Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 3. etape af 4 Jours de Dunkerque
11. maj 2017 13:17 af Emil AxelgaardFoto: A.S.O.

Arnaud Demare og FDJ viste deres konkurrenter, hvem der er det i særklasse stærkeste sprinterhold i årets 4 Dage ved Dunkerque, og det må have gjort dem sultne efter mere. De får endnu en chance, inden det hårdere terræn venter fra fredag, og derfor vil de sandsynligvis gøre alt for at sikre sig endnu en sejr i torsdagens tekniske og regnvåde finale.

Ruten

Løbet har tradition for gradvist at blive mere kuperet, og den model fastholdes i 2017. Således byder tredje etape på stigninger tætter på mål end hidtil, men da ingen af bakkerne er svære og etapen hovedsageligt flad, ventes det igen at være en dag for sprinterne.

 

Der skal tilbagelægges bare 152,5 km mellem Beauvais og Amiens. Området omkring startbyen er vanskeligst, så mens man i den indledende fase kører mod nordøst og nord, passerer man to bakker efter hhv. 19,1 og 30,5 km, inden man når frem til den første spurt efter 39,6 km. Herfra kører man mod øst og siden syd frem til endnu en stigning, der kommer efter 76 km. Etapen fortsætter mod nordøst og siden nord forbi den anden spurt, der kommer med 33,4 km igen, inden man rammer den sidste stigning med top bare 14,5 km fra stregen. Den sidste spurt venter med 11,2 km igen, inden man kører ind til centrum af Amiens. Her stiger det svagt mellem 4,5 og 3 km-mærkerne, inden den falder let ned mod mål. Finalen byder på to skarpe sving med ca. 2000 m igen og et sidste skarpt sving bare 500 m fra stregen.

 

Amiens var vært for en Tour-etape i 2015, hvor André Greipel slog Peter Sagan og Mark Cavendish. Også i 1999 kom Touren forbi, denne gang med sejr til Mario Cipollini foran Tom Steels og Jaan Kirsipuu.

 

 

 

Vejret

Efter to dage i solskin venter der rigtigt møgvejr torsdag. Med 20 grader vil det være en varm dag, men hele eftermiddagen vil der være 50-75% risiko for regn. I alt ventes der 9 mm i Amiens. Der vil imidlertid kun være en let vind fra sydøst, hvilket giver sidemedvind det meste af dagen, kun afbrudt af enkelte sidevindsstykker. I finalen vil der primært være medvind, indtil man drejer ind i sidevind på opløbsstrækningen.

 

Favoritterne

Hvis der var nogen, der var i tvivl om hvilket tog, der er det bedste i årets 4 Dage ved Dunkerque, fik de endegyldigt svaret i dag. Som vi havde forudsagt i går, viste FDJ sig at være i en klasse for sig. Allerede i Etoile de Besseges viste de, at beslutningen om at forstærke gruppen omkring Arnaud Demare med Davide Cimolai og særligt Jacopo Guarnieri havde båret frugt, og i dag gav de så rivalerne en lektion i, hvordan man afleverer sin sprinter.

 

Egentlig var det lidt ufortjent, idet FDJ spillede poker hele dagen og lod det være op til andre at køre det tidlige udbrud ind. Den slags julelege går imidlertid ikke torsdag. Efter dagens opvisning vil alle øjne være rettet mod det franske hold, og hvis ikke de påtager sig ansvaret, kan udbruddet rent faktisk holde hjem, som der i dag en overgang var udsigt til. I dag kunne FDJ imidlertid henvise til gårsdagens styrt, og hvordan deres arbejde ikke var blevet belønnet. Nu ved de, at de har den store favorit, og derfor venter vi, at de vil gøre, hvad alle forventer af dem, og sikre, at det hele bliver samlet til endnu en massespurt. Ganske vist vil der være regnvejr, men da det ikke vil være blæsende, vil det ikke skabe yderligere splittelse.

 

Den lille bakke i finalen kan bringes som rampe for et angreb, men den er ikke hård nok til for alvor at gøre en forskel. Naturligvis vil den bidrage til at mærke folk, men de fleste sprintere vil uden problemer overleve. Dermed er scenen sat til endnu en massespurt, hvor der imidlertid denne gang vil være tale om en teknisk finale. Et sving bare 500 m fra stregen betyder, at det vil være en dag for de bedste tog og ikke nødvendigvis de hurtigste. Samtidig vil det være vigtigt at turde tage risici på de våde veje.

 

I lyset af dagens opvisning er det svært ikke at pege på Arnaud Demare som den indlysende favorit. Franskmanden lukrerede i dag på det suverænt bedste tog, og fordelen ved hans fantastiske lead-out er bare endnu større i en mere teknisk finale. Samtidig er han mere holdbar end de fleste, så den hårdere rute er blot endnu en fordel. I dag viste han, at han ikke blot har et stærkt hold, han er også klart hurtigere end rivalerne. Derfor er det svært ikke at tro på endnu en sejr til Demare.

 

Det næstbedste tog har Jens Debusschere. Marcel Sieberg og Nikolas Maes hører til blandt de mest erfarne lead-out men i verden, og det er en stor fordel for den tidligere belgiske mester. Derfor var det ikke tilfældigt, at det var Debusschere, der havde Demares hjul i dag, men det blev samtidig tydeligt, at han slet ikke er så hurtig som sin franske rival. Derfor er det svært at forestille sig, at han kan slå Demare i en direkte duel, men hvis der er et hold, der kan udmanøvrere FDJ i finalen, må det være Lotto Soudal. Derfor er Debusschere hans værste rival.

 

Manden, der kan slå Demare på topfart, er Niccolo Bonifazio. I dag ramte Bahrain-Merida fronten for tidligt, og det blev derfor ikke til noget for den hurtige italiener. Han er imidlertid helt fantastisk til at positionere sig, og derfor er en teknisk finale på våde veje ideel for ham. Han har vist, at han har farten til at slå folk som Ewan og Gaviria, og derfor kan han også slå Demare, hvis han får hans hjul i finalen.

 

En anden rytter, der har vist en fantastisk evne til at positionere sig, er Matteo Malucelli. Den unge neopro har gjort det fremragende i år og flere gange været tæt på den store sejr. Specielt har han imponeret ved sin evne til at holde sig fremme, og derfor er denne afslutning den hidtil bedste for ham.

 

Ag2r har et meget stærkt hold og fik i dag hele tre mand i top 3. Rudy Barbier blev guidet fremragende af Samuel Dumoulin og Oliver Naesen, og denne form for holdstøtte bliver helt afgørende på torsdagens etape. På papiret er de ikke så stærke som Lotto Soudal og FDJ, men der skal ikke begås mange fejl, før Ag2r vil være klar til at slå til og aflevere Barbier til sin første sejr for sit nye hold.

 

Med sin sjetteplads på dagens etape understregede Yannis Yssaad igen, at han er en fremtidig topsprinter. Samtidig viste Armee, at de har et ganske godt hold til at køre ham frem, hvilket er vigtigt i denne finale. Naturligvis er holdet næppe godt nok til at dominere, men kan de få Yssaad frem, har han både farten og positioneringsevnerne til at true de bedste.

 

I dag gik det galt for Clement Venturini, der ikke kunne følge op på tirsdagens tredjeplads. Cofidis-rytteren viste imidlertid på 1. etape, at han hører til blandt feltets hurtigste, og den mere tekniske finale burde tale til hans fordel. Spørgsmålet er, om Cofidis er stærke nok til at køre ham frem.

 

Der er ingen tvivl om, at Thomas Boudat er hurtig nok til at vinde, men dagens finale understregede igen, at hans positionering er elendig. Derfor er den mere komplicerede finale dårligt nyt for banestjernen. Det ændrer imidlertid ikke, at han er en af de sprintere, der har farten til at vinde, og derfor er han en joker til at løbe med sejren.

 

Endelig vil vi pege på Timothy Dupont og Kenny Dehaes. Begge er blandt de hurtigste i feltet, og ingen kan betvivle, at de har farten til at vinde i dette felt. Til gengæld har de ikke været i topform i år, og intet tyder på, at de har ramt formen til dette løb. Det er imidlertid for tidligt at afskrive dem helt, specielt fordi Dehaes har et ret godt hold til at hjælpe sig.

 

Feltet.dks vinderbud: Arnaud Demare

Øvrige vinderkandidater: Jens Debusschere, Niccolo Bonifazio

Outsidere: Matteo Malucelli, Rudy Barbier, Yannis Yssaad

Jokers: Clement Venturini, Thomas Boudat, Kenny Dehaes, Timothy Dupont

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Ungdoms OL(JO) 13/10

Gree-Tour of Guangxi(2.UWT) 16/10-21/10

Nationale Sluitingprijs -...(1.1) 16/10

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger