Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 3. etape af Tour of California
15. maj 2018 16:14 af Emil AxelgaardFoto: Team Sky

Egan Bernal levede op til sin status som storfavorit og tog en knusende sikker etapesejr på kongeetapen, men med tempospecialisten Tejay van Garderen mindre end et minut efter, vil colombianeren skulle jagte mere tid i de kommende dage. Allerede tirsdag får han chancen, når man for anden gang i historien skal slutte på den eksplosive stigning på Laguna Seca-motorsportsbanen i Monterey, hvor Peter Sagan sejrede for to år siden, og hvor Bernal utvivlsomt vil jagte flere sekunder inden onsdagens enkeltstart.

Ruten

I 2016 opfandt man en ny finale på Laguna Seca-motorsportsbanen i Monterey, og det skulle vise sig at blive en stor succes. Med en meget stejl stigning bare få kilometer fra mål blev vi vidner til et forrygende slag mellem Peter Sagan og Greg Van Avermaet, og derfor er det ikke mærkeligt, at arrangørerne har ønsket at vinde tilbage. Det gør de i år efter et års fravær, når der på tirsdagens etape atter bydes op til fest for de eksplosive puncheurs på en etape, hvor der også vil være sekunder at vinde i kampen om den samlede sejr.

 

I alt er der hele 197 km på programmet, og de fører fra King City til Laguna Seca-banen sydøst for Monterey. Startbyen ligger i en dal med bjerge på begge sider og første del består af en rundstrækning i bjergene nordøst for byen. Fra start kører man mod sydøst gennem dalen, indtil man drejer mod øst for via en let stigende vej at køre ind i bjergene. Senere går det mod nordvest via et let faldende stykke, inden det begynder at stige op mod den første spurt, der kommer efter 64 km. Derefter gælder det King City Road (1,7 km, 6,1%), der er i kategori 3 og har top efter 66 km, inden det via en nedkørsel går mod sydvest tilbage mod King City.

 

Efter afslutningen på rundstrækningen følger man den flade dalvej mod nordvest og sydvest forbi den sidste spurt, der kommer efter 107,5 km. Herefter går det atter mod sydvest og nordvest ind i bjergene via en let stigende vej, der fører direkte ind på kategori 2-stigningen Camel Valley Road (4,1 km, 5.9%), der har top efter 143,5 km. Herfra fører en nedkørsel videre mod nordvest frem til kategori 2-stigningen Cachagua Road (3 km, 7,6%), hvis top rundes efter 168,5 km. Endnu en nedkørsel fører nu mod nordvest, inden man rammer den svære finale. Det sker, når man fra syd kører op over kategori 2-stigningen Caureless Grade (5,4 km, 5,7%), der har top med 8,5 km igen, hvorefter det gælder kategori 3-stigningen Mazda Raceway summit (1,1 km, 10,3%). Fra toppen resterer bare 2,5 km, der først stiger let. Efter et sving med 1500 m igen falder det sving. På den sidste kilometer er der tre sving, herunder et sidste bare 250 m fra stregen.

 

Etapen byder på i alt 2367 højdemeter.

 

Finalen blev første gang benyttet i 2016, hvor Peter Sagan slog Greg Van Avermaet og Nathan Haas i en spurt i en lille gruppe af favoritter og puncheurs.

 

 

 

Vejret

Det flotte, lidt kølige vejr fortsætter endnu en dag, da tirsdag kun byder på få skyer samt en temperatur på 18 grader. Der vil igen være en jævn vind fra sydvest, hvilket giver alle vindretninger på den indledende rundstrækning og dernæst sidevind det meste af dagen. Fra bunden af næstsidste stigning bliver det sidemedvind, der vil vare ved stort set hele vejen frem til den røde flamme. Herefter vil der være sidemodvind og modvind på opløbsstrækningen.

 

Analyse af 2. etape

Sjældent har en bjergetape haft en større favorit, og sjældent har favoritten leveret på så overbevisende maner. Egan Bernal færdiggjorde et fantastisk Sky-forarbejde, hvor særligt Ian Stannard på det flade og Tao Geoghegan Hart cementerede mandskabets kollektive styrke, ved med stor suverænitet at sætte alle til vægs og erobre førertrøjen. Den lille colombianer bekræftede dermed atter, at han bare et par månede inde i sin WorldTour-karriere allerede er i stand til at sætte stjernerne til vægs på højste niveay.

 

Som ventet var de værste rivaler Rafalj Majka og Adam Yates, der begge kørte klogt og undlod at forsøge at følge den stærke colombianer. Særligt Yates kan være fint tilfreds med en så overbevisende præstation kort efter sit grimme hoftebrud, og han bekræfter dermed de lovende takter, han viste i starten af sæsonen. Også Majka kan være fint tilfreds med oprejsningen efter skuffelsen i Ardennerne, og begge har de kurs mod et topresultat, selvom særligt Majka kan vente at få klø på torsdagens enkeltstart.

 

Netop enkeltstarten er stadig en udfordring for Bernal, der trods sin flotte tidskørsel ved de nationale mesterskaber næppe vil være tryg ved kun at have et minut ned til Tejay van Garderen. Amerikaneren viste endelig igen gode ben efter et svært forår, men måske spiller nedturene ham stadig et puds. I hvert fald begik han den fejl, han altid begik i starten af sin karriere, ved sammen med Antwan Tolhoek som den eneste at forsøge at køre med Bernal. Havde han bevaret samme kølighed som Majka og Yates, havde hans tidstab formentlig været mindre, og nu ser det trods alt svært ud at vinde. Der venter nemlig sandsynligvis yderligere tidstab på 3. og 6. etape, og derfor synes målet at måtte være en podieplads for BMC, der også oplevede endnu en skuffende præstation fra Brent Bookwalter.

 

I det hele taget var det ikke en stor dag for amerikanerne. Heller ikke Peter Stetina og Ian Boswell, der har haft løbet som et stort mål, kunne komme tilbage på sporet efter et svært forår, og heller ikke Gavin Mannion, stortalenterne Neilson Powless og Sepp Kuss eller det amerikanske Rally-mandskabs canadier Rob Britton kunne leve op til forventningerne. Til gengæld cementerede purunge Brandon McNulty atter, at han er en af sportens allermest lovende ryttere.

 

I det hele taget var det de unges dag. Særligt Tolhoek fortjener stor applaus. Alle, der så kongeetapen i Abu Dhabi i februar, må have noteret sig, at hollænderen efter Vueltaen havde gjort ufattelige fremskridt, og at noget stort var i vente, men efter at en knæskade tvang ham til at skippe Giroen, stillede han kun til start her med den beskedne ambition at komme i gang igen og støtte Powless. At han alligevel som den eneste for alvor kunne tage kampen op med Bernal vidner blot endnu mere om hans ufattelige potentiale.

 

Også Laurens De Plus imponerede stort så kort efter sit grimme træningsstyrt i februar og bekræftede sin status som den næste belgiske topklatrer, ligesom stortalentet Edward Ravasi endelig viste, hvorfor han for to år siden blev nr. 2 i Tour de l’Avenir. Daniel Martinez fortsatte med en femteplads sit stormridt mod tinderne efter en forrygende start på sin WorldTour-karriere, og Nicola Conci og Ruben Guerreiro, der ellers har været så ufatteligt ustabil, viste, at Trek-mandskabet sidder på en guldgrube af unge ryttere.

 

For de fleste gælder dog, at de har det svært på enkeltstarten. I top 2 er det kun van Garderen, McNulty, Britton, Mannion, Powless og Bookwalter, og de har alle tabt en del tid. Derfor er meget fortsat helt åbent, og mange vil føle et behov for at skulle i offensiven, når lejligheden byder sig. Det gør den formentlig allerede tirsdag, hvor der derfor er lagt op til endnu et forrygende cykelløb, der vil gøre forskelle i toppen af klassementet.

 

Favoritterne

Som sagt er der helt sikkert mange, der føler behov for at vinde tid inden enkeltstarten, og det vil anspore til offensiv kørsel allerede tirsdag. Finalen er velkendt fra 2016, hvor vi så en kamp mellem de eksplosive puncheurs på en dag, hvor den førende, Julian Alaphilippe, viste overraskende svaghedstegn. I år er de sidste to stigninger de samme, men samlet set er der tale om en hårdere etape. Derfor kan vi vente os større udskilning og bedre chancer for klatrerne, og det kan derfor vise sig at være for hårdt for Peter Sagan, der vandt etapen for to år siden. I hvert fald må man formode, at verdensmesteren formentlig er en blandt meget få ikke-klassementsryttere, der vil kunne blande sig på en etape, der igen vil blive domineret af klassementsryttere.

 

I de seneste to dage er udbruddet kørt med det samme, men denne gang har et udbrud reelt en chance for at holde hele vejen, som vi ofte har set det i Californien. Samtidig er der en masse ryttere, der har tabt tid, og som vil være ivrige efter at udnytte denne frihed. Ryttere som Ian Boswell, Neilson Powless og Lachlan Morton, der fik knust deres klassementsdrømme i dag, har heller ikke meget at miste og kan meget vel tænkes at køre offensivt.

 

Starten er stigende, og det vil gøre det lettere for de stærke folk at komme fri efter det, der helt sikkert vil være lidt af en angrebsfest. Derfor regner vi med, at vi får etableret et stort, stærkt udbrud efter en hård kamp. Sandsynligheden for, at typer som de ovennævnte er med, er stor, og derfor vil Sky være tvunget til ikke at give dem megen snor. Derfor vil briterne formentlig føre relativt hårdt, også fordi Bernal har mulighed for at vinde mere tid og tage bonussekunder til slut. Bora må også formodes at give en hånd med, og det meget tunge Mitchelton-hold vil måske også hjælpe til på den flade del. Samtidig vil der være sidevind hele dagen, og selvom det næppe er nok til at splitte feltet, vil det skabe nervøsitet og presse farten i vejret.

 

Når vi rammer stigningerne, kan vi sagtens vente os angreb fra Boswell-, Powless-, Morton- og Stetina-typerne, og det vil tvinge Sky til at køre hårdt på. Heldigvis har de holdet til det med særligt Henao og Geoghegan Hart, der imponerede stort mandag. Terrænet er svært at kontrollere, og det kan bestemt ikke udelukkes, at det vil lykkes for en stærk klatrer, der har tabt lidt tid, at gøre det færdigt, men mest sandsynligt er det, at Sky efter en knaldhård dag vil få skabt samling til en eksplosiv afslutning på motorsportsbanen.

 

Etapen er så hård, at det vil være en dag for klassementsrytterne og klatrerne med den tilføjelse, at Sagan naturligvis også er en god kandidat. Denne gang forventer vi dog en endnu mere opslidende dag og deraf et endnu mindre felt end sidst. Allerede her så vi en kamp mellem klassementsrytterne på den sidste mur, og det vil vi helt sikkert se igen. Stigningen var stejl nok til at bringe Alaphilippe i vanskeligheder, og derfor vil der være kamp mellem de eksplosive klatrere med et godt punch på en kort stigning. De skal forsøge at komme af med Sagan - hvis ikke han allerede er faldet fra forinden - inden toppen, da slovakken vil være suveræn på den sidste del.

 

Det tror vi, at Egan Bernal kan. Colombianeren har som ventet vist sig som den i særklasse stærkeste, og han burde også være i sit es i denne finale. Han har gang på gang vist, at han har et glimrende punch på små stigninger, og denne er stejl nok til, at han kan køre fra. Samtidig har han i år spurtet sig til adskillige topplaceringer og dermed viste en vis hurtighed på stregen også. Han er teknisk glimrende, hvilket han viste på prologen i Romandiet, og den sidste nedkørsel er derfor ikke et problem. Det er klart, at han skal af med Sagan og formentlig også Yates, men vi tror ikke, at der vil være nogen, der kan følge colombianeren. Vi satser derfor på endnu en solosejr til Bernal.

 

Hans værste rival er Peter Sagan. Slovakken vandt som bekendt for to år siden, men han vil være hæmmet af den denne gang betydeligt hårdere etape. På den anden side er terrænet ikke sværere, end at Sagan i god form sagtens kan være med, og han har før vundet betydeligt hårdere løb. Spørgsmålet er, hvor han står formmæssigt efter en lang pause, og selvom han altid er på et godt niveau i Californien, har han ofte manglet lidt på de lange stigninger. Risikoen for, at han falder fra tidligere er derfor relativt stor, men sidder han dig i bunden af den stejle rampe, der passer ham perfekt, er det formentlig kun en Bernal i storform, der kan sætte ham. Er han ikke langt efter på toppen, bliver han meget svært at holde tilbage på nedkørslen, og i en spurt er han umulig at slå.

 

Havde dette været marts måned, havde Adam Yates været den naturlige favorit. Briten er fantastisk på korte ramper, hvilket han viste i Tirreno, hvor kun et overraskelsesangreb fra Roglic forhindrede ham i at vinde to etaper som denne. Nu er han imidlertid på vej tilbage efter et hoftebrud, og derfor er han endnu ikke på toppen. Han var dog stadig god nok til at blive nummer 3 i dag, og formen er derfor ikke dårlig. Han burde have endnu bedre mulighed for at følge Bernal her. Han kan ikke sætte colombianeren, men kan han følge med til toppen, vil det være meget jævnbyrdigt i en spurt.

 

Efter sin fremragende start i Australien viste Ruben Guerreiro endelig atter liv i sine unge ben. Han har ellers befundet sig i et dybt hul på det seneste, hvor han ikke har vist nogen som helst. I dag var han imidlertid blandt de allerstærkeste på en stigning, der egentlig er for lang for ham. Nu kommer vi til gengæld til en finale, der passer ham perfekt. Her vil han kunne benytte både sit punch og sin gode spurt til måske at tage en stor sejr.

 

Antwan Tolhoek var dybt imponerende på dagens etape, hvor han formentlig var næststærkeste mand. Som sagt var det en mindre sensation efter hans grimme knæskade, og det var helt uventet for ham selv, at han allerede nu kunne køre så flot. Hollænderen er imidlertid et forrygende klatretalent og har et godt punch på korte stigninger. Han er ikke i stand til at køre fra Bernal, men han er en underdog som måske kan udnytte sin status til at stikke af på det sidste stykke efter toppen, mens favoritterne ser på hinanden.

 

I dag var bestemt ikke en god dag for Brent Bookwalter, der bekræftede det dårlige indtryk fra Yorkshire. Han burde dog have en god chance på denne etape. Han er bedre på en kort, eksplosiv stigning som denne, men hans helt store våben er hans fremragende spurt. Samles det som sidst til en spurt i en mindre gruppe af favoritter, vil han være en af de hurtigste og kan vinde, hvis Sagan er faldet fra.

 

Finalen burde også passe godt til Tom-Jelte Slagter, men som så ofte før har hollænderen haft en forfærdelig sæson. Han viste lidt liv i Ardennerne, men har generel været langt under niveau. Formen her er også usikker, og formentlig bliver det for hårdt. Sidder han der til slut, vil han imidlertid kunne gøre sig gældende i en spurt i en lille gruppe.

 

Kan Patrick Bevin få chancen? Han skal som udgangspunkt hjælpe Bookwalter og van Garderen, men BMC skal næppe kontrollere. Derfor vil han have en chance for at sidde med, og i dag viste han skræmmende god form på en meget svær etape, ligesom han kørte godt i Yorkshire. Før skiftet til WorldTouren var han ekspert på korte eksplosive stigninger, og han har en dødbringende spurt. Det bliver formentlig lidt for svært, men sidder han med på toppen, bliver han livsfarlig.

 

 

Rafal Majka kan meget vel ende med at skulle kontrollere det hele for Sagan, men det kan også give muligheder. Mens alle kigger på verdensmesteren, vil ikke mange se på polakken, der derfor måske kan snige sig væk efter toppen. I hvert fald er han ganske god på korte, eksplosive stigninger, og han er klart en af de stærkeste. Til gengæld er han ikke just en ørn på en nedkørsel.

 

I dag bekræftede Brandon McNulty atter, at han er en af sportens allerstørste talenter, og det er næsten skræmmende, hvor god den unge mand kan blive. I dag blev stigningen lidt for lang til sidst, men han så længe totalt ubesværet ud. Han burde være med fremme igen, og han kan blive farlig i et angreb efter toppen, ligesom han har en fin spurt. Han var så tæt på i Dubai i februar - måske lykkes det denne gang.

 

For to år siden blev Nathan Haas nummer 3 på denne etape, og han burde være blandt de helt tunge favoritter. Han fik imidlertid ødelagt foråret af sygdom og måtte allerede stoppe efter Amstel. Derfor er han slet ikke i topform endnu, og man må formode, at det bliver alt for hårdt for ham denne gang. Ingen ved imidlertid helt, hvor han står, og i en finale som denne kan man aldrig afskrive ham.

 

Finalen burde også være god for talentfulde Jhonatan Narvaez, men han har desværre haft det lidt svært som professionel. I dag blev han også sat tidligt, og derfor vil han formentlig også komme til kort denne gang. På papiret er han dog god i eksplosive finaler som disse, og har han fundet benene, kan han derfor måske overraske.

 

Endelig er der Gavin Mannion. Det er svært at se ham vinde, men blandt klassemenstsrytterne er han blandt de bedre afsluttere, hvis det skulle ende i en spurt i en lille gruppe. Han viste i dag, at han hører til blandt de bedste klatrere og kan sagtens lave et topresultat.

 

Som sagt kan det ikke udelukkes, at et udbrud kan holde hjem, men man skal være en meget stærk klatrer for at gøre det færdigt, ligesom man skal have tabt lidt tid. Gode bud kunne være Floris De Tier, Lawson Craddock, Sepp Kuss, Matteo Fabbro, Neilson Powless, Ian Boswell, Lachlan Morton og Peter Stetina.

 

Feltet.dks vinderbud: Egan Bernal

Øvrige vinderkandidater: Peter Sagan, Adam Yates

Outsidere: Ruben Guerreiro, Antwan Tolhoek, Brent Bookwalter, Tom-Jelte Slager, Patrick Bevin

Jokers: Rafal Majka, Brandon McNulty, Nathan Haas, Jhonatan Narvaez, Gavin Mannion

Udbrudskandidater: Floris De Tier, Lawson Craddock, Sepp Kuss, Matteo Fabbro, Neilson Powless, Ian Boswell, Lachlan Morton, Peter Stetina

 

Tidligere udgaver af etapen

Du kan gense Peter Sagans sejr fra 2016.

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Volta ao Algarve em Bicic...(2.HC) 20/02-24/02

Vuelta a Andalucia Ruta C...(2.HC) 20/02-24/02

Volta ao Algarve em Bicic...(2.HC) 20/02-24/02

Vuelta a Andalucia Ruta C...(2.HC) 20/02-24/02

51ème tour cycliste inte...(2.1) 22/02-24/02

UAE Tour(2.UWT) 24/02-02/03

Tour du Rwanda(2.1) 24/02-03/03

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger