Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 3. etape af Colombia Oro y Paz
08. februar 2018 10:05 af Emil AxelgaardFoto: Sirotti

Fernando Gaviria fortsætter den ventede dominans i sit hjemlands løb og drømmer nu om at fuldende sin bedrift ved at score hattrick. Den mulighed får han torsdag, hvor sprinterne får en sidste dag i rampelyset, inden klatrerne tager over de sidste tre dage.

Ruten

Den første halvdel af løbet er helt og holdent dedikeret til sprinterne, der dermed også på tredjedagen kan se frem til at skulle slås om en etapesejr. Også tredje etape afvikles nemlig på det flade plateau omkring byen Palmira, der er det store centrum for de tre første dage. Denne gang kan etapen faktisk ikke være meget fladere, og derfor peger meget på endnu en massespurt.

 

I alt skal der tilbagelægges 163,2 km, og atter er der start i Palmira, mens målet for første gang er henlagt til en anden by, Buga. Denne gang går det igennem helt fladt terræn mod nord gennem El Cerrito, hvor der var vendepunkt på den forrige etape. Herefter fortsættes op til dagens første spurt, der kommer efter knap 45 km, hvorefter der køres videre mod nordvest, fortsat ad hele flade veje. Kort efter den sidste spurt ved 100 km-mærket vendes rundt, og herefter følger man den samme flade vej tilbage til Buga. Undervejs kommer den sidste spurt efter ca. 135 km, inden man kommer til den helt flade finale, hvor målstregen er placeret på en lang, lige vej uden nævneværdige sving.

 

 

 

Vejret

Colombia har hidtil ikke vist sig fra sin mest imødekommende side, men forholdene skulle være lidt bedre torsdag. Her kan solen kigge frem på en ellers skyet dag først på etapen, mens der er risiko for byger mod slutningen. Temperaturen vil denne gang nå hele 32 grader, og der vil bare være en svag til let vind fra vest. Det giver først sidevind, så sidemedvind og til slut sidemodvind på det sidste lange stykke, herunder i selve spurten.

 

Favoritterne

Hvor Colombia Oro y Paz har tiltrukket et fantastisk felt af klatrere, kniber det omvendt på sprintersiden. Allerede på forhånd var det givet, at Fernando Gaviria ville blive meget svær at slå på de tre sprinteretaper, ikke mindst fordi hans tog i dette løb er fremragende, og alle forudsigelser har da også holdt stik. Quick-Step har totalt domineret de to hidtidige finaler, og de behøvede såmænd ikke en klassesprinter som Gaviria for at gøre arbejdet færdigt. Når de samtidig undervejs på etapen får stor hjælp fra både det italienske landshold og EPM og derfor kun skal bruge Jhonatan Narvaez til jagten, er det klart, at udkommet næsten er givet på forhånd.

 

Gaviria har endnu en chance og kan torsdag fuldende det ventede hattrick, inden klatrerne tager over i de sidste tre dage, og det vil være en lige så stor sensation som hidtil, hvis ikke det lykkes. Også 3. etape er helt enkel med sidevinden som eneste udfordring, og derfor peger alt på, at det vil ende i en massespurt. Naturligvis vil der være stor aktivitet fra de lokale hold fra start, men Quick-Step er så stærke og fokuserede, at de formentlig vil være i stand til at kontrollere etapen med Narvaez og evt. Iljo Keisse, hvis der er brug for mere muskelkraft. Som sagt har også det italienske landshold og EPM hjulpet til, og der er næppe tvivl om, at også Bardiani og Manzana Postobon vil komme frem, hvis en kritisk situation skulle opstå.

 

Derfor peger meget på endnu en spurtafgørelse i en ganske teknisk spurt, hvor positionering i de sene sving vil være af afgørende betydning. Man så allerede på onsdagens etape, hvordan det var helt afgørende at sidde fremme i svinget, der betød, at Sebastian Molano kunne gå forbi Matteo Malucelli. Svingene vil ikke være af mindre betydning denne gang, og holdstøtte vil være afgørende.

 

Derfor er Fernando Gaviria også atter tårnhøj favorit. Toget med Julian Alaphilippe, Alvaro Hodeg og Maximilano Richeze har totalt domineret finalen, og der er ingen grund til at antage, at det ikke vil gentage sig torsdag. Belgierne er ganske enkelt i en klasse for sig, og et god bud er, at Richeze og Gaviria vil være de to første ryttere igennem det sidste sving med 400 m igen. Hvordan det skal lykkes rivalerne herefter at gå forbi colombianeren, er meget svært at se, og den eneste måde at besejre ham er at snyde ham inden svinget. Hvordan det skal muliggøres, er endnu sværere at få øje på, og derfor er Gaviria kolossal favborit.

 

Hidtil har Sebastian Molano vist sig som hans værste rival, og det vil han formentlig være igen. Den unge colombianer viste allerede i sidste års GP Denain, at han er hurtig i flade spurter som disse, men hidtil har det knebet med positioneringen. Det er i dette løb gået over al forventning, og han viste stor klasse ved at tage sidste sving bedre end Malucelli på 2. etape. Den tekniske finale giver ham måske en mulighed for at lave en endnu bedre manøvre, og er der nogen, der skal slå Gaviria, er det formentlig ham.

 

Matteo Malucelli har modsat Molano altid vist stor styrke i positionskampen, og onsdag var det da også ham, der havde Gavirias hjul. Det gik imidlertid helt galt i sidste sving, hvorfor han måtte nøjes med en lidt ærgerlig 3. plads. Med sine allerede ganske mange sejre i Europa har han dog vist, at han har alle evnerne til at blive en god sprinter i fremtiden, både hvad angår topfart og positionering. Defor burde han også være med fremme i denne tekniske finale.

 

Drømmen om, at skiftet til Bardiani ville give ham en drømmestart på sæsonen, har hidtil ikke vist sig realiserbar for Andrea Guardini. Selvom han onsdag havde Paolo Simion til rådighed i finalen, var han atter alt for langt tilbage i spurten. Egentlig viste han god fart, da først han trådte an, men da var det allerede for sent. Den tekniske finale er bestemt ikke til hans fordel, da han traditionelt har haft svært ved at positionere sig, men skulle det endelig lykkes ham at få Gavirias hjul, skal det blive interessant at se, hvad farten rækker til på en helt flad etape, der terrænmæssigt passer ham.

 

I dag gik det bedre for Mihkel Raim, der i årets første to løb har bekræftet, at han er en ganske interessant sprinter. Det er stadig lidt skuffende, at Israel Cycling Academy ikke kan få mere ud af deres på papiret gode tog, da de på papiret har både muskelkraften og en hurtig mand til at gøre arbejdet færdigt. Derfor er denne finale ikke just en gave for Raim, der kan få svært ved at komme tilstrækkeligt langt frem, men farten har han tilsyneladende.

 

Den tekniske finale kunne til gengæld meget vel være til fordel for John Murphy. Ikke alene er amerikaneren meget erfaren, han har også vundet mange tekniske gadeløb i USA. Holowesko er her med et glimrende tog med Miguel Bryon som plan B, og Murphy har tidligere vundet spurter på dette niveau.

 

Det har været opløftende at se erfarne Davide Vigano gøre det så godt i dette løb. Italieneren fokuserer nu på banen, men har vist, at han også fortsat kan begå sig på landevejen. Han er langt fra en ren sprintertype, og derfor passer fladt terræn som dette ham ikke just. Han har dog på det italienske banelandshold store, stærke fyre til at køre sig frem, og det er vigtigt i en teknisk finale som denne.

 

Anden etape gik ikke helt efter bogen for Pawel Franczak, der ikke kunne leve op til det gode resultat fra 1. etape. Han er dog en af de få sprintere i dette felt, der har spurtet sig til top 10-placeringer på WorldTour-niveau. Det er sket i Polen Rundt, hvor positionskampen altid er benhård og sprinterniveauet tårnhøjt. Det vidner om gode positioneringsevner, hvilket er vigtigt i denne finale.

 

Endelig vil vi atter pege på unge Manuel Penalver, der fortsætter med at køre i top 10 i alle de spurter, han har kørt i år. Det er ganske imponerende for en rytter, der først i år er begyndt at køre UCI-løb, og som sent er begyndt at cykle. Mest imponerende er hans stabilitet, der tyder på gode positioneringsevner, og han har i German Tivani også en glimrende lead-out man. Nu må målet være at komme i top 5 på denne etape.

 

Også Martin Laas, Jairo Cano, Mauro Richeze og Lucas Haedo vil formentlig blande sig i spurten, men hører ikke til blandt de store favoritter.

 

Feltet.dks vinderbud: Fernando Gaviria

Øvrige vinderkandidater: Sebastian Molano, Matteo Malucelli

Outsidere: Andrea Guardini, Mihkel Raim, John Murphy

Jokers: Davide Vigano, Pawel Franczak, Manuel Penalver

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger