Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 2. etape af Vuelta a San Juan
24. januar 2017 17:12 af Emil AxelgaardFoto: Iri Greco / BrakeThrough Media

Stort kaos gav arrangørerne den værst tænkelige start på den hidtil fornemste udgave af deres løb, mn det ændrer ikke på, at Fernando Gaviria og det fantastiske Quick-Step-tog som ventet var i en klasse for sig i den yderst kaotiske og skandaløse afslutning på 1. etape. Belgierne satser nu på at fortsætte stimen på 2. etape, der igen er en sag for sprinterne, men denne gang er det sandsynligvis den belgiske superstjerne Tom Boonen, der får chancen for vise sig frem straks fra sæsonstart.

 

Ruten

De sprintere, der forlod 1. etape med et skuffende resultat, får med det samme mulighed for at tage revanche. 2. etape er ganske vist en anelse mere kuperet, men med en flad afslutning burde også andendagen være en dag for de hurtige afsluttere.

 

Etapen er med sine 128,5 km endnu kortere end åbningen, og igen er der både start og mål i byen San Juan. Hvor rytterne på førstedagen testede terrænet mod syd, skal de denne gang udfordres af en rundstrækning vest for regionens hovedby. Etapen består således af to omgange på en 61,4 km lang rundstrækning samt et kort, fladt stykke, der i begyndelsen og slutningen leder fra og til start- og målområdet. Rundstrækningen er stort set flad, men inkluderer en lille kategori 3-stigning, der stiger med 7,5% over 1600 m. Toppen kommer imidlertid med 31,3 km til mål, og herefter er det stort set fladt. Det sidste sving kommer efter en lille nedkørsel med 2500 m til mål, og herfra er det en lang, lige, flad vej, der leder til mål. De indlagte spurter kommer efter henholdsvis 36,1 og 97,5 km.

 

 

 

 

 

Vejret

Etaperne afvikles sidste på eftermiddagen/først på aftenen for at undgå den værste varme. Det er utvivlsomt en god ide, idet også tirsdag med høj solskin og 31 grader vil blive en hed affære. Samtidig er der på andendagen udsigt til mere af den vind, der ofte har gjort forholdene i Argentina vanskelige. Om formiddagen vil der således blæse en hård vind fra syd, der imidlertid vil have aftaget, når etapen starter. Her vil der være en jævn vind, der giver sidevind på det meste af rundstrækningen. I de sidste 10 km vil der ligeledes være en sidevind fra højre.

 

Analyse af 1. etape

Kaotiske tilstande herskede ved afslutningen på 1. etape, og dermed blev vi berøvet muligheden for at se det forrygende sprinterfelt udfolde sig i den ventede massespurt. En uprofessionel fejl af arrangørerne betød, at ca. halvdelen af feltet kørte forkert, og da hovedparten af den gruppe, der faktisk tog den rigtige vej, tøvede, endte spurten som en farce. Da feltet blev synligt på opløsningsstrækningen, bestod første gruppe således kun af Quick-Step-trioen Maximilano Richeze, Tom Boonen og Fernando Gaviria samt sprinterrivalerne Elia Viviani, Matteo Malucelli og Nicolas Marini, og da de to førstnævnte gav Gaviria et perfekt lead-out, var det en smal sag for den colombianske superstjerne at tage en fuldstændig suveræn sejr - hans fjerde i Argentina på bare tre år.

 

I lyset af de kaotiske omstændigheder er det vanskeligt at drage alt for mange konklusioner på baggrund af 1. etape, men enkelte erfaringer kan trods alt drages. Først og fremmest bekræftede Quick-Step, hvad vi allerede skrev i går: at de har feltets i særklasse bedste tog. Richeze er således en af feltets allerbedste lead-out men, og Boonen har masser af erfaring i de hektiske sprinterfinaler. Når man sætter feltets hurtigste mand, Gavirira, bag to så stærke motorer, kræver det ikke megen indsigt at komme til den konklusion, at det belgiske mandskab bliver næsten umuligt at slå i de fem sprinteretaper. Det betyder imidlertid ikke, at det bliver en ensidig Gaviria-affære som den lidt trivielle Ewan-dominans, vi var vidne til i Tour Down Under. Således har holdet indikeret, at også Boonen og måske Richeze vil få deres chancer, og således kan det belgiske mandskab i kraft af deres kollektive styrke booste selvtilliden for hele tre af deres sprintere undervejs.

 

Spurten understregede imidlertid samtidig, at Gaviria er tidens mest interessante sprintertalent. Hans acceleration og topfart er exceptionel og har allerede bragt ham på niveau med de allerstørste sprintere. Det er således sigende, at Elia Viviani, der har ry for at være en af feltets absolut hurtigste i en ren massespurt som denne, måtte grave meget dybt for blot at holde colombianerens hjul. Der var ikke overskud til blot at prøve at komme forbi, og det siger alt om Gavirias klasse.

 

Spurten viste også, at Nicolas Marini er en yderst spændende herre. Det har længe været kendt, at Nippo-sprinteren er blandt de mest talentfulde italienere, men hidtil har han mest gjort sig på den asiatiske scene. Det vil også være tilfældet i år, men han vil af og til få chancen i Europa også. Desværre er han som landsmanden Jakub Mareczko meget lidt holdbar, og det begrænser hans potentiale til de helt flade løb som gårsdagens. Hans placeringsevne på gårsdagens etape var imidlertid ganske lovende, og det kan på sitg gøre ham mere interessant end Mareczko, hvis håndtering af positionskampen lader meget tilbage at ønske. Desværre måtte han først sammen med holdkammeraten Riccardo Stacchiotti først lukke et hul, da feltet var kørt forkert, og siden bruge yderligere kræfter på at få kontakt med Viviani, da Matteo Malucelli ikke kunne holde hjul. Dermed fik vi aldrig at se, hvad han kunne præstere i en direkte dyst mod Gaviria og Viviani.

 

Favoritterne

Grundet de kaotiske omstændigheder på 1. etape er feltet fyldt med frustrerede sprintere, der aldrig fik chancen for at teste formen i gårsdagens spurt. Dermed vil der være masser af indebrændthed, der skal køres ud, og heldigvis får de hurtige folk straks en chance for at tage revanche. 2. etape inkluderer ganske vist to mindre stigninger, men de bør slet ikke være nok til at ryste sprinterne.

 

Det kan vinden imidlertid vise sig at være. Det er lidt en skam, at rytterne først skal køre om aftenen, hvor den meget kraftige blæst har lagt sig betydeligt. Havde etapen fundet sted om formiddagen, er der således næppe tvivl om, at vi var blevet vidne til et rigtigt sidevindsdrama. Nu er det mere tvivlsomt, specielt fordi vinden aftager under hele etapen og bliver ganske svag i finalen. Den kommer imidlertid fra den helt rigtige retning, og det er bestemt ikke utænkeligt, at Quick-Step vil teste formen ved at splitte feltet under klimatiske forhold, de elsker at udnytte.

 

Det kan sætte scenen til en meget nervøs etape, og etapen har således to mulige udfald. Enten falder feltet hurtigt til ro, fordi vinden viser sig at være for svag, og i så fald får vi en traditionel sprinteretape, hvor Quick-Step, UAE Abu Dhabi, Wilier-Selle Italia og det italienske landshold vil kontrollere tingene, som de gjorde det på 1. etape. Grundet de små seksmandshold har udbrud før haft succes i de argentinske løb, men det burde ikke være tilfældet denne gang, hvor der fortsat er mange sprintere, der tror på succes.

 

Alternativt er vinden stærk nok til at gøre en forskel, og i så fald skal klassementsrytterne være på stikkerne. Quick-Step har det stærkeste hold til disse betingelser og vil sandsynligvis være dominerende. Der er imidlertid et meget spredt niveau i feltet, der domineres af sydamerikanske ryttere, og det betyder, at positionskampen vil være mindre intens. De fleste af WorldTour-rytterne bør således kunne finde plads på første vifte, og dermed burde de fleste af topsprinterne og klassementsrytterne overleve. Hvis feltet splittes, vil det imidlertid være et betydeligt mindre felt, der skal spurte om sejren.

 

Under alle omstændigheder bør det imidlertid blive en spurtafgørelse, og efter førstedagens opvisning er Quick-Step naturligvis de klare favoritter. Normalt ville man forvente, at Fernando Gaviria vil få chancen for at fortsætte stimen, men det bliver næppe tilfældet. Således fortalte Tom Boonen efter 1. etape belgiske medier, at planen er, at han skal have chancen på tirsdagens etape. Allerede før løbet sagde belgieren, at de to sprintere ville fordele mulighederne mellem sig, og de synes at effektuere den plan straks fra start.

 

Den nye strategi før naturligvis Boonen til manden, der skal slås. Med Maximilano Richeze og Gaviria som lead-out men har belgieren det i særklasse bedste tog, og selvom Boonen ikke har samme topfart som sin colombianske holdkammerat, viste han med sejrene i Brussels Cycling Classic og RideLondon Classic sidste efterår, at han stadig er hurtig nok til at slå de bedste. Den lange, lige opløbsstrækning gør det til en rigtig powerspurt lige efter Boonens smag, og hvis løbet samtidig bliver gjort hårdt i sidevinden, er det endnu bedre for den belgiske superstjerne. Når han placeres bagerst i et så suverænt tog, må Boonen naturligvis være etapens favorit, specielt fordi han rapporteres i fuldstændig fantastisk form.

 

Elia Viviani viste på 1. etape, at han har forbedret sig positioneringsevne voldsomt, og han sad således helt rigtigt på det hjul, alle ville have: Gavirias. Det blev imidlertid helt tydeligt, at han slet ikke havde farten til at matche colombianeren, og han måtte bruge alle kræfter på blot at hænge på. Det synes usandsynligt, at han kan slå Gaviria i dette løb, men mod Boonen har han en større chance. Normalt er han i en ren massespurt som denne hurtigere end belgieren, og selvom han næppe er helt i samme form, har han bestemt en solid chance for at slå til. Det store spørgsmål er, om han kan anbringe sig i en ordentlig position, fordi han er uden støtte fra det meget unge italienske landshold, men kan han gøre som på 1. etape, er det bestemt ikke umuligt, at han kan tage sæsonens første sejr.

 

Alt gik galt for Andrea Guardini på 1. etape. Først punkterede han med 10 km til mål, og siden var han blandt de mange, der kørte forkert. Dermed fik han aldrig mulighed for at vise, hvad han kan præstere i det skrappe selskab, og derfor må han være opsat på revanche. Han er traditionelt flyvende fra sæsonstart og har altid vundet en masse fra januar til marts, hvor de mange korte, helt flade etaper i fjerne egne af verden passer ham perfekt. Etapen er skræddersyet til Guardini, der har ry for at være en helt ren sprinter. I gamle dage havde han en forrygende topfart, men han synes ikke længere at være helt så hurtig. Spørgsmålet er, om han kan vende tilbage til tidligere tiders styrke i sin nye trøje. Under alle omstændigheder har han med Filippo Ganna og Oliveiro Troia et fint hold til at støtte sig.

 

Som sagt er Quick-Steps plan at køre for Boonen, men det kan ikke udelukkes, at man undervejs skrifter strategi og alligevel kører for Fernando Gaviria. I så fald er der naturligvis ingen tvivl om, at colombianeren bliver nærmest umulig at slå. Han viste på 1. etape, at hans fart er mindst et niveau over konkurrenternes, og da han samtidig har det i særklasse bedste tog, vil det blive næsten umuligt for konkurrenterne at forhindre colombianeren i at lave the double.

 

Bardiani er til start med Nicola Ruffoni, der også var uheldig på 1. etape, hvor han blev ledt forkert. For et par år siden viste, at han kunne matche folk som Cavendish og Kittel. Siden gik han helt i stå, men i anden halvdel af 2016 viste han tegn på, at han er på vej tilbage. Hvis han kan fortsætte de takter, er det ikke utænkeligt, at han kan vinde her, hvor han drager fordel af den meget nemme etape. Mod Gaviria er det svært. Men mod Boonen har han bestemt en chance.

 

Som nævnt i vores analyse af 1. etape var Nicolas Marini en af de få, der faktisk deltog i spurten på 1. etape. Han har altid været en af de helt store italienske sprintertalenter, og i går viste han, at formen er god, og at han har forbedret sin positioneringsevne. Han har allerede taget flere sejre i Asien, hvor der altid er mange etaper som den, der venter her, og 2. etapes lette finale passer ham perfekt. Riccardo Stacchiotti viste samtidig, at han er en glimrende lead-out man. Problemet kan være, at mulig sidevind kan gøre etapen for hård for den skrøbelige italiener.

 

Wilier-Selle Italia satser på Manuel Belletti, der ofte har været stærk fra sæsonstart. Holdet var blandt de dominerende i finalen på 1. etapen, men desværre tog også de den forkerte vej. Belletti har givet udtryk for, at han igen i år satser på en stærk begyndelse, og da han kan regne med støtte fra Filippo Pozzato i finalen, bør han blandt de bedste. Desværre er han ikke ren sprinter, og han er næppe hurtig nok til at vinde. Derfor skal han satse på et hårdt løb i sidevinden.

 

Trek mistede desværre Giacomo Nizzolo kort før starten, og derfor får Boy Van Poppel chancen. Han var i en perfekt position på 1. etape, men han var blandt de mange, der tog den forkerte vej. Hollænderen er imidlertid ikke ren sprinter, og derfor er han ikke hurtig nok til at vinde. I Tour of Britain viste han imidlertid, at han sagtens kan spurte, og da han har et meget stærkt tog til at støtte sig, bør han være sikker mand i top 10. Desværre bliver det næppe til en plads i top 3.

 

Lucas Haedo gør debut for Unitedhealthcare og er uden tvivl topmotiveret til sit hjemlands løb. Han var sidste år blandt de hurtigste på den amerikanske scene og har et stærkt tog i San Juan, hvor han kan regne med folk som Luke Keough og Carlos Alzate. Desværre er mangler han sandsynligvis farten til at slå de allerbedste sprintere her, men han vil i hvert fald være opsat efter at have misset chancen på 1. etape.

 

Mauro Richeze kører ikke længere i Europa, men han er stadig blandt de bedste argentinske sprintere. Det gør ham til en naturlig kandidat i San Juan, og han kan ventes at være i topform. I de senere år har han været stabilt i top 10 i spurterne i San Luis, og det bør han også være i dette løb, selvom han næppe tager en sejr. Også Francisco Chamorro er en førende argentinsk sprinter, men han er langt fra lige så stabil som Richeze. Samtidig er han meget lidt holdbar, så hvis det blæser kraftigt får han det svært.

 

Afslutningsvis vil vi pege på Matteo Malucelli, der er nyprofessionel. På 1. etape var han en af de få, der kørte spurten, og han sad perfekt placeret bag Gaviria og Viviani. Desværre måtte han slippe hjulet, da Boonen kørte lead-out, og det er et bekymrende tegn. Etapen viser, at han er god til at positionere sig, men at han mangler farten til at blande sig med de allerbedste, hvilket ikke er helt overraskende, idet han ikke er ren sprinter.Han har imidlertid allerede kørt mod professionelle flere gange og vist, at han kan blande sig på højt niveau. Heller ikke han er imidlertid ren sprinter, og han er næppe hurtig nok til at vinde.

 

Feltet.dks vinderbud: Tom Boonen

Øvrige vinderkandidater: Elia Viviani, Andrea Guardini

Outsidere: Fernando Gaviria, Nicola Ruffoni, Nicolas Marini

Jokers: Manuel Belletti, Boy Van Poppel, Lucas Haedo, Mauro Richeze, Francisco Chamorro, Matteo Malucelli

Kan du vinde over komikeren Uffe Holm i Casino? Så udfordrer ham på LeoVegas. Hent din LeoVegas Bonuskode.

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Adriatica Ionica Race(2.1) 23/07-28/07

Grand Prix Cerami(1.1) 25/07

Prueba Villafranca-Ordizi...(1.1) 25/07

VOO-Tour de Wallonie(2.HC) 27/07-31/07

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

Vind en Garmin Edge 830 cykelcomputer - værdi af 3.199 kroner.