Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 3. etape af Giro di Sicilia

Optakt: 3. etape af Giro di Sicilia

30. september 2021 13:55Foto: Sirotti

Med endnu en magtdemonstration fra UAE gjorde Sebastian Molano rent bord på løbets to sprinteretaper, men nu stopper den colombianske fest. Torsdag gælder det nemlig den første af de to svære etaper, hvor der skal sluttes på en kort og eksplosiv stigning, der vil give de første klare svar på, hvem der kan vinde årets udgave af den sicilianske cykelrundtur.

Annonce

SE GIRO DI SICILIA PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING TIL KUN 99,-

 

Ruten

Efter et par dage med flade finaler langs kysten er det endelig tid til for alvor at gøre brug af det spændende sicilianske cykelterræn. Det sker på løbets tredje etape, der nok har start og mål ved kysten, men via en tur ind i landet sender rytterne op over mere end 3300 højdemeter. Sidste del af etapen er lettere, men da det hele slutter på en knap 4 km lang, men ikke alt for stejl stigning er der lagt op til et helt afgørende slag i kampen om den samlede sejr.

 

I alt skal der tilbagelægges 180,0 km, der fører feltet fra Termini Imerese til Caronia. Begge byer ligger langs den sicilianske nordkyst, men første del af etapen består af en tur ind i øens kuperede indre. Med det samme kører man således mod sydøst væk fra vandet op ad en ikke-kategoriseret stigning (9,1 km, 3,8%), inden det falder let videre mod sydøst. Dernæst kører man op ad endnu en ikke-kategoriseret stigning, Monte Piombino (13,4 km, 4,4%), der har top efter 42,5 hårde kilometer.

 

Herefter bliver det en anelse lettere, men ikke meget. Når man herfra kører videre mod først sydøst og siden nordøst, går det nemlig konstant op og ned ad snoede veje, inden man fortsætter mod nordøst op ad Portella di Barfuco (13,4 km, 2,2%). Der starter med 3 km med 5-7%, men derefter er stort set flad, inden det stiger med 4-5% over de sidste 2,4 km frem mod toppen, der kommer efter 81,5 km.

 

Herfra sætter man kursen mod kysten, når man kører mod nord og nordvest ad en mod slutningen ekstremt teknisk nedkørsel, der leder ned til byen Castelbuono efter 108,4 km. Her drejer man atter mod nord for at køre det sidste stykke ad en let nedkørsel, der afbrydes af en bakke, ud til nordkysten, hvor man kortvarigt kører mod nordøst ad den flade kystvej. Kort efter slår man dog endnu en afstikker ind i landet, når man drejer mod sydvest for at køre op ad Pollina (11,4 km, 5,7%), der er en ganske jævn stigning med 6,0% over de første 8,2 km, inden den flader lidt ud med 4,9% frem mod toppen, som kommer efter 138,3 km. Herfra går der mod nordøst ad en periodevist teknisk nedkørsel tilbage til kysten, der nås efter 146,7 km.

 

Nu slutter vanskelighederne foreløbigt. De næste 29,8 km går nemlig mod øst og nordøst ad den helt flade kystvej, hvor eneste lille højdepunkt er dagens spurt, der kommer efter 156,1 km. I kystbyen Marina di Caronia drejer man imidlertid mod syd for at køre op ad et højdedrag til målbyen Caronia, der ligger med udsigt ud over Middelhavet. Det sker via en stigning, der over 3,5 km stiger med 6,2% i gennemsnit fordelt over 6,7% over de første 1500 m, hvor der nås et maksimum på 11%, og 5,8% over de sidste 2,5 km, idet den tager en anelse mere fat med 6,2% over de sidste 550 m. Stigningen byder på et hav af hårnålesving, særligt på den nedre del, mens der på den sidste kilometer kun er to af slagsen over de sidste 500 m, hvoraf det sidste leder ind på den 300 m lange og 6 m brede opløbsstrækning.

 

Etapen byder på i alt 3314 højdemeter.

 

Caronia har ikke tidligere været målby for et stort cykelløb i dette årtusinde.

 

 

 

 

 

 

 

 

SE GIRO DI SICILIA PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING TIL KUN 99,-

 

Vejret

Efter to tørre og varme dage ændrer vejret karakter de sidste to dage. Torsdagen vil med en temperatur på 24 grader stadig være varm, men selvom nattens regn vil være ophørt under etapen, vil der gennem hele etapen være en 35-60% risiko for byger, der mod slutningen kan være kraftige og med torden. Vinden vil være let (10-14 km/t) og komme fra nordvest og senere nord, hvilket giver medvind på første stykke, sidevind på plateauet og op til toppen af første stigning og sidemodvind på nedkørslen. Der vil være sidemedvind på anden stigning og sidemodvind på nedkørslen, inden man får sidemedvind på turen hen langs kysten. Slutteligt vil der primært være med- og sidemedvind på stigningen, der dog er så kringlet, at der også er stykker med sidevind og modvind undervejs. Efter sidste hårnålesving er der dog ren medvind.

 

Favoritterne

Bemærk: Grundet ugens uhyre store antal løb bliver favoritvurderingerne til etapeoptakterne i dette løb betydeligt mere skitseagtige end vanligt.

 

Efter to dages sprinterfest er det tid til et sceneskifte, når vi torsdag skal have de første svar på, hvem der kan vinde løbet. Ganske vist kommer den vanskeligste etape først fredag, men da der kan komme en regruppering i fredagens finale, er det muligt, at morgendagens etape kan være helt afgørende i at bestemme den samlede vinder.

 

Formentlig skal det afgøres på den sidste stigning. Med mere end 3300 højdemeter er det en ganske opslidende etape, men hovedparten af udfordringerne kommer tidligt. Det er bestemt muligt at skabe nogen udskilning undervejs, men meget taler for, at et relativt stort felt vil ramme den sidste stigning. Vi vil utvivlsomt igen se en hård kamp om at ramme udbruddet, men DSM virker uhyre opsatte på at vinde løbet med Romain Bardet. Samtidig taler meget for, at UAE også vil kontrollere for David de la Cruz og Brandon McNulty, ligesom Trek formentlig vil satse på deres lokale helt, Vincenzo Nibali, og dermed burde der ikke være den store risiko for, at et udbrud holder hjem på en dag, hvor det ellers på papiret kan blive svært at kontrollere. Også Movistar vil måske jagte, hvis Alejandro Valverde allerede er i form, og det bør derfor blive en relativt kontrolleret etape, hvor de nævnte hold langsomt vil trække udbruddet ind. Denne gang vil vinden heller ikke være et tema overhovedet.

 

Frem mod den sidste stigning vil der utvivlsomt være en voldsom positionskamp. Stigningen er trods alt ganske kort og ikke specielt stejl, og derfor vil positionering være ganske afgørende. Heldigvis er der meget få store hold i løbet, og det kan formentlig tage toppen af stressniveauet, selvom de potentielt våde veje vil have den modsatte virkning.

 

Stigningen er ganske moderat, og normalt vil en stigning af denne type ende med en eller anden form for spurt på toppen, lidt i stil med det, vi så, da Valverde spurtsejrede på en blødere stigning i Dauphiné. Der er dog tre forhold, der taler for, at det måske kan gå anderledes. For det første vil der være medvind, hvilket må være den første forudsætning for, at der kan gøres forskelle. For det andet er feltet relativt svagt. Og for det tredje er det ikke helt oplagt, hvem der kan og vil kontrollere på stigningen. På en let stigning som denne kan det i fravær af hjælpere hurtigt blive taktisk, og så kan det pludselig blive muligt for en snu rytter at snige sig væk, som vi så, da Clement Champoussin vandt på den bløde målstigning på Vueltaens 20. etape.

 

Jeg vil tro, at DSM vil lægge presset fra bunden. Som sagt har deres kørsel de seneste dage båret præg af enorm motivation, og de har et hold nærmest udelukkende bestående af klatrere. Jeg vil tro, at de vil forsøge at sætte Romain Bardet op til et angreb, men jeg kan også se UAE bruge Joe Dombrowski og Alessandro Covi til at føre for Brandon McNulty og David de la Cruz eller Trek arbejde for Vincenzo Nibali, der har brug for, at det bliver hårdt. Og skulle Valverde føle sig klar, er det mest oplagte vel, at Movistar sætter ham i scene på en stigning, der passer ham som fod i hose.

 

Jeg vælger at tro på Romain Bardet. Jeg kan have min frygt for, at den er for let, men franskmanden virker ekstremt motiveret. Han missede ellers VM grundet en forkølelse, der forhindrede ham i at træne ordentligt, men det handlede vist mere om, at ruten ikke passede ham. Han så godt ud til EM, hvor han satte Benoit Cosnefroy i scene, og han kom stærkt ud af Vueltaen. Stigningen her er bestemt ikke optimal, men Bardet har i klassikerne vist, at han har et udmærket punch. Det er klart, at McNulty og Valverde må regnes som bedre afsluttere, men med medvind på stigningen tror jeg på, at Bardet kan gøre det tilstrækkeligt hårdt til, at han kan tage en sejr.

 

Siden starten er jeg blevet mere optimistisk på vegne af Alejandro Valverde. Vidste vi, at han var i form, ville han være gigantisk favorit, for ingen i dette felt kommer i nærheden af ham som afslutter på en blød stigning som denne. Skadespausen skaber betydelig usikkerhed for en mand, der med alderen synes at skulle bruge mange løb på at komme i gang, men Movistars dedikerede kørsel de seneste dage tyder på, at han er kommet til start for at vinde. Om niveauet rækker, er svært at sige efter så lang en pause, men er han bare tæt på 100%, bør han vinde denne etape.

 

Løbets næstbedste puncheur må vel efterhånden være Brandon McNulty. Hans spurt på 3. etape i Dauphiné var i hvert fald imponerende, men ligesom for Valverde er der usikkerhed om formen. Det er i hvert fald efter de seneste løb klart, at han ikke er på toppen, men vi har heller ikke set ham i løb, der passer ham så godt som dette. På et hårdere bjerg var han formentlig kommet til kort, men på denne blødere stigning vil jeg med hans punch tilskrive ham en fin chance.

 

Baseret på det, vi så i Luxembourg, er David de la Cruz vel den mest formstærke klatrer, men stigningen passer ham rædselsfuldt. Han er uden punch og spurtstyrke, men han klarede de hidsige bakker i Luxembourg imponerende godt. Med medvind må han være manden, der næst efter Bardet har den største chance for at køre fra alle på sin styrke, og ellers må han og McNulty angribe på skift i en taktisk finale.

 

Movistars alternativ er Davide Villella. I de seneste italienske løb har han været flyvende, og selvom han ikke er klatrer, har denne stigning en længde og sværhedsgrad, der burde passe fint til en puncheur som ham. Som ung var han netop en god puncheur, og i de seneste løb har han vist lidt af sin gamle spurtstyrke. Han kan både spurte sig til sejr og udnytte, at Movistar kan sidde i overtal i finalen.

 

Overtal må også være vejen til sejr for Trek. Vincenzo Nibali var meget bedre end ventet i Luxembourg, men baseret på hans niveau i år er det svært at se ham køre fra alt og alle på en stigning, der ikke rigtigt passer ham. Han skal udnytte, at han er pokkers snu til at snige sig væk, hvis den går i stå. Her vil det være en fordel, hvis han har selskab af Mattias Skjelmose, der skuffede i Luxembourg, men med sin enkeltstart viste, at formen ikke er så ringe endda. Han har mere punch end Nibali, men vinder alligevel næppe en spurt. De skal angribe på skift.

 

Løbets joker er Alessandro Covi. Logikken siger, at det nok bliver for lang en stigning, men hvis han har San Sebastian-benene, er den inden for rækkevidde. Han er en fremragende afslutter og svær at slå i en spurt, men hvor er formen? Han har ikke imponeret i de seneste løb, og derfor er mit bedste bud, at han vil være hjælper.

 

Der er to ryttere, der måske kan udnytte et overtal til at snige sig væk. Den ene er Thymen Arensman , der endelig synes at have fundet form efter Vueltaen, men han kan meget vel ende med at brænde sig af for Bardet. Den anden er Einer Rubio, der skuffede i de italienske løb og næppe er på toppen, men viste så meget fremgang til sidst og er så svingende, at man ikke skal udelukke en Burgos-agtig omvæltning én gang til.

 

Jeg tvivler til gengæld på, at Marc Soler og Andreas Leknessund har formen mig da de har arbejdet hårdt de første dage, ligner Niklas Eg, Abner Gonzalez, Antonio Pedrero, Chris Hamilton og Joe Dombrowski hjælpere. Daniel Munoz og Jefferson Cepeda var gode i Toscana, men er usandsynlige vindere i denne form for finale, der nok bliver for hård for eksplosive Davide Gabburo. Jhojan Garcia, Lorenzo Fortunato, Edward Ravasi, Mark Christian og Eduardo Sepulveda synes for formsvage, og Julen Amezqueta og Sergio Martin, der ellers var god i England, kan næppe vinde på dette niveau, som heller ikke Mikel Bizakarra, Joan Bou, formstærke Cristian Scaroni eller Gavin Mannion kan.

 

Feltet.dks vinderbud: Romain Bardet

Øvrige vinderkandidater: Alejandro Valverde, Brandon McNulty

Outsidere: David de la Cruz, Davide Villella, Vincenzo Nibali, Alessandro Covi

Jokers: Mattias Skjelmose, Thymen Arensman, Einer Rubio, Jefferson Cepeda, Daniel Munoz

 

SE GIRO DI SICILIA PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING TIL KUN 99,-

Romain Bardet
Alejandro Valverde, Brandon McNulty
David de la Cruz, Davide Villella, Vincenzo Nibali, Alessandro Covi
Mattias Skjelmose, Thymen Arensman, Einer Rubio, Jefferson Cepeda, Daniel Munoz
Marc Soler, Andreas Leknessund, Antonio Pedrero, Chris Hamilton, Abner Gonzalez, Cristian Scaroni, Eduardo Sepulveda, Lorenzo Fortunato, Sergio Martin, Mikel Bizkarra, Joan Bou, Gavin Mannion

Annonce

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Giro di Sicilia
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Women's WorldTour Ronde v...(1.WWT) 23/10

Ronde van Drenthe(1.1) 24/10

Saudi Tour(2.1) 19/10-23/10

Ronde van Drenthe(1.1) 24/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka NextHash

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger