Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Twitter Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 2. etape af Vuelta a Castilla y Leon
25. april 2019 20:52 af Emil AxelgaardFoto: A.S.O.

På en højdramatisk 1. etape lykkedes det Movistar at splitte feltet til atomer, men da Carlos Barbero blev deklasseret og fik en tidsstraf, bliver det nu meget svært for spanierne at vinde løbet. I stedet er det Davide Cimolai, der går ind til 2. etape som løbets førende, men han kan ventes at komme under angreb fra spanierne, der vil forsøge at udnytte vinden på løbets fladeste etape.

Ruten

Hvis 1. etape var flad, er det intet mod det, der venter fredag, hvor det gælder løbets nemmeste etape. Her er der nemlig lagt op til en dag i stort set helt fladt terræn, hvor blot to tidlige stigninger kan bidrage til at få antallet af højdemeter til at nærme sig de 1000. Derfor vil sprinterne slikke sig om munden, men igen skal de tage sig i agt for sidevinden, der altid kan komme i spil på disse etaper i en blæsende del af Nordspanien.

 

I alt skal rytterne tilbagelægge 170,3 km, der fører dem fra Fromista til Villada. Startbyen ligger lige nord for et ganske kuperet område, og derfor består den første del af etapen af en lille rundstrækning, der sender feltet ind i bakkerne. Her skal de over kategori 2-stigningen Alto de Tamara (1,3 km, 4,7%) samt kategori 3-stigningen Alto de Magu (1,3 km, 5,7%) efter hhv. 9,2 og 22,7 km, inden de vender tilbage til Fromista, hvor den første spurt er placeret efter 48,4 km.

 

Herfra er det slut med bakkerne. Man kører nemlig nu mod nordvest igennem fladt terræn, inden man drejer mod sydvest for at følge en lang, lige og flad hovedvej, der leder mod Villada. Man slår en lille sløjfe mod nord, inden man kører mod sydvest ned til byen. Her krydser man stregen for første gang efter 113,3 km i forbindelse med dagens sidste spurt. Den resterende del af etapen består nu af en omgang på en 57,0 km lang rundstrækning i området nord for byen. Den er stort set helt flad og består af lange, lige hovedveje, men der er dog en del retningsændringer undervejs. Til slut går det mod sydøst med retning mod målbyen, hvor den lange, lige og flade vej kun afbrydes af et ganske blødt sving med ca. 800 m igen.

 

Etapen byder på i alt 896 højdemeter.

 

Villada har ikke tidligere været målby for et stort cykelløb i dette årtusinde.

 

 

 

 

 

 

Vejret                                                                                                          

Efter en dag med nordspansk isvinter venter en kold, men heldigvis solrig fredag. Der vil nemlig kun være få skyer, men temperaturen vil ikke nå mere end 12 grader. Vinden har lagt sig betydeligt, men der vil stadig være en jævn til frisk vind fra vest. Det giver primært sidevind på den første rundstrækning, men derefter hovedsageligt modvind frem til første passage af målstregen. På den sidste rundstrækning vil der med de mange retningsændringer være en del sidevind, men der vil være et længere modvindsstykke, indtil man til slut drejer ind i side- og sidemedvind, der varer ved over de sidste 15 km.

 

Favoritterne

1. etape gik stort set, som vi havde spået hele vejen. Movistar lagde hårdt pres på fra start og mere end halverede feltet på den lange stigning. Herefter forcerede de hårdt på den sidste lille bakke og trak derved 10 mand fri, hvorefter Eduard Prades, Daniele Bennati og Nelson Oliveira afleverede Carlos Barbero til en spurt, så han akkurat kunne holde Davide Cimolai bag sig. Problemet var bare, at han tydeligt afveg fra sin line og derfor ikke blot blev deklasseret, men også fik så stor en tidsstraf, at Movistar nu meget vel kan være ude af kampen om sejren.

 

Det betyder heldigvis, at de ikke har noget at miste de kommende dage, og derfor er der lagt op til ret underholdende og aggressiv kørsel fra spanierne, der har løbets klart stærkeste hold. Allerede på 2. etape får de chancen, for selvom det slet ikke vil være så blæsende, som det var i dag, vil der være så lange sidevindsstykker på den 57 km lange rundstrækning, at der burde være en vis chance for at skabe splittelse. Det vil de i hvert fald helt sikkert forsøge, og vi venter os derfor ikke bare en traditionel sprinteretape.

 

Spørgsmålet er, om de kan fange de rigtige folk på det forkerte ben. Davide Cimolai har virket meget velkørende i år, og Israel Cycling Academy kommer med et stærkt hold, der også tæller Mihkel Raim og Guillaume Boivin, som endda sad med i 10-mandsgruppen i dag. Derfor tror vi, at spanierne nok skal få skabt nogen splittelse og gøre løbet hårdt, så det kun bliver en reduceret massespurt, men det virker usandsynligt, at de kan få skovlen under italieneren.

 

Derfor peger vi også på Davide Cimolai som vores favorit. Italieneren har været som genfødt i en sæson, hvor han særligt imponerede med sine spurter i Tirreno-Adriatico, og nu synes han at være i storform frem mod Giroen. I dag var han vel også hurtigste mand, og han kronedes derfor fortjent som vinder. Han bakkes op af et stærkt hold, der tæller både Raim og Boivin til at køre lead-out, og han er ikke en mand, der lader sig fange i sidevinden. På baggrund af den spurtstyrke, han viste i marts, tror vi derfor, at det bliver to i træk for den erfarne italiener.

 

Hans værste rival kunne være Eduard Grosu. Allerede på stigningerne i Tyrkiet viste den ellers normalt så tunge rumæner, at han er i storform, og i dag klarede han da også den lange stigning. Han blev desværre sat på den sidste bakke, men var hurtigste mand i det felt, der spurtede om 11. pladsen. Han ligner i hvert fald en mand, der burde have formen til at klare sig i sidevinden, og han har samtidig kørt så fine spurter på det seneste, at han må være en af feltets hurtigste. Derfor ligner dette en stor chance for at tage sæsonens første sejr.

 

Dagen i dag var en stor skuffelse for Carlos Barbero, men det må blot gøre ham endnu mere opsat på revanche. Desværre passer denne etape ham dårligere, for i en flad boulevardspurt er han ikke verdens hurtigste. Ikke desto mindre lykkedes det ham jo faktisk at krydse stregen først i dag, og han har før vist, at han kan vinde spurter i disse mindre spanske løb. Først og fremmest har han det stærkest hold og et godt tog med Bennati og Prades, og kombineret med sidevinden kan det være det, der gør det muligt for ham at tage sin revanche.

 

Som frygtet havde Niccolo Bonifazio ikke benene til at sidde med de bedste i dag, og han ligner efter sin lange pause ikke en mand i storform. Heldigvis har han en større chance på morgendagens etape, hvor han ikke skal slås med stigninger. I teorien er han vel løbets hurtigste rytter, men vi har stadig en frygt for, at formen ikke rækker til at klare sidevinden, som ikke hans store force, slet ikke i et løb, hvor han ikke har det bedste hold. Kommer han med hjem, burde han dog være så hurtig, at han bliver svær at slå.

 

Dagens etape var lidt af en nedtur for Caja Rural, der ikke fik én eneste af deres tre sprintere med over den lange stigning. Heldigvis burde de have en bedre chance på morgendagens flade etape, og med hele tre sprintere har de nok at vælge imellem. I et spansk løb må man formode, at der satses på Jon Aberasturi, der da også var den sprinter, der sad bedst med over dagens lange stigning. Han viste i hvert fald særligt sidste efterår, at han har farten til at slå de ryttere, der er med i dette felt. Holdets hurtigste er til gengæld Matteo Malucelli, men han kan få det svært i sidevinden og risikere at skulle ofre sig for sin holdkammerat. Nelson Soto ligner igen taberen i det interne spil.

 

Enrique Sanz viste fremragende form ved at være en af blot to sprintere, der klarede strabadserne i dag, men han kunne som ventet ikke måle sig med Cimolai i spurten. Flade spurter er nemlig ikke hans force, og selvom formen altså er god, kan man frygte, at han får det svært i en boulevardspurt som denne. Til gengæld kan han håbe på et knaldhårdt sidevindsræs, hvor kun de stærkeste overlever, for det vil give ham en reel chance.

 

Dagens positive overraskelse var, at det unge sprintertalent Matthew Gibson sad med i første store gruppe. Han er ellers ikke kendt som nogen stor klatrer, og det vidner om, at han har fået meget ud af at køre i Tyrkiet. Med den form har han i hvert fald en god chance i sidevinden, og med sin 7. plads i det stærke felt i Tyrkiet har han vist, at det ikke er et tilfælde, at han vandt en spurt i l’Avenir sidste år. Det gør ham til en spændende kandidat til denne etape.

 

En anden positiv overraskelse var Jordan Parra. Colombianeren er nemlig heller ikke kendt for klatrestyrke, men alligevel sad han med over den lange stigning. Han har haft det lidt svært i spurterne i år, men dagens 2. plads bag Grosu i feltets spurt viste, hvorfor han vandt i Asien sidste år. Han har haft det lidt svært i positionskampen, og vi skal se, hvordan han klarer sidevinden, men han synes at have farten til at begå sig.

 

En anden kandidat kunne være Kometa Stefano Oldani. Det unge hold har flere hurtige folk, men i dag var det Oldani, der blev nr. 3 i feltet spurt. Det burde have givet ham en kaptajnrolle i morgen. Han har nok ikke farten til at vinde, men han burde kunne gøre det hæderligt. Det kan ikke helt udelukkes, at holdet i stedet kører for Michele Gazzoli, der i dag ikke kom med feltet hjem, men som vel er den hurtigste af de to.

 

Endelig er der kontinentalsprinterne Joao Matias, Cesar Martingil og Daniel Mestre, men ingen af dem imponerede specielt i dag, og man kan tvivle på, om de har farten til at slå de bedste sprintere i dette felt.

 

Feltet.dks vinderbud: Davide Cimolai

Øvrige vinderkandidater: Eduard Grosu, Carlos Barbero

Outsidere: Niccolo Bonifazio, Jon Aberasturi, Matteo Malucelli, Enrique Sanz, Matthew Gibson

Jokers: Jordan Parra, Nelson Soto, Stefano Oldani, Daniel Mestre, Joao Matias, Cesar Martingil

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Vuelta a Castilla y Leon
Nyheder Profil Startliste Resultater
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta a España(2.UWT) 24/08-15/09

Cyclassics Hamburg(1.UWT) 25/08

Schaal Sels(1.1) 25/08

Cyclassics Hamburg(1.UWT) 25/08

Schaal Sels(1.1) 25/08

Tour Poitou-Charentes(2.1) 27/08-30/08

Druivenkoers - Overijse(1.1) 28/08

Deutschland Tour(2.HC) 29/08-01/09

Great War Remembrance Race(1.1) 30/08

Tour de DMZ(2.NCUP) 30/08-03/09

GP de Plouay - Lorient Ag...(1.WWT) 31/08

Omloop Mandel-Leie-Scheld...(1.1) 31/08

Tour of Almaty(2.1) 31/08-01/09

Bretagne Classic - Ouest-...(1.UWT) 01/09

Grote Prijs Jef Scherens ...(1.1) 01/09

Boels Ladies Tour(2.WWT) 03/09-08/09

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger