidevinden er hans våben supertoget med Scotson, Ramon Sinkeldam og Jacopo Guarnieri, og da jeg regner med, at de dominerer finalen, bliver jeg slet ikke overrasket, hvis Demare vinder.

 

Dernæst vil jeg pege på Timothy Dupont. Belgieren må være i temmelig god form, når han kan klare dagens stigninger så fornemt, og han må virkelig glæde sig over udsigten til sidevind og regn. Det kan han som belgier sagtens håndtere, og han har i år også vist lidt af sin gamle hurtighed. Han er tillige god i positionskampen, men det er klart, at han får svært ved at slå de to favoritter. I en regnvåd spurt kan meget dog ske, og han burde være en af de sprintere, der trods et svagt hold har bedst chance for at klare sig i vinden.

 

Løbets tredjehurtigste er dog nok Jon Aberasturi, der da også slog Dupont i dag. Spanieren er ligesom Dupont meget positioneringsstærk, og hans fine kørsel i dag vidner også om, at formen er god. Aberasturi er dog et temmelig ubeskrevet blad i sidevind, og det er i hvert fald ikke her hans Caja Rural-hold står stærkest. Aberasturi bør som basker dog være ganske komfortabel i dårligt vejr, som han også var det i dag, og han er også en stærk fyr, der ikke burde være helt ringe i vinden. Farten bringer ham i hvert fald langt, hvis han kommer med hjem.

 

Jeg glæder mig lidt til at se Bram Welten på denne etape. Hollænderen har før overrasket mig med sin robusthed i sidevind, senest med 8. pladsen i Brdene Koksijde, og han synes i fornem form med bedre kørsel end forventet i hårde løb som Dwars door Vlaanderen og La Roue Tourangelle. I sidstnævnte blev han nr. 4 foran Simone Consonni, og det vidner om, at han bør være an af de hurtigste i dette felt. Hans store problem har altid været positionskampen, men han er hurtigere end som så, og i et lille felt i en ukompliceret finale burde han få chance for at vise det.

 

Det var godt at se Simone Consonni vise noget form i dag. Til gengæld kneb det lidt med farten, og det er da også svært at se ham slå de to favoritter i denne boulevardspurt. Consonni er dog en stærk fyr, der har godt af et hårdt løb, og det burde han få her. Han er måske ikke en ørn i sidevinden, men et hold, der også tæller Szymon Sajnok og Attilio Viviani , har da lidt mere power end de mange sidevindssvage spanske hold. Han er god i positionskampen og har et godt tog, men spørgsmålet er, om farten rækker. Det kræver nok et hårdt løb. Man kan vel heller ikke helt udelukke, at de i en spurt som denne kører for Sajnok, men det vil undre.

 

Måske kan John Degenkolb også komme i spil. Tyskeren viste fornem form i dag, og modsat Ewan har han ingen problemer med regnvejr og sidevind. Det er ikke umuligt at se et scenarium, hvor tyskeren overlever uden sin kaptajn, og så må han selv tage kampen om. Desværre rækker farten ikke så langt længere, men i et lille felt efter et hårdt løb kan han stadig gøre sig gældende, selvom det er svært at se ham slå Demare.

 

Euskaltel har Mikel Aristi, der skuffede fælt i dag. Han er i forvejen kendt for sin manglende stabilitet, og derfor er dagens udfald for en normalt klatrestærk fyr temmelig bekymrende. I forvejen er han ikke verdens hurtigste, og hans positionering halter, men han har dog flere gange i år med to andenpladser vist, at hans fart bør være en af de højeste i dette felt

 

Måske er det også nu, Jonas van Genechten skal vise sine første livstegn i nogen tid. I hvert fald klarede han sig bedre end ventet på dagens etape, og det tyder på, at han endelig er lidt konkurrencedygtig igen efter flere år med en endeløs serie af DNFs. På papiret burde han ikke være ringe i disse betingelser, men han har meget at bevise efter så mange trængsler.

 

Blandt de øvrige sprintere kunne jeg godt tænke mig at se Francesco di Felice måle mig med de bedste i dette felt, men han ligner et sandsynligt offer i sidevinden. Den bør Jose Joaquin Rojas klare, men det er svært at se ham vinde denne boulevardspurt. Det samme gælder for Colin Joyce og Edwin Avila, der ellers begge viste fin form i dag. Særligt Joyce burde med sit hold have gode chancer for at klare sidevinden. Det bør Enzo Wouters og Alfdan de Decker vel også, men deres spurter har på det seneste ikke vært på tilstrækkeligt niveau til, at der er grund til den helt store optimisme. Endelig har jeg svært ved at se Oskar Nisu komme med hjem, men måske EvoPro kan prøve med Brendan Rhim i stedet.

 

Feltet.dks vinderbud: Caleb Ewan

Øvrige vinderkandidater: Arnaud Demare, Timothy Dupont

Outsidere: Jon Aberasturi, Bram Welten, Simone Consonni, John Degenkolb

Jokers: Mikel Aristi, Szymon Sajnok, Jonas van Genechten, Gerben Thijssen, Francesco di Felice, Jose Joaquin Rojas, Colin Joyce

Caleb Ewan
Arnaud Demare, Timothy Dupont
Jon Aberasturi, Bram Welten, Simone Consonni, John Degenkolb
Mikel Aristi, Szymon Sajnok, Jonas van Genechten, Gerben Thijssen, Francesco di Felice, Jose Joaquin Rojas, Colin Joyce
Edwin Avila, Enzo Wouters, Alfdan de Decker, Oskar Nisu, Brendan Rhim

Annonce

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Volta a la Comunitat Valenciana
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

G.P. Sportivi Sovilla(1.1) 16/05

Trofeo Andratx - Mirador ...(1.1) 15/05

Trofeo Palma(1.1) 16/05

Tour de Gironde Internati...(2.1) 15/05-16/05

Tour of Thailand(2.1) 11/05-16/05

G.P. Sportivi Sovilla(1.1) 16/05

Trofeo Palma(1.1) 16/05

Vuelta a Burgos Feminas(2.WWT) 20/05-23/05

Tour du Finistère(1.1) 22/05

Veenendaal-Veenendaal Cla...(1.1) 22/05

Trophée Centre Morbihan(2.NCUP) 22/05-23/05

Vuelta Ciclista a la Regi...(1.1) 23/05

Tour of Japan(2.1) 23/05-30/05

Mercan'Tour Classic Alpes...(1.1) 24/05

Ronde van Limburg(1.1) 24/05

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

EKSKLUSIVT TILBUD: SE ALLE GIRO ETAPER I FULD LÆNGDE & UDEN REKLAMER