Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 2. etape af ZLM Tour

Optakt: 2. etape af ZLM Tour

09. juni 2022 06:10Foto: Sirotti

Olav Kooij levede op til favoritværdigheden og tog en populær hjemmebanesejr på 1. etape, og i dette sprinterløb får han med det samme en god chance for at gøre det igen. Også torsdag venter der nemlig en helt flad etape, men da der igen skal køres på en blæsende dag i Zeeland-provinsen, er risikoen for sidevindskørsel overhængende.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 Livestream Criterium du Dauphiné og Tour de Suisse uden afbrydelser

 Sæt dit managerhold Tour de Suisse og vind flotte præmier

 

Ruten                                                         

Torsdagsetapen har traditionelt altid været helt flad, og selvom man eksperimenterer med formatet, ændres der ikke på det i år. Her vender løbet nemlig efter seks års fravær tilbage til Goes, hvor der flere gange har været prolog, og her er terrænet så fladt, at man over næsten 200 km blot finder ca. 100 højdemeter. Til gengæld afvikles etapen ved den hollandske kyst i den ofte blæsende Zeeland-provins, og det er derfor vinden, der kan true det, der ellers ligner en enkel sprinteretape.

 

I alt skal der tilbagelægges 183,2 km, der fører feltet fra Verre til Goes. Der er tale om to byer på en halvø i Nordsøen midt i den hollandske Zeeland-provins, og her er det helt, helt fladt. Man lægger ud med at køre mod sydvest ud til kysten, som nu følges mod nordvest og nordøst, idet man undervejs kører den første spurt efter 29,3 km. Kort efter drejer man mod nord for at køre over to broer, der leder ud på øen Neeltje Jans og tilbage til fastlandet på den modsatte side. Herfra snor man sig mod øst og syd hen langs vandet, inden det går mod sydvest over endnu en bro, Zeelandbrug, tilbage til halvøen, hvor man med det samme kører mod sydøst ind til Goes, der nås efter 104,5 km.

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

Man krydser dog ikke stregen. I stedet kører man en tur rundt på halvøen. Først går det mod nordøst og sydøst hen langs vandet, inden man kører mod syd ned langs en kanal. Nu følger man igen vandet mod sydvest, inden man fortsætter væk fra havet mod sydvest og nordvest gennem fladlandet forbi dagens anden spurt, som kommer efter 144,9 km. Kort efter drejer man mod nord for at køre tilbage til halvøens nordlige kyst, hvorefter det går mod øst hen langs vandet tilbage til Goes. Her skal man på de sidste 3 km igennem en rundkørsel med 2500 m igen, inden man drejer skarpt med 2 km igen. Med 1700 m igen er der en kurve på 90 gader, inden der er tre rundkørsler med 1200 m, 850 m og 450 m igen.

 

Etapen byder på i alt bare 103 højdemeter.

 

Goes har ofte været vært for prologen i dette årtusinde. Det skete senest i 2016, hvor Jos van Emden vandt foran Taylor Phinney og Stefan Küng, og i 2015, hvor Roger Kluge sejrede foran Martijn Keizer og Victor Campenaerts, mens debuten fandt sted i 2013, hvor Robert Wagner nærmest slog Lars Boom og Tobias Ludvigsson. Nations Cup-løbet for U23-ryttere ZLM-Roompot Tour var forbi i 2016, hvor Andreas Stokbro vandt en massespurt foran Ivan Garcia Cortina og Aksel Nommela, og i 2014, hvor det blev til danske dominans, da Mads Pedersen, Michael Carbel og Søren Kragh blev hhv. nr. 1, 2 og 4 i en lille gruppe, mens Daniel Hoelgaard akkurat forhindrede et rent dansk podium. Det nu hedengangne Delta Tour Zeeland havde flere år i træk en etape med mål i byen, nemlig i 2011, hvor Marcel Kittel vandt en massespurt foran Theo Bos og Aidis Kruopis, i 2019, hvor Mitchell Docker vandt foran Tyler Farrar og Graeme Brown efter et sidevindsdrama, i 2009, hvor Alessandro Petacchi vandt en massespurt foran Tyler Farrar og Bobbie Traksel, og i 2008, hvor Robert Wagner vandt en massespurt foran Jeremy Hunt og Jimmy Engoulvent. Endelig blev der i 2012 afviklet U23-EM i byen, hvor Jan Tratnik vandt linjeløbet, og Rasmus Quaade sejrede på enkeltstarten.

 

 

 

 

 

 Livestream Criterium du Dauphiné og Tour de Suisse uden afbrydelser

 Sæt dit managerhold Tour de Suisse og vind flotte præmier

 

Vejret

Efter en regnfuld og blæsende onsdag venter en smuk, men fortsat blæsende torsdag. Der vil være helt skyfrit og en temperatur i mål på 18 grader, men der vil også være en frisk vind (22-24 km/t) fra vest. Efter et kort stykke med sidemodvind, giver det primært sidemedvind i den indledende fase, inden man får sidevind på stykket frem til Goes. På turen rundt om halvøen vil der først være med-, så side- og derefter modvind frem til spurten. Nu følger et stykke med sidevind, indtil man får medvind tilbage mod Goes. Det bliver gradvist til sidemedvind, indtil man får sidemodvind over de sidste 1700 m.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

Favoritterne

Bemærk: Grundet de mange løb i de kommende to uger bliver denne optakt betydeligt mere skitseagtig end vanligt.

 

Som ventet stod vinden ikke helt rigtigt til at skabe drama på dagens etape, men chancen byder sig igen i morgen. Med udsigt til mere stille vejr de sidste tre dage er det nu, det skal ske, hvis vinden skal spille en rolle.

 

Det virker heller ikke umuligt. Vinden bliver ikke helt så kraftig som i dag, men den har styrken til at skabe splittelse. Det plejer også at være ganske åbent i Zeeland-provinsen, men spørgsmålet er, om retningen er den rette. På turen rundt om Goes til sidst er der mest mod- eller medvind, og de to sidevindsstykker er afskilt af et langt modvindsstykke, hvor det hele kan gå i stå igen.

 

Jeg er dog relativt optimistisk for folk, der gerne vil have drama. Også på stykket ned til rundstrækningen og hen over broen burde der være sidevind. Kombinerer man det med sidevinden på rundstrækningen, vil jeg tro, at det splitter før eller siden. Det betyder også, at et udbrud er dødsdømt. Vi så i dag, at de kom tilbage af sig selv, da der blev åbnet i vinden, og det vil de formentlig også gøre i morgen, hvor blæsten formentlig vil skabe en hurtig og meget nervøs etape.

 

Der er således tre scenarier. Enten viser det sig, at vi ikke får splittelse. I det tilfælde bliver det bare en klassisk massespurt. Finalen er ikke helt så kringlet som i dag, men med et sving, en meget skarp kurve og tre rundkørsler over de sidste 2 km er det stadig en finale, der stiller krav til positioneringen mere end farten, særligt hvis vejen er lige så smal som i dag.

 

De to andre scenarier kommer i spil, hvis vinden splitter feltet. I det tilfælde kan vi få en spurt i en lille gruppe, hvor folk vil være mærkede, eller det kan lade sig gøre at køre væk, når kontrollen er begrænset. Mest sandsynligt er det dog med en spurt. Vi så i dag, at Ineos, Jumbo og DSM formentlig vil sidde i overtal, og de har alle en sprinter at stole på. Særligt Jumbo vil være interesserede i en spurt, og de vil have mange mand i finalen.

 

Jeg peger på Olav Kooij igen. I dag viste han både høj fart og snarrådighed, da han angreb den kringlede finale perfekt. Han viste, at han formentlig er hurtigste mand, og vi så, at han er tilbage efter styrtet i Ungarn. Toget skuffede lidt, men det lykkedes stadig for Tim van Dijke at føre ham langt nok frem, og de har da også på papiret et af de bedste tog. I sidevinden vil Jumbo utvivlsomt sidde med mange mand, herunder Kooij, og det vil bare være til hans fordel, da spurten så handler mere om fart end positionering. Vi ved ikke, hvordan han spurter efter en hård dag, men Kooij burde være favorit i de to spurtscenarier. Til angrebsscenariet har holdet et par stærke kandidater i Tim van Dijke, Mick van Dijke og Tosh van der Sande , der alle kan gøre det færdigt i en spurt, samt brølstærke Jos van Emden.

 

Jeg var skuffet over Elia Viviani i dag. Ben Turner fik ham afleveret perfekt, men der manglede masser af fart. Vi så dog i Ungarn, at han kørte lige op med Kooij, og han kan finde trøst i, at Tuner viste sig stærk i sit lead-out, selvom holdet var helt uorganiseret. Hans bedste chance er nok i en lidt kaotisk massespurt, hvor Kooij fanges, men i et sidevindsløb står han også stærkt. Her er han nemlig god, som vi så, da han vandt sidevindsetapen i Provence, og han kan godt spurte efter en hård dag. Til angrebsscenariet har holdet den lige nu så flyvende Magnus Sheffield og Ben Turner, men også Jhonatan Narvaez, der dog ikke synes helt så flyvende lige nu.

 

Jeg var også skuffet over den fart, Sam Welsford viste. Til gengæld kan han glæde sig over, at Nils Eekhoff gav det bedste lead-out, men desværre blev han skubbet væk af Viviani. Noget tyder på, at australieren har det bedste tog, og det kan være hans chance i den store massespurt. I sidevinden var DSM knap så overbevisende, men Welsford har imponeret i den disciplin i både Scheldeprijs og Saudi Tour. Han burde have en god chance for at være med, og med den fart, han viste i Tyrkiet og De Panne, burde han også have en chance for at vinde. Til angreb i vinden har holdet Nils Eekhoff og John Degenkolb, der også begge er hurtige og kan spurte, hvis Welsford mod forventning falder fra.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Igen i dag bekræftede Jakub Mareczko , at han altså fortsat er lynhurtig. Det er i hvert fald ikke udelukket, at han med den rette timing kan vinde i dette felt, men som altid skal han være pokkers heldig i positionskampen. Det var han i dag, men det er usandsynligt, at han er det igen i morgen, særligt i disse kringlede finaler. Han har også kun en chance, hvis vi får den store spurt uden sidevind. Der er altså meget, der skal flaske sig, men vi så i dag, at det kan lade sig gøre.

 

Dagens overraskelse var vel, at Human Powered Health var så stærke. De var totalt dominerende, men startede måske en anelse for tidligt. I sidste ende endte Arvid de Kleijn for langt tilbage, men han syntes også at mangle lidt fart. Den har han dog normalt, og vi så i dag, at han måske kan få det bedste lead-out i morgen. Sker det, vil han have en chance mod de hurtigere folk. Han kan godt køre sidevind, men her er holdet svagt, og derfor er hans eneste reelle chance nok i den store spurt.

 

Selv uden Marijn van den Berg fik Holland bragt Bram Welten fint frem. Uden EF-rytteren er deres tog dog svagt, og derfor ser det svært ud for positioneringssvage Welten, da der også er hurtigere folk end ham. Han har dog vist en fin fart flere gange, når han en sjælden gang sidder rigtigt. Desværre er han nok afhængig af en stor spurt, da landsholdet ikke imponerede i sidevinden i dag.

 

Det var ikke en god dag for Timothy Dupont. Bingoal var ikke helt uventet overmatchet af de stærkere tog, og belgiere kom aldrig frem. I forvejen har han ikke virket flyvende på det sidste, og han er næppe heller en mand, der klarer sig i sidevinden. Hans chance er den store spurt, hvor han dog plejer at positionere sig godt. Han mangler noget fart, men i en kringlet finale kan meget ske.

 

Meget bedre var det ikke for Sport Vlaanderen, men de har et vist potentiale med flere hurtige folk. Også de kan få det svært i sidevinden, og deres chance går primært via en stor spurt. Her skal de have noget held i positionskampen, men holdet har nogle ressourcer, som Arne Marit kan bruge. Om han har farten efter et svært år, er mere tvivlsomt. Holdets øvrige sprintere, Jules Hesters, der ikke er holdbar, og Milan Fretin, kan måske også komme i spil, da Marit er på vej tilbage.

 

Endelig er der Mihkel Raim. Det gik igen helt galt for Burgos. Nok har de flere hurtige folk, men de kan ikke matche de bedste. Raim har heller ikke imponeret med sin fart i år, men han plejer at gøre det hæderligt i positionskampen. Også han er nok afhængig af det lette løb, som vi fik i dag.

 

Hos kontinentalholdene så vi de ventede folk fremme i dag. Alexander Salby imponerede i positionskampen og kan gøre det igen, men Riwal har også holdbare, hurtige og stærke Elmar Reinders til et sidevindsræs. Her har hurtige Joren Bloem også en chance for at være med fremme. Andre, der kan blande sig, hvis løbet bliver let, er Daan van Sintmaartensdijk, Yoeri Havik, Jordy Bouts, Leo Bouvier, Martins Pluto, Dennis van der Horst og Maarten Verheyen

 

Feltet.dks vinderbud: Olav Kooij

Øvrige vinderkandidater: Elia Viviani, Sam Welsford

Outsidere: Jakub Mareczko, Arvid de Kleijn, Bram Welten, Timothy Dupont, Arne Marit

Jokers: Magnus Sheffield, Ben Turner, Nils Eekhoff, John Degenkolb, Tim van Dijke, Mick van Dijke, Jules Hesters, Mihkel Raim, Joren Bloem

 

 Livestream Criterium du Dauphiné og Tour de Suisse uden afbrydelser

 Sæt dit managerhold Tour de Suisse og vind flotte præmier

Olav Kooij
Elia Viviani, Sam Welsford
Jakub Mareczko, Arvid de Kleijn, Bram Welten, Timothy Dupont, Arne Marit
Magnus Sheffield, Ben Turner, Nils Eekhoff, John Degenkolb, Tim van Dijke, Mick van Dijke, Jules Hesters, Mihkel Raim, Joren Bloem
Jhonatan Narvaez, Jos van Emden, Tosh van der Sande, Alexander Salby, Elmar Reinders, Daan van Sintmaartensdijk, Raymond Kreder, Tom Paquot, Milan Fretin, Vito Braet, Jesus Ezquerra, Yoeri Havik, Jordy Bouts, Leo Bouvier, Martins Pluto, Dennis van der Horst, Maarten Verheyen
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?