Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 3. etape af Tour de Wallonie

Optakt: 3. etape af Tour de Wallonie

25. juli 2022 12:45Foto: Movistar Team

Oier Lazkano blev en højst overraskende vinder af en dramatisk 2. etape, der gled Julian Alaphilippe helt af hænde og sendte Robert Stannard og Alpecin i førertrøjen. De kan glæde sig over, at 3. etape bør blive lidt lettere at kontrollere, for her betyder blødere bakker, at de holdbare sprinter bør øjne en chance, men på en dag med næsten 3000 højdemeter og en revanchelysten verdensmester ved man aldrig, hvad der kan ske.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM TOUR DE WALLONIE TIL HALV PRIS OG UDEN AFBRYDELSER

EFTERÅRSSPILLET STARTER LØRDAG - 10.000 KR I STARTPULJEN

 

Ruten

Efter to svære dage kan rytterne se frem til en lettere dag. Ganske vist går det op og ned det meste af dagen, så man i alt når op på næsten 3000 højdemeter, men denne gang er bakkerne blødere, og de værste kommer atter meget tidligt. Til slut er der to små bakker inden for de sidste 3 km, og de kan bruges som afsæt for angreb. De er dog også relativt bløde, og meget kunne tale for, at de holdbare sprintere skal have en chance.

 

I alt skal der tilbagelægges hele 195,6 km, der fører feltet fra Visé til Rochefort. Starten går nordøst for Liege, hvorfra man kører mod syd ad en generelt stigende vej frem til den første spurt, som kommer efter 21,0 km. En kort nedkørsel leder mod syd, inden det går mod sydvest op og ned ad en lang bakke (7,7 km, 2,6%), hvis top passeres efter 37,5 km.

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie

 

Efter nedkørslen går det mod syd op ad kategori 1-stigningen Cote de Chambrailles (1,8 km, 7,1%), hvis top rundes efter 50,9 km, hvorefter endnu en nedkørsel fører videre mod sydvest. Kort efter går det mod øst op ad kategori 2-stigningen Cote de Malboutée (5,1 km, 2,6%), hvis top rundes efter 73,1 km. Herefter bliver det meget lettere, idet en nedkørsel leder mod sydvest, hvorefter det går mod sydvest ad et langt, let kuperet stykke, hvis vanskeligste udfordring er en bakke (2,1 km, 5,1%) med top efter 98,5 km. Efter 131,9 km rammer man den afsluttende rundstrækning, og bare 1,1 km senere krydses stregen for første gang.

 

Etapen afsluttes nu med en omgang på den 62,6 km lange rundstrækning, der er placeret syd for byen. Med det samme kører man mod nordøst op ad en bakke (1,3 km, 5,1%), på hvis top den anden spurt kommer efter 136,4 km. Et kort, småkuperet stykke leder mod nordøst, inden det går mod syd op kategori 2-stigningen Cote d’Ambly (1,7 km, 5,6%), hvis top passeres efter 147,6 km. Herfra går det mod syd og sydvest ad et generelt faldende stykke, inden man kører mod nord ad en flad vej frem til udkanten af målbyen.

 

Her drejer man mod sydvest for at køre op ad kategori 2-stigningen Cote du Fays (3,5 km, 3,5%), hvis top rundes efter 161,9 km. De sidste 33,8 km indledes nu med et fladt stykke og en nedkørsel, som fører mod nordvest og sydvest ned til den sidste spurt, som passeres efter 171,6 km. Derfra er den næsten fladt, når man kører mod sydvest, vest og nordvest, inden man drejer mod vest for at køre ind til målbyen. Her skal man over to små bakker med top hhv. 8,5 km (1,1 km, 5,0%) og 5,0 km (1,8 km, 4,7%) igen, inden en nedkørsel leder ned til de sidste 3 km, der er stort set flade, dog med en let stigende tendens over de sidste 500 m. Over de sidste 5 km er der ingen sving, men på den sidste kilometer bugter vejen sig en del gennem nogle bløde kurver.

 

Etapen byder på i alt 2850 højdemeter.

 

Rochefort har kun én gang tidligere i dette årtusinde været vært for et stort cykelløb. Det var de belgiske mesterskaber i 2000, hvor Axel Merckx vandt foran Franck Vandenbroucke og Rik Verbrugghe.

 

 

 

 

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

 

 

 

 

STREAM TOUR DE WALLONIE TIL HALV PRIS OG UDEN AFBRYDELSER

EFTERÅRSSPILLET STARTER LØRDAG - 10.000 KR I STARTPULJEN

 

Vejret

Efter nogle flotte dage bliver det betydeligt mere blæsende. Mandagen vil starte solrigt med kun få skyer, men sidst på eftermiddagen vil solstrejfene være få, og der vil være en 15% risiko for en byge. Temperaturen vil være 25 grader, og det vil være blæsende med en jævn til frisk vind (19-23 km/t) fra vest. Det giver indledende sidevind, men efter første stigning vil der hovedsageligt være sidemodvind frem til rundstrækningen. Her vil der først være sidemedvind, inden man får sidevind i forbindelse med den næstsidste stigning. Herefter følger et længere stykke med hovedsageligt sidemod- og modvind, herunder på sidste stigning, indtil man får medvind på den lange vej indtil mål, dog med sidemedvind over de sidste knap 1500 m.

 

Favoritterne

Jeg skrev inden løbet, at det kunne blive et svært løb at vinde, hvis ikke man havde et stærkt hold. Den bemærkning skulle vise sig mere velvalgt end ventet efter dagens etape, hvor Quick-Step måtte lade løbet glide af hænde. Om det var tabet af Julian Alaphilippes vigtigste hjælper, Dries Devenyns, der tidligt udgik efter styrt, skal jeg lade være usikkert, men sandt er det i hvert fald, at løbet er vendt helt på hovedet.

 

Det gør også mandagens etape temmelig uforudsigelig. Det er nemlig endnu en rute, der er meget svær at blive klog på. Stigningerne er meget lettere, end de var det i dag, men det er stadig en etape med næsten 3000 højdemeter. Det kan blive et mareridt for Alpecin at skulle kontrollere, akkurat som det var det for Quick-Step i dag.

 

De hjælpes heldigvis af, at stigningerne generelt er meget bløde, og at de fleste vanskeligheder kommer i starten. Det betyder, at det er en etape, der er inden for rækkevidde for sprinterne, og derfor kan de håbe på hjælp. De to bakker i finalen betyder dog, at det kun er for de holdbare folk, og der er generelt ikke mange sprintere, der kan tro på deres chancer her. Det er en perfekt etape for Biniam Girmay, men Intermarché vil hellere prøve at vinde løbet, når de har nr. 3 og 4 i klassementet, og det kræver, at de angriber i højre og venstre. En mere realistisk allieret er Lotto med Arnaud de Lie, men selv hvis de får hjælp af dem, tvivler jeg på, at det er nok.

 

Læs også
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet

 

Jeg tror, at vi får en vild start. Jeg tror, at der vil blive angrebet i højre og venstre - garanteret også af Julian Alaphilippe - og jeg vil slet ikke udelukke, at der fra start kører en stor gruppe også med klassementsryttere, som de aldrig ser igen. Hvis vi får et udbrud, der er mindre farligt, vil Alpecin med hjælp fra nogle sprinterhold, særligt Lotto, nok kunne køre dem ind, men hvis det sker, regner jeg med, at der igen vil blive angrebet i tide og utide til sidst.

 

Jeg ser således flere scenarier. Det er muligt, at vi får en reduceret massespurt for de holdbare sprintere, og det er muligt, at vi som i dag ser en stærk gruppe køre væk, og at de herefter skal afgøre det mellem sig. Jeg hælder mest til det sidste, for selvom Alpecin ikke er svage, tvivler jeg på, at de kan klare det med den beskedne hjælp, de kan ventes at få.

 

Det gør det også svært at pege på entydige favoritter. Bakkerne er nemlig ret bløde, og det er ikke bare de bedste, der kører væk. Der vil være en del taktik og tilfældighed involveret, og det vil der også være i finalen, hvor bakkerne igen er for bløde til, at de bedste sætter sig igennem. Det så vi i dag, hvor Oier Lazkano, Jesus Herrada og Loic Vliegen kørte væk, og det kan vi se igen i morgen.

 

Endelig skal man også bemærke, at det bliver blæsende. Det er dog kun i starten, at der er et længere sidevindsstykke, og derefter er der primært med- eller modvind. Da der i området som regel også er læ, tvivler jeg på, at det vil blive afgørende.

 

Mit gæt er altså, at vi som i dag vil se en gruppe køre om sejren, og det vil så kræve held, styrke og timing at gøre det færdigt - også fordi medvinden til sidst vil gøre det sværere at holde det samlet til en spurt. Man skal stadig være stærk i dette terræn og efter næsten 3000 højdemeter, og en spurt vil være en fordel. Derudover er det ikke en ulempe at have tabt tid i klassementet, for i en gruppe vil de få tilbageværende klassementsryttere have meget travlt med at kigge på hinanden.

 

Dette element af tilfældighed gør det meget svært at pege på favoritter, men jeg prøver med Alex Aranburu. Spanieren viste på 1. etape, at han er i fremragende form, og nu er han ude af klassementet. Han har før taget en sejr i Baskerlandet i en taktisk finale, og vi ved også, at han med sin spurt har en god chance for at gøre det færdigt.

 

Jeg kunne også have noget fidus til Matteo Trentin. Det er muligt, at han sparer sig til en spurt, men det vil ligne ham dårligt. Han viste i dag, at formen er god, selvom han gik lidt ned til sidst, og han burde være stærkere i dette lidt blødere terræn. Også han har tabt tid og kan gøre det færdigt på stregen.

 

Ben Turner er også en oplagt kandidat. Muren var lidt for svær, men dette burde lige være hans terræn. Også han er langt ude af klassementet, og hvis han nærmer sig den form, han havde i foråret, er han jo skræmmende stærk. Også han har den gode spurt, der kan afslutte arbejdet.

 

Der er selvfølgelig også Julian Alaphilippe. Verdensmesteren kommer næsten med garanti til at angribe konstant på denne etape, og han viste i går, at formen er god. Nu er han ude af klassementet, og han har spurten til at gøre det færdigt. Når jeg alligevel er lidt skeptisk, skyldes det, at hans trøje gør ham så pokkers synlig. Selvom han burde have frihed, vil mange se efter ham, og det gør det altid svært at gøre det færdigt. Han er dog slet ikke alene på Quick-Step, der også har Davide Ballerini. Italieneren kan nu få sin frihed, og dette burde være terræn for ham, hvis ikke han sparer sig til en spurt.

 

Læs også
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024

 

Israel-PT har en stærk trio i Sep Vanmarcke, Tom van Asbroeck og Patrick Bevin. De to belgiere synes formstærke, mens newzealænderen synes at mangle lidt. Også han synes dog at have et niveau, hvor han kan gøre sig gældende i dette terræn, og da de alle er hurtige, står de også stærk i finalen, særligt hvis de er i overtal. Faktisk har de også hurtige Omer Goldstein , men han har tabt lidt mindre tid og kan således være lidt mere låst.

 

Også Odd Christian Eiking røg ud af klassementet i dag, men han viste i går, at formen er ganske fin. Dette terræn er bestemt ikke ideelt for ham, men vi så sidste år, at han også kan være meget stærk på blødere bakker som disse. Han er bestemt ikke sprinter, men han har en fin spurt, hvis modstanden er den rette.

 

Victor Campenaerts er også oplagt, men han lider under sin manglende spurt. Han er dog brølstærk i disse taktiske finaler, som vi så, da han vandt i Giroen. I dag var han i det tidlige udbrud, men alligevel endte han som nr. 20, så formen synes ganske fin.

 

En oplagt kandidat er Filippo Baroncini. Italieneren har alle de rette kvaliteter, særligt med sin spurt, og så ganske stærk ud i går. Den eneste grund til, at han står lidt længere nede på min liste er, at Trek formentlig vil koncentrere sig om Mattias Skjelmose, der ligger nr. 2 i klassementet.

 

En anden kandidat kunne være Jonas Koch. Tyskeren var overraskende god på muren i går, og det tyder på, at han er i form. Også han burde være i sit es i denne form for terræn, og som semisprinter er han også en hurtig herre.

 

Vi kan vel også nævne Oier Lazkano igen. Spanieren imponerede mig meget sidste efterår, men vi har ikke rigtigt set ham i år. Det har vi så nu, og han er stadig så langt efter, at han ikke er uden frihed i en finale. Han har en spurt, men den er ikke den bedste. Til gengæld er han herligt aggressiv.

 

Endelig er der Biniam Girmay. Jeg tror, at hans primære opgave er at tage sig af Lorenzo Rota og Loic Vliegen, men som led heri kan han godt ende i et udbrud sammen med en af dem. Skulle det herefter ende i en spurt i en gruppe, vil han efter alt at dømme være hurtigst.

 

Til gengæld tror jeg, at det kan blive svært for top 10 ryttere at gøre det færdigt, fordi de i et udbrud vil kigge meget på hinanden. Bedst chance vil Greg van Avermaet og til dels Lorenzo Rota og Mattias Skjelmose have, fordi de har større chance for at vinde en spurt, hvis udbruddet forbliver nogenlunde samlet. Andre kandidater kunne være Ben Healy, Romain Hardy, Markus Hoelgaard, Thiault Ferasse og en desværre ikke helt formstærk Kevin Vauquelin.

 

Ender det i en spurt, tror jeg mest på Biniam Girmay. Eritreeren er skabt til dette terræn, og det er meget få, der kan slå ham på stregen. Den store trussel er Arnaud de Lie. Med benene fra Limburg klarer han disse bakker, men det ser ikke ud til, at han har dem nu. Jeg regner finalen som værende for hård for Tim Merlier, Matteo Moschetti, Sam Welsford og Matthew Walls. Fernando Gaviria er en joker, for han burde normalt kunne klare disse bakker, men han har set formsvag ud. Alternativet er Matteo Trentin, men han får svært ved at slå Girmay. Langt bedre er det for Davide Ballerini, der burde have en reel chance for at slå Girmay. Edward Theuns har måske en chance, men etapens hårdhed er på grænsen. Han har dog en chance for at vinde. Det burde også være en god finale for Jake Stewart, men hans form er lidt svær at vurdere, og han bør også mangle farten. Andre, der kan ventes at spurte, er Filippo Baroncini, Greg van Avermaet, Robert Stannard, Alan Boileau, Thibau Nys, Milan Menten, Jonas Koch, Axel Zingle, James Shaw, Ben Turner, Ben Swift, Patrick Bevin, Jasper de Buyst, Alex Aranburu, Kenneth van Rooy, Kevin Vauquelin, Casper Pedersen og Sandy Dujardin, men jeg har svært ved at se dem slå Girmay.

 

Feltet.dks vinderbud: Alex Aranburu

Øvrige vinderkandidater: Matteo Trentin, Ben Turner

Outsidere: Julian Alaphilippe, Davide Ballerini, Sep Vanmarcke, Odd Christian Eiking, Victor Campenaerts

Jokers: Filippo Baroncini, Patrick Bevin, Tom van Asbroeck, Jonas Koch, Omer Goldstein, Oier Lazkano, Bimiam Girmay, Arnaud de Lie, Edward Theuns, Jake Stewart, Robert Stannard, Greg van Avermaet, Lorenzo Rota, Mattia Skjelmose, Fernando Gaviria, Tim Merlier

 

STREAM TOUR DE WALLONIE TIL HALV PRIS OG UDEN AFBRYDELSER

EFTERÅRSSPILLET STARTER LØRDAG - 10.000 KR I STARTPULJEN

Alex Aranburu
Matteo Trentin, Ben Turner
Julian Alaphilippe, Davide Ballerini, Sep Vanmarcke, Odd Christian Eiking, Victor Campenaerts
Filippo Baroncini, Patrick Bevin, Tom van Asbroeck, Jonas Koch, Omer Goldstein, Oier Lazkano, Bimiam Girmay, Arnaud de Lie, Edward Theuns, Jake Stewart, Robert Stannard, Greg van Avermaet, Lorenzo Rota, Mattia Skjelmose, Fernando Gaviria, Tim Merlier
Ben Healy, Romain Hardy, Markus Hoelgaard, Thibault Ferasse, Sandy Dujardin, Kevin Vauquelin, Alan Boileau, Thibau Nys, Milan Menten, Axel Zingle, James Shaw, Ben Swift, Jasper de Buyst, Kenneth van Rooy, Kevin Vauquelin, Casper Pedersen
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de Wallonie 
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?