Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 3. etape af Giro d'Italia Women

Optakt: 3. etape af Giro d'Italia Women

08. juli 2024 21:35Foto: Sirotti

På 3. etape af Giro d'Italia Women venter løbets første test af klassementsrytternes bjergben, men på en målstigning hvor feltets puncheurs kan drømme om at sidde med.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Dagens etape:

Fra Sabbioneta til Toani

Dato: 9. juli

Antal kilometer: 113

Etapestart: 11.20

Etapeafgørelse: Ca. 14.25

TV-dækning: Se oversigten her

 

For tredje år i træk spurtede Chiara Consonni (UAE Team ADQ) sig til etapesejr i hjemlandets Giro d’Italia, da hun var et halvt cykelhjul foran Lotte Kopecky (Team SD Worx-Protime) på målstregen af løbets 2. etape.

 

I klassementet skete der ingen større ændringer på den overvejende flade etape, hvorfor Elisa Longo Borghini (Lidl-Trek) fortsat fører med ét sekund ned til Grace Brown (FDJ-SUEZ). Den italienske stjerne kan dog glæde sig over et tidstab på over et minut til en rytter som Kim Cadzow (EF-Oatly-Cannondale), der på papiret er en seriøs klassementstrussel.

 

 

Det flade terræn fortsætter såmænd på størstedelen af 3. etapes 113 kilometer lange rute, men sprinterne vil ikke bryde sig om finalen, som er op ad en kategori 2-stigning. Med sine 12,5 kilometers længde vil stigningen kræve gode bjergben, selv om den gennemsnitlige stigningsprocent er opgjort til kun 4,9 procent.

 

Dette tal snyder dog en smule, da stigningen indeholder et kort nedadgående stykke, inden de sidste to kilometer er krævende og inkluderer en passage på op til 12 procent. Etapen som helhed har fået tre stjerner i sværhedsgrad fra arrangøren RCS Sport ud ad maksimalt fem.

 

Favoritterne

Det fuldkomment flade indløb hen mod målstigningen er ikke et terræn, der giver et udbrud gode muligheder for at køre om etapesejren i sidste ende. Det kræver ikke bjergben at gå i udbrud her, og det mindsker chancen for, at gruppen sammensættes af klatrestærke ryttere, som vil kunne holde afstanden op ad stigningen. Selvfølgelig kan klatrestærke ryttere også angribe på flad vej, men det flade terræn gør det også lettere for klassementsholdene at holde et udbrud i snor, da de her kan have gavn af tungere hjælperyttere, der ikke skal spares til sidste stigning.

 

Derfor forventer jeg den første udmåling af klassementsfavoritternes styrke med en tilføjet bonus af en etapesejr at køre om. Med en etapesejr på spil vil endnu flere hold se idé i at forsøge at holde sig til, så finalen kan blive ganske hektisk. Der er også allerede mange klassementsryttere, der har tabt meget tid til den førende Longo Borghini, og derfor må de have interesse i at forsøge at vinde tid tilbage allerede her.

 

Stigningen er ganske vist lang, men kun stejl til allersidst. Derfor kan det være svært at skabe væsentlige forskelle på første lange del af stigningen, som nok mere bliver en dyst på udholdenhed, inden det hele skal afgøres på den afsluttende, stejlere del. Så selv om jeg forventer angreb op ad stigningen, så kunne det meget vel være en gruppe på 5-15 ryttere, der sammen skal afgøre etapen i spurt op ad bakke. Hvis en af favoritterne har en stjernedag, kan det dog ikke udelukkes, at løbet eksploderer, og favoritterne spredes for alle vinde.

 

Det kunne meget vel blive sejr i den lyserøde førertrøje til Elisa Longo Borghini (Lidl-Trek). Som en af topfavoritterne til den samlede sejr bør hun med sikkerhed sidde med på den første lange del af stigningen, inden hun kan bruge sin hurtighed til at gå efter sejren. Den alsidige italiener er nemlig også en af feltets bedste puncheurs med en forrygende spurt op ad bakke og er i år blevet nummer tre i La Flèche Wallonne, hvor opløbet er væsentligt stejlere. Derudover må hun forvente at have støtte fra Gaia Realini hele vejen op ad stigningen, hvorfor hun ikke selv skal lukke samtlige angreb ned. Hvis nogen skulle have styrken til ligefrem at køre alene væk, kunne det også være hende.

 

Der kan være mere at fejre for Elisa Longo Borghini efter denne etape. Foto: LaPresse

 

Allerede her kan vi få nogle svar om Lotte Kopeckys (Team SD Worx-Protime) klatring - kan hun på nogen måde køre i klassement i dette løb? Denne stigning er dog så tilpas let, at hun selv et stykke under sin allerbedste form bør kunne sidde med over den lange del af stigningen. Herefter er hun, som en af feltets hurtigste, en farlig modstander i en spurt op ad bakke og har eksempelvis kørt fra Longo Borghini på det stejle opløb i Strade Bianche i år. Så selv om de senere bjergetaper kan vise sig for svære for den belgiske superstjerne, har hun en her en god chance for at indfri sin målsætning, der indtil videre lyder på en etapesejr.

 

Denne sæsons mest lysende stjerneskud er 22-årige Neve Bradbury (Canyon//SRAM Racing), der kører podieplacering efter podieplacering hjem i store WorldTour-etapeløb. Hun har forberedt sig specifikt på Giroen, så hun bør bestemt klatre som en af de bedste på en etape som denne og dermed bringe sig selv i spil i kampen om etapesejren. Med en tredjeplads på Willunga Hill-etapen i hjemlandets Tour Down Under har hun også vist, at hun har et godt punch, så hun har også chancer i en spurtafgørelse. Efter sit store tidstab på enkeltstarten kan hun måske få en anelse frihed i angrebsforsøg.

 

 

Som en af løbets markante klassementsfavoritter bør Juliette Labous (Team dsm-firmenich PostNL) sidde med i enhver favoritgruppe, der måtte køre om sejren her. I en sådan spurt har franskmanden et skarpt punch uden dog helt at være superspecialist i spurt op ad bakke. I løbet af karrieren har hun dog hentet adskillige topresultater i afslutninger afgjort på denne form for spurt, så hun kan med rette drømme om en sejr her, hvis alt klapper.

 

Den alsidige Juliette Labous står også med gode muligheder på en etape som denne. Foto: Sirotti

 

En afslutning som denne er en rigtigt god mulighed for Silvia Persico (UAE Team ADQ), der med sine sublime klatreben og spurtstyrke er den helt rette ryttertype til etapen. Hvis ikke de allerbedste bjergryttere angriber for hårdt på den sejere del af stigningen, burde hun nemlig kunne følge tempoet på stigningen, og så bør hun have kræfter i behold til sin spurt. Her har hun masser af hurtighed op ad bakke og har blandt andet vundet Ardennerløbet Brabantse Pijl ved at slå Liane Lippert og superstjernen Demi Vollering på stregen.

 

Den dobbelte verdensmester i cyklecross, Fem van Empel (Team Visma | Lease a Bike) melder sig ind i den lovligt store klub af profiler i lidt tvivlsom form til dette løb. Det 21-årige stjerneskud styrtede nemlig under sine forberedelser til løbet, og det dæmper forventningerne her. Men hvis hun ikke er hæmmet af styrtet, burde hun kunne sidde med i et løb, hvor hun fik et mindre gennembrud som bjergrytter med en samlet 11. plads sidste år. Klarer hun den seje del af stigningen, har crossstjernen et forrygende punch i en spurt op ad bakke.

 

Uanset om Kopecky har talt sandt om sin manglende bjergform, har Team SD Worx-Protime et kvalificeret alternativ i Niamh Fisher-Black, som de har forventninger til på bjergetaper som denne. Den talentfulde newzealænder slap fint fra enkeltstarten, så formen virker glimrende, og hun bør kunne sidde med, hvis ikke de allerbedste åbner op tidligt på stigningen. Til den sidste, stejle del af stigningen har hun et godt punch, der gør hende i stand til at køre med om topplaceringerne. Da hun er en smule bagude i klassementet, kan hun også have fordel i selv at angribe langt udefra, men til en spurt sammen med Kopecky skal hun agere hjælper.

 

På papiret er en etape som denne tæt på perfekt for Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ-SUEZ). Danskeren har vundet flere af sine største sejre i spurter op ad bakke og ville normalt køre så godt opad, at en stigning som denne ikke ville volde problemer. Men inden denne etape er kørt til ende, er formen stadig tvivlsom oven på en længere skadespause, så måske hun ikke kan sidde med. Efter comebacket fra pausen har hun endnu ikke vist sit vanlige niveau - men har hun ramt formen igen, så kan hun køre op med de bedste.

 

Etapen er som skræddersyet til Cecilie Uttrup Ludwig, men hendes form er ukendt. Foto: Sirotti

 

Skal Mavi García (Liv AlUla Jayco) give sig selv en mulighed for at forbedre sidste års samlede syvendeplads, skal hun bestemt også kunne sidde med på en stigning som denne. Den 40-årige veteran har i år vist, at hun stadig har niveau, så hun burde være med helt fremme, hvis ikke løbet eksploderer. På den stejle afslutning bør hun såmænd kunne skyde en god fart, og derfor kan hun også køre med om topplaceringerne her.

 

Efter et 2023, der var fattigt på topresultater, har Pauliena Rooijakkers (Fenix-Deceuninck) igen fundet takterne i år, hvor hun både i bjerge og på kortere stigninger har vist højt niveau. Med denne kombination kan hun også komme i spil til et topresultat her, da hun bør kunne sidde med blandt de bedste, inden hun så kan bruge sit punch i spurten. Hun er dog hverken løbets bedste bjergrytter eller puncheur, så en sejr skulle nok være fra et taktisk udspil inden den afsluttende rampe.

 

 

I stigende spurter er Liane Lippert (Movistar Team) normalt en af de bedste i dette felt, men lige i år er hun kommet meget sent i gang med sin sæson efter en skade. Selv om hun har kørt glimrende efter sit comeback, har hun endnu ikke vist det niveau, hun opnåede i sin strålende 2023-sæson. I dette løb lagde hun også ud med en pauver enkeltstart, der ikke indikerer stor formfremgang. Men har hun formen til at nå frem til den afsluttende spurt, så har hun så meget punch, at et topresultat er muligt.

 

Som løbets vel nok allerbedste bjergrytter skal Gaia Realini (Lidl-Trek) sidde med i denne finale, men hun og hendes sejrschancer står på en etape som denne i skyggen af holdkammeraten Longo Borghini. For mens det måske i højere bjerge kan give mening at skænke Realini frihed, så bør denne stigning ikke være hård nok til, at den 23-årige klatrer kan vise sit sande niveau. Da hun heller ikke har et punch, der er ligeså giftigt som sin holdkammerats, så må Realini forventes at holde sig i en hjælperrolle her. Der kan dog opstå et scenarie, hvor den klejne italiener skal dække angreb ved at selv gå med, og så kan hun pludseligt godt køre sin egen chance.

 

Mulighederne for en topplacering til Letizia Borghesi (EF-Oatly-Cannondale) afhænger af de store klassementsfavoritters kørsel, som hun ikke vil kunne følge, hvis de angriber hinanden hele vejen op. Men hvis favoritterne kører afventende, er den 25-årige italiener dygtig på kortere stigninger, hvorfor hun også har en vis chance her. Og hvis hun kommer frem til en spurt om sejren, har hun masser af fart på stregen. Holdets klassementskort, Kim Cadzow, virker ikke i stjerneform, men kan muligvis være holdets førsteprioritet her.

 

Jeg holder døren på klem for for, at Grace Brown (FDJ-SUEZ) kan lave numre i et forsøg på at holde sig til i klassementet eller ligefrem gå efter førertrøjen. Australieren kører glimrende opad uden at være decideret bjergrytter, så det er ikke umuligt, at hun kan følge med i det lange, seje træk på stigningen. Klarer hun dét, har hun en god spurt i sig, selv om den stejle afslutning ikke er hendes spidskompetence. Kun ét sekund fra førertrøjen kunne hun også meget vel forsøge sig med angreb tidligere på stigningen.

 

I tilfælde af at en ganske stor gruppe skal køre denne spurt, kan Canyon//SRAM Racing håbe, at Soraya Paladin har kæmpet sig med over den seje del af stigningen. Hun skal ikke køre klassement for holdet, der foruden Bradbury også satser på Antonia Niedermaier, men i en eventuel spurt kunne den 31-årige italiener være deres bedste kort. Hun er nemlig en dygtig puncheur, men for at kunne udnytte dén evne, kræver det, at hun ikke forinden har ofret sig i holdets tjeneste.

Elisa Longo Borghini
Lotte Kopecky, Neve Bradbury
Juliette Labous, Silvia Persico, Fem van Empel
Niamh Fisher-Black, Cecilie Uttrup Ludwig, Mavi García, Pauliena Rooijakkers
Liane Lippert, Gaia Realini, Letizia Borghesi, Grace Brown, Soraya Paladin
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Giro d'Italia - Kvinder
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Prueba Villafranca(1.1) 25/07

Vuelta a Castilla y Leon(1.1) 23/07

Czech Tour(2.1) 25/07-28/07

Volta a Portugal em Bicic...(2.1) 24/07-04/08

Prueba Villafranca(1.1) 25/07

Czech Tour(2.1) 25/07-28/07

OL - Herrer (Enkeltstart)(JO) 27/07

OL - Herrer(JO) 03/08

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Red Bull - BORA - hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger