Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 3. etape af Vuelta a Asturias
30. april 2017 22:19 af Emil AxelgaardFoto: Sirotti

Den sidste uge af april er vigtig for ryttere, der har ambitioner i Giro d’Italia. Nu om dage skipper de fleste det hårde Tour de Romandie, og nogle benytter i stedet de kortere, tre dage lange Tour de Yorkshire og Vuelta a Asturias til at blive klar til det tre uger lange etapeløb. Det gælder eksempelvis for Nairo Quintana, der finpudser formen i Asturien, og for Caleb Ewan og Steven Kruijswijk, der tester sig selv i spurterne og på murene i England. Hver dag vil vi bringe optakter til etaperne i de to løb.

Mandag gælder det 3. etape af Vuelta a Asturias, mens Tour de Yorkshire nu er slut.

 

Du kan læse overordnede optakter til Tour de Yorkshire og til Vuelta a Asturias.

 

Husk, at du hver dag hele ugen kan følge løbet i Yorkshire på www.feltet.dk/live. Du kan finde vores tidsplan her.

 

Vuelta a Asturias - 3. etape

Ruten

Vuelta a Asturias er et bjergløb, og man har som regel sørget for, at klassementet også kan blive ændret på sidste etape. Det vil også være tilfældet i år, hvor man genbruger sidste års svære afslutning i Oviedo, der byder på en grim stigning i finalen, hvor de bedste klatrere kan forsøge at gøre en forskel inden den flade afslutning.

 

I alt skal der tilbagelægges bare 120,9 km mellem Cangas del Narcea og regionens hovedby Oviedo. Stort set hele dagen bevæger man sig mod øst og nordøst, inden man i finalen slår en lille sløjfe nord om målbyen for at ramme den svære Alto el Violeo. Den første halvdel af etapen er meget enkel, idet det falder jævnt hele vejen, indtil man midtvejs skal op over kategori 3-stigningen Alto de la Cabrunana (4,9 km, 6,7%), der har top efter 61 km. Herefter stiger det svagt over ca. 20 km, inden en lille nedkørsel leder frem til bunden af den stejle kategori 2-stigning El Violeo (3,6 km, 8,2%), der har top med bare 7,3 igen. Herefter venter en ganske kort nedkørsel og en flad finale. De sidste 3 km falder kun let og byder på to rundkørsler kort før den røde flamme og derefter to bløde kurver og en 500 m lang opløbsstrækning.

 

Samme finale blev benyttet sidste år, hvor Daniel Moreno slog Sergio Pardilla og Hugh Carthy i en tremandsspurt. Året forinden vandt Jesus Herrada etapen til Oviedo, mens de øvrige vindere i storbyen i dette årtusinde er Victor Cabedo (2011), Constantino Zaballa (2010), Angel Vicioso (2009), Pablo Urtasun (2008), Rodrigo Garcia (2007), Ruben Plaza (2006), Mikhaylo Khalilov (2005), Miguel Angel Martin Perdiguero (2004), Angel Edo (2003), Pedro Lopes (2002), Igor Bonciucov (2001), Angel Edo (2000) og Fabio Roscioli (1999). Finalerne har imidlertid været forskellige fra år til år, og El Violeo har kun været benyttet i 2015 og 2016.

 

 

 

 

Vejret

Efter en dag med regn og sne bliver vejret bedre til sidstedagen. Mandag byder på solskin fra morgenen, og selvom der loves regnvejr sidst på eftermiddagen, bør man komme tørskoede i mål. Temperaturenvil være 16 grader, og der vil være en let vind fra vest. Det giver medvind næsten hele dagen, men der vil være sidevind på Violeo i finalen. Derefter vil der være sidemedvind på stykket ned til mål i Oviedo, afbrudt af en sidevindsstykke mellem 3 km-mærket og den røde flamme.

 

Favoritterne

I går sagde vi, at det ville være årets overraskelse, hvis ikke Nairo Quintana vandt kongeetapen. Han levede da også op til favoritværdigheden, men chokket er næsten lige så stort over, at han ikke samtidig tog den samlede føring. Raul Alarcon viste, at det ikke var nogen tilfældighed, at han i finalen på 1. etape var kørt væk fra en lille gruppe af de bedste klatrere, og det lykkedes ham at følge Quintana hele vejen til toppen af Alto del Acebo i episk snevejr. Dermed er den spanske sensation, der sidste år blev nummer 4 i Volta a Portugal nu i førertrøjen med et forspring på 7 sekunder til Quintana.

 

Det forhold, at Quintana ikke er i førertrøjen vil helt afgørende påvirke dynamikken på sidste etape. Movistar havde sikkert set det som en god mulighed for at give en af kaptajnen hjælpere en chance for at jagte lidt personlig succes, men det må nu forholde sig anderledes. Det vil nærmest være en ydmygelse, hvis ikke Quintana tager den samlede sejr i dette løb, og derfor må vi formode, at Movistar vil gøre alt for at knække deres rival på sidste etape.

 

Violeo er bestemt ikke nogen nem stigning, og sidste år viste det sig, at de tre bedste klatrere kunne køre fra resten på den stejleste del. Dermed har Quintana bestemt terræn, der muliggør, at han kan sætte en angreb ind, og da der i morgen ikke er regn og sne, kan han gå efter sejren uden at skulle sætte livet og Giroen på spil på nedkørslen. Det føler vi os overbeviste om, at han vil gå efter, og derfor tror vi, at Movistar vil gøre alt for at skabe et hårdt løb, inden kaptajnen selv skal gøre det færdigt på sidste stigning. Da man har brug for bonussekunder, betyder det også, at et udbrud næppe har en chance.

 

Spørgsmålet er, om Alarcon kan knækkes. Det tror vi på, at han kan, og derfor er Nairo Quintana vores favorit til etapesejren. Ganske vist kunne Quintana ikke gøre forskellen i dag, men her kan de særegne vejrforhold have spillet en rolle. Quintana er stadig i opbygningsfasen og er kendt for sin evne til at restituere. Derfor bliver han kun bedre og bedre, og Alarcon må have gravet meget dybt for at følge colombianeren i dag. Violeo er så hård, og Quintana er på papiret så suveræn, at det bør være muligt for Quintana at gøre den forskel, han ikke kunne gøre i dag. Da han samtidig er en glimrende nedkører, tror vi på, at Quintana tager endnu en etapesejr samt den samlede triumf.

 

Hvis Quintana ikke kan komme af med Alarcon, er det mest sandsynligt, at en mindre gruppe af de bedste klatrere skal spurte om sejren. Sker det, tror vi mest på Rinaldo Nocentini. Italieneren kom ganske vist til kort på dagens etape, men det var ikke helt uventet, at han havde det svært på så lang en stigning. Nocentini er til gengæld blandt de bedste i mere eksplosivt terræn, og han viste på 1. etape, at han har fundet formen efter en svær periode. I Algarve viste han, hvor stærk han stadig er på korte, stejle stigninger, og i en spurt blandt de gode klatrere, vil han sandsynligvis være den hurtigste.

 

En mand, der kan slå ham, er Benjamin Prades. Spanieren er som skabt til terræn som dette og har i et par år været en stærk skikkelse på den asiatiske scene. Det er således ingen tilfældighed, at han kun blev slået af sprinteren Carlos Barbero i spurten på 1. etape, men modsat Barbero har han ganske gode muligheder for at komme med de bedste til toppen af Violeo. Hvis en lille gruppe skal afgøre det mellem sig, vil Prades være en af de hurtigste, hvis han har overlevet stigningen.

 

Violeo er imidlertid så hård, at de mere eksplosive typer kan komme til kort. Det kan åbne døren for Alejandro Marque, der efter sin dopingdom og et par svære år ser ud til at være tilbage. I dag imponerede han således stort ved at blive nummer 4, og derfor bør han også kunne hænge på i morgen. I sine velmagtsdage var han samtidig en glimrende afslutter, og hvis han stadig er det, vil han meget vel kunne tage sejren i en lille gruppe.

 

Hvis etapen bliver meget selektiv, kan Oscar Sevilla også komme i spil. Spanieren er ganske vist kendt som ren klatrer, men han har faktisk en fornuftig spurt. Kan man komme af med folk som Nocentini og Prades, der kan få det svært på stigninge, vil Sevilla ikke være uden chancer i en spurt. Han har på de to første etaper vist, at formen er god.

 

Aldemar Reyes skuffede lidt på dagens etape, men han viste på 1. etape, at formen er god. Ved at blive nummer 6 på den svære sidste etape i Catalonien viste han, at han både klatrer godt og er hurtig på stregen. Derfor er denne etape ideel for ham, og det gør ham til et godt vinderbud.

 

På papiret bør etapen være for hård for løbets hurtigste mand, Carlos Barbero. Han overraskede imidlertid på 1. etape, hvor han sad med klatrerne i første gruppe. Det viser, at han måske har en chance for at komme med over, specielt hvis Quintana fejler, og Movistar beslutter sig for at køre for en spurt. Hvis Barbero er med hjem, burde han ikke have problemer med at vinde.

 

Løbets næsthurtigste rytter er Eduard Prades, der normalt klatrer bedre end Barbero. Det var imidlertid ikke tilfældet på 1. etape, hvor han ikke sad med de bedste hjem. Hvis det normale hierarki er genoprettet, vil han imidlertid have bedre muligheder end Movistar-sprinteren, specielt på en stejlere stigning som denne. Derfor kan han sagtens ende med at være hurtigste mand, hvis etapen har været mindre selektiv.

 

En anden hurtig herre er Garikoitz Bravo, der ikke bør have problemer med at overleve stigningen. Der er imidlertid stor risiko for, at der vil være hurtigere folk end ham. Derudover er det ikke umuligt, at Raul Alarcon kan vinde. Hans mål er den samlede sejr, men han har været så velkørende, at man ikke kan udelukke, at han vil kunne vinde en spurt, hvis han og Quintana eksempelvis kommer alene hjem.

 

Endelig vil vi ikke udelukke, at Movistar vil give chancen til en af deres hjælperyttere i et udbrud. Her fremstår specielt Jose Herrada og Antonio Pedrero som gode bud, da de har tabt lidt tid, men klatrer godt nok til at gøre det færdigt.

 

Feltet.dks vinderbud: Nairo Quintana

Øvrige vinderkandidater: Rinaldo Nocentini, Benjamin Prades

Outsidere: Alejandro Marque, Oscar Sevilla, Aldemar Reyes, Carlos Barbero

Jokers:  Eduard Prades, Garikoitz Bravo, Raul Alarcon, Jose Herrada, Antonio Pedrero

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Volta ao Algarve em Bicic...(2.HC) 20/02-24/02

Vuelta a Andalucia Ruta C...(2.HC) 20/02-24/02

Champ. Continentaux d'Afr...(CC) 13/02

Volta ao Algarve em Bicic...(2.HC) 20/02-24/02

Vuelta a Andalucia Ruta C...(2.HC) 20/02-24/02

51ème tour cycliste inte...(2.1) 22/02-24/02

UAE Tour(2.UWT) 24/02-02/03

Tour du Rwanda(2.1) 24/02-03/03

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger