Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 3. etape af Settimana Internazionale Coppi e Bartali
23. marts 2018 19:59 af Emil AxelgaardFoto: Team Sky

Bauke Mollema og Diego Rosa levede op til deres status som løbets to på papiret stærkeste ryttere og ser nu ud til at skulle afgøre løbet mellem sig på søndagens enkeltstart. Først forventes det dog, at sprinterne kommer i aktion på lørdagens helt flade etape i Crevalcore, hvor kun sidevinden eventuelt kan skabe noget splittelse.

Ruten

De rene sprintere får altid deres bedste chance på tredje etape, der er et helt enkelt og helt fladt rundstrækningsløb. Sidste år blev ruten modificeret en anelse i starten af etapen, idet man nu både starter og slutter i Crevalcore, men langt det meste af etapen finder sted på en let justeret 13 km lang rundstrækning, der har været benyttet i adskillige år. Her vil de hurtige afsluttere se frem til at komme til fadet. Man skal dog tage sig i agt for vinden, der sidste år ganske overraskende splittede feltet.

 

I alt skal rytterne på årets længste etape tilbagelægge 171,4 km. Fra starten bevæger man sig ud på en lille tur nordøst for start- og målbyen Crevalcore gennem helt fladt terræn. Efter 41,4 km rammer man den afsluttende rundstrækning, og 13 km senere krydser man målstregen for første gang. Herefter består resten af etapen af 9 omgange på den helt flade rute, der heller ikke har mange tekniske udfordringer. Det sidste sving kommer 400 m fra mål. Etapen er helt identisk med 3. etape fra sidste år.

 

Sidste år splittedes feltet som sagt overraskende, inden Direct Energie, der havde taget initiativet, spurtede sig til sejr med Thomas Boudat. Forhåndsfavoritten Elia Viviani var fanget i anden gruppe. De tidligere vindere inkluderer Jakub Mareczko (2016), Francesco Chicchi (2015) og Elia Viviani (2014), og det siger meget om, at det er de helt rene sprintere, der som regel skal slås om sejren på denne etape.

 

 

 

 

Vejret

Sidste år splittede vinden feltet på denne etape, men det vil næppe ske i år. Lørdag bliver nemlig en flot solskinsdag med kun enkelte skyer mod slutningen og en temperatur på 13 grader. Der vil være en let til jævn vind fra øst, hvilket giver sidemodvind på første del af rundstrækningen og sidemedvind på anden halvdel. Der vil også være sidemedvind på opløbsstrækningen.

 

Favoritterne

Efter dagens etape ligner kamoen om den samlede sejr en duel mellem Bauke Mollema og Diego Rosa, som vi på forhånd udpegede som løbets favoritter - med den tempostærke Koen Bouwman som en solid outsider. Før de skal udkæmpe kampen om den samlede sejr skal de dog sikkert igennem lørdagens flade 3. etape, der traditionelt er endt i en massespurt.

 

Sidste år gik det imidlertid anderledes, da vinden splittede feltet. Det synes dog usandsynligt, at det sker denne gang, da vinden næppe er stærk nok. Derfor burde det blive en helt klassisk sprinteretape med et tidligt udbrud, der kontrolleres af sprinterholdende inden finalen.

 

Der er imidlertid ikke mange sprintere i løbet, og to af de allerhurtigste, Jakub Mareczko og Bram Welten, måtte begge udgå i dag. Det betyder, at der vil være færre hold til at jagte, og det kan måske gøre det hele lidt mere uforudsigeligt. Med en enkeltstart søndag er der imidlertid absolut ingen grund til at spare på kræfterne for hovedparten af feltet, og derfor kan specielt Sky, Israel Cycling Academy, Caja Rural, ONE og Bardiani lige så godt gå efter sejren. Derfor bør det blive samlet til en massespurt.

 

Det får os til at pege på Chris Lawless som vores favorit. Med Mareczko og Welten ude er briten den på papiret hurtigste i dette felt. Han bekræftede sin styrke i går, hvor han dog blev slået af Davide Ballerini på stregen, men på en helt let etape som denne er der ikke mange, der kan matche ham. Han har samtidig fordel af at have et stærkt tog med Luke Rowe og Jon Dibben, og Sky vil formentlig være de bedste til slut. I en teknisk finale er det afgørende, og derfor tror vi på sejr til den unge neo-pro.

 

Trek er her ligesom Sky primært for klassementet, men mon ikke der kan blive plads til at give en chance til Alex Frame. Newzealænderen viste sidste år, at han kan vinde spurter på dette niveau, og han har her en langt bedre chance, da han nu har støtte fra et WorldTour-hold. Han er på papiret en af de hurtigste i feltet og viste god form i dag. I Fabio Felline og Eugenio Alafaci har han gode lead-out men, og det er vigtigt i denne tekniske afslutning.

 

Sondre Holst Enger er helt indlysende ikke i storform, men man skal ikke afskrive ham i et let løb som dette. Den unge nordmand har allerede i år kørt en god spurt med en andenplads på Mallorca, og selvom der har været langt mellem snapsene på det seneste, er han på papiret en af de hurtigste her. Han har samtidig i Edwin Avila en glimrende lead-out man og har altid været god til at positionere sig. Holdet kan også køre for formstærke Avila, der imponerede i Taiwan, men han mangler farten til at vinde en så let etape.

 

Den unge stortalent Nelson Soto har allerede givet prøver på evnerne i de spanske etapeløb først på året, hvor han imponeret. Han er bestemt ikke holdbar, men han har til gengæld vist både fart og positioneringsevne. Det gør ham perfekt til denne afslutning, hvor han dog kan betale prisen for et tret svagt hold.

 

ONE stiller med to meget formstærke sprintere i Emils Liepins og Tom Baylis. Førstnævnte vandt to spurter i Kroatien i marts, og i det eneste løb, hvor han ikke var til start, blev Baylis nr. 2, dog ikke i en spurt. Vi formoder, at holdet kører for Liepins med Baylis som en stærk lead-out man, og med den fart, han har vist på det seneste, vil han kunne blande sig.

 

Bardiani har unge Marco Maronese, der overraskede ved at overleve stigningerne i går. Det tyder på ganske fin form. Efter en lovende start på den professionelle karriere, gik han lidt i stå sidste år, men han synes nu at være tilbage på sporet. Han er dog hæmmet af ikke at have et stærkt hold omkring sig.

 

Davide Ballerini er bestemt ikke en ren sprinter - bare se på, hvor han sluttede på dagens etape - men alligevel var han hurtigst i går. Derfor må han have en chance her, selvom etapen formentlig er for nem til, at han true de rene sprintere. Med Francesco Gavazzi som lead-out man kan dog drage fordel af det sidste sving.

 

Nippo har i Marco Canola et godt bud, men italieneren er ikke en klassisk sprintertype. Han mangler farten til at slå de bedste, men den tekniske finale giver ham en mulighed, da Nippo på papiret har et af de bedste tog. Holdet kan også vælge at køre for Juan Jose Lobato, der allerede er i fornuftig form efter sin sene kontraktunderskrivelse. Han er på papiret en anelse hurtigere end Canola, men heller ikke han er ideel til en flad spurt som denne.

 

Michael Carbel skulle formentlig have kørt for Welten, men nu får han sin chance. Fortuneo er imidlertid svækkede uden hollænderen, og Carbel kan derfor være meget alene til sidst. Det kan blive lidt problematisk, da han tidligere ikke har været specielt god til at positionere sig i disse løb, og derfor er det sidste sving et stort problem for ham.

 

Nicolas Marini var længe betragtet som et stort rent sprintertalent for Nippo, men han er nu faldet ned til kontinentalniveau efter aldrig at være slået igennem. Han har dog før vist gode evner i disse helt rene spurter, og han burde være en af de hurtigste her. Det samme er talentet Manuel Penalver, der virkelig har imponeret i de sydamerikanske løb. Han er hurtig og kan positionere sig. Endelig er der danske Casper Pedersen, der kørte en flot spurt i går, men han får svært ved at vinde en helt ren spurt som denne.

 

Feltet.dks vinderbud: Chris Lawless

Øvrige vinderkandidater: Alex Frame, Sondre Holst Enger,

Outsidere: Nelson Soto, Emils Liepins, Marco Maronese, Davide Ballerini, Marco Canola

Jokers: Juan Jose Lobato, Michael Carbel, Nicolas Marini, Edwin Avila, Manuel Penalver, Casper Pedersen, Tom Baylis

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger