Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 3. etape af Vuelta a Castilla y Leon

Optakt: 3. etape af Vuelta a Castilla y Leon

27. april 2019 10:05Foto: A.S.O.

For anden dag i træk lykkedes det Movistar at splitte feltet, men heller ikke denne gang kunne de få skovlen under formstærke Davide Cimolai, der nu har sat sig tungt på løbet. Det store spanske hjemmebanehold får dog en sidste chance for at ændre på tingenes tilstand, når det lørdag gælder løbets sidste etape, hvor en lang stigning midtvejs kan benyttes til at sætte den italienske sprinter under pres.

Ruten

Hvis nogle troede, at den flade indledning på løbet blot var opvarmning til et brag af en bjergfinale, som man ofte ser det i spanske etapeløb, må de tro om. Også løbets sidste etape er nemlig en ganske enkel sag. Som på 1. etape venter der denne gang nogle ganske lange stigninger midtvejs på ruten, men igen afsluttes det hele med en næsten helt flad sidste tredjedel, hvor det formentlig kun er vinden, der kan forhindre en massespurt.

 

I alt skal der tilbagelægges bare 151,8 km, der fører feltet fra Leon til Villafranca del Bierzo. Startbyen er placeret midt på den spanske højslette, og derfor indledes etapen fladt, når man kører mod sydvest forbi den første spurt, der kommer efter 15,0 km. Derfra går det videre mod vest, idet det langsomt begynder at stige frem mod dagens væsentligste udfordring, kategori 2-stigningen Alto de Foncebadon (12,8 km, 3,9%), der har top 80,1 km fra mål. Herfra venter en længere nedkørsel, der fører mod nordvest ned fra højsletten, inden man skal op over den lille, stejle kategori 3-stigning Alto de Onamio (2,3 km, 7,8%).

 

Fra toppen resterer stadig 55,8 km, og de er meget enkle. De fører nemlig feltet igennem næsten helt fladt terræn mod vest via en lang, lige hovedvej, inden man kører mod nordvest det sidste stykke ind til målbyen. Her krydser man stregen for første gang efter 135,9 km, inden det hele afsluttes med en omgang på en 15,9 km lang rundstrækning. Den er trekantet og helt flad, men afsluttes med en meget teknisk finale, hvor der er skarpe sving med 1700, 1100, 600 og 400 m igen, inden der kommer to sving i rap på de sidste 150 m.

 

Etapen byder på i alt 1750 højdemeter.

 

Villafranca del Bierzo var senest målby i 2004, hvor en ung Alejandro Valverde vandt sidste etape i en massespurt. Det lille Vuelta a Leon var forbi i 2011 og 2008 med sejre til hhv. Dan Craven og Jonas Ljungblad.

 

 

 

 

 

Vejret                                                                                                          

Efter et par dage med usædvanlig kulde ender løbet i mere almindeligt spansk vejr. Lørdag vil således kun byde på får skyer, og temperaturen vil denne gang nå op på 19 grader. Samtidig vil det være tæt på helt vindstille med bare en uhyre svag vind fra nord. Det giver sidemedvind først på etapen og derefter side- og sidemodvind stort set hele dagen. På rundstrækningen vil der først være sidevind, så medvind og til slut sidemodvind, indtil man hovedsageligt får sidevind på den sidste meget tekniske kilometer.

 

Favoritterne

Movistar gjorde, hvad de kunne, på dagens 2. etape, hvor sidevinden igen viste sig stærk nok til at gøre en forskel. Det lykkedes dem da også igen at splitte feltet og undgå den forventede massespurt, men lige lidt hjalp det. Israel Cycling Academy er nemlig i gang med at køre et af deres bedste løb nogensinde, og da feltet blev splittet havde de ikke blot Davide Cimolai i front, men også hans tro løjtnant Guillaume Boivin og holdets tredje sprinter, Mihkel Raim. Derefter viste italieneren med endnu en flot spurt, at det altså er stærkt uforståeligt, hvorfor FDJ lod ham gå, og dermed fuldendte han israelernes flotte indsats, hvor de med Boivin i det tidlige udbrud på flot vis havde langt alt presset over på Movistar.

 

Med sejren står Cimolai nu med det ene ben på podiets øverste trin, for ikke blot er han på førstpladsen, han har holdkammeraten Boivin på andenpladsen. Movistar valgte efter Carlos Barberos tidsstraf i dag at skifte hest og i stedet satse på Daniele Bennati, men den italienske veteran er som Cimolais og Boivins værste rival nu hele 18 sekunder efter. Og i et overraskende selektivt løb er det nu kun i alt seks mand, der er inden for et minut af Cimolai.

 

Det gør naturligvis løbet langt lettere at kontrollere, og meget peger på, at Cimolai i morgen vil kunne færdiggøre arbejdet. Der er imidlertid næppe heller tvivl om, at Movistar ikke giver op uden kamp, og de vil helt sikkert gøre et sidste stort forsøg på at få skovlen under italieneren. Strategien må være ret enkel. I morgen er der nemlig ikke skyggen af vind - i min tid som optaktsskribent har jeg aldrig tidligere set, at min sædvanlige kilde angiver en styrke på 0 km/t fra morgenstunden - og derfor er det alene stigningen midtvejs, der kan benyttes offensivt. Det ligger da også i kortene, at Movistar her skal sætte Israel Cycling Academy under pres.

 

Reelt kan de gribe det an på to forskellige måder. Enten kan de sætte et dræbende tempo i håb om at knække Cimolai, eller de kan forsøge at angribe med deres klatrere i håb om, at en gruppe med folk som Nelson Oliveira og Eduard Prades, der begge ligger til i klassementet, kan slå et hul, som de kan holde hele vejen til mål.

 

Den sidste strategi ser svær ud. Selvom de skulle få selskab af folk som Jonathan Lastra, Sergio Higuita eller andre af løbets formstærke klatrere, har Israel Cycling Academy vist en vis styrke. Cimolai er omgivet af den velkørende Boivin og Ruben Plaza, der også klatrer godt nok til at være med, og dertil kommer, at der næsten altid vil være andre hold, der kan give en hånd med i jagten. Der er pokkers langt hjem fra stigningen, og de lange, lige veje favoriserer et felt.

 

Vi tvivler også på, at de kan sætte Cimolai. Det er måske muligt for folk som Prades og Oliveira, men skal de have Bennati eller Barbero med over, burde den relativt holdbare Cimolai og hans to klatrestærke holdkammerater også være med. I mangel af vind vil det herefter blive svært at bringe israelerne ud af fatning, og derfor tror vi, at det ender i en reduceret massespurt. Movistar vil dog have så megen interesse i at gøre det hårdt, at det ikke bør blive et fuldt felt, der skal slås om sejren.

 

Det får os til igen at pege på Davide Cimolai som vores favorit. Italieneren er virkelig blomstret op efter skiftet til Israel Cycling Academy. Det viste han allerede i Tirreno, og nu synes han at have fundet storformen inden Giroen. Han har hverken kunne knækkes på bakker eller i sidevind, og han har endda over to dage nu vist, at han også er en af løbets hurtigste. Han bakkes op af et hold, der tæller den perfekte lead-out man i Guillaume Boivin, og han ligner ikke en mand, som Movistar kommer af med. Samtidig er han en snu og erfaren ræv, der ved, hvordan man skal positionere sig i morgendagens tekniske finale. Derfor tror vi, at det bliver endnu en sejr til den velkørende italiener.

 

Hans værste rival er i vores øjne Eduard Grosu. Vi så allerede i Tyrkiet, at rumæneren er i storform, da han på stigningerne klatrede langt bedre end vanligt. Det har han fulgt op i dette løb, hvor han vandt feltets spurt i går, hvor terrænet ikke passede ham, og hvor han i dag sad med i sidevinden. Morgendagens stigning er ikke ideel for ham, men han burde med den nuværende form have en fin chance for at klare den. Derefter kan han se frem til en teknisk finale, som han elsker dem. Vi så sidste år i forbindelse med etapesejren i Kroatien, at det er i en sand byge af sene sving, at han for alvor trives, og derfor må dette betegnes som den perfekte chance til at tage den første sejr i Delko-trøjen.

 

Det bliver interessant at se, hvordan Movistar griber løbet an. På papiret er deres hurtigste sprinter Carlos Barbero, men efter hans tidsstraf valgte de i dag at satse på Daniele Bennati. Italieneren kan ikke længere vinde løbet alene på bonussekunder, og derfor kan holdet nu vælge igen at gå efter etapesejren med deres førstesprinter. Omvendt kan Bennati sikre sig en 2. plads ved at gå i top 3, og det kan få spanierne til at satse på den erfarne italiener. Skal de slå Cimolai, er Barbero bedste chance, men han har i en flad spurt ikke samme fart som Cimolai. Til gengæld kan han og Bennati måske med fælles hjælp udnytte den tekniske finale til deres fordel. Kan den ene køre et godt lead-out for den anden, er det måske ikke umuligt at få skovlen under den hurtigere førende italiener.

 

Det var godt at se, hvordan Niccolo Bonifazio ved at sidde med i anden gruppe i sidevinden fik vist, at formen altså ikke er helt elendig. Til gengæld blev han kørt agterud på stigningerne torsdag, og det kunne meget vel ske igen denne gang, når Movistar virkelig åbner for gassen. Normalt er han dog slet ikke nogen helt håbløs klatrer, og med morgendagens bedre vejr burde han have en bedre chance for at komme med hjem. På papiret er han vel feltets hurtigste, og i en teknisk finale, som han vil elske, burde han have gode chancer for at gøre arbejdet færdigt.

 

En anden holdbar sprinter er Enrique Sanz, der synes at have fundet formen efter et lille formdyk i Baskerlandet. I dag kom han ikke med i første gruppe, men han har været med fremme på begge etaper. Han er en ganske holdbar fyr, der burde kunne klare stigningen. Til gengæld er han ikke lynende hurtig i en flad spurt, men det kan han måske kompensere for med sin erfaring i en teknisk finale.

 

Den positive overraskelse i dette løb har vel været Manzanas sprinter Jordan Parra. Colombianeren var i dag ganske tæt på at komme med i første gruppe og vandt herefter spurten om 11. pladsen. Han var også godt med på stigningerne i går, og derfor ligner han en mand med gode chancer for at komme med de bedste hjem. Samtidig har han på begge etaper kørt yderst lovende spurter, og da han tidligere har vist, at han kan vinde i Asien, er det ikke utænkeligt, at han kan vinde i et løb som dette.

 

En anden positiv overraskelse har været unge Matthew Gibson. Den britiske sprinter, der sidste år vandt en etape i Tour de l’Avenir var med feltet hjem på 1. etape og også godt med i sidevinden i dag. Det har været overraskende at se for en mand, der ellers har haft det svært i sin første tid som professionel. Hans spurter har ikke været knivskarpe, men vi ved fra den flotte 7. plads i Tyrkiet, at han har en vis fart. Måske mangler han lidt erfaring i en teknisk finale, men han har helt sikkert potentialet til at overraske.

 

Løbet har været en katastrofe for Caja Rurals tre sprintere, der er blevet kørt midt over begge dage. Derfor giver vi dem heller ikke mange chancer for at klare strabadserne i morgen. Stigningen er under alle omstændigheder for svær for Matteo Malucelli¸ men normalt burde Jon Aberasturi og måske også Nelson Soto have en chance. Begge er de blevet kørt agterud hidtil, men lykkes det dem at finde benene, har de begge farten til at blande sig i kampen om sejren.

 

Andre kandidater er Joao Matias, der i dag gjorde det godt i sidevinden, men havde det svært på stigningerne torsdag, Daniel Mestre, der klatrede godt på 1. etape, men skuffede i spurten, samt Stefano Oldani, der har imponeret hidtil. Vi tvivler dog på, at de har farten til at vinde.

 

Endelig vil vi ikke helt udelukke, at Movistar kan skabe en lille gruppe af klatrere, der måske kan holde hjem. I givet fald kunne hurtige Eduard Prades være et godt bud på en etapevinder. En anden kandidat kunne være den hurtige og velkørende Jonathan Lastra, der ville kunne profitere af en sådan situation, samt supertalentet Sergio Higuita, der også er ganske hurtig på stregen. Måske kan Movistar endda udnytte en sådan situation til at vinde med Nelson Oliveira, men da han ikke just er nogen sprinter, bliver det en vanskeligere opgave.

 

OPDATERING: Efter udarbejdelsen af denne optakt er Eduard Grosu blevet diskvalificeret. Det kan betyde, at Delko i morgen kører spurten for en overraskende velkørende Brenton Jones.

 

Feltet.dks vinderbud: Davide Cimolai

Øvrige vinderkandidater: Daniele Bennati, Carlos Barbero

Outsidere: Niccolo Bonifazio, Enrique Sanz, Jordan Parra, Matthew Gibson, Jon Aberasturi

Jokers: Brenton Jones, Joao Matias, Daniel Mestre, Stefano Oldani, Jonathan Lastra, Eduard Prades, Nelson Oliveira, Sergio Higuita

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Vuelta a Castilla y Leon
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Fuzhou(2.1) 17/11-23/11

World Cup Koksijde(CDM) 24/11

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SPAR 30.000 KRONER PÅ SPECIALIZED EPIC MTB