Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 3. etape af Giro di Sicilia

Optakt: 3. etape af Giro di Sicilia

13. april 2023 14:09Foto: Charly Lopez

Niccolo Bonifazio blev den store vinder blandt feltets mange sprintere, der han vandt den eneste sprinteretape, men nu er det slut for de tunge folk. Inden fredagens kongeetape venter nemlig endnu en puncheuretape, hvor de eksplosive folk ventes at få lov til at spurte på en 1,2 km lang bakke i det, der ligner et revancheopgør efter åbningsetapen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM GIRO DI SICILIA OG AMSTEL GOLD RACE UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Hvor løbet tidligere var ganske gavmildt over for sprinterne, er det nu blevet til lidt af en puncheurfest. Allerede sidste år bød hele to af de fire etaper på puncheurfinaler, og det gentager sig i år. To dage efter puncheurspurten i Agrigento venter der nemlig endnu en finale for de eksplosive afsluttere, når en meget blandet etape, der både sender rytterne op i 1120 m højde i det sicilianske indre og i anden del byder på en helt flad tur hen langs nordkysten, slutter med en 1200 m lang bakke, der stiger med 6,3%. Den slags er som regel mere for puncheurs end hårdføre sprintere, og derfor taler meget for, at de aktører, der allerede var i aktion på førstedagen, får endnu en chance to dage senere.

 

Med en distance på beskedne 150,0 km, der fører feltet fra Enna til Termini Imerese, er der tale om en kort etape. Man lægger ud med at køre mod øst ad en lidt snoet nedkørsel, inden det efter 8,3 km går mod nord op ad en bakke, der leder op til byen Leonforte, som nås efter 16,5 km. Herfra fortsætter det med at stige let, mens man fortsætter mod nord og nordvest, indtil man efter 28,4 km er oppe i 858 m højde.

 

Læs også
Verdensmesteren dropper Tour de France

 

Herfra leder en meget teknisk nedkørsel videre mod nordvest, indtil det efter 37,3 km igen begynder at stige let mod nordvest. Kun kortvarigt er der en lille nedkørsel, men generelt er det let stigende, også når man drejer mod vest for at køre det sidste stykke frem til dagens spurt, der kommer efter 58,3 km. Umiddelbart herefter fortsætter man mod vest og nord op ad den kategoriserede stigning Portella di Bafurco (8,1 km, 3,6%), der skal deles i to, idet de første 5 km stiger jævnt med 4-5%, hvorefter de sidste 3,1 km er meget lette.

 

Toppen rundes efter 67,6 km, og nu er den vanskelige del af etapen overstået. En lang og uhyre teknisk nedkørsel leder herfra nemlig mod nord, nordvest og igen nord hele vejen ned til den sicilianske nordkyst, idet den undervejs afbrydes af et fladt plateau, der indledes efter 86,9 km og slutter efter 94,2 km, og en lille bakke med top efter 101,3 km. Efter 108,1 km rammer man kystvejen, og herefter er de sidste 41,9 km stort set flade. Først går det mod vest og nordvest ad den flade kystvej, idet det stiger let op til byen Cefalu, der nås efter 116,0 km, hvorefter det går ad lange, lige og helt flade veje mod sydvest og vest hen langs vandet frem mod målbyen.

 

Her venter der imidlertid en ubehagelig overraskelse i finalen. Etapen slutter nemlig med en 1200 m lang bakke, der stiger med 6,3%, dog med en let begyndelse over de første 200 m og derefter med hhv. 6,9% og 6,5% over de næste to gange 500 m. Man følger kystvejen, indtil der kommer to skarpe sving med hhv. 1800 og 1600 m igen, hvorefter man igen drejer skarpt to gange ved bakkens begyndelse med hhv. 1200 og 1100 m igen. Derefter har vejen hele fem hårnålesving, inden man med 100 m igen drejer til venstre ind på den 8 m brede opløbsstrækning foran byens domkirke.

 

Etapen byder på i alt 1988 højdemeter.

 

Termini Imerese har ikke tidligere været målby for et stort cykelløb i dette årtusinde.

 

 

 

 

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

 

 

STREAM GIRO DI SICILIA OG AMSTEL GOLD RACE UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Det flotte vejr fortsætter, og samtidig med at vinden lægger sig, kommer varmen også. Torsdagen byder generel kun på få skyer, men det vil sky til i finalen, hvor der kun vil være lidt sol. Temperaturen vil ved starten være 22 grader og i målbyen hele 25 grader, mens vinden i starten vil blæse med en styrke på 16-20 km/t fra sydøst, men i finalen ved kysten kun med 11-13 km/t, samtidig med at vinden drejer fra vest til nord i finalen. Det giver på turen ud til kysten først medvind, så sidevind, siden sidemodvind og slutteligt sidemedvind. Ved kysten vil der generelt være mod- og sidemodvind, men når vinden er i nord, vil der være sidevind. På bakken til sidst vil der ind gennem hårnålesvingene skiftevis være sidemed- og sidemodvind, indtil man får sidemedvind over de sidste 250 m.

 

Favoritterne

Med sprinteretapen ude af verden er det nu slut med muligheder for de hurtige folk. Løbet afrundes nu med to etaper, der begge kan komme til at spille en rolle i klassementet. Det helt store slag skal naturligvis slås på fredagens kongeetape, men allerede torsdag kan der være vigtige bonussekunder at hente i en puncheurfinale, der vil appellere til de samme ryttertyper, som vi så i går.

 

Den store forskel er bakkens længde. Her taler vi om en bare 1,2 km lang stigning, og det gør det betydeligt mere eksplosivt. Det vil være et større felt, og vi vil se mindre forskelle. Stigningen har også en længde, der normalt betyder, at mange sprintere vil give den et skud. Når vi taler om procenter over 6, er det dog som regel for hårdt, og det gælder særligt i et felt, hvor stort set alle sprinterne er tunge.

 

Etapen er bestemt ikke let, og den hårde start burde egentlig tilsige, at et udbrud kunne have en chance. Sådan går det dog næppe. Vi vil helt sikkert igen se en kamp om at komme afsted, men der burde være stor interesse i at skabe samling. Det gælder særligt for Eolo, der drømmer stort om at tage både etapesejr og førertrøje, men mon ikke også UAE gerne vil give Diego Ulissi endnu en chance. Forskellene er alligevel så små, at vi får et udbrud, de er nødt til at holde i snor. Endelig arbejdede Astana meget på 1. etape, og selvom det pauvre resultat formentlig får dem til at holde lidt igen, vil de sikkert komme frem, hvis det bliver kritisk. Da udbruddene i dette løb af gode grunde altid er relativt svage, bør vi få en samlet afgørelse.

 

Vinden lægger sig også. Inde i landet vil den være kraftig, men igen i dag så vi, at den ikke rigtigt bliver farlig i det indre af øen. Ved kysten vil den være for svag til at spille en rolle, og jeg regner derfor med, at et stort felt vil ramme bunden af bakken. Her vil der være benhård positionskamp, for på så kort en bakke betyder position alt. Det gælder særligt her, hvor indløbet er tricky, og hvor de mange hårnålesving kan gøre det endnu vanskeligere at bevæge sig frem.

 

Jeg er lidt spændt på, hvad der sker på bakken. Logikken tilsiger, at UAE skal lægge pres, men nu mangler de jo Finn Fisher-Black. Jeg vil tro, at de bruger George Bennett og/eller Rafal Majka, men de blev i går beskyttet af hensyn til klassement. Hvis ikke de tager initiativ, vil det formentlig være et af de svagere hold, der tager teten, og så bliver det knap så hårdt. Det kan i teorien også give lidt stilstand, så man kan snige sig væk, men sker det, vil jeg tro, at UAE tager over.

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

Jeg prøver at gå med Damiano Caruso. Italieneren viste med dagens 5. plads i massespurten, at han igen er meget opsat og motiveret på sin hjemø, og sidste år genfandt han lidt af det punch, han havde i sine unge dage. Han vandt nemlig en puncheurfinale, der kan minde om denne. Den var stejlere og efter en hårdere finale, og den passede ham derfor bedre, men da særligt Diego Ulissi, der på papiret er i særklasse bedste puncheur, stadig ikke overbeviser mig, tror jeg på, at han på procenter på over 6 vil være i stand til at vinde. Vi så jo allerede i går, at han var en af de bedste, men her fladede det ud til sidst. Han positionerer sig tillige eminent, som vi så i dag. På de stejlere procenter tipper balancen for mig, og derfor går jeg med den lokale helt. Vi vil formentlig også se Rainer Kepplinger ende langt fremme.

 

På papiret er Diego Ulissi i særklasse i denne form for finale, der passer ham som fod i hose. Han fortsætter imidlertid med at skuffe mig, og efter hans undervældende præstationer i Indurain og Larciano blev jeg lidt bekymret, da han i går slap Finn Fisher-Blacks hjul. Det er muligt, at det bare var en taktisk manøvre, men for mig lignede det mere et spørgsmål om dårlige ben, særligt med hans seneste løb i frisk erindring. Det kan dog være en fejllæsning, og denne finale er trods alt lettere og mere eksplosiv. Derudover betyder hans hold, at han vil vinde positionskampen. Det bør tiltale Ulissi, de på papiret er bedste man i denne afslutning.

 

Jeg er også meget spændt på at se Finn Fisher-Black. Han er bestemt ikke specielt eksplosiv, men helt uden punch er han ikke. Han blandede sig også i en spurt i Catalonien, og nu får han lov at køre sin chance. Med den nuværende form forventer jeg at se ham langt fremme, men vinde bør han ikke kunne. Vi bør også se både Rafal Majka og George Bennett tæt på eller i top 10, men særligt polakken har ikke efterladt det bedste indtryk fra start.

 

Min hovedpine er Vincenzo Albanese. Italieneren er kommet fabelagtigt i gang efter sin skade, og han var hurtigst i feltet i går. Det var dog også en spurt på betydeligt lettere procenter, og samtidig betød Fisher-Blacks fremstød, at den gik i stå på den stejle del. Vi så i sidste års puncheurfinale, hvor Caruso vandt, at han kom til kort. Denne gang er etapen og finalen dog også lettere, og det øger hans chancer. Vi har til gode at se ham vinde denne slags afslutninger, men gårsdagen viser, at det bestemt er sandsynligt, at det sker i morgen. Holdet viste i dag, at de kan positionere ham, når indløbet er fladt.

 

Hvad så med Alexey Lutsenko? Kasakken er ikke så eksplosiv som tidligere, men i dette felt bør han kunne vinde i en afslutning som denne. I går jagtede hans hold da også hele dagen, men det bekymrer mig meget, at jeg slet ikke så ham fremme på stigningen. Det kan igen være en fejllæsning, fordi han bare holdt igen frem mod spurten, men med tanke på det, han har vist i år, er jeg bekymret. Til gengæld burde han havde en bedre chance for at vinde på de stejlere procenter, og er han bedre, end jeg fornemmer, er han bestemt en vinderkandidat.

 

Gårsdagens positive overraskelse var Valerio Conti . Den var åbenbart god nok, at han bare var syg i Coppi e Bartali, og dette var hans bedste resultat i en menneskealder. Denne finale passer ham ganske fremragende, ikke mindst med de stejlere procenter, og det er med hans nuværende niveau nok også en fordel, at bakken er kortere. Jeg er dog bekymret for positionskampen, hvor holdet er meget svagt. Han ledsages af Veljko Stojnic, der kan gøre det pænt.

 

Jeg har også en vis tiltro til Lennert Teugels . Han viste i Oman, at han har et vist punch, og det bekræftede han i går. Han bør stå stærkere på de stejlere procenter. Den kortere bakke bør også give en bedre chance for Remy Mertz og Marco Tizza, som er så svingende, at de kan overraske, men de var nu bekymrende langt tilbage i går.

 

I går skuffede Walter Calzoni mig, men måske er det lettere her. Vi så jo i Coppi e Bartali, at han har sine begrænsninger som klatrer, og denne mere eksplosive finale bør tiltale ham mere. Vi har i hvert fald set hans fart i de seneste løb. Også holdkammeraterne Matteo Badilatti og Mark Donovan skal holde sig til, og særligt Badilatti står vel stærkere med de stejlere procenter, nu hvor han faktisk synes i form.

 

I går blev den for svær for Felix Engelhardt, men vi vidste jo også, at han havde været syg i optakten. Det er klart, at det ikke giver grund til den store optimisme, men man må formode, at han er i bedring. Dertil kommer, at den mere eksplosive finale nok passer ham bedre, selvom formen nok ikke rækker hele vejen. For Kevin Colleoni handler det bare om at holde sig til.

 

Læs også
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest

 

Efter sidste år havde jeg store forventninger til Thomas Pesenti, men han har skuffet meget i år. I går viste han endelig potentialet og det endda i en finale, der minder om denne. Han har dog ikke vist meget punch tidligere, og selvom de stejle procenter hjælper ham, er den nok en anelse for eksplosiv.

 

Intermarché har ingen eksplosive folk til denne finale, så de skal bare holde sig til. Bedst chance har nok Simone Petilli, der vel har mest punch, men også er den svageste. Vi så i går, at Kobe Goossens måske kan gå i top 10, selvom finalen er mere eksplosiv, hvilket ikke tiltaler Louis Meintjes. En joker er dog den uhyre velkørende Niccolo Bonifazio. Bakken er formentlig for svær, men jeg er spændt på, hvor langt han kommer.

 

I går tog Bardiani teten, men de forsvandt helt, da det gik løs. I morgen er finalen mere eksplosiv og bakken kortere. Det giver dem en bedre chance, men de stejlere procenter er en ulempe. Bedst chance har nok Davide Gabburo, der er den mest eksplosive, men også Filippo Magli og Alessandro Tonelli har noget fart. Den kortere bakke giver også en chance for Filippo Fiorelli, men det vil undre mig, hvis han kan være med på disse procenter.

 

Tudor skal holde sig til med Yannis Voisard og Sebastien Reichenbach, men måske kan Luc Wirtgen blande sig. Han har punchet, og denne finale bør passe ham lidt bedre end gårsdagens, da den er knap så hård. Han har dog til gode at finde sin bedste form i år.

 

I går var det opløftende at se Paul Double fremme. Han viste sidste år, at han sagtens kan være med på dette niveau, men nogen puncheur er han ikke. Derfor handler det mest af alt om at holde sig til. Jeg vil også tro, at Pier-André Coté giver den et skud, men den bør være lidt for svær.

 

Andre kandidater er Lucio Pierantozzi, sprinteren Filippo Tagliani, der var uventet god i går, Peter Kusztor og Alessandro Monaco.

 

Feltet.dks vinderbud: Damiano Caruso

Øvrige vinderkandidater: Diego Ulissi, Vincenzo Albanese

Outsidere: Alexey Lutsenko, Finn Fisher-Black, Valerio Conti, Lennert Teugels, Walter Calzoni

Jokers: Felix Engelhardt, Thomas Pesenti, Rafal Majka, George Bennett, Davide Gabburo, Marco Tizza, Niccolo Bonifazio, Simone Petilli, Kobe Goossens, Remy Mertz, Luc Wirtgen, Filippo Fiorelli, Paul Double, Filippo Tagliani

 

STREAM GIRO DI SICILIA OG AMSTEL GOLD RACE UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Damiano Caruso
Diego Ulissi, Vincenzo Albanese
Alexey Lutsenko, Finn Fisher-Black, Valerio Conti, Lennert Teugels, Walter Calzoni
Felix Engelhardt, Thomas Pesenti, Rafal Majka, George Bennett, Davide Gabburo, Marco Tizza, Niccolo Bonifazio, Simone Petilli, Kobe Goossens, Remy Mertz, Luc Wirtgen, Filippo Fiorelli, Paul Double, Filippo Tagliani
Filippo Magli, Matteo Badilatti, Mark Donovan, Kevin Colleoni, Louis Meintjes, Yannis Voisard, Alessandro Tonelli, Pier-André Coté, Sebastien Reichenbach, Alessandro Monaco, Lucio Pierantozzi, Samuele Zoccarato, Rainer Kepplinger, Bart Lemmen, Embret Svestad-Bårdseng, Veljko Stojnic, Peter Kusztor, Harold Martin Lopez
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Giro di Sicilia
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?