Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 3. etape af Saudi Tour

Optakt: 3. etape af Saudi Tour

01. februar 2023 12:00Foto: Saudi Tour/Pauline Ballet

Sidevinden var tæt på at koste Santiago Buitrago alle chancer, men i sidste ende blev det hele reddet for Bahrain, der i stedet endte med en stor triumf med Jonathan Milan. Dermed er colombianeren fortsat i spil til den samlede sejr, når det onsdag går løs med den første lille klassementsetape, der byder på et gensyn med den eksplosive puncheurfinale i Abu Rakah, hvor selvsamme Buitrago sejrede for et år siden, men hvor man denne gang skal spurte op ad bakken fra en lettere side.

STREAM SAUDI TOUR OG VOLTA A LA COMUNITAT VALENCIANA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

For et år siden valgte man at give klatrerne to chancer på den nye og mere udfordrende rute, og de kom i form af første en puncheuretape og siden en kongeetape. Begge etaper genfindes i år, hvor det igen er puncheuretapen, der åbner ballet. Ligesom sidste år skal det indledende slag slås på en rampe op til målbyen Abu Rakah, men denne gang ændrer man alligevel lidt på tingene. Ikke blot kommer etapen nu først på tredje- og ikke andendagen, man kører også op til målet fra den anden side. Det ændrer ikke på, at det er en fest for de eksplosive puncheurs, men hvor sidste års rampe steg med 7,7% over 1,6 km, er der denne gang tale om en betydeligt lettere udfordring med 6,9% over bare 700 m, og det taler for, at det modsat sidste år primært vil være bonussekunder - og naturligvis vinden - der kan gøre forskelle på den første af de to nøgleetaper.

 

Med en distance på bare 159,2 km er der tale om en kort etape, der fører feltet fa Al Manshia Train Station til Abu Rakah. Fra start kører man kortvarigt mod sydøst ind gennem værtsbyen AlUla igennem fladt terræn, der efter 12 km leder forbi byens universitet. Kort efter drejer man mod sydvest for at køre ud i ørkenen ad en vej, der først er let stigende og siden let faldende. I byen Fudala, der nås efter 31,9 km, drejer man mod nordvest for nu at køre ad en lige ørkenvej, der er let stigende over godt 40 km, hvor den bringer feltet fra 565 m til 983 m over havets overflade i det foreløbigt højeste punkt, hvor dagens første spurt kommer efter 72,8 km.

 

Efter spurten fortsætter man mod nordvest ad den lige ørkenvej, der kortvarigt er let faldende, men efter 92,1 km begynder det igen at stige let. Efter ca. 115 km drejer man mod nord, hvorefter det begynder at stige en anelse kraftigere, indtil man når frem til dagens bonusspurt, der kommer efter 122,8 km i det nu foreløbigt højeste punkt 1187 m over havets overflade. Herfra begynder det at falde ganske let, når man fortsætter mod nord ad en lige ørkenvej frem til byen Al Nashifah, der passeres efter 149,1 km.

 

Her drejer man mod vest med retning mod Al Rakah, idet det nu går ad en flad vej frem til dagens sidste spurt, som kommer efter 153,0 km. Herfra går det mod nordvest ad en lige vej, der nu er ganske let stigende og leder frem til den afsluttende rampe. Den rammer man, når man drejer skarpt til højre væk fra hovedvejen, hvorefter de sidste 700 m stiger med 6,9%, idet den er stejlest i bunden og derefter flader en smule ud. Efter svinget er der en skarp venstrekurve halvvejs oppe ad bakken, inden det går lige frem til stregen.

 

Etapen byder på i alt 1468 højdemeter.

 

Abu Rakah blev som sagt for første gang brugt som mål for et stort cykelløb i 2022, hvor man dog kørte op til målet fra den anden side. Her kørte Santiago Buitrago og Andrea Bagioli fra alt og alle, inden colombianeren efter at have siddet på hjul vandt spurten, mens Anthon Charmig vandt spurten i en firemandsgruppe 7 sekunder bag den sejrende Bahrain-rytter.

 

 

 

 

 

STREAM SAUDI TOUR OG VOLTA A LA COMUNITAT VALENCIANA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Efter en meget blæsende tirsdag lægger vinden sig en anelse onsdag, men der vil stadig være en kraftig vind. Det vil være helt skyfrit, men det vil til gengæld være helt køligt med en temperatur på bare 19 grader. Vinden vil gennem etapen tiltage fra en styrke på 17 til 24 km/t, samtidig med at den vil dreje fra en sydvestlig til en vestlig retning. Det giver kortvarigt modvind fra start og derefter sidevind, men som vinden drejer, bliver det mere og mere sidemodvind. Slutteligt får man sidevind kort inden bonusspurten, indtil man med 9,6 km igen år modvind og kort efter sidemodvind. På rampen vil der være medvind på første halvdel og sidemodvind på anden halvdel.

 

Favoritterne

Lokummet brændte i den grad for Santiago Buitrago, men den ene af løbets to helt tunge favoritter endte alligevel med at overleve løbets farligste sidevindsetape, men vinden krævede stadig sine ofre. Således var det ikke overraskende, at Oscar Rodriguez smed tid i vinden, og vi kan også strege outsideren Rainer Kepplinger fra listen.

 

Buitrago skal hurtigt komme sig over chokket, for onsdag ændrer løbet karakter, når det går løs med den første af de to klassementsetaper. Det var netop i Abu Rakah, at Buitrago sidste år tog karrierens første sejr, og det vil han håbe at gentage. Desværre for ham og andre, der vil gøre forskelle, kører de denne gang op fra den anden og lettere side, og i det lys bliver det svært at gentage sidste års nummer, hvo Buitrago og Andrea Bagioli slet og ret kørte væk. Det er en 700 m lang bakke formentlig for kort til, når stigningsprocenten kun er knap 7%, og modsat sidste år, hvor den var for hård for sprinterne - selvom Caleb Ewan var imponerende tæt på - han de mest hårdføre af de hurtige folk godt drømme om at blande sig på en bakke, der ikke er længere end denne.

 

7% er dog som regel lidt for meget for sprinterne, når vi trods alt taler om 700 m, og vi skal formentlig se i retning af puncheurtyperne igen. Bahrain har ellers en spændende outsider i form af den uhyre imponerende Jonathan Milan, men han sagde i dag, at han i morgen vil køre for Buitrago, der da også skal bruge bonussekunderne. Det bør være et opgør mellem løbets puncheurs, men en stærk sprinter som Milan kan ikke helt afvises.

 

Igen skal man dog tage sig i agt for vinden. Da jeg skrev den store optakt, tydede det ikke på sidevindskørsel på denne etape, men det gør det nu. Vinden burde være kraftig nok, særligt sidst på etapen, og der vil være ren sidevind på det sidste lange stykke næsten helt frem til bunden af bakken.

 

Faktisk vil der også være sidevind fra start, hvor vinden vil være i sydvest. Det kan godt gøre indledningen nervøs, men den er næppe stærk nok. Jeg vil tro, at vi igen hurtigt får etableret et udbrud, og derefter vil Jayco tage kontrol. Formentlig vil de få hjælp af Bahrain og Movistar, der begge må satse på denne etape, og derfor giver jeg ikke udbruddet mange chancer.

 

Kommer vinden så i spil? Når vi i dag alligevel endte med et stort felt nærmest uden væsentlige ofre, er chancen for, at vi får nogenlunde samling igen i morgen vel relativt stort. Vinden er ikke helt så kraftig, men den står direkte siden, og den burde være stærk nok. Det vil i hvert fald blive rasende nervøst, og jeg vurderer chancen for, at vi får et reduceret felt i bunden af bakken som pæn. Dagens udvikling taler dog også for, at vi kan få et større felt med stort set alle favoritterne.

 

Frem mod bakken vil der være enorm positionskamp, for det vil være uhyre vigtigt at sidde godt i det skarpe sving i bunden. Herefter vil der være medvind på den stejleste nedre del, hvor man kan gøre en forskel, men til gengæld vil der være kraftig modvind, når den flader ud nær toppen. Prøver man at åbne fra bunden, bliver det formentlig for svært, når man får vinden i ansigtet, og derfor kan tålmodighed være en dyd. Med så kraftig modvind til sidst bliver det også lidt lettere for sprinterne, som altså ikke helt kan afskrives.

 

Egentlig havde jeg Buitrago som favorit til denne etape, men nu går jeg med Ruben Guerreiro. Som bekendt har jeg været mere usikker på hans end Buitragos form, men han så nu meget stærk ud i vinden i dag, og han virker meget motiveret til et løb, der også er vigtig for hans hold. Som udgangspunkt vil jeg vurdere Guerreiro som lidt stærkere i denne form for finale, særligt fordi han har mere fart, og det er vigtigt med den hårde modvind, når den flader ud. Kan Guerreiro holde sig til Buitragos hjul, vil jeg tro, at han kan gå forbi til sidst i modvinden, nu hvor han virker så motiveret og velkørende. Han er også god i positionskampen og sidevinden, hvor han hjælpes af flyvende Mathias Norsgaard, og derfor tror jeg, at han tager sin første sejr for sit nye hold.

 

Movistar har dog også en joker i form af Max Kanter. Modvinden giver en chance for de hårdføre sprintere, og vi så, hvor tæt han var på at vinde puncheurspurten i Occitanie sidste år. Denne er stejlere og formentlig for stejl, men med tanke på modvinden tør jeg ikke afskrive ham, hvis han ikke er ren hjælper for Guerreiro, I forhold til Bahrains åbenbart fastlagte taktik tror jeg, at chancen for, at de skyde med to mand, er større. Holdet har også Gregor Mühlberger, der bør kunne forsvare sig på en bakke som denne, men han må være hjælper.

 

 

Jeg vælger at gå med Santiago Buitrago igen, men jeg er bekymret. Nå han for andet år i træk sættes i vinden, selvom hele holdet har sagt, at deres vigtigste mission er at få ham med til mål, er han altså bekymrende ringe til sidevindskørsel. Det må derfor regnes som sandsynligt, at han falder fra igen i morgen, og sker det, kan det hele være helt ligegyldigt. Kommer han til gengæld med hjem, står han stærkt. Han har meldt ud, at han er i fremragende form og satser stort på løbet, og det er en finale, der passer ham. Den minder nemlig meget om Castillo-stigningen, hvor han i 2022 tog en suveræn sejr i Burgos, og det viser, at han mestrer kunsten at spurte på en bakke som denne. Min bekymring er dog modvinden, for det kan gøre spurten lidt vigtigere end punchet, og her er der folk, der kan være stærkere end ham. Dagens etape har gjort mig meget bekymret, men jeg vælger at holde fast i, at han vinder, hvis han overlever vinden.

 

Holdet har imidlertid en meget skarp joker i Jonathan Milan. Jeg husker tydeligt, hvordan han chokerede i puncheurfinalen i Kroatien, og den var altså betydeligt sværere end denne. Han viste suveræn form ved at slå Groenewegen i en alenlang modvindsspurt i dag, og modvinden vil endda hjælpe en fyr som ham. Problemet er, at han har sagt, at han vil køre for Buitrago, og dermed får vi næppe ham at se fremme. En joker er, at han måske kan sidde fremme i vinden, som han gjorde i dag, men på en dag, hvor Buitrago er kaptajn, vil han formentlig blive kaldt tilbage. Jeg håber, at han får chancen, for efter at have set ham i Kroatien kan han formentlig vinde, men det gør han næppe. Det havde også været en finale for Andrea Pasqualon, men han er helt sikkert hjælper.

 

UAE har hele tre kort at spille, og det er vel Felix Grossschartner, der har den største chance. Han har nemlig også vundet på Castillo-stigningen, hvilket vidner om hans evner som puncheur. Forud for løbet tvivlede jeg meget på hans form, og det gør jeg for så vidt stadig, men er han bedre end ventet, bør han være en af de ryttere, der kan slå de to favoritter i en afslutning som denne. Holdet har imidlertid også Ryan Gibbons, der virker lige så vinterformstærk, som han plejer. Han har ikke den store historik for denne form for spurter, men med modvind vil jeg give ham en chance. Endelig har de Davide Formolo, der ligeledes virker velkørende. Også han er en god puncheur, men jeg vil tro, at denne er lidt for let, særligt med modvind. Pascal Ackermann er fortsat syg og må regnes som værende ude af billedet, og Ivo Oliveira er hjælper.

 

En joker er Alessandro Fedeli. Italieneren burde være skabt til denne form for finale, men hans niveau er også enormt svingende. Heldigvis har han meldt om god form i optakten, og hvis han er flyvende, bør han ende langt fremme. Jeg tror dog, at han mangler den sidste fart for at kunne vinde. Mark Donovan skal holde sig til, men han er helt uden det nødvendige punch.

 

En af de sprintere, der måske kan være med, er Simone Consonni. Når han er i form, er han slet ikke ringe på bakker som disse, men han plejer ikke at være flyvende på denne tid af året, hvad måske også forklarer, at de kører for Max Walscheid i de flade spurter. Modvinden vil dog hjælpe, og han kan måske overraske. De har også formstærke Ruben Fernandez, der skal ende langt fremme, men han er næppe eksplosiv nok til at vinde. Spændt er jeg på deres puncheur Axel Mariault, der kan overraske, hvis han får chancen, mens bakken bør være for hård for Piet Allegaert.

 

Hos Uno-X er det nu, Jacob Hindsgaul skal vise sit værd. Vi så med hans kongeetapesejr i Tyrkiet sidste år, at han har en god afslutning på toppen af stigninger, og derfor burde det være en finale, der passer ham. Niveauet her er dog et andet, og med i kampen om sejren an han næppe være. Jeg vil forvente, at bakken er for hård for Søren Wærenskjold.

 

Jayco har sagt, at de vil prøve med Dylan Groenewegen¸ men det virker hel urealistisk. Jeg håber, at de besinder sig og stedet giver chancen til Zdenek Stybar. Han har været en skygge af sig selv i nogen tid, men det er en finale lige efter hans hoved, og han så godt ud i dag. Måske er det mere sandsynligt, at de prøver med Luka Mezgec, der har været med helt fremme på Hatta Dam og med modvind burde have en chance, selvom bakken nok er lidt for lang og stejl. Det er også en god chance for Felix Engelhardt, der var holdets klassementsrytter, men da han smed tid i dag, synes han at have opgivet klassementet, som det også gælder for Alexandre Balmer, der har været ren hjælper.

 

Tør man nævne Alexandr Riabushenko? Hviderusseren har intet leveret i en menneskealder, men han har holdt sig fint til i dette løb. Måske er han endelig på et brugbart niveau, og er det tilfældet, burde det være en god finale for ham. Lad os håbe på en lille genrejsning.

 

Bingoal har to ryttere, der kan køre denne finale. Bedst chance har nok Kenneth Van Rooy, der synes at blive hurtigere og stærkere med årene. Han er dog styrtet to gange i træk, og han er næppe heller hurtig nok til at vinde. Også Marco Tizza har det rette punch. Han spurter ellers aldrig mere, men det gjorde han pludselig i går, og da han er her for klassementet, bør han give den et skud.

 

Hos DSM regner jeg med, at finalen nok er for hård for Casper van Uden, der har virket uhyre formsvag hidtil. Derfor håber jeg, at de giver chancen til den mere robuste Pavel Bittner eller Sean Flynn, der burde passe til denne finale. Bittner styrtede dog i dag, og han er næppe på toppen. Jeg frygter, at de i stedet vil køre for Nils Eekhoff eller John Degenkolb¸ men finalen bør være for hård til dem begge i deres nuværende forfatning.

 

Human Powered Health vil sikkert prøve med Pier-André Coté, men han bør komme til kort, og klatreren Embret Svestad Bårdseng mangler nok det fornødne punch. Hos Euskaltel er den tidligere specialist Juan Jose Lobato faldet helt sammen, mens Corratec er uden chance. Hos Terengganu er jeg spændt på Jambaljamts Sainbayar og i mindre grad Jeroen Meijers, da begge har punch.

 

BEMÆRK: Husk, at der rangeres efter vinderpotentiale, hvad der er særligt vigtigt i forhold til Milan jf ovenstående.

 

OPDATERING: Bahrain er kommet med en kontramelding og kører nu for både Milan og Buitrago. Som det fremgår af ovenstående, får det mig i lyset af modvinden til at gå med Milan. Desværre kom meldingen først ud efter etapens start.

 

Feltet.dks vinderbud: Jonathan Milan

Øvrige vinderkandidater: Ruben Guerreiro, Santiago Buitrago

Outsidere: Felix Grossschartner, Max Kanter, Ryan Gibbons, Davide Formolo, Alessandro Fedeli

Jokers: Ruben Fernandez, Zdenek Stybar, Luka Mezgec, Simone Consonni, Axel Mariault, Jacob Hindsgaul, Alexandr Riabushenko, Kenneth Van Rooy, Marco Tizza, Sean Flynn, Pavel Bittner, Felix Engelhardt, Nils Eekhoff

 

Tidligere udgaver af etapen

Du kan gense Santiago Buitragos sejr fra 2022, hvor de dog kørte op ad rampen fra den anden og vanskeligere side.

 

STREAM SAUDI TOUR OG VOLTA A LA COMUNITAT VALENCIANA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Jonathan Milan
Ruben Guerreiro, Santiago Buitrago
Felix Grossschartner, Max Kanter, Ryan Gibbons, Davide Formolo, Alessandro Fedeli
Ruben Fernandez, Zdenek Stybar, Luka Mezgec, Simone Consonni, Axel Mariault, Jacob Hindsgaul, Alexandr Riabushenko, Kenneth Van Rooy, Marco Tizza, Sean Flynn, Pavel Bittner, Felix Engelhardt, Nils Eekhoff
Søren Wærenskjold, Andrea Pasqualon, John Degenkolb, Pier-André Coté, Mark Donovan, Embret Svestad Bårdseng, Jambaljamts Sainbayar, Jeroen Meijers, Kamil Malecki, Casper van Uden, Dylan Groenewegen, Cees Bol, Pascal Ackermann, Ivo Oliveira, Nickolas Zukowsky, Oscar Rodriguez
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Gent-Wevelgem(1.WWT) 26/03

E3 Saxo Bank Classic(1.UWT) 24/03

Gent-Wevelgem(1.UWT) 26/03

La Roue Tourangelle Centr...(1.1) 26/03

Gent-Wevelgem(1.WWT) 26/03

Gent-Wevelgem(1.UWT) 26/03

La Roue Tourangelle Centr...(1.1) 26/03

Dwars door Vlaanderen(1.UWT) 29/03

La Route Adélie de VItré(1.1) 31/03

Volta Limburg Classic(1.1) 01/04

Tour of Thailand(2.1) 01/04-06/04

Ronde van Vlaanderen(1.WWT) 02/04

Ronde van Vlaanderen(1.UWT) 02/04

Itzulia Basque Country(2.UWT) 03/04-08/04

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger