Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 3. etape af Baloise Belgium Tour

Optakt: 3. etape af Baloise Belgium Tour

13. juni 2019 19:53Foto: Sigrid Eggers / Deceuninck - Quick-Step Cycling Team

Fænomenet Remco Evenepoel leverede en sand magtdemonstration på dagens 2. etape og styrkede dermed sin favoritværdighed til årets Belgium Tour ganske gevaldigt. Allerede fredag kan han igen være i spil til etapesejren, når det gælder løbets vigtige enkeltstart, men her kommer han på en alvorlig prøve, hvis han vil slå europamesteren Victor Campenaerts.

Ruten

Belgium Tour byder altid på en enkeltstart, der helt uundgåeligt spiller en afgørende rolle i det samlede klassement. I nogle udgaver er der tale om en prolog, men oftest har der været tale om en ”rigtig” enkeltstart på ca. 15 km i fladt terræn. Efter en kort, tekniske prolog i 2016 favoriseres temporytterne ligesom i de to seneste udgaver, idet de får en længere distance at gøre godt med, når feltet på tredjedagen kastes ud i det første klassementsslag i årets tidskørsel, der er en sag for specialisterne.

 

I år er enkeltstarten henlagt til Grimbergen, og den er med sin distance på 9,2 km en anelse kortere end i 2018 og 2017. Ligesom i de år er der tale om en sand lækkerbisken for de store specialister, da etapen er stort set helt flad. Fra start bevæger man igennem et par sving mod øst ud af byen, inden en lige vej fører mod nordøst ud til Lint. Her drejer man mod nord, inden man kort efter sætter kursen mod vest, før man når frem til Belgem. Til slut fører en lang, næsten lige vej mod syd tilbage til Grimbergen, hvor der venter to sving på den sidste kilometer, der stiger let.

 

Etapen har bare 34 højdemeter.

 

Grimbergen har ikke tidligere været vært for et stort cykelløb i dette årtusinde.

 

 

 

 

 

Vejret

Efter den våde start på løbet kommer sommeren endelig til Belgien. Fredag starter regnfuldt, men fra middagstid vil solen skinne fra en himmel med kun få skyer. Temperaturen vil nå hele 25 grader, og der vil bare væren let, relativt konstant vind fra syd. Det giver sidemed- og medvind på første del, sidevind på midterstykket og til slut direkte modvind.

 

Favoritterne

Egentlig var det ventet, at fredagens enkeltstart skulle være den første chance til at gøre virkelige forskelle i løbet, men det fik en fuldstændigt overlegen Remco Evenepoel med dagens magtdemonstration lavet godt og grundigt om på. Ikke blot angreb han i et væk gennem hele løbet, det lykkedes ham også at køre væk fra feltet til sidst og køre så stærkt, at Victor Campenaerts knap kunne sidde på hjul, inden han slutteligt ene mand holdt hele tre topryttere fra Lotto på afstand uden overhovedet at tabe tid.

 

Dermed ser løbet allerede nu ud til at være lukket. Deceuninck ser ud til at have den bedste rytter og det bedste hold, ikke mindst til lørdagens kongeetape, og Evenepoel ligner ikke en mand, der på nogen måde kan rystes. Alligevel vil han helt sikkert gå efter at sikre sig endnu mere tid på fredagens enkeltstart, hvor han som tempospecialist burde have en god chance for at sætte mere tid i banken.

 

Etapen byder ikke på mange terrænmæssige udfordringer, men den er teknisk ikke helt ukompliceret. Der er i hvert fald en del sving, ikke mindst først på etapen og i forbindelse med passagen gennem Beigem. Ruten har dog også en del lange, lige stræk, hvor specialisterne kan give god gas, og det er derfor først og fremmest en god rute for eksperterne. Teknisk dygtige og accelerationsstærke specialister vil dog også kunne bruge svingene til deres fordel, og det er en faktor, der ikke kan negligeres. Til gengæld slipper vi for at få problemer med vejret, der burde være flot og stille for alle rytterne.

 

Inden løbet skrev vi, at det ville være en sensation, hvis ikke Victor Campenaerts vandt denne etape, men efter i dag har vi skiftet mening. Det er ikke med fast overbevisning, men vi tror, at Remco Evenepoel fortsætter dominansen ved at tage endnu en sejr. Både her og i Hammer Series har han nemlig væet så skræmmende stærk, at han lige nu synes at være 7-8 niveauer over alle andre. Da han samtidig er tempospecialist, burde han have gode chancer for at vinde denne etape, ikke mindst fordi han helt tilbage i San Juan, hvor hans niveau var meget lavere, viste sine evner i disciplinen. Med den form, han har vist, bliver han meget svær at stoppe, og selvom svingene ikke er til hans fordel, bør han med sin power have en god chance for at kompensere for de manglende tekniske evner.

 

Når vi peger på Evenepoel, skyldes det også, at Victor Campenaerts i dag knap kunne holde hjul på sin landsmand og tillige formentlig vil være lidt mærket af styrtet. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at Evenepoel er stærkeste mand, men en enkeltstart handler om mere end det. Det handler også om aerodynamik og position, og her har Campenaerts en enorm fordel. Evenepoel er nemlig ingen elegantier, og på cyklen ligner han ikke en specialist. Det er derimod alene hans power, der gjorde ham suveræn som junior, men her er han oppe mod en sand specialist. Ingen kan betvivle, at Campenaerts efter sejren i Tirreno i år for alvor har etableret sig som en af verdens absolut bedste, også på relativt korte ruter, selvom hans force er de længere enkeltstarter. Måske er Evenepoel lige nu stærkere, men Campenaerts har mange andre fordele, som han kan udnytte. Derfor er det bestemt også sandsynligt, at det alligevel ender med den forventede sejr til belgieren.

 

Sidste år vandt Christophe Laporte enkeltstarten. Det skete dog i et felt helt uden specialister, og derfor får han svært ved at gentage den bedrift denne gang. Umuligt er det dog ikke for franskmanden, der med to sejre i Luxembourg og offensiv kørsel i dag har vist fremragende form. I Besseges i februar viste han atter sine evner, da han vandt den meget specielle enkeltstart på den afsluttende bakke, og selvom han ikke har samme power som Evenepoel og Campenaerts, har den teknisk stærke Laporte svingene som det våben, der skal give ham sejren.

 

En anden af feltet specialister er Ryan Mullen. Ireren er imidlertid ikke god på korte ruter, og hans speciale er de lange tonserenkeltstarter. Derfor taler hverken distance eller de mange sving til hans fordel, og det vil derfor være en overraskelse, hvis han faktisk ender med at vinde. I dette felt bør han dog være i stand til at køre med om de bedste placeringer.

 

Tør vi nævne Matthias Brändle? Østrigeren var tidligere en af de førende specialister, og han har sågar vundet enkeltstarten i dette løb. Distance, terræn og sving gør, at det er den næsten perfekte enkeltstart for Brändle, men desværre kørte han i 2018 og i begyndelsen af året så håbløse enkeltstarter, at vi havde lovet os selv ikke at nævne ham igen. En nylig sejr på prologen i Estland Rundt samt en sejr ved de østrigske mesterskaber tyder dog på, at han måske er på vej tilbage, og derfor lader vi tvivlen komme ham til gode.

 

Damien Gaudin har aldrig kørt gode lange enkeltstarter, men han sejre i Paris-Nice og Tour de Luxembourg viser, at han er prologspecialist. Denne rute er lidt for lang til at passe ham ideelt, men der er så mange sving, at han burde kunne kompensere herfor. Lidt skuffende kørsel i Luxembourg og i dag kunne dog tyde på, at formen ikke er i top.

 

Af samme grund vil vi nævne William Clarke. Australieren har vel aldrig kørt en god længere enkeltstart, men han har til gengæld vundet et hav af prologer. Denne enkeltstart er formentlig en anelse for lang, men de mange sving giver ham i hvert fald en chance. Desværre ligger hans gode prologer lidt tid tilbage, men han burde kunne begå sig her.

 

Tim Wellens er bestemt ikke specialist, men han kører dog hæderlige enkeltstarter. Han vandt eksempelvis enkeltstarten i Ruta del Sol, dog på en betydeligt mere kuperet rute, og det viser, at han kan begå sig, isæt i et felt som dette. Ruten er for flad til, at han er en vinderkandidat, men han bør ende relativt langt fremme.

 

Sidste år blev Quinten Hermans nr. 7 på enkeltstarten, og i år er han endnu stærkere. Crosstalentet kommer til løbet med en frisk sejr i Fleche du Sud i rygsækken, og her vandt han endda prologen. Det viser, at han har både form og evner på korte enkeltstarter, og den power, han måtte mangle, kan han kompensere for med sine gode tekniske evner i svingerne.

 

En af de mest spændende ryttere er sølvvinderen fra U23-VM, Brent Van Moer. Dette er hans første rigtige løb for Lotto Soudal, men han imponerede med flot kørsel i dag. Hans sølv ved VM var en sensation, men med to enkeltstartssejre i år har han bekræftet potentialet. Nu skal det blive spændende at se ham på dette niveau.

 

Vi har også fidus til, at Bryan Coquard kan overraske. Franskmanden melder selv, at han har fundet formen fra jubelåret 2016, og hans seneste præstationer tyder på, at han i hvert fald er tæt på. Dengang blev han nr. 5 på en betydeligt længere enkeltstart i Route du Sud, og han burde stå betydeligt bedre på denne kortere og mere tekniske rute. Den nylige 2. plads på prologen i Mayenne er også en bekræftelse på evnerne, og selvom han får det sværere over den dobbelte distance, burde han kunne gøre det hæderligt.

 

Lasse Norman er aldrig blevet til den temporytter, hans flotte prolog i Dubai Tour for snart mange år siden antydede, men han bør stadig være en god kandidat i dette felt. Hans nylige 3. plads i Ronde van Limburg viser, at formen endelig er kommet, og han viste trods alt med 5. pladsen i Danmark Rundt sidste år, at han stadig kører en hæderlig enkeltstart. Distancen passer den danske banerytter, og han burde i hvert fald have en mulighed for at forbedre sidste års 10. plads.

 

I dag skuffede Niki Terpstra ¸ og det indikerer, at han nok stadig ikke er helt tilbage efter sit styrt. Samtidig er han bestemt ikke en rigtig tempospecialist, og det er efterhånden sjældent, at han viser noget på enkeltstarter. I dette felt uden mange specialister bør hans råstyrke dog kunne føre ham relativt langt.

 

Endelig vil vi nævne Toon Aerts. Ligesom Hermans er han crossrytter, og med en 2. plads bag netop Herman på prologen i Fleche du Sud har han vist evner på korte enkeltstarter. Desværre handler denne rute nok lidt for meget om power for en mand, der mest er kendt for sin dieselmotor i crosssammenhæng. Hans bedste resultat i dette løb er da heller ikke mere end en 23. plads, men den tekniske rute kan han måske bruge til sin fordel.

 

Normalt burde vi nævne Johan Le Bon som en af de tunge favoritter, men da dette er det første løb efter en lang skadespause, er han næppe konkurrencedygtig. Andre kandidater er særligt Benoit Jarrier, der kørte en god prolog i Mayenne, men også Jonas Rickaert, Pieter Serry, Jasper Philipsen, Daniil Fominykh, Julien Antomarchi og Nathan Van Hooydonck. David Boucher har nok ikke længere niveauet, og Ben Hermans har ikke kørt gode enkeltstarter efter skiftet til Israel Cycling Academy og væk fra BMCs supercykler.

 

Feltet.dks vinderbud: Remco Evenepoel

Øvrige vinderkandidater: Victor Campenaerts, Christophe Laporte

Outsidere: Ryan Mullen, Matthias Brändle, Damien Gaudin, William Clarke, Tim Wellens

Jokers: Quinten Hermans, Brent Van Moer, Bryan Coquard, Lasse Norman Hansen, Niki Terpstra, Toon Aerts

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Belgium Tour
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Ladies Tour of Norway(2.WWT) 13/08-16/08

Critérium du Dauphiné(2.UWT) 12/08-16/08

Critérium du Dauphiné(2.UWT) 12/08-16/08

Ladies Tour of Norway(2.WWT) 13/08-16/08

Great War Remembrance Race(1.1) 14/08

Tour de l'Avenir(2.NCUP) 14/08-19/08

Il Lombardia(1.UWT) 15/08

Cyclassics Hamburg(1.UWT) 16/08

Prudential RideLondon-Sur...(1.UWT) 16/08

KOGA Slag om Norg(1.1) 16/08

La Poly Normande(1.1) 16/08

GP Stad Zottegem(1.1) 18/08

Tour du Limousin(2.1) 18/08-21/08

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger