Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 3. etape af Tour of Norway
29. maj 2019 20:50Foto: Amgen ToC - Chris Graythen/Getty Images

Den lille bakke på 2. etape skulle vise sig at være helt uden betydning, men måske bliver det en anelse hårdere på 3. etape. Her venter nemlig en næsten identisk etape, der igen byder på en rundstrækning med en lille stigning, der måske kan rydde lidt ud i sprinterne inden den forventede spurt.

Ruten

Temaet for det gamle Tour des Fjords var dets mange afsluttende rundstrækninger med små bakker, der kunne bruges til angreb og til at rydde ud i sprinterne. Den model synes det nye Tour of Norway at have adopteret, for efter at vi så en sådan finale på 2. etape, venter der en tilsvarende afslutning på torsdagens 3. etape. Denne gang er bakken lidt længere og knap så stejl, men ellers er der tale om en etape, der er en næsten tro kopi af den foregående.

 

Med en distance på 179,7 km, der fører fra Lyngdal til Kristiansand, er også længden af etapen næsten som på 2. etape, men starten er knap så hård. Man lægger ud med at køre mod nordøst igennem fladt terræn, inden man når kategori 2-stigningen Kleivtjønn (2,4 km, 9,8%, max. 27,4%), der har top efter 16,4 km. Efter en nedkørsel, der fører mod øst, går det mod nord igennem let stigende terræn, inden man drejer mod nordøst for at køre op ad en 3,9 km lang bakke, der stiger med 4,8% i snit. Der venter endnu en lille bakke og en nedkørsel, inden fladt terræn fører frem til den første spurt, der er placeret efter 80,0 km.

 

Efter spurten drejer man mod syd for at køre op ad en 2,9 km lang bakke, der stiger med 6,2%, og derefter drejer man mod øst for at køre op ad kategori 3-stigningen Haugebakkmyrane (2,3 km, 4,6%, max. 11,8%), der har top efter 93,8 km. Herfra bliver det imidlertid betydeligt lettere, idet det bortset fra en lille bakke er let faldende, mens man kører mod syd ned til den anden spurt, der kommer efter 128,0 km. Derfra fortsætter man igennem fladt terræn mod syd, hvor man skal op ad en 600 m lang bakke, der stiger med 6,4%, og som leder direkte ind på rundstrækningen, der rammes på toppen efter 145,0 km.

 

Efter 149,8 km krydser man stregen for første gang, og etapen afsluttes nu med tre omgange på den i alt 10,0 km lange runde. Den er i alt væsentligt flad, men byder på en 1000 m lang bakke, der stiger med 5% i snit og har top med 5 km igen. Nedkørslen indledes med 4,5 km til mål, og derefter er de sidste 3 km flade. På de sidste 5 km er der sving med 3500, 3400, 600 og 500 m igen, inden man rammer den 6 m brede opløbsstrækning.

 

Etapen byder på i alt 2562 højdemeter.

 

Kristiansand var sidste år vært for 2. etape i Tour des Fjords, hvor Michael Albasini spurtede sig til sejr i et reduceret felt på en rundstrækning, der var en forlænget udgave af den, der også bruges i år, og som indeholdt en anelse mere fladt terræn.

 

 

 

 

Vejret

Efter nogle solrige dage bliver torsdag en våd dag, men heldigvis for rytterne vil det klare op ved middagstid. Det betyder, at det meste af etapen formentlig vil finde sted i flot vejr med kun få skyet og i højere temperaturer end hidtil, nemlig i ca. 15 grader. Den relativt kraftige vind er der imidlertid endnu, denne gang i form af en frisk vind fra sydvest. Det giver medvind frem til forplejningszonen og derefter sidemodvind frem til rundstrækningen. Her vil der primært være med- og modvind med medvind på første del og modvind på anden del, indtil man i de to sidste sving drejer ind i medvind på opløbsstrækningen.

 

Favoritterne

Hvis man havde håbet, at dagens etape ville rydde lidt ud i feltet, blev man skuffet. Bakken viste sig at være næsten ubetydelig, og det var kun tunge folk som Bram Welten, Sasha Weemaes og Matteo Malucelli, der ikke fik lov at spurte. Dermed kan man frygte, at det samme gentager sig torsdag, hvor der venter en etape, der er en næsten tro kopi af den forrige.

 

Denne gange kender vi dog finalen fra sidste års Tour des Fjords, hvor rundstrækningen trods alt var hård nok til at mørne Fabio Jakobsen så meget, at han blot blev nr. 7 i spurten. Han sad dog med feltet hjem, og det samme gjorde den ligeledes relativt runge Kristoffer Halvorsen, der endda blev nr. 3. Michael Albasinis sejr viser, at bakken kan tage lidt af pusten fra de rigtige sprintere, men det ligner endnu en massespurt.

 

Vinden er naturligvis altid en faktor, da det igen vil være blæsende. Denne gang er retningen dog ikke den rigtige, og med sidemodvind frem til rundstrækningen vil den næppe spille en rolle. Det ligner derfor endnu en nervøs, men ellers ret klassisk sprinteretape, hvor UAE, Sunweb, Ineos og Decuninck alle kan ventes at arbejde for en massespurt. I finalen kan der komme angreb på bakken, men med modvind på det efterfølgende stykke vil det være næsten umuligt at komme fri. Det bør derfor ende i en spurt, men først efter en relativt hård dag med mere end 2500 højdemeter. Derudover er det en meget teknisk finale, hvor positionering vil være lige så vigtig som fart.

 

Selvom det ikke gik i dag, forsøger vi igen at pege på Cees Bol som vores favorit. Hollænderen er nu ikke længere ubesejret i år, men han har stadig vundet tre af de fire spurter, han har kørt. Hans spurter på 1. etape og i Californien var dybt imponerende, og han ligner måske løbets hurtigste mand. Som en holdbar fyr vil han elske den hårdere etape og den sene bakke, og han er også god i positionskampen. Problemet er det unge, uerfarne tog, men de gjorde et fortrinligt arbejde i går. Kan de gentage det, bør Bol formentlig kunne gøre arbejdet færdigt.

 

Vi vil pege på Kristoffer Halvorsen som den værste rival. Nordmanden var meget tæt på at vinde i dag, og han har generelt hævet sit niveau ganske betragteligt i år. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at han er en af feltets allerhurtigste, og med de mange top 10-placinger i år har han vist sig god i positionskampen. Sidste år klarede han bakken problemfrit, og det vil han formentlig kunne gøre igen. Hos sig har han Chris Lawless og Ben Swift, der udgør et af de bedste to, og med sin fine fart bør han kunne vinde, hvis han sidder fremme efter svingene.

 

Vi havde ikke regnet med, at Alvaro Hodeg ville klare bakken i dag, men det gjorde han endda så fint, at han også kunne vinde etapen. Han og Halvorsen er vel de hurtigste klassiske sprintere i løbet, og derfor står han godt, hvis han kan klare bakken igen i morgen. Det er dog langt fra sikker, for Hodeg er bestemt ikke en holdbar fyr, og vi så sidste år, at Jakobsen havde problemer efter bakken. Det kan gentage sig for den endnu mindre klatrestærke Hodeg. Kommer han med over, har han dog gode chancer med sin høje fart og Yves Lampert som en fremragende lead-out man.

 

De seneste etaper har vist, at Alexander Kristoff ikke har sin højeste topfart, sandsynligvis fordi han var syg op til løbet. Alligevel er han stadig et godt bud på en vinder, for der er meget få, der har hans spurt efter en lang og slidsom dag med en del højdemeter. Bakken er i hvert fald til hans klare fordel, og vi ved samtidig, at han er usvigelig sikker i positionskampen, hvilket er vigtig i denne finale. Om han får Roberto Ferrari frem til et lead-out er tvivlsomt, men Kristoff er god nok til at vinde på egen hånd.

 

Eduard Grosu har svaret flot igen efter de dårlige spurter i Dunkerque. Foreløbig er han blevet nr. 2 og 6, og han har helt sikkert farten til at vinde. Han er god i positionskampen og elsker sene sving, og derfor er det en god finale for ham. Han er normalt ikke så klatrestærk, men han viste i Tyrkiet, at han virkelig har forbedret sin holdbarhed. Holdet er ikke det stærkeste, men Grosu er utvivlsomt en af løbets hurtigste.

 

I går fik Edvald Boasson Hagen åbnet sin spurt alt for tidligt, men i dag viste han, at han stadig er ganske hurtig. Det er klart, at han ikke har samme topfart som de rigtige sprintere, men kombinationen af en teknisk finale, hvor positionering er vigtig, og en hård etape, der vil slide på rivalerne, giver ham i hvert fald en chance. Særligt hvis det bliver meget hårdt, står Boasson Hagen godt, og vi så sidste år med Albasini, at en rytter af hans type kan vinde denne etape.

 

Det bør også give Luka Mezgec en chance. Sloveneren plejer egentlig at være god i positionskampen, men det har knebet i denne uge. Til gengæld har han et godt tog med Alexander Edmondson og Robert Stannard, og i en teknisk finale burde det give ham en chance. Farten er måske ikke den højeste, men i en teknisk afslutning efter en hård dag vil holdbare Mezgec have en chance.

 

Holdbarheden er også styrken for den formstærke Tom Van Asbroeck, der kommer til løbet efter en flot præstation i Dunkerque. Han er en af de mest formstærke sprintere og er god i positionskampen. Han mangler måske også den sidste topfart, men bliver det selektivt, har han en chance. Til gengæld ser det ikke ud til, at holdets anden sprinter, Sondre Holst Enger¸ har benene, selvom de to synes at køre hver deres spurt.

 

En anden kandidat er Boy Van Poppel. Heller ikke han er verdens hurtigste, men de flotte spurter i Yorkshire viste, at han er konkurrencedygtig. Også han har glæde af den relativt hårde rute, og først og fremmest er han meget god i positionskampen. Til gengæld er han hæmmet af, at Roompot er nede på bare fire mand, og han er derfor uden megen støtte.

 

Vi vil også igen pege på Trond Trondsen. Den unge nordmand er i fremragende form og både holdbar og hurtig. Han kommer til løbet med en frisk sejr i Sundvolden GP og viste med sin 7. plads på 1. etape, at han har farten til at være med fremme. I teorien burde den hårde rute passe ham, selvom han naturligvis i finalen ikke kan regne med samme støtte som rytterne på de større hold.

 

Andre ryttere, der kan tænkes at køre spurten, er Lawrence Naesen, Tim Wellens, Yevgeniy Gidich, Alex Aranburu, Moreno Hofland, Milan Menten, Taco van der Hoorn og Alex Kirsch, men da vi forventer begrænset udskilning, giver vi dem ikke mange chancer for at vinde.

 

Feltet.dks vinderbud: Cees Bol

Øvrige vinderkandidater: Kristoffer Halvorsen, Alvaro Hodeg

Outsidere: Alexander Kristoff, Eduard Grosu, Edvald Boasson Hagen, Luka Mezgec

Jokers: Tom Van Asbroeck, Boy Van Poppel, Trond Trondsen, Moreno Hofland

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour of Norway
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Fuzhou(2.1) 17/11-23/11

World Cup Koksijde(CDM) 24/11

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SPAR 7.200 PÅ LÆKKER PINARELLO CYKEL