Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 2. etape af Vuelta a Burgos

Optakt: 2. etape af Vuelta a Burgos

04. august 2021 14:46Foto: BORA - hansgrohe / Bettiniphoto

Sidevind og styrt gjorde åbningsetapen langt mere dramatisk, end man kunne have ventet, og efter bare en enkelt dag er flertallet af favoritterne allerede elimineret eller sat tilbage. Heldigvis burde der være plads til at slikke sårene på onsdagens 2. etape, der med begrænset vind ligner en sag for sprinterne, inden det for alvor går løs på torsdag.

Artiklen fortsætter efter videoen.

SE MASSER AF OL-CYKLING PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING OG TIL TILBUDSPRIS

 

Ruten

Vuelta a Burgos kan normalt deles i to dele, hvor den ene del består af bjergetaper og den anden af meget flade dage, der enten slutter med en puncheurfinale eller er for sprinterne. I år varierer man dog det manuskript en anelse på løbets 2. etape. Ganske vist foregår det meste af dagen på højsletten omkring byen Burgos, hvor det hovedsageligt er fladt, men i stedet for det helt klassiske mønster har man denne gang i finalen opsøgt lidt mere kuperet terræn i udkanten af naturparken omkring den ikoniske Lagunas de Neila-stigning, der er mål for kongeetapen. Det betyder, at der denne gang venter lidt småbakker til sidst, og de kan måske rydde lidt ud blandt de tungeste inden en forventet spurt.

 

Med en distance på 175,0 km er der tale om en af de længere etaper i Burgos, og den fører feltet fra Tardajos til Briviesca. Begge byer ligger ganske tæt på Burgos, og startbyen er endda en vestlig forstad. Herfra kører man mod vest op og ned ad en lille bakke, inden man efter 10 km drejer mod nord for at følge en let stigende vej. Efter 21,9 km drejer man mod øst for at passe et område med to mindre bakker, inden man kører mod sydøst ned mod centrum af Burgos.

 

Læs også
Tobias Lund vinder for anden dag i træk

 

I udkanten vender man rundt for at køre mod nord, inden det senere går mod øst via endnu en bakke, hvorefter det bliver næsten helt fladt langs højsletten. Efter 76,0 km drejer man mod syd, hvorefter man via et let stigende stykke snor sig ned mod naturområdet, inden det igen flader ud, hvilket fortsætter, når man kører mod øst ind gennem reservatet. Her venter dagens første længere bakke (3,5 km, 3,6%), der har top efter 120 km, inden der venter endnu en lille bakke og en længere nedkørsel, der har en enkelt teknisk passage. Det forsætter med at falde, når man senere drejer mod nord for at køre frem til Belorado, der nås efter 149,0 km.

 

Finalen indledes herefter med 26,0 km igen, når man drejer mod nordvest for at passere to mindre bakker. Den første (3,2 km, 4,3%) har top med 17 km igen, mens den anden (1,6 km, 4,9%) passeres bare 7 km fra stregen. Herefter falder det videre mod nordøst ned mod de sidste 3 km, der er stort set flade. Det går ad en helt lige og 8 m bred vej frem til en rundkørsel, hvor man med 1400 m igen drejer 180 grader, hvorefter der bare er et blødt sving med 700 m igen, inden man rammer den 6 m brede opløbsstrækning.

 

Etapen har i alt 1671 højdemeter.

 

Briviesca er kun én gang tidligere i dette årtusinde blevet brugt som mål for et stort cykelløb. Det var på åbningsetapen i dette løb i 2009, hvor Koldo Fernandez vandt en massespurt foran Enrique Mata og Nikolas Maes.

 

 

 

 

 

SE MASSER AF OL-CYKLING PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING OG TIL TILBUDSPRIS

 

Læs også
Lidl-Trek-udbryder trodser favoritterne på målbjerg

 

Vejret

Dagens blæsevejr vil faktisk slutte med natlig regn i Burgos, men det burde være tørt onsdag. Der vil kun være få skyer, men der vil være en bygerisiko på 10-30%, dog aftagende så meget, at det med sikkerhed bør være tørt til sidst. Temperaturen vil være beskedne 25 grader, og der vil ikke være så megen vind, blot en let og lidt tiltagende vind (10-14 km/t) fra nord. Afbrudt af nogle korte perioder med med- og modvind giver det i alt væsentligt sidevind over de første 137 km, hvorefter man går modvind. Det varer ved helt frem til U-vendingen, hvorefter der vil være medvind de sidste 1400 m.

 

Favoritterne

Drømmen om en spektakulær Vuelta-generalprøve synes desværre allerede at være gået fløjten. Åbningsetapen er altid nervøs, men som regel begrænser tabene sig til de få sekunder, der kan tabes på bakken til sidst. I år gik det imidlertid helt galt med en endeløs serie af styrt, der eliminerede hele Ineos med undtagelse af Pavel Sivakov, Aleksandr Vlasov, Antonio Pedrero, Krists Neilands, Simon Carr og Jay Vine, og derudover led Hugh Carthy og Damiano Caruso store tidstab, der meget vel kan skyldes det styrt med 4 km igen, som desværre ikke blev tv-dækket.

 

Særligt elimineringen af næsten hele Ineos vil spille helt afgørende ind på det videre forløb, selvom det heldigvis i skrivende stund ser ud til, at skrammerne alle er overfladiske. Heldigvis får de en dag til at komme sig og lægge en ny taktik. Onsdagens etape ser nemlig ikke ud til at skulle byde på samme drama. Vinden vil nemlig aftage, og denne gang burde det være ganske sikkert, at den ikke kan splitte feltet, selv ikke på den åbne og eksponerede højslette.

 

Derfor ligner det en mere stille dag på kontoret. Et udbrud vil formentlig køre relativt hurtigt, som det var tilfældet i dag, og herefter vil Alpecin tage kontrol. Det bliver til gengæld lidt interessant at se, hvilke sprinterhold der vil tage ansvar. Sprinterhierarkiet er ganske jævnt, og der er ikke ét eller to hold, der med sikkerhed kan ventes at tage kontrol.

 

Netop derfor burde der dog også være nok hold, der lugter blod. Bora er her med nærmest et rent sprinterhold, og de er derfor næsten tvunget til at gå efter en spurt. Caja Rural bør også tro på Jon Aberasturi, og jeg vil også tro, at vi vil se UAE tage kontrol for Matteo Trentin og Sebastian Molano. Måske får de endda også hjælp fra DSM med Alberto Dainese, og der bør med Alpecins bidrag være nok til at sikre, at udbruddet får det svært - også fordi der vil være direkte modvind over de sidste næsten 40 km.

 

Til gengæld vil der være sidevind det meste af tiden indtil da. På baggrund af dagens etape kan det nok skabe nogen nervøsitet, men jeg kan ikke se, at vi får splittelse, heller ikke selvom det er pivåbent. Derudover er det heller ikke rigtigt besværet værd at prøve, når man efterfølgende rammer 40 km med ren modvind.

 

Mere interessant bliver det, om de sene bakker kan gøre en forskel. De er ganske vist ikke specielt stejle, men helt nemme er de heller ikke. Jeg kunne sagtens forestille mig, at vi vil se BikeExchange lægge det pres, der skal øge chancerne for Robert Stannard, og måske vil UAE også være med til festen. På denne pivåbne slette betyder det imidlertid meget, at der vil være direkte modvind på disse bløde bakker, og da de fleste sprintere i løbet kan klatre, tvivler jeg på, at vi vil se den store selektion.

 

Jeg regner altså med, at vi får vores massespurt i et måske let reduceret felt. Finalen er meget enkel, idet vejen er lige og bred, men det vil være vigtigt at sidde fremme, når man rammer U-vendingen. Herefter bliver vejen smallere, men bliver man ikke lukket inde, er opløbsstrækningen dog også så lang, at det med en lang medvindsspurt kan lade sig gøre at redde meget. Position er ikke altafgørende denne gang.

 

Jeg vælger at gå med Jordi Meeus, og det skyldes først og fremmest holdet. Bora er her med et næsten rent hold af tunge folk, og selvom det ikke er et rigtigt tog, er folk som Patrick Gamper, Marcus Burghardt og ikke mindst Daniel Oss store motorer, der kan kontrollere finalen. Med sejren i et stærkt felt i Ungarn har Meeus vist, at han kan vinde på dette niveau, og selvom det denne gang er en flad spurt, burde han være en af de hurtigste i dette felt. Min store bekymring er, at han led af mavesmerter i dag, men dog ikke værre, end at han sad der indtil allersidst. Det virker ikke alt for alvorligt, og er han tilbage igen, tror jeg, at hans stærke hold kan gøre den forskel, der sikrer ham sin anden sejr til at fejre den nylige kontraktforlængelse.

 

Læs også
Lund blev overrasket i trumfens stund: Hvad laver du her?

 

Derefter vil jeg pege på Juan Sebastian Molano. Det er stadig uklart, om holdet kører for ham eller Matteo Trentin, og det kan bestemt ikke udelukkes, at de kører for holdets stjerne i stedet. Skal de vinde, bør de dog gå med den hurtigste af de to, og da finalen er en flad højhastighedsspurt, tror jeg, at det går med Molano. Han har ikke spurtet meget i år, men han var hurtigste mand på 6. etape i Catalonien, hvor han desværre blev lukket inde. Vi så også i Colombia sidste år, hvor han ydmygede Alvaro Hodeg, at hans topfart er høj, og hans lead-outs i år har også vist uhyre stor styrke. I Trentin har han den bedste lead-out man i feltet, men desværre er resten af holdet ikke specielt stærkt. Sidder de rigtigt, og lukkes de ikke inde, bør kombinationen af Trentin og Molano dog kunne give colombiansk sejr. Kører de for Trentin, er de heller ikke helt uden chance, da Molano er eminent i et lead-out, men med de spurter, han har kørt i år, anser jeg det som usandsynligt, at den ellers formstærke italiener kan vinde.

 

Den tredje af de meget hurtige er Jon Aberasturi. Desværre betød en defekt, at han i dag ikke fik lov at køre sin chance, og efter de seneste lidt skuffende løb er hans form stadig lidt uklar. En spurt kan han dog altid køre, og hvis han spurter som i Slovenien, hvor han vandt en etape, og ikke mindst i Valencia, hvor han var synligt hurtigere end Demare, kommer han meget langt i dette felt. Desværre er hans hold svagt, men han plejer selv at være uovertruffen i positionskampen. Bliver han ikke lukket inde, kan han utvivlsomt vinde.

 

Det kan Alberto Dainese også. Det er ikke meget, det unge sprintertalent har spurtet i år, men i Ungarn viste han, at farten stadig er der. Han er utvivlsomt en af de hurtigste i dette felt, men vi så også i Ungarn, at han havde det svært i positionskampen. Den bliver formentlig for dyr igen, når han kun har Nico Denz som reel støtte, og derudover er han en af de ryttere, der vil enten blive sat eller miste kræfter på bakkerne. Heldigvis så han fremragende ud i dag, og formen synes god. Er han frisk, og sidder han rigtigt, er han hurtig nok til at vinde. Falder han fra, kan Denz spurte, men han vinder ikke i dette selskab

 

Det har ikke været let for Marc Sarreau i år, men måske er dette løbet, hvor han kan tanke selvtillid. Sprinterfeltet er knap så stærkt, og han kørte en lovende spurt i Vallonien, da han endelig sad rigtigt. Han har ikke fordums fart, men det store problem er positionskampen. Den er knap så afgørende her, og da han i Damien Touzé har en rimelig lead-out man, er det måske her, han kan vise lidt af sit tidligere niveau.

 

Jeg glæder mig til at se Itamar Einhorn. Den unge israelske sprinter er faktisk ganske hurtig og blev blandt andet nr. 9 i Scheldeprijs sidste år.  Hans år er blevet ødelagt af en skade, men nu er han tilbage, og han kommer til løbet med en frisk sejr fra et mindre polsk løb, hvor han slog nogle ganske stærke navne. Han er ikke løbets hurtigste, men hans tog med Mads Würtz og Sep Vanmarcke ligner et af de allerbedste. Med et godt lead-out kommer han langt, hvis han altså overlever de bakker, der ligner en trussel. Falder han fra, vil Würtz formentlig spurte - Vanmarcke deltager sjældent i massespurter - men han har trods alt ikke den nødvendige fart til at slå sprinterne.

 

Jeg er spændt på, hvad Alpecin gør. Jeg havde egentlig en tro på, at Sacha Modolo med et stærkt tog kunne vise lidt af sine tidligere sprinterevner, men han så temmelig forslået ud i dagens Ineos-styrt. Han nåede heldigvis i mål, og derfor kan man ikke udelukke, at han kan spurte. Desværre mistede holdet Lionel Taminiaux, men de har stadig Edward Planckaert, Tobias Bayer og Scott Thwaites. Det er klart et af de mest potente hold, og med det kommer de langt, hvis Modolo er klar. Han er nemlig endelig kommet sig over helbredsproblemerne. Alternativt vil Planckaert måske selv spurte i førertrøjen, men i en flad spurt kan han ikke vinde, og kører de for formstærke Bayer, mangler også han den nødvendige fart til andet end en top 10.

 

BikeExchange missede en gylden chance med Robert Stannard i dag, hvor han ellers vandt feltets spurt. Desværre var det hans bedste chance, for i en flad spurt står han svagere. Han har dog i sidste års italienske endagsløb vist, at han godt kan begå sig i et felt som dette, men udover den nødvendige fart savner han også et tog. Holdet består nemlig af lutter klatrere, og derfor ligner mere end en sekundær top 10 en umulighed.

 

Arkea vil køre for Thomas Boudat, men det er svært for alvor at tro på franskmanden. Han er i den grad faldet af på den, og i år er det kun blevet til få sekundære top 10-placeringer. I dette felt er der dog ikke alt for mange sprintere, og han burde være en af de hurtigere. Han er altid svag i positionskampen, men heldigvis er finalen enkel, og han har i Kevin Ledanois og Matis Louvel to folk til at køre sig frem.

 

Endelig er der Reinardt van Rensburg. Sydafrikaneren har faktisk fået mange chancer i år, men det er aldrig blevet til det store. Det gjorde det heller ikke i Vueltaen, hvor det var tydeligt, at han mangler den fornødne fart. Hans to 4. pladser i maj viser dog, at han kan gøre det hæderligt i dette felt, selvom han lider under at have et hold, der nærmest udelukkende består af klatrere.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Hos Eolo har vi formstærke Vincenzo Albanese, men han kan ikke vinde en flad spurt. Hos Total viste Chris Lawless endelig lidt form i dag, og med hjælp fra Adrien Petit kan han måske lave en top 10. Hos Euskaltel vil Mikel Alonso prøve, hvis han klarer bakken, mens Kern Pharma vil prøve med Kiko Galvan, men heller ikke de har farten. Hos Burgos vil Carlos Canal måske prøve, men han er helt uden chance, og det er også Anthony Roux, der har indikeret, at han vil prøve. Hos Movistar tvivler jeg på, at Gonzalo Serrano vil køre en massespurt, og det kan måske skabe plads til, at Jose Joaquin Rojas kan jagte en top 10. På samme måde tvivler jeg på, at det forslåede Ineos vil bruge kræfter på at køre en spurt med Jhonatan Narvaez mod sprinterne, mens Jens Keukeleire synes at være stoppet med at spurte for EF.

 

Feltet.dks vinderbud: Jordi Meeus

Øvrige vinderkandidater: Juan Sebastian Molano, Jon Aberasturi

Outsidere: Alberto Dainese, Marc Sarreau, Matteo Trentin, Itamar Einhorn

Jokers: Sacha Modolo, Robert Stannard, Edward Planckaert, Thomas Boudat, Reinardt van Rensburg

 

Tidligere udgaver af etapen

Du kan gense Koldo Fernandez’ sejr fra 2009.

 

SE MASSER AF OL-CYKLING PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING OG TIL TILBUDSPRIS

Jordi Meeus
Juan Sebastian Molano, Jon Aberasturi
Alberto Dainese, Marc Sarreau, Matteo Trentin, Itamar Einhorn
Sacha Modolo, Robert Stannard, Edward Planckaert, Thomas Boudat, Reinardt van Rensburg
Vincenzo Albanese, Chris Lawless, Tobias Bayer, Anthony Roux, Mikel Alonso, Jhonatan Narvaez, Mads Würtz, Sep Vanmarcke, Jens Keukeleire, Adrien Petit, Gonzalo Serrano, Nico Denz, Francisco Galvan, Carlos Canal
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Vuelta a Burgos 
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?