Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 3. etape af Tour of Norway

Optakt: 3. etape af Tour of Norway

26. maj 2022 13:58Foto: Tour of Norway

Det lykkedes for Ineos at sætte sprinterne skakmat og sikre en sejr til Ethan Hayter, men en lige så stor vinder på 2. etape var Tobias Johannessen, der pludselig kunne tage trøjen via bonussekunder. Han får imidlertid kam til sit hår, hvis han vil forsvare den, når det torsdag gælder den hårdeste etape i løbets historie og en brutal bjergfinale på den nye og meget stejle Stavsro-stigning.

Artiklen fortsætter efter videoen.

EKSKLUSIVT: STREAM GIRO D'ITALIA TIL HALV PRIS

SE ALT OM GIROEN: FELTET.DK/GIRO

 

Ruten                                                         

Selvom Norge er et stærkt kuperet land, har klatreudfordringerne i Tour of Norway altid været relativt beskedne. Det er de imidlertid ikke i år, hvor der bydes på den i særklasse sværeste etape i løbets historie. På løbets tredje dag afsluttes en ganske kuperet etape nemlig med en klatretur på ad Stavsro-stigningen, der indledes med 8 km med 8-11% og dermed er en sag for rigtige klatrere. Ganske vist flader den ud over de sidste 3 km, men bjerget vil sikre, at det for første gang helt entydigt bliver klatrebenene, der skal afgøre en udgave af Tour of Norway.

 

I alt skal der tilbagelægges 175,8 km, der fører feltet fra Gol til toppen af Stavsro. Starten er relativt enkel, idet man kører mod sydvest ad en ganske let stigende vej, inden der til slut venter en stejlere opkørsel, som leder op til dagens første spurt i onsdagens målby, Geilo. Den kommer efter 48,2 km, hvorefter det går mod sydøst igennem fladt terræn, som undervejs afbrydes af en bakke og en nedkørsel, inden man kører videre mod sydøst op ad kategori 2-stigningen Hogasen (3,9 km, 6,9%), der er en relativt jævn stigning med top efter 68,4 km. Derfra går det videre mod sydøst via en nedkørsel, en bakke og endnu en nedkørsel, inden man drejer mod syd ind på kategori 1-stigningen Imingfjell (7,3 km, 6,5%), der stiger jævnt med 7-8% over de første 6 km, inden den flader ud frem mod toppen, som rundes efter 100,3 km.

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie

 

Nu bliver det endelig lettere. Man fortsætter kortvarigt mod sydvest ad et let stigende plateau, inden der venter et langt let faldende stykke, som fører videre mod sydøst ned til byen Austbygdi, som nås efter 136,6 km. Her møder man søen Tinnsjø, hvis flade bred følges mod nordvest, sydvest, sydøst og sydvest, inden man kører igennem fladt terræn mod sydvest væk fra søen.

 

Kort efter bryder helvede løs, når man drejer mod sydøst for at køre op til mål ad kategori 1-stigningen Stavsro. Den stiger med 7,7% over 12,1 km, men den skal deles i to. De første 9 km stiger relativt jævnt med 8-10%, dog med en kilometer 2 med hele 11,0%, inden de næste 2 km stiger med 3-5% og de sidste 1200 m med bare 1,0%. Stigningen har en del hårnålesving i bunden, men over de sidste 4 km er det en stort set helt lige vej, der leder ind til mål.

 

Etapen byder på i alt 3371 højdemeter.

 

Stavsro har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

 

 

Læs også
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe

 

 

 

EKSKLUSIVT: STREAM GIRO D'ITALIA TIL HALV PRIS

SE ALT OM GIROEN: FELTET.DK/GIRO

 

Favoritterne

Bemærk: Selvom løbet tæller med i Cykelduellen og er ProSeries, bliver ugens etapeoptakter grundet Giroen af betydeligt mere skitseagtig karakter end vanligt.

 

Med dagens lidt uventede trøjetab fik Remco Evenepoel endnu mere motivation til at gå efter sejren på 3. etape. Det gør dog næppe den store forskel. Uanset om han havde været i trøjen eller ej, ville han utvivlsomt være gået benhårdt efter at vinde kongeetapen, der som sagt er den hårdeste i løbets historie. Aldrig tidligere har vi haft så svært et bjerg, og så er der endda mål på toppen.

 

Stigningen er så brutal, at det er en sag for rene klatrere. I dette felt med relativt få klatrere vil det eksplodere til atomer, og de kan meget vel komme i mål én og én. Den flader dog markant ud nær toppen, og den sidste del er næsten helt flad. Det betyder, at en god spurt kan komme på tale, selvom sandsynligheden taler imod det.

 

Jeg vil tro, at favoritterne skal køre om det. Dagens etape skabte enorme forskelle, og dermed vil man kunne lade et udbrud sejle hjem. For Uno-X vil det være fint, hvis bonussekunderne forsvandt, for i det tilfælde skal Tobias Johannessen ”bare” følge Evenepoel til dørs. For Ineos vil det formentlig også være fint med en udbrudssejr, da det ikke er en etape, Ethan Hayter har mange chancer for at vinde.

 

Quick-Step vil helt sikkert vinde, men de er kun fem mand. Jeg vil dog tro, at de finder allierede, hvis det er nødvendigt. Særligt EF med Esteban Chaves, Israel-PT med Carl Fredrik Hagen og Alpecin med Jay Vine er hold, der burde kunne give en hånd med. Derudover er der mange relativt svage hold, og Quick-Step er så enormt stærke i alle terræner, at de kan hente meget selv.

 

En joker på etapen er vinden. Der bliver kraftig sidevind stort set hele dagen, og vi så i dag, at det kan splitte. Erfaringen i Norge er, at det sjældent sker, og da det er ganske kuperet, er der formentlig for megen læ, men dagens etape viser, at muligheden eksisterer. Det kan eliminere nogle klatrere allerede inden finalen. Det vil også hjælpe med at bringe udbruddet tilbage.

 

Læs også
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet

 

Jeg peger på Remco Evenepoel, men det er ikke med total sikkerhed. Belgieren har som bekendt sine begrænsninger i bjergene, og hvor han var komfortabel på den korte stigning i Voss, er dette en udfordring, han typisk har det svært med. Han viste dog fornem form i går, hvor han også meldte om bedre ben end ventet, og vi så i Baskerlandet, at han har forbedret sin klatring markant. I dette felt vil jeg tro, at hans klatreevner rækker, men han er ikke så stor favorit, som man måske umiddelbart skulle mene.

 

Manden, der kan slå ham, er nemlig Tobias Johannessen. Nordmanden så skarp ud i går, hvor han desværre ikke sad på Evenepoels hjul og måtte bruge sine kræfter på at lukke hullet. Modsat Evenepoel har han dette løb som sæsonmål, og vi så, at han blev samlet nr. 5 i Catalonien. Det er jeg langt fra sikker på, at Evenepoel ville være blevet i det fine selskab, og det fortæller, at Johannessen sagtens kan vise sig at være en bedre klatrer på så lang en stigning. Han har den fordel, at han i denne næsten flade spurt er hurtigst, og derfor slår han Evenepoel, hvis han kommer med op. Han er sårbar i sidevinden, men i dag var Uno-X skarpe her. Jeg glæder mig også til at se, hvad formstærke Jonas Gregaard kan i en finale, der passer ham bedre end gårsdagens.

 

Truslen fra Ineos er formentlig fra Luke Plapp. Han så i hvert fald stærkest ud hos briterne i går, men han er stadig lidt ubeskrevet i bjergene. Vi så heldigvis i UAE Tour og Romandiet, at han sagtens kan være med, særligt når det som på denne etape ikke er alt for hårdt forinden. Jeg bliver overrasket, hvis han vinder, men netop fordi han er så ubeskrevet, kan han overraske.

 

Esteban Chaves lignede en af de bedste i går, hvor han var meget aktiv, men han er ikke på toppen. Var han det, var han ikke blevet sat af til sidst, og det vidner om, at han fortsat ikke har fundet det niveau, han havde sidste år. Han har også været syg i optakten, og derfor synes han ikke at have benene til at vinde, men baseret på det, vi så i går, bør han være med helt fremme, hvis han modsat i dag klarer sidevinden. James Shaw er til gengæld ikke flyvende.

 

Jeg rangerer Tao Geoghegan Hart her, men det er uden den helt store overbevisning. Briten viste igen i går i en finale, der passede ham, at han stadig er et stykke fra sit bedste. Han var dog ganske aktiv, og hans niveau var bestemt ikke så kritisk, som vi før har set det. Han bør være langt fremme, og med to dage i benene er han måske bedre. Han har også spurten til at gøre det færdigt. Ineos har som bekendt også Ethan Hayter, men denne stigning er for svær. Når han ikke kan vinde gårsdagens puncheurfinale, er han overmatchet her, selvom han nok skal forsvare sig fint.

 

Lottokuponen Jay Vine var ikke flyvende i går, og det tyder på, at han ikke er på toppen. Heldigvis var han ikke helt væk, som han ofte kan være det, og netop fordi han er så ustabil, kan han sagtens overraske og pludselig være skarp. Denne stigning passer ham bedre, og hans topniveau fører langt i dette felt. Jimmy Janssens kan også gøre det pænt, men stigningen er for lang. Floris de Tier skuffede i går.

 

Det ser ud til, at Cian Uijtdebroeks er i storform. Hans præstation i går var opløftende i en finale, der passede ham dårligt, og det lover godt forud for en stigning, der passer ham langt bedre. Vi så i Alperne, at han stadig manglede lidt, men han udvikler sig i flyvende fart, og feltet her er betydeligt svagere. Han skal dog klare den sidevind, han missede i dag.

 

Etapen passer dårligere til Gianluca Brambilla, end gårsdagens gjorde, men i dette felt er han stadig en af de bedste klatrere. Han har vist, at formen ikke er helt ringe, og han viste også med sin 15. plads i Baskerlandet, at hans niveau fortsat er ganske højt. Han har også en god spurt, men det er klart, at han ikke hænger på de bedste. Han kiksede i sidevinden i dag, men har et af de bedste hold til den slags. Til gengæld har vi set, at Markus Hoelgaard fortsat ikke er på toppen

 

Gårsdagens resultat var ikke opløftende for Carl Fredrik Hagen, men denne etape passer ham nok bedre. Han har haft en svær tid, men hans kørsel i Ungarn viser, at han bør være med fremme i dette felt. Han har også et sublimt hold til sidevinden. Til gengæld er stigningen nok lidt for svær til Patrick Bevin, da selskabet er skrappere end i Tyrkiet, og der ikke er modvind på stigningen.

 

Læs også
Dansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt

 

Endelig vil jeg fremhæve Laurens Huys. Den lille belgier viste pludselig en sjælden form, som vi ellers meget sjældent ser, og det er opløftende i en finale, der vel passer ham dårligere end denne. Omvendt er han helt uprøvet i front af store bjergetaper, og derfor aner vi ikke meget om, hvordan han klarer en etape som denne. Simone Petilli ser til gengæld ikke flyvende ud, men stigningen her passer ham meget bedre end gårsdagens.

 

Blandt de øvrige folk fra 1. etape vil stigningen nok være lidt for svær for Eduard Prades, Mike Teunissen, Kristian Aasvold, Kevin Vermaerke, Jacob Eriksson og Kamil Bonneu. Til gengæld burde den passe bedre til Jonathan Lastra, Marco Brenner og Mathias Bregnhøj

 

Feltet.dks vinderbud: Remco Evenepoel

Øvrige vinderkandidater: Tobias Johannessen, Luke Plapp

Outsidere: Esteban Chaves, Tao Geoghegan Hart, Jay Vine, Cian Uijtdebroeks, Gianluca Brambilla

Jokers: Carl Fredrik Hagen, Laurens Huys, Simone Petilli, Jonathan Lastra, Jonas Gregaard, Ethan Hayter, Eduard Prades

 

EKSKLUSIVT: STREAM GIRO D'ITALIA TIL HALV PRIS

SE ALT OM GIROEN: FELTET.DK/GIRO

Remco Evenepoel
Tobias Johannessen, Luke Plapp
Esteban Chaves, Tao Geoghegan Hart, Jay Vine, Cian Uijtdebroeks, Gianluca Brambilla
Carl Fredrik Hagen, Laurens Huys, Simone Petilli, Jonathan Lastra, Jonas Gregaard, Ethan Hayter, Eduard Prades
Mathias Bregnhøj, Kamil Bonneu, Kevin Vermaerke, Andrey Amador, Magnus Sheffield, James Shaw, Marco Brenner, Jenno Berckmoes, Kristian Aasvold, Jacob Eriksson, Mike Teunissen, Jimmy Janssens, Floris de Tier, Ben Healy, Kasper Asgreen, Ide Schelling, Lucas Eriksson, Michael Valgren, Michal Schlegel, Markus Hoelgaard
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour of Norway
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?