Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 3. etape af Baloise Belgium Tour

Optakt: 3. etape af Baloise Belgium Tour

14. juni 2024 14:04

Tim Merlier knuste al modstand og nærmest ydmygede Jasper Philipsen på den første sprinteretape, og han har en god chance for at gentage sin succes fredag. Her gælder det nemlig løbets brostensetape, men den er i let og nærmest uden brosten, og derfor lugter det af, at der som i 2023 i samme finale nok engang skal spurtes om sejren.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Ruten

Bemærk: Grundet tidspres i denne meget travle uge med hele tre store etapeløb bliver der i denne optakt ikke plads til den klassiske detaljerede beskrivelse af ruten. Det bliver i stedet bare en overordnet skitse koblet med kort og profiler.

 

I år kommer brostensetapen om fredagen, og den minder uhyre meget om den, der blev brugt sidste år. Der skal køres 188,3 km fra Turnhout til Scherpenheuvel-Zichem, og undervejs er der bare 722 højdemeter. Efter en flad start slutter man med to omgange på en 49,0 km lang rundstrækning, der efter en helt flad start, har en kuperet sidste halvdel med de tre stigninger Het Rot (1,8 km, 2,2%, max. 6,3%), Roeselberg (1,3 km, 4,2%, max. 9%) og den brostensbelagte Kerkstraat (800 m, 4,2%, max. 9,3%), der for sidste gang har top med hhv. 27,6 km, 20,7 km og 13,0 km. Den gyldne lilometer køres på Het Rot på sidste omgang. Efter sidste stigning er det let kuperet, og derefter venter en flad og enkel finale, hvor en lang, lige vej afbrydes af to sving med hhv. 2400 m og 2200 m igen, inden den sidste kilometer stiger med 0,3%.

 

 

 

 

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Vejret

Det halvkedelige vejr fortsætter på en fredag, der vil være overskyet med temperaturer på 16-19 grader, og hvor der vil være en bygerisiko på 25-60% - mest markant i finalen. Det vil være relativt blæsende med en jævn vind (17-19 km/t) fra sydsydvest. Det giver næsten direkte modvind ned til rundstrækningen, hvor der først vil være sidemod- og modvind, indtil man efter Roeselberg får sidemedvind. Efter Kerkstraat vild er være stort set direkte medvind, indtil man får sidemodvind over de sidste 2200 m.

 

Favoritterne

Et af de faste elementer i løbet er brostensetapen, men der er nu aldrig meget Flandern Rundt over den. De er typisk ret lette, og det gælder bestemt også i år. Ja, faktisk er det lidt søgt at kalde det brostensetapen, når der kun er en enkelt lille brostensstigning. Stigningerne er alle ganske lette, og den slags kan ikke ryste mange sprintere.

 

I forhold til sidste år ved vi endda lidt mere om, hvad vi skal forvente. Etapen bruger mange af de samme veje som sidste år, men den er endda en smule lettere, da man sidste år havde endnu en stigning efter brostensstigningen. Dengang overraskede etapen mig faktisk. Undervejs fik vi en stor gruppe med mange af de store hold, og de truede med at komme væk. Der var dog alligevel hold, der havde misset den - primært Lotto, hvis jeg husker rigtigt - og de sørgede for, at det blev samlet til en spurt mellem 50 mand.

 

Også i år skal der nok være hold, der vil køre cykelløb. Det gælder særligt Lidl, der skal have det hårdest mulige løb, samt Ag2r, Lotto og Movistar. Det er nogle ret potente hold, men der er også mange hold, der gerne vil spurte. Det gælder særligt for Alpecin, Visma og Soudal, men måske også for Intermarché. Derudover vil Uno-X jo køre løbet defensivt, selvom Søren Wærenskjold sikkert går med i angrebene. Det vil også ligne Jasper Philipsen dårligt ikke at være offensiv, men medmindre vi får et udbrud med de fleste af topsprinterne, har jeg svært ved at tro, at vi ikke får samling - og nok også i et større felt end de ca. 50 fra sidste år.

 

Etapen bør starte roligt. Der kommer kamp om at ramme udbruddet, og derefter vil Uno-X tage kontrol i modvinden ned mod rundstrækningen. Formentlig får de igen hjælp af Soudal, Visma og Alpecin. På rundstrækningen vil der være en del sidevind, men det bliver ikke så blæsende, som det så ud til inden løbet, og det bør ikke skabe andet end nervøsitet.

 

 

På rundstrækningen regner jeg med masser af action. Jeg forventer, at de tre nævnte hold vil angribe i højre og venstre, og derfor udelukker jeg også det tidlige udbrud. Som sagt kan jeg ikke helt udelukke, at en stor og stærk gruppe kan køre hjem, som vi var tæt på at se sidste år, men en reduceret massespurt er langt det mest sandsynlige - og i et ret stort felt. Der er også en god chance for, at den gyldne kilometer, der denne gang kommer på en bakke, kommer i spil. Særligt fordi den kommer for en bakke, vil jeg tro, at Lidl, Ag2r og Movistar kan have en decideret interesse i at sørge for, at det er samlet her.

 

Selve spurten er helt enkel. Det er en lang, lige og bred vej, og positionering bliver derfor ikke det største issue, slet ikke hvis feltet er lille. Det bliver nok ikke helt så lille som sidste år, men uanset hvad er det en finale, der handler om fart - og man skal i øvrigt ikke overgøre hårdheden, når Fabio Jakobsen blev nr. 2 sidste år!

 

Jeg går med Tim Merlier. I dag nærmest ydmygede han Jasper Philipsen, og dermed satte han en streg under det, vi så i foråret, nemlig at han lige nu har den fartmæssige overhånd - endda med afstand. Vi så også, at han som altid har det svært i positionskampen, men i denne enkle finale på en bred vej burde han kunne finde vej til at køre en af de lange spurter, han elsker. Måske er sidemodvinden et lille problem, hvis han sidder langt tilbage, og jeg kan også godt frygte, at han er træt til slut, da han i dag sagde, at han er mærket efter Giroen, men i dag viste han, at han har ret meget at skyde med. I denne enkle finale må han være favorit.

 

Den anden topkandidat er Jasper Philipsen, men det var lidt af et slag, han fik i dag. Merlier slog ham ganske klart, men heldigvis har han en bedre chance her. Han har igen fordel af sin positionering, for vi fik i dag bekræftet, at toget med Ramon Sinkeldam, Jonas Rickaert og Robbe Ghys er det stærkeste, men endnu vigtigere er det i denne enkle finale, at etapen har været hårdere. Det taler alt andet lige klart til hans fordel, særligt hvis Merlier vitterligt er træt efter Giroen.

 

Den tredje supersprinter er Olav Kooij, men vi fik i dag bekræftet, at han ikke har samme fart som de to belgiere. Heldigvis så vi i Giroen, at han pludselig kunne slå Milan, da det havde været hårdt. Han står bedre her, også fordi han her kan klare sig bedre i positionskampen, når toget ikke kan matche Alpecin. Problemet er bare, at Philipsen er mindst lige så holdbar, og derfor har han ikke den fordel, han havde af holdbarheden i Giroen - men mod Merlier er det en klar fordel.

 

Selvfølgelig gik det galt for Fabio Jakobsen i dag, men denne enkle finale giver ham en langt, langt bedre chance. For et år siden slog Philipsen ham kun med det yderste af neglene i denne spurt, og som jeg har skrevet flere gange, indikerer Tyrkiet, at han stadig har en god fart, når han endelig kan spurte. Den hårdere etape er et problem, men han havde ingen udfordringer sidste år. Til gengæld har han slet ikke været holdbar i år, men det har han lært af, for han har tabt 2-3 kg siden Giroen. I denne finale kan han måske endelig sidde rigtigt, og så må vi se, om han er lige så hurtig som sidste år.

 

Den enkle finale er også god for Gerben Thijssen. I dag så vi, at toget med Mike Teunissen og Laurenz Rex har potentiale til at dominere, og når finalen tillige er enkel, bør han sidde godt. Normalt vil jeg tro meget på hans fart, men her er jeg mere i tvivl efter en meget skuffende præstation i ZLM Tour, hvor han slet ikke lignede sig selv. Han risikerer også at falde fra, men når Jakobsen sad med hjem sidste år, bør også Thijssen have en god chance.

 

Som i dag risikerer Søren Wærenskjold at bruge alle sine kræfter på den gyldne kilometer, og derfor har han nok kun en reel chance, hvis den bliver spist af et udbrud. Vi så sidste år i Danmark, at han får svært ved at vinde en spurt i dette felt, men han bør stå stærkere efter en hård dag. Han har også fordel af toget med Jonas Abrahamsen, Rasmus Tiller og Stian Fredheim, der er så gode, at de kan sætte ham op fra spids.

 

Lidl vil som sat i offensiven, men skulle det blive samlet, har de Edward Theuns til en spurt. Det gik galt i dag, hvor han tabte sit hold, men vi så, at toget med Mathias Vacek og Jasper Stuyven har potentiale til at dominere. Det er klart, at han ikke får så meget glæde af det i denne enkle finale, men det giver ham trods alt en fordel - og han spurtede godt i Vueltaen.

 

 

Et andet tog, der ikke helt brillerede i dag, er Arkeas, men de har potentiale til mere. Matis Louvel, Miles Scotson og Jenthe Biermans udgør en af de stærkere enheder. Til gengæld er Luca Mozzato ikke verdens hurtigste, men når det har været hårdt, står han altid stærkere. Det så vi i Flandern og med sejren i Koksijde, men dette løb bliver nok ikke hårdt nok.

 

Heller ikke Total lykkedes i dag, men de har også et tog, der har potentiale til meget mere. I dag kørte de for Jason Tesson, der nok også stadig er den hurtigste, og genfinder han forment fra foråret, kommer han ret langt. Han synes dog stadig formsvag, og derfor tror jeg, at de ender med at køre med den mere holdbare Emilien Jeanniere, der jo fik sin store sejr i Mayenne. Han vinder ikke dette felt, men denne let stigende spurt passer ham, når han også har et godt hold.

 

Endelig vil jeg nævne Timothy Dupont, Pierre Barbier, Lionel Taminiaux og Sasha Weemaes . Alle har de en god fart, men lider under svage hold. I denne enkle finale står de dog glimrende, og vi så sidste år, at Dupont blev nr. 3, mens Barbier og Taminiaux var med fremme i dag. Ingen af dem er dog de mest holdbare, og mens Taminiaux helt sikkert sidder med hjem, er det mere tvivlsomt med de tre andre, ikke mindst Barbier og Weemaes. Andre, der kan blande sig i spurten, er Oded Kogut, der viste fornem holdbarhed i Antwerpen, Matyas Kopecky, Pierre Gautherat, Alex Aranburu, Carlos Canal, Jules Hesters, Nicklas Amdi Pedersen, Axel Huens, Andreas Stokbro, Javier Serrano, Seppe van den Boer, Jochem Kerckhaert, Daan van Sintmaartensdijk og Finn Crockett, men det er svært at se dem helt fremme.

 

Kører en gruppe væk, hvor ingen af sprinterne er med, vil jeg se i retning af - i prioriteret rækkefølge - Jasper Stuyven, Rasmus Tiller, Quinten Hermans, Benoit Cosnefroy, Alex Aranburu, Mathias Vacek, Laurenz Rex, Gianni Vermeersch, Carlos Canal, Pierre Gautherat, Jenthe Biermans, Dries Van Gestel, Kasper Asgreen, Mike Teunissen, Joe Blackmore, Per Strand Hagenes, Jonas Abrahamsen, Riley Sheehan, Luca Van Boven og Anthony Turgis, der alle har en fair chance for at gøre det færdigt.

 

Feltet.dks vinderbud: Tim Merlier

Øvrige vinderkandidater: Jasper Philipsen, Olav Kooij

Outsidere: Fabio Jakobsen, Gerben Thijssen, Søren Wærenskjold, Edward Theuns, Luca Mozzato

Jokers: Emilien Jeanniere, Jason Tesson, Timothy Dupont, Pierre Barbier, Lionel Taminiaux, Sasha Weemaes, Oded Kogut, Matyas Kopecky, Pierre Gautherat, Nicklas Amdi Pedersen, Javier Serrano

 

Tidligere udgaver af etapen

Du kan gense Jasper Philipsens sejr fra 2023, hvor finalen var den samme, men ikke hele rundstrækningen identisk, samt Caleb Ewans sejr fra 2021, hvor finalen var den samme, men rundstrækningen helt anderledes og meget lettere.

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

Tim Merlier
Jasper Philipsen, Olav Kooij
Fabio Jakobsen, Gerben Thijssen, Søren Wærenskjold, Edward Theuns, Luca Mozzato
Emilien Jeanniere, Jason Tesson, Timothy Dupont, Pierre Barbier, Lionel Taminiaux, Sasha Weemaes, Oded Kogut, Matyas Kopecky, Pierre Gautherat, Nicklas Amdi Pedersen, Javier Serrano
Jasper Stuyven, Rasmus Tiller, Quinten Hermans, Benoit Cosnefroy, Alex Aranburu, Mathias Vacek, Gianni Vermeersch, Laurenz Rex, Carlos Canal, Jenthe Biermans, Dries Van Gestel, Kasper Asgreen, Mike Teunissen, Joe Blackmore, Per Strand Hagenes, Jonas Abrahamsen, Riley Sheehan, Luca Van Boven, Anthony Turgis, Axel Huens, Andreas Stokbro, Hartthijs de Vries, Jules Hesters, Robbe Ghys, Stian Fredheim, Tom Van Asbroeck, Pier-André Coté, Bert Van Lerberghe, Mick van Dijke, Bram Welten, John Degenkolb, Damien Touzé, Rudy Barbier, Tristan Scherpenberg, Kenneth Van Rooy, Andrea Peron, Davide Bais
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Belgium Tour
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Volta a Portugal em Bicic...(2.1) 24/07-04/08

Vuelta a Castilla y Leon(2.1) 23/07-24/07

Vuelta a Castilla y Leon(2.1) 23/07-24/07

Volta a Portugal em Bicic...(2.1) 24/07-04/08

Prueba Villafranca(1.1) 25/07

Czech Tour(2.1) 25/07-28/07

OL - Herrer (Enkeltstart)(JO) 27/07

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Red Bull - BORA - hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger