Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 3. etape af Vuelta a Burgos
03. august 2017 15:01 af Emil AxelgaardFoto: Sirotti

Matteo Trentin levede op til forventningerne og sikrede på sin fødselsdag sig en længe ventet første sejr i 2017, mens favoritterne fik sig en relativt nem dag i sadlen på dagens 2. etape. Nu går det imidlertid for alvor løs, når det torsdag gælder løbets nye kongeetape, der slutter på den ukendte stigning Picon Blanco, hvis voldsomme stejlhed vil få feltet til at eksplodere til atomer og give anledning til et stort slag mellem løbets bedste klatrere.

Ruten

Det er blevet en tradition, at løbet oftest er blevet afgjort på en kombination af kongeetapen til Lagunas De Neila, en kort tidskørsel, risikoen for sidevind samt huller opstået i puncheurfinalerne. I år har man imidlertid gjort løbet ekstra bjergrigt, idet man har udskiftet tidskørslen med en ekstra bjergetape. Således skal rytterne i år allerede finde klatrebenene frem på løbets 3. etape, der har mål på toppen af det helt nye HC-bjerg Picon Blanco.

 

Med sine 176 km er etapen relativt lang efter vanlig Burgos-standard og fører feltet fra Ojo Guareña til toppen af Picon Blanco. Bjerget ligger bare få kilometer nordøst for startbyen, og derfor får etapen sin længde ved, at man først kører en omgang på en meget stor 158 km lang rundstrækning i det ganske kuperede område syd for byen. Starten er ganske vist flad og fører forbi de to første indlagte spurter, der er placeret efter hhv. 29 og 34 km, men derefter tager udfordringerne fat, når man rammer kategori 1-stigningen Alto de la Mazorra (7,8 km, 5,1%), der har top efter 54 km på etapens sydligste punkt.

 

Herefter går det mod vest via en nedkørsel og et kort fladt stykke, inden man igen kører mod nord gennem meget kuperet terræn, der byder på hele fire kategori 3-stigninger, Alto de Escaleron (3,6 km, 6,6%), Alto de Ailanes (2,8 km, 7,4%), Alto de la Hoyas (3,8 km, 5,3%) og Alto de Retuerta (3,8 km, 4,6%), der har top efter hhv. 82, 107, 124 og 149 km. Undervejs er det også en sidste indlagt spurt efter 125 km.

 

Efter at have passeret gennem startbyen fortsætter man videre mod nordøst gennem fladt terræn frem til bunden af Picon Blanco-stigningen. Den er 7,8 km lang og stiger med hele 9,4% i gennemsnit. Specielt er den stejl mellem kilometer 4 og 7, hvor de enkelte kilometer stiger med hhv. 11,3%, 9,8% og 11,0% i gennemsnit, og hvor der nås et maksimum på hele 18%. De sidste 2 km stiger med ca. 9%. Den sidste del af stigningen følger en lige vej frem til to hårnålesving kort efter den røde flamme. Derefter buer vejen ind på den 400 m lange opløbsstrækning.

 

Picon Blanco har ikke tidligere i dette årtusinde været anvendt som mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

 

 

Vejret

Efter en dag med ekstrem varme blive det mere behageligt på en torsdag, der igen byder på en skyfri himmel. Således vil temperaturen denne gang kun være 29 grader, og der vil bare være en let vind fra nordøst. Det giver hovedsagelig medvind på den første del frem til toppen af første stigning, hvorefter der primært vil være sidemodvind og modvind. På den sidste stigning vil der være sidemodvind.

 

Favoritterne

Som ventet endte dagens etape som en relativt nem sag for klassementsrytterne, der alle nåede mål i samme tid som feltet. Dermed fik de mulighed for at komme sig inden den første af de to afgørende etaper, og de får brug for al den opsparede energi. Picon Blanco er et modbydeligt svært bjerg, der til fulde kan matche Lagunas De Neila i kampen om at være løbets hårdeste stigning. Derfor er der på denne dag lagt op til et første stort klassementsslag, hvor vi kan vente os ganske betydelige tidsforskelle. Med så lang, stejl en stigning vil feltet blive sprængt til atomer, og rytterne vil komme i mål en og en.

 

I princippet er der ingen grund til for Sky at køre udbruddet ind, og derfor vil mange lugte muligheden for en etapesejr. Derfor vil der blive kørt stærkt fra starten, og det vil sandsynligvis tage tid at få udbruddet etableret. Når gruppen er kommet afsted, forventer vi imidlertid, at Sky hurtigt vil tage kontrol, og da de har et fremragende mandskab til dette terræn, burde de kunne køre udbruddet ind. Ganske vist har Mikel Landa ingen reel grund til at skabe samling - han har allerede sin etapesejr - men han må være så sejrssulten og så selvtillidsfuld, at vi tror, at han går efter det hele.

 

Derfor regner vi med, at det hele skal afgøres af feltet på sidste bjerg, der er så svært, at der for de helt rene klatrere. Det gør det meget svært at komme uden om, at Mikel Landa er etapens helt overvældende storfavorit. Baskeren kørte vanvittigt stærkt i Touren og San Sebastian, og efter at have overrasket både sig selv og konkurrenterne på 1. etape, er det helt tydeligt, at han stadig er i storform. På papiret er han løbets bedste klatrer, og han er samtidig den mest formstærke. Det vil med andre ord være en mindre sensation, hvis ikke Landa igen løber med sejren.

 

Den eneste rytter, der reelt har topniveauet til at true Landa, er Miguel Angel Lopez, der ved flere lejligheder har vist, at hans potentiale som klatrer er nærmest ubegrænset. Han har tidligere kørt stærkt i dette løb og fik senere sit store gennembrud, da han vandt Tour de Suisse sidste år. I år har han misset næsten hele sæsonen med en skade, men efter sejren på kongeetapen i Østrig Rundt har han været tilbage på sporet. Det løb havde han endda vundet, hvis ikke han var blevet fanget i sidevinden. Nu forbereder han sig til Vueltaen og burde være i form, men han skuffede stort i Clasica San Sebastian og var heller ikke overbevisende på 1. etape. Sergei Chernetskii gjorde det dog der klart, at Lopez stadig er Astanas klare kaptajn, og dette er en etape, der passer ham helt perfekt. Formen kan imidlertid ikke være helt væk, og på svære stigninger som disse er Lopez manden, der kan true Landa.

 

Manden, der kan overraske, er specielt Enric Mas, der ikke uden grund er udpeget som fremtidig grand tour-vinder. Han viste første gang potentialet i Baskerlandet Rundt, og i San Sebastian kørte han vanvittigt stærkt. Mest imponerende var hans præstation dog på 1. etape, hvor han sammen med Julian Alaphilippe kunne køre fra feltet. Han har nu to gange vist, at formen er fantastisk, og dette er en etape, der passer ham. Det store gennembrud kunne meget vel vente torsdag.

 

Stigningen er helt perfekt for Jaime Roson, der er helt ren klatrer. Han har allerede vist klassen med en sejr på kongeetapen i Tyrkiet Rundt og ved at slå Vincenzo Nibali på kongeetapen i Tour of Croatia. Desværre kørte han meget skidt i San Sebastian, men han sad godt med på 1. etape, der slet ikke passede ham. Han har trænet frem mod Vueltaen og burde derfor være i form. Han har alle kvaliteter til at blande sig.

 

Det samme har Dimension Data-duoen Merhawi Kudus og Igor Anton. De er begge meget ustabile, men dette er en stejl stigning, der passer dem godt. De skuffede lidt i San Sebastian, hvor Anton dog blev ramt af en punktering, men de holdt sig fint til på 1. etape, der ikke passede dem. Specielt Anton har ofte kørt stærkt i dette løb, endda så sent som sidste år, og de bør derfor være med fremme.

 

1. etape endte som en skuffelse for Sergio Pardilla, der sidste år sluttede på podiet og vandt kongeetapen. Han er dog ikke skabt til eksplosive finaler og siger selv, at han er bedre end sidste år. Er det tilfældet, burde han være flyvende på denne etape, men desværre har han i år ikke nået sit bedste niveau.

 

Også Ruben Fernandez skuffede på 1. etape, og det er mere ildevarslende. Spanieren burde være ganske god i en puncheur-finale, men han smed flere sekunder end ventet. Det kunne tyde på, at han ikke er i samme form som sidste år, men det er for tidligt at afskrive ham. Med lidt løbskilometer i benene efter en pause burde han blive bedre, og i teorien er han en af de bedste klatrere her. Det samme er hans holdkammerat Marc Soler, der imidlertid var i udbrud på 1. etape og derfor smed meget tid. Det er uklart, om hans angreb skyldes, at formen er dårlig, men da han er en af Vuelta-kaptajnerne, burde han være kørende. Svaret får vi i morgen.

 

Sergei Chernetskii og Peter Kennaugh er begge med som løjtnanter for deres kaptajner, og de får derfor næppe chancen. De synes dog begge at være i fremragende form, og selvom de ikke vinder etapen, kan de sagtens ende langt fremme - også selvom stigningen nok er lidt for stejl for dem. Det er den til gengæld ikke for Lachlan Morton, der er som skabt til et bjerg som dette. Han var i angreb på 1. etape, og derfor kan vi ikke regne med hans dårlige resultat som en reel indikation på hans form. Hvis den ustabile australier endelig har nået sit niveau, vil han være helt fremme. Også Stefan Denifl har potentialet på en stigning som denne, men 1. etape indikerer, at han ikke længere har Østrig Rundt-formen.

 

Og så er der naturligvis Julian Alaphilippe. 1. etape viste som vi havde forudsagt, at han slet ikke er så dårlig som antydet. Han er imidlertid ikke ren klatrer, og i teorien er denne etape for svært for ham - specielt når han ikke er topform. Historien viser imidlertid, at man aldrig, aldrig, aldrig på udelukke, at Alaphilippe kan overraske, og det kan han sagtens gøre igen.

 

Feltet.dks vinderbud: Mikel Landa

Øvrige vinderkandidater: Miguel Angel Lopez, Enric Mas

Outsidere: Jaime Roson, Merhawi Kudus, Igor Anton, Sergio Pardilla, Ruben Fernandez

Jokers: Lachlan Morton, Marc Soler, Julian Alaphilippe, Peter Kennaugh, Sergei Chernetskii, Stefan Denifl

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Gree-Tour of Guangxi(2.UWT) 16/10-21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger