Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 3. etape af Tour de Luxembourg

Optakt: 3. etape af Tour de Luxembourg

15. september 2022 14:30Foto: Sirotti

Matteo Trentin tog en efterhånden meget sjælden spurtsejr på løbets eneste sprinteretape, hvor klassementsrytterne kunne puste lidt ud, men nu skal de på den igen. Torsdag gælder det nemlig en ganske uforudsigelig etape med to benhårde stigninger efterfulgt af en flad finale, og det lægger op til et nøgleopgør i kampen om den samlede sejr, men også et uhyre uforudsigeligt løb med mange mulige udfald.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM TOUR DE SLOVAQUIE OG TOUR DE LUXEMBOURG UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Efter en dag for de holdbare sprintere skal klassementsrytterne på den igen torsdag, hvor der venter en helt ny finale i byen Diekirch. Her sluttes nemlig med en rundstrækning med to ganske vanskelige bakker, men også med 10 nemme kilometer til sidst. Det lægger op til en yderst uforudsigelig finale, hvor der utvivlsomt vil blive angrebet fra løbets puncheurs, men hvor der herefter kan ske alt mellem himmel og jord, uanset om det er samling til en spurt eller en taktisk og ukontrollerbar afslutning, hvor man kan snige sig væk.

 

Med en distance på 188,4 km er der tale om den første længere etape, der fører feltet fra Rosport til Diekirch. For anden dag i træk lægger man ud med at køre med en omgang på en rundstrækning, der denne gang er henlagt til området syd for startbyen, og som er 38,4 km lang. Den indledes med, at det går mod syd op ad en bakke (2,5 km, 7,4%), der har top efter 8,5 km, inden det falder ned mod det sydligste punkt. Herefter vender man rundt for at sno sig mod nord og senere øst igennem fladt terræn frem til startområdet, hvor man kører dagens første spurt efter 38,4 km.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Efter rundstrækningen kører man med det samme mod sydvest op ad kategori 1-stigningen Cote de Michielsberg (2,1 km, 7,3%), der har 500 m med 11,2%, men derudover stiger med 5-6%. Toppen rundes efter 40,2 km, hvorefter en nedkørsel leder videre mod sydvest. Herefter er det stort set helt fladt, når man snor sig mod nordvest op langs grænsen til Tyskland, men når man efter 65,3 km når byen Reisdorf er det over de næste 15 km generelt let stigende, kulminerende med en sidste bakke (5,5 km, 3,3%), der har top efter 81,5 km. Herefter er det relativt fladt frem mod byen Hosingen, der nås efter 95,2 km i etapens højeste punkt.

 

Her drejer man mod vest for siden at sno sig mod vest, sydvest og nord igennem faldende og fladt terræn, inden man drejer mod vest for at køre op ad en bakke, der har top efter 113,9 km. Herfra går det mod syd og sydvest igennem først let faldende og siden fladt terræn, inden man drejer mod syd for at køre op ad Um Knupp (900 m, 7,7%), der er uden for kategori og starter med 500 m med 9,8%, inden den flader ud frem mod toppen, som rundes efter 129,6 km. Et fladt plateau og en nedkørsel leder nu mod sydøst og syd, inden det går mod øst igennem fladt terræn. Nu drejer man mod sydøst for at køre op ad en bakke (1,3 km, 6,7%), der har top efter 149,7 km, inden man snor sig mod sydøst igennem fladt terræn ned til den afsluttende rundstrækning, hvor man kører den sidste og helt flade del, indtil man efter 167,8 km krydser stregen i forbindelse med dagens sidste spurt.

 

Etapen afsluttes nu med en omgang på den 20,6 km lange runde. Den indledes med et kort, fladt stykke, der leder mod øst, nordøst og nordvest, inden det går mod sydvest op Hendelbierg (2,1 km, 6,3%), der er uden for kategori og stiger jævnt med ca. 8% over den første kilometer, flader ud med 500 m med 2,2% og slutter med 600 m med 6,9% frem mod toppen, som rundes efter 174,8 km. De sidste 13,6 km indledes nu med en teknisk nedkørsel, som fører mod syd, inden man med det samme kører mod nordvest op ad Huelwee (1,3 km, 8,7%), der ligeledes er uden for kategori og starter med 500 m med hele 14,0%, inden den stiger med 4-6% over de sidste 800 m frem mod toppen, som rundes efter 178,8 km.

 

Herfra resterer bare 9,6 km, som indledes med en let nedkørsel, der fører mod vest og sydvest, indtil det bliver helt fladt, når man kører mod syd, øst og nordøst frem til mål. Det går ad en helt lige veje over flere kilometer, indtil man når en teknisk afslutning med sving med 850 m, 800 m og 400 m igen, inden man rammer den 6 m brede opløbsstrækning.

 

Etapen byder på i alt 2940 højdemeter.

 

Diekirch var senest målby i 2019, hvor man sluttede på den nærliggende Herrenberg, og hvor Jesus Herrada lagde grunden til sin samlede sejr ved at vinde foran Maurits Lammertink og Anthony Turgis. Samme finale blev brugt i 2017, hvor Anthony Perez sejrede i en puncheurspurt foran Greg van Avermaet og Xandro Meurisse. Finaler i Diekirch er slet ikke ukendte. Med flade afslutninger, der har været rammen om reducerede massespurter efter en hård finale, har byen således været på rutekortet stort set hvert år i dette årtusinde. I 2015 vandt André Greipel en massespurt, mens Giacomo Nizzolo var hurtigst i 2013, hvor en mindre gruppe spurtede om sejren. En ung Tony Gallopin var hurtigst i 2010, Frank Schleck tog en solosejr i 2009, Michael Albasini slog Joost Posthuma i en duel i 2008, og Jonas Ljungblad var hurtigst i en lille gruppe i 2006. Inden da vandt Bram Schmitz i 2005, Kim Kirchen i 2004, Serguei Ivanov i 2003, Guennadi Mikhailov i 2002, Fabio Baldato i 2001, Alessandro Petacchi i 2000 og Jesper Skibby i 1999. Endelig var byen rammen om de nationale mesterskaber i 2011, hvor Frank Schleck vandt linjeløbet og Christian Poos enkeltstarten.

 

 

 

 

Læs også
Hjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre

 

 

 

 

 

 

STREAM TOUR DE SLOVAQUIE OG TOUR DE LUXEMBOURG UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Det varslede regnvejr udeblev i dag, og nu ser det hele meget bedre ud. Det vil hovedsageligt være skyet med kun lidt sol, men det vil være tørt med en temperatur på 18 grader i målbyen. Der vil være en let til jævn vind (12-16 km/t) fra først nord, men hovedsageligt fra nordvest. Efter den indledende rundstrækning giver det uafbrudt mod- og sidemodvind, indtil man kort inden Um Knupp får sidevind. Efter stigningen får man medvind ned til rundstrækningen, hvor der vil være sidevind og modvind frem til de to stigninger. Der vil være sidemodvind på den første, sidemedvind på nedkørslen, modvind på den anden og sidevind på nedkørslen. I den flade afslutning er der kortvarigt sidemedvind, men derefter et langt sidevindsstykke frem til de sene sving. Her vil der kortvarigt være medvind og slutteligt sidemedvind på opløbsstrækningen.

 

Favoritterne

Sprinterne fik deres chance, men det er meget sigende for løbets generelle vanskelighed, at kun de mest hårdføre endte i top 10. Nu er det desværre slut for dem. De sidste tre dage bør alle byde på klassementskamp, og vi lægger ud med en nyskabelse.

 

Af de tre hårde etaper i dette års løb er 3. etape den eneste, hvis finale er ny. Det skaber i sig selv usikkerhed, men mindre usikker bliver man ikke af, at den har et design, der åbner døren for et hav af forskellige udfald. Hvor hårde er bakkerne? Hvor stor forskel vil de gøre? Hvor stor regruppering kan der komme? Kan bedste mand køre alene hjem? Og kan det blive afgjort på taktik?

 

Læs også
Danskerduo udtaget til spansk etapeløb

 

Finalen ser hård. De to bakker er stejle, og de kommer lige i rap. Lokale Tom Wirtgen har da også beskrevet det som den hårdeste afslutning, hvad der er indiskutabelt. Problemet er også, at det er den eneste af de tre etaper, der har så langt et fladt stykke til sidst, og her kan alt ske. Derudover betyder modvinden på bakkerne, at det kan blive vanskeligere at gøre de forskelle, man kunne drømme om.

 

Vi vil formentlig se favoritterne køre om det. Der skal nok komme kamp om udbruddet igen i dag, og vi har set nogle ret store udbrud de seneste dage. Der er imidlertid mange folk, der er tæt på trøjen, og derfor vil klassementsholdene, særligt FDJ og Trek, ikke kunne tage chancer. Derudover vil FDJ helt sikkert jagte for endnu en etapesejr, da de også skal bruge bonus inden enkeltstarten. Jeg tror også, at Alpecin tankede selvtillid af 1. etape. Det samme kunne Ag2r have gjort, og Cofidis er også kandidat til at jagte. Jeg er mere usikker på Trek, hvis trøjen ikke er truet. Mattias Skjelmose så ikke godt ud i går, og de har vel dybest set en interesse i, at Madouas ikke får flere bonussekunder. Hvis til gengæld udbruddet er farligt, er de nødt til at hjælpe til. Man ved heller aldrig med UAE og Quick-Step, der har troet meget på deres sprintere i dette løb.

 

Uanset hvad bør der være nok hold til at sikre samling, og vinden kommer heller ikke i spil. Vi vil formentlig se FDJ køre stærkt på bakkerne, som de gjorde i går, da de har gavn af et hårdt løb. Finalen vil dog først udspille sig på de to bakker til sidst.

 

Her vil jeg tro, at Madouas kører fra alt og alle. Inden løbet lignede han den mest formstærke puncheur, men han var endnu bedre end ventet. Det var en ganske blød modvindsbakke, og alligevel satte han alle eftertrykkeligt til vægs. Morgendagens stigninger er sværere, og selvom der er modvind - det var der også i går - vil han formentlig kunne gentage kunststykket.

 

Det taler for, at vi får et forfølgelsesløb, og så er spørgsmålet, om Madouas kan holde. Det er ikke umuligt, men jeg tror, at det bliver svært. Bag ham bør rytterne i den lille favoritgruppe, der formentlig skabes, kunne samarbejde for ikke at smide klassementet. Han skal holde over hele 9,6 km, og bakkerne er så korte, at han ikke sætter en time i banken. Allerede i går var han ret tæt på at blive hentet, og det vil jeg tro, at han bliver igen, også selvom vinden delvist hjælper ham. Jeg udelukker ikke en solosejr, men mit gæt er, at en lille gruppe af de bedste puncheurs samles.

 

Herefter kan alt ske. Det kan blive en spurt, men det kan også blive afgjort via taktik. Det så vi sidste år, hvor David Gaudu i en flad finale kørte alene væk fra en lille favoritgruppe, og vi så det igen i går med Sjoerd Bax og Clement Berthet. Man behøver altså ikke at kunne spurte for at vinde, men det er trods alt mest sandsynligt, at det ender i en eller anden form for spurt.

 

Derfor peger jeg på Benjamin Thomas igen. Han kunne ikke følge Madouas i går, men han var med i den syvmandsgruppe, Madouas angreb fra. Han er altså en af de stærkeste på bakkerne, og det vil undre mig, hvis ikke han sidder med hjem i morgen. Han har spurtet som en drøm i år, senest med en 2. plads i en massespurt i Poitou-Charentes, hvor han slog Marc Sarreau, der ellers havde vundet tre spurter i træk, og jeg vil vurdere ham som hurtigste mand blandt favoritterne. Derudover er han god til at snige sig væk i taktiske finaler, for sådan har han faktisk vundet de fleste af sine cykelløb, senest i Besseges i år. Det giver ham flere muligheder, og derfor er han igen min mand. Cofidis har også Anthony Perez, der helt sikkert har ambitioner i et løb, han elsker, men formen har ikke været overbevisende.

 

Det næstbedste bud er for mig Valentin Madouas. Som sagt regner jeg med, at han er stærkest, og en solosejr vil ikke overraske. Selv hvis han bliver hentet, kan han dog stadig vinde, da han burde være hurtig nok i en lille gruppe, selvom det er sjældent, han spurter. Det gælder særligt, hvis han har Kevin Geniets til at køre lead-out. I virkeligheden burde luxembourgeren selv være en god kandidat i en spurt, men nu hvor Madouas er i trøjen, må han skulle hjælpe med at holde det samlet. Han så godt ud i går, og han har en god chance for at sidde med efter bakkerne, hvilket øger chancen for en spurt.

 

Så er der Mattias Skjelmose. Danskeren skuffede i går, hvor han ikke var med i den gruppe, der kørte væk, og derfor kan jeg frygte, at han får det svært. Normalt burde han dog sidde med, i hvert fald efter en regruppering, særligt nu hvor rusten er blevet banket af. Han lød optimistisk inden løbet, og sidder han der til sidst, vil han kunne vinde. Han får næppe frihed af Madouas i det taktiske spil, men som vi så i dag, vil han ikke være uden chance i en spurt. Holdet har også Giulio Ciccone , der siger, at han er her som hjælper. Det er han nok også i lyset af enkeltstarten, men sidder de to mand til sidst, kan man ikke udelukke, at han kan snige sig væk. Til gengæld kan Antwan Tolhoek ikke være formstærk nok efter skaden.

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie

 

Alpecin var svært imponerende i går. Nicola Conci var vel næststærkeste mand på bakken og er så velkørende, at han er udtaget til det italienske VM-hold. Er der en mand, der kan gå med Madouas, er det sikkert ham, og vi ved også fra Slovenien, hvor hurtig han er. Jeg tror, at de tre ovennævnte er hurtigere, men i en spurt har han en reel chance. I syvmandsgruppen sad også kometen Jason Osborne, der må ventes at være en af de stærkeste, og han kan udnytte det taktiske spil og sine tempoevner til at køre alene. Det kan også Sjoerd Bax, som han gjorde det i går, men han var på bakken ikke helt så stærk som holdkammeraterne, hverken her eller i Norge. I en lidt større gruppe kan Kristian Sbaragli være en outsider i en spurt, men han bør ikke længere være hurtig nok til at vinde, og finalen er nok for hård for Tobias Bayer.

 

Matteo Trentin skuffede i de seneste løb, men nu ser han skarp ud. I går var det ham, der først kom op til syvmandsgruppen, og det vidner om, at han er stærk. Disse bakker er dog som udgangspunkt for stejle, og han skal satse på en regruppering. Lykkes det at få en lidt større gruppe, så vi i dag, at han kan slå alle i en spurt, for han spurter bedre end længe. UAE har også Rafal Majka , men han virker ikke helt på toppen efter pausen og vinder kun via taktik. Rui Oliveira er et alternativ i en spurt, men lige nu synes Trentin at klatre bedst, og så ved vi, hvem der skal spurte.

 

Hvad så med Kevin Vauquelin? Som han har spurtet i år, kan han helt sikkert vinde en spurt, og han er også herligt aggressiv i taktiske finaler. Jeg er dog ikke sikker på, at han er med i front. Han sad ikke med de syv i går, og hans niveau er svingende. Kører han som i Norge, bliver han dog ikke let at komme af med. Arkea har også Maxime Bouet, der kørte en god afslutning i går. Denne finale kan dog være for hård, og selvom han er hurtig, vinder han næppe en spurt. Jeg venter ikke at se Michel Ries helt fremme i denne slags eksplosive finaler.

 

Som udgangspunkt er finalen for hård for Florian Senechal, men jeg tør ikke afvise ham. Han virker uhyre velkørende og var med langt fremme på bakken i går. Får vi en større regruppering, vil han være en af de helt store favoritter i en spurt. Til gengæld synes Davide Ballerini at mangle for meget.

 

Ag2r skal håbe på en spurt i en større gruppe. Her har Dorian Godon en chance for at sidde, og gør han det, bør han være hurtig nok til at vinde. I en mindre gruppe har de hurtige Felix Gall, men der er for mange, der er hurtigere end ham. Han skal væk i det taktiske spil, hvor holdets bedste kort dog nok er Clement Berthet. Han sad med i syvmandsgruppen i går og ser stærk ud, og allerede i går kom han væk i den taktiske finale. Han skal dog alene hjem, og det samme skal Geoffrey Bouchard, der passer dårligt til denne finale. Jeg er også spændt på at se, hvor langt relativt hurtige Bastien Tronchon kan komme.

 

Det var opløftende at se Franck Bonnamour i går. Han var ikke med helt fremme, men han var en af de bedre på bakken. Samles det til en lidt større gruppe, kan han måske vinde en spurt, når vi ser på den spurt, han kørte i Polynormande. Her kan Victor Koretzky også sidde, og vi så i dag og i går, at han faktisk er ganske hurtig. Om han kan klare disse bakker, har vi dog til gode at se. Axel Laurance vil kunne vinde en spurt, men medmindre i går var en offday, kommer han ikke med hjem.

 

Uno-X har Jonas Gregaard. Danskeren imponerede i går, hvor han sad med i syvmandsgruppen. Han bør være med fremme igen i morgen, men da han ikke er hurtig nok i en spurt, vinder han kun via taktik, hvilket trods alt er usandsynligt. Jeg tror kun, at spurtsvage Torstein Træen er med i en lidt større gruppe.

 

Sport Vlaanderen har Rune Herregodts, der endelig synes at have fundet noget form. Denne finale er dog hård, og han sidder der kun, hvis gruppen bliver relativt stor. Han er hurtig, som vi så i går, men i en større gruppe er han næppe den hurtigste, og grundet enkeltstarten har han næppe frihed.

 

Jeg tror ikke på Bingoal, da Marco Tizza ikke længere er hurtig nok, og vi skal have en større gruppe, hvis han skal være med. Hos Bolton kan Aaron Gate sidde med i en større gruppe, men han skal alene hjem i det taktiske spil, hvad han næppe kommer, da han er farlig på fredag. Burgos kan slet ikke være med her, og hos Caja Rural skal man satse på det usandsynlige, at Sergio Martin kører væk i en taktisk finale fra en relativt stor gruppe, som Euskaltel skal det med Txomin Juaristi. Hos Riwal kan Lucas Eriksson og Mathias Bregnhøj samt måske også Jacob Eriksson sidde med i en lidt større gruppe, men de skal vinde på taktik, hvilket ser umuligt ud.

 

Feltet.dks vinderbud: Benjamin Thomas

Øvrige vinderkandidater: Valentin Madouas, Mattias Skjelmose

Outsidere: Nicola Conci, Matteo Trentin, Kevin Vauquelin, Florian Senechal, Jason Osborne

Jokers: Dorian Godon, Franck Bonnamour, Victor Koretzky, Felix Gall, Clement Berthet, Sjoerd Bax, Jonas Gregaard, Giulio Ciccone, Rune Herregodts, Kristian Sbaragli, Maxime Bouet, Rafal Majka, Axel Laurance

 

STREAM TOUR DE SLOVAQUIE OG TOUR DE LUXEMBOURG UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Benjamin Thomas
Valentin Madouas, Mattias Skjelmose
Nicola Conci, Matteo Trentin, Kevin Vauquelin, Florian Senechal, Jason Osborne
Dorian Godon, Franck Bonnamour, Victor Koretzky, Felix Gall, Clement Berthet, Sjoerd Bax, Jonas Gregaard, Giulio Ciccone, Rune Herregodts, Kristian Sbaragli, Maxime Bouet, Rafal Majka, Axel Laurance
Davide Ballerini, Tobias Bayer, Kevin Geniets, Anthony Perez, Marco Tizza, Aaron Gate, Lucas Eriksson, Mathias Bregnhøj, Rui Oliveira, Geoffrey Bouchard, Bastien Tronchon, Michel Ries, Torstein Træen, Sergio Martin, Txomin Juaristi, Jacob Eriksson
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de Luxembourg
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?