Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 3. etape af Tour du Limousin
16. august 2017 19:28 af Emil AxelgaardFoto: Sirotti

Alexis Vuillermoz levede op til den favoritværdighed, vi på forhånd havde tilskrevet ham, ved at sejre suverænt på løbets kongeetape, men det lykkedes ham ikke afgørende at knække Elie Gesbert. Dermed er scenen sat til et brag en 3. etape, hvor en knaldhård finale giver den stærke Ag2r-mandskab terræn, der muliggør, at man måske kan komme af med den talentfulde rytter i førertrøjen.

Ruten

Efter to svære dage for puncheurs venter løbets eneste etape med en finale, der ikke er placeret på toppen af en længere bakke. Det betyder imidlertid ikke, at der på tredjedagen er tale om en nem rute. Tværtimod venter der tre omgange på en svær rundstrækning med en hele 6,3 km lang stigning, og i alt skal der klatres hele 4658 højdemeter, hvilket samlet set gør det til løbets måske sværeste etape.

 

I alt skal der tilbagelægges 184,7 km mellem Saint-Pantaleon de Larche og Chaumeil. Den første halvdel af ruten består af en tur mod nordøst op ad en lang stigning til et plateau, hvor de to første spurter kommer på den nemmeste del af etapen efter hhv. 31,6 km og 50,5 km. Herefter kører man mod sydøst frem den sidste spurt efter 76,2 km, inden man bevæger sig mod nord øst op til stigningerne i området omkring målbyen. Herefter er der ikke meget fladt terræn. Først gælder det kategori 2-stigningerne Cote de la Vaysse (2,2 km, 8,6%) efter 94 km og Cote de Lestards (4,8 km, 4,2%) efter 101,2 km, inden man kører ned til målstregen, der krydses for første gang efter 120,2 km. Etapen afsluttes nu med tre omgange på den 21,5 km lange rundstrækning, der byder på kategori 2-stigningen Cote des Geants (6,3 km, 3,9%) med top 16 km fra stregen. Herefter går det ned til mål, hvor en lille bakke venter, inden det igen falder. Til slut rammer man opløbsstrækningen, der bare er 150 m lang og 5 m bred og stiger svagt. Der er bjergpoint ved anden passage af stigningen.

 

Chaumeil har ikke været målby for løbet i dette årtusinde, men var altid mål for sidste etape af det hedengangne Paris-Correze. Her var de seneste vindere Kenny Elissonde (2012), Bert De Waele (2011), Arthur Vichot (2010), Wesley Sulzberger (2009), Lloyd Mondory (2008), Edvald Boasson Hagen (2007), Marcus Ljungqvist (2006) og Frederic Finot (2005).

 

 

 

Vejret

Vejret i Frankrig bliver bare bedre og bedre. Torsdag bliver det virkelig sommer med en skyfri himmel, masser af solskin og en temperatur på 25 grader. Der vil bare være en let vind fra vest. Det giver sidemedvind og medvind på den lang vej frem til rundstrækningen. Her vil der være sidevind på stigningen, dernæst modvind og til sidst medvind på de sidste kilometer.

 

Favoritterne

Alexis Vuillermoz gjorde, hvad der skulle til, og levede op til vores status som den klare favorit på løbets kongeetape. Desværre for ham leverede unge Elie Gesbert et behjertet forsvar af trøjen, hvor han ikke blot selv kunne gå i angreb på den sidste stigning, men også begrænse sit tidstab så meget, at han fortsat fører med fire sekunder ned til Ag2r-kaptajnen.

 

Dermed har Gesbert nu overlevet den sværeste udfordring, og han kan glæde sig over, at det netop var Vuillermoz og ikke mere spurtstærke typer som Francesco Gavazzi, Julien Simon eller Mauro Finetto, der løb med sejren. Dermed er han kommet et stort skridt tættere på den samlede sejr, men der venter fortsat to svære opgaver. Ag2r har måske løbets stærkeste mandskab, og de vil gøre alt for over de kommende dage at sætte Gesbert under pres.

 

Problemet for dem er, at de kommende to finaler ikke passer til Vuillermoz, og skal der spurtes om sejrene, er der stor risiko for, at han vil være oppe mod hurtigere folk. Derfor bliver det ikke let at vinde den nødvendige tid alene på bonussekunder, og hans bedste mulighed for at vinde samlet er derfor én gang for alle at komme af med Gesbert.

 

Skal det ske, er morgendagens 3. etape sandsynligvis eneste mulighed. Ganske slutter etapen denne gang ikke på en stigning, men samlet set er der tale om den i særklasse hårdeste rute. Den sidste stigning er måske ikke stejl, men den er ganske lang, også for lang for mange af de lidt tungere typer. Dertil kommer, at hele tre passager i finalen giver det stærke Ag2r-mandskab gode muligheder for at skabe stor udskilning.

 

Det er utvivlsomt det, de har tænkt sig, og derfor er alle udbrud på forhånd dødsdømte. Ikke blot vil Ag2r gerne have bonussekunder i spil, de vil også have et hårdt løb. Derfor forventer vi, at det franske mandskab vil sætte et dræbende tempo det meste af dagen, og det vil gøre det til et udskilningsløb. Til sidst vil de være op til Vuillermoz at angribe på stigningen og forsøge at komme af med Gesbert.

 

Der er ingen tvivl om, at Vuillermoz er en betydeligt bedre klatrer end den ellers talentfulde franskmand, men det er tvivlsomt, om den sidste stigning er hård nok til, at han kan komme fri. Dertil kommer, at der fortsat er langt til mål efter bakken, og da Gesbert har et fremragende hold til at støtte sig, vil det ikke blive let for Vuillermoz at holde sig fri. Skal det lykkes, får han sandsynligvis brug for selskab. Har han det, er det muligt, at en håndfuld af de bedste klatrere skal spurte om sejren, men det synes mest sandsynligt, at Fortunero vil kunne samle det til en spurt i en større gruppe. Man må dog formode, at Ag2r vil have sikret, at etapen vil være for hård for de fleste.

 

Det får os til at pege på Francesco Gavazzi som vores favorit. Efter en lidt skuffende tid viste Androni-kaptajnen med dagens andenplads, at han endelig har fundet den form, han ellers så længe har jagtet. Meget tyder på, at han er en af feltets bedste klatrere, og da morgendagens stigning ikke er specielt svær, vil han være en af de få, der vil kunne følge Vuillermoz. I en spurt blandt klatrerne vil han med stor sandsynlighed være den hurtigste, og det samme vil være tilfældet, hvis Fortunero får det samlet mere. Derfor kan han vinde i flere scenarier, og det gør ham til vores favorit.

 

Hans værste rival må være Julien Simon. Cofidis-rytteren har på de foregående to etaper vist, at han er kommet fint ud af Touren, og at formen er ganske god. Han er ikke helt i topform, men han er klart en af de bedste klatrere i dette løb. Derfor er også han en af de ryttere med den bedste chance for at følge Vuillermoz, og også han er hurtig på stregen. I en direkte duel mod Gavazzi er hans chancer nogenlunde 50-50, og også han kan vinde i begge de to scenarier, vi forudser.

 

Den store joker er Mathieu van der Poel. Forud for dagens etape var vi i tvivl om, hvorvidt finalen ville blive for hård, og det viste sig, at bakken blev en anelse for vanskelig. Dermed får han svært ved at følge de bedste på stigningen i morgen også, men han har til gengæld en reel chance for at hænge på i feltet. Skulle det blive samlet til en spurt i en større gruppe, vil han formentlig være den hurtigste, også hurtigere end både Gavazzi og Simon. Hans formstærke holdkammerat Gianni Vermeersch er plan B. Han klatrer bedre end sin kaptajn, men kan kun vinde en spurt, hvis det er en lille gruppe af klatrere, der har overlevet.

 

Eduard Prades har i den seneste tid ikke vist megen form, men i dag var benene, der pludselig. Han blev en imponerende nummer 3 på en meget svær etape, og hans chancer er endnu bedre i morgen. Vi tvivler stadig på, at han kan følge Vuillermoz, hvis han for alvor lukker op, men i en spurt i en større gruppe vil han helt sikkert være en af de hurtigste.

 

Løbet har hidtil været en skuffelse for Mauro Finetto, der fortsat ikke er på sit højeste niveau. Derfor er det til hans fordel, at etapen denne gang slutter med en nedkørsel, og at han derfor i højere grad kan drage fordel af sin spurtstyrke. Han synes ikke at have formen til at køre med, hvis en lille gruppe skal afgøre det, men i en større spurt er han ikke uden chancer.

 

Det store spørgsmål er, om sprinterne kan hænge på. Selvom han ikke har klatret på sit højeste niveau i år, har Bryan Coquard nok de bedste chancer. Franskmanden er trods alt blevet nummer 4 i Amstel Gold Race, og i dag viste han med deltagelse i det lange udbrud, at formen er i fremgang. Stigningen er lidt lang for Coquard, og i teorien bliver den for svær, men afskrives kan han ikke. Det samme gælder for Dunkerque-vinderen Clement Venturini, der bliver ved med at imponere. Spørgsmålet er, om han skal køre spurt for Simon, der har brug for bonussekunderne. Også Justin Jules og Damien Touze har en reel chance for at hænge på.

 

Endelig vil vi pege på Alexis Vuillermoz og Lilian Calmejane. Sammen med Guillaume Martin er de feltets bedste klatrere, og hvis nogen kan gøre en forskel på den sidste stigning, er det netop denne trio. Det bliver meget svært at holde et eventuelt forspring til mål, men det er ikke umuligt. Martin vil ikke have mange chancer i en spurt, men det vil de to førstnævnte, hvoraf Vuillermoz normalt er den hurtigste.

 

Feltet.dks vinderbud: Francesco Gavazzi

Øvrige vinderkandidater: Julien Simon, Mathieu van der Poel

Outsidere: Eduard Prades, Mauro Finetto, Bryan Coquard

Jokers: Gianni Vermeersch, Clement Venturini, Justin Jules, Damien Touze, Alexis Vuillermoz, Lilian Calmejane

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Gree-Tour of Guangxi(2.UWT) 16/10-21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger