Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 2. etape af Vuelta a Burgos
07. august 2018 22:38 af Emil AxelgaardFoto: A.S.O.

Francesco Gavazzi rejste sig efter en svær tid og tog en af karrierens største sejre på åbningsetapen, men han kan få svært ved at forsvare førertrøjen. Onsdag gælder det nemlig løbets eneste etape med en flad finale, og alt peger på, at en massespurt skal afgøre slaget og dermed give den formstærke sprinter Jon Aberasturi chancen for at overtage den lille trikot, der markerer løbets førende rytter.

Ruten

Det kan godt være, at Vuelta a Burgos afgøres i bjergene, men det meste af Burgos-regionen er flad. Det betyder, at løbet altid byder på nogle temmelig flade sprinteretaper, hvor vinden er den største fare mod klatrerne. I årets løb findes der kun én af disse etaper, og derfor skal sprinterne slå til, når man onsdag tager hul på den eneste etape med en flad finale.

 

I alt skal der tilbagelægges beskedne 163 km mellem Belorad og Castrojeriz, og de fører feltet tværs over det flade Burgos-plateau på en rute, der går nord om selve byen Burgos, hvor første etape blev afviklet. Starten går imidlertid lige nord for et lille bjergområde, og fra start kører man via en lille stigning mod syd ned til bakkerne. Her kører man mod sydvest langs bjergene via først en nedkørsel og siden kategori 3-stigningen Alto de Valmala (4,0 km, 4,9%), der har top efter 21 km.

 

Herefter ændrer etapen karakter, idet det nu går mod øst via let faldende terræn på det store Burgos-plateau og siden mod nordvest op til den første spurt, der kommer efter 48 km. Herefter slår man en lille sløjfe mod øst og nord, inden man fortsætter mod vest frem til den anden spurt, der er placeret efter 94 km.

 

Efter spurten kører man mod syd ned til udkanten af byen Burgos, inden man vender rundt for at køre først mod nord og siden vest og sydvest stadig gennem fladt terræn. Herefter drejer man atter mod vest, hvor terrænet bliver en anelse mere rynket med to bakker umiddelbart efter den sidste spurt, der kommer med 31 km igen. Efter den sidste af disse falder det imidlertid let mod sydøst og sydvest, inden man når frem til målbyen. Her er de sidste 3 km helt uden skarpe sving og helt flad på en 6 m bred vej.

 

Etapen byder på i alt 1374 højdemeter.

 

Castrojeriz var vært for en etape af Vuelta a Castilla y Leon i 2014, hvor Jose Ivan Gutierrez Palacios var hurtigst i en spurt blandt 7 ryttere.

 

 

 

 

 

Vejret

Burgos viser sig igen fra sin varme og solrige side onsdag, hvor der ventes skyfri himmel og temperaturer på op til 30 grader. Der er heller ikke meget af den frygtede vind på den spanske højslette, for det vil blot blæse med en svag til let vind fra øst. Det giver med enkelte sidevindsstykker undervejs sidemed- og medvind hele dagen. Det vil også være tilfældet på den meget lange opløbsstrækning.

 

Favoritterne

Efter en puncheuretape, der ikke gav mange svar på favoritternes indbyrdes styrkeforhold, men dog indikerede, at i hvert fald Pello Bilbao og Tao Geoghegan Hart er skarpe, og at Jan Hirt, Rein Taaramae og Diego Rosa ikke er kommet til Spanien for at vinde, er løbet fortsat helt åbent. En 13. plads til forhåndsfavoritten, Miguel Angel Lopez, vidner dog om, at colombianeren er nogenlunde på samme niveau som sidste år, hvor han vandt kongeetapen, og da han formentlig ligesom i 2017 blot vil blive bedre undervejs, står Astana i hvert fald med to meget gode kort på hånden.

 

Inden vi bliver klogere på klassementet, gælder det imidlertid løbets eneste rigtige sprinteretape, og den er et stort mål for mange hold. Vuelta a Burgos tiltrækker nemlig aldrig mange hurtige folk, men har alligevel altid 1-2 flade etaper, og derfor er det en stor chance for nogle af de mindre navne for at sikre sig en meget stor sejr på højeste niveau.

 

Det betyder også, at det bør ende i en massespurt. Vi kan vente os en relativt aggressiv start, for det er normen i Burgos, men når udbruddet er etableret, vil Androni hurtigt få hjælp af andre. Det gælder først og fremmest Movistar med Carlos Barbero og Euskadi med Jon Aberasturi, der begge var aktive også i dagens jagt, men også Caja Riural med Nelson Soto kunne vise en vis form for initiativ. Derfor ligner det en relativt kontrolleret etape, hvor udbruddet vil blive kørt ind i tide.

 

Man skal altid tage sig i agt for vinden på den spanske højslette, men den bør ikke blive en udfordring i morgen. Den vil være ganske svag, og selvom de korte sidevindsstykker undervejs helt sikkert vil skabe nervøsitet, som vi også så det i dag, burde feltet ikke blive splittet. Til slut bør et næsten samlet felt derfor brage ned ad den let faldende finale, indtil de rammer den lange, flade opløbsstrækning, der er helt uden sving og dermed god for rene sprintere med høj topfart.

 

Det får hos til at pege på Jon Aberasturi som vores favorit. Baskeren har i mange år været blandt de førende sprintere i Asien, hvor han har været en af de få, der har kunnet true Jakub Mareczko, og det siger alt om hans hurtighed. Det tog lidt tid for ham at falde til i Europa, men siden de to andenpladser i Castilla y Leon i april har han været skarp. I Yorkshire viste han sig frem i meget skrapt selskab med en tredjeplads, i Aragonien tog han den første sejr, og også i Tour of Norway blandede han sig i Groenewegen-showet. Nu synes han endda at være skarpere end tidligere, for hhv. en 3. og en 5. plads i de hårde finaler i Getxo og i dag vidner om en helt ny holdbarhed og storform. På papiret er han den hurtigste mand i dette felt, og med de kongeben, han synes at have, ligner han en etapevinder og ny mand i førertrøjen.

 

En af de sprintere, han har måttet slås med i de spanske løb, er Nelson Soto. Det unge colombianske talent har i år vundet en etape i Vuelta Madrid og er blevet både nr. 4 og 3 på etaper i Valencia og Ruta del Sol, der var fyldt med WorldTour-hold. Hans præstation i dag var et mindre chok for en mand, der ikke just er kendt for klatreben, så han synes at være i fremragende form. Han har vist god positoneringsevne og har i formstærke Jonathan Lastra og Alex Aranburu samt Lluis Mas et par gode folk til at positionere sig. På papiret burde han være en af de hurtigste, og han ligner derfor Aberasturis værste rival.

 

I dag var Carlos Barbero uheldig at punktere bare 3 km fra mål på en af de to etaper, der virkelig passede ham. Heldigvis har han en stor chance igen på fredag, men også i morgen vil han være klar til at forsøge sig. Han foretrækker klart stigende spurter, men har trods alt mange gange vundet etaper i spanske massespurter, senest i Castilla y Leon og Madrid. I begge løb blev han dog også besejret af Aberasturi og Soto, der på papiret nok er hurtigere. Til gengæld har han det stærkeste hold og ikke mindst Jose Joaquin Rojas til at køre sig frem.

 

Heller ikke Marco Canola er ren sprinter, og han foretrækker stigende opløb. Han blander sig dog som regel også i massespurter og er senest kørt i top 10 i både Slovenien og Adriatica Ionica Race. I dag viste han fin form, men han vinder næppe etapen på ren fart. I stedet skal han lukrere på det gode tog, der tæller Nicola Bagioli og ikke mindst formstærke Marco Tizza, der selv kan ende med at spurte, hvis Canola giver ham fripas.

 

Androni vandt dagens etape, og derfor siger logikken, at Francesco Gavazzi skal køre spurten, da manglen på bonussekunder betyder, at placeringspoint afgør, om han forsvarer trøjen. Han er imidlertid ikke hurtig nok til at vinde en flad spurt som denne, og derfor gjorde man nok klogere i at satse på Davide Ballerini, hvis målet var en etapesejr. Han har nemlig i år i Coppi e Bartali og Giroen vist sin hurtighed, og på flad vej er han hurtigere end sin kaptajn. Det er tvivlsomt, om han får chance, men hvis han gør, vil han have en reel chance for at løbe med sejren.

 

Til start er også den italienske sprinterkomet Matteo Moschetti, der efter en fremragende sæsonstart allerede har sikret sig en kontrakt med Trek for den kommende sæson. Efter den stærke start har der imidlertid været mere stille om ham de seneste måneder, og blandt andet mislykkedes det for ham at vinde en etape i Baby-Giroen. Hans form synes derfor ikke at være helt i top, og det blev tydeligt i dag, hvor han kom i mål allersidst langt efter alle andre. Formentlig har han en af de højeste topfarter, men for at kunne sætte sig igennem skal han overleve en etape i konkurrence, han ikke er vant til. Dertil synes det at knibe lidt for meget med formen.

 

Delko stiller med Jeremy Leveau, der efter en lidt stille start, viste sig flot frem med nogle gode spurter i de store franske etapeløb i juni. Sidste år viste han sit potentiale til at spurte efter et hårdt løb, da han blev en meget overraskende nr. 3 bag de to giganter Demare og Bouhanni ved de franske mesterskaber, og han har derfor vist sit potentiale. Desværre er det ikke blevet til det helt store siden dengang, og han foretrækker nok et hårdere løb end dette.

 

For Fortuneo er manden, der satses på, Maxime Daniel. Det er aldrig blevet til det store for franskmanden, der er ganske svingende i sine præstationer. Med jævne mellemrum popper han dog op med en god spurt eller to, og det sker ofte i relativt svagt besatte sprinterfelter som dette. Det virker usandsynligt, at han kan vinde mod de hurtigere folk, men det er trods alt et løb, hvor det ikke er helt umuligt.

 

Måske vil Pello Bilbao, Merhawi Kudus, Jesus Ezquerra, Jordi Simon, Yohann Gene, Egoitz Fernandez og Maxime Moncassin også forsøge sig, men de får svært ved at vinde.

 

Feltet.dks vinderbud: Jon Aberasturi

Øvrige vinderkandidater: Nelson Soto, Carlos Babero

Outsidere: Marco Canola, Davide Ballerini, Matteo Moschetti

Jokers: Jeremy Leveau, Maxime Daniel, Francesco Gavazzi, Marco Tizza, Yohann Gene

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger