Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 3. etape af Vuelta a San Juan

Optakt: 3. etape af Vuelta a San Juan

25. januar 2017 12:39Foto: IAM Cycling

Som vi forudsagde i går, byttede Quick-Step rundt på rollerne i sprintertoget og med endnu et perfekt lead-out afleverede de Tom Boonen, der sikrede sig den ideelle start på sin sidste sæson som professionel. Nu ventes det belgiske mandskab imidlertid at træde i baggrunden, når klassementsslaget onsdag indledes med den 11,9 km lange enkeltstart, der sagtens kan vise sig at være den vigtigste etape i kampen om den samlede sejr i Sydamerikas fornemste løb.

Ruten

Efter to dages overlevelse skal klassementsrytterne endelig i aktion på tredjedagen, hvor den første store styrkeprøve venter i form af en relativt kort enkeltstart i San Juans gader. Etapen er således blot 11,9 km lang, og da den samtidig er helt flad, bliver det en lynhurtig affære. Der er heller ingen tekniske udfordringer, idet rytterne kører nordøst på ad en let snoet vej uden et eneste regulært sving, inden de midtvejs på etapen foretager en U-vending. Herefter går det tilbage til mål ad den samme vej.

 

Vejret

De første to dage af løbet har været præget af relativt milde forhold, men fra nu af bliver varmen bare værre og værre, og i weekenden ventes temperaturen af nå den forkerte side af de 40 grader. Heldigvis køres der om aftenen, og det betyder, at rytterne slipper for det værste på onsdagens enkeltstart. Masser af solskin og maksimumtemperaturer på 33 grader er på menuen. Samtidig vil der være en jævn vind fra syd, der aftager svagt mod slutningen af etapen. Dermed til der være medvind på vejen ud til vendepunktet og modvind på hjemturen.

 

Analyse af 2. etape

Selvtillid er altafgørende for sprintere, og når man ved, at man er i besiddelse af det stærkeste tog, er det oplagt at forsøge at booste troen på store resultater hos så mange så ryttere som muligt. Det er Quick-Steps filosofi i årets udgave af Vuelta a San Juan, og vi havde dermed ret, da vi i går forudsagde, at de på 2. etape ville bytte rundt på rollerne og benytte Fernando Gaviria som lead-out man for Tom Boonen. Igen viste holdet deres høje klasse og dominerede fuldstændig spurten, hvilket gav den belgiske superstjerne mulighed for at fortsætte den imponerende stime, der har givet ham sejre hvert eneste år siden 2002!

 

Spurten viste imidlertid samtidig, at der er betydeligt forskel på Gaviria og Boonen. Hvor førstnævnte var fuldstændig suveræn på 1. etape og således gjorde det vanskeligt for Elia Viviani bare at holde hjul på colombianeren, var tirsdagens sprint en langt tættere affære. Igen viste Viviani, at han har forbedret sin positioneringsevne kolossalt, og det var således igen italieneren, der befandt sig umiddelbart bag Quick-Step-toget. Modsat mandag havde han denne gang overskud til at forsøge at komme forbi sin direkte rival, og hvis ikke Boonen havde lavet kraftigt svaj mod slutningen, er det ikke utænkeligt, at det var lykkedes. Viviani så imidlertid ingen grund til at klage over Boonens spurt og accepterede fuldt ud nederlaget til et sprintertog, som han kun havde lovord over for.

 

Etapen gav samtidig Andrea Guardini mulighed for at køre sine første spurt for UAE Abu Dhabi, men det endte som en frustrerende oplevelse. Således kunne italieneren ikke levere mere end en femteplads i et relativt svagt selskab. Det må give anledning til bekymring for en mand, der netop har gjort disse meget flade etaper i varme regioner tidligt på sæsonen til sit speciale. Det er således planen, at han skal booste det arabiske holds sejrskonto straks fra start, men det synes at blive vanskeligt, specielt når man erindrer, hvor vanskeligt han har haft det de seneste par år. Guardini er langt fra så hurtig, som han tidligere var, og selvom det er alt for tidligt at dømme ham ude på baggrund af blot en enkelt spurt, er det naturligvis ildevarslende. Straks mere opmuntrende var det at se nyprofessionelle Matteo Malucelli sikre sig en tredjeplads. Den kommer dagen efter hans flotte debut for Androni, hvor han var en af de få, der faktisk deltog i spurten på 1. etape, og det indikerer, at der er noget stort i vente fra den unge italiener, specielt fordi han ikke er ren sprinter og således ikke skabt til disse meget lette etaper.

 

Etapen gav også anledning til den første udskilning i klassementet. Som vi skrev i går, var der mulighed for at splitte feltet i sidevinden, og den chance greb Vincenzo Nibalis Bahrain-Merida. De største favoritter var alle opmærksomme, men vi kan allerede nu sætte en streg over flere outsidere. Således mistede Daniel Jaramillo, Ivan Santaromita, Damiano Cunego og Julian Arredondo mere end et minut og er ude af kampen om den samlede sejre. Den helt store overraskelse var imidlertid, at den lokale helt Eduardo Sepulveda, der sidste år vandt en etape i Tour de San Luis, led samme kranke skæbne, og det må glæde rivalerne, idet han blandt forhåndsfavoritterne er blandt de stærkeste i kampen mod uret. Også Edoardo Zardini røg ud af klassementet, men det skyldtes et styrt. Desværre mistede vi også en anden outsider, Darwin Atapuma, der officielt ikke er ude af løbet endnu, men efter at have tilbragt natten på hospitalet synes ude af stand til at fortsætte.

 

Favoritterne

For klassementsrytterne har de første to dage handlet om overlevelse, og som den sidevindsprægede 2. etape viste har det ikke nødvendigvis været en let sag. Som anført ovenfor har adskillige klatrere således allerede nu tabt så meget tid, at de ikke længere kan gøre sig håb om en plads på podiet. For de fleste gælder samtidig, at de har udsigt til at lide yderligere et nederlag i den første store klassementstest, der kommer i aften, hvor rytterne kastes ud på den 11,9 km lange enkeltstart.

 

Klatrerne kunne ikke have ønsket sig en værre rute, og deres eneste trøst er den relativt korte distance. Således er der ikke antydningen af stigning på de flade veje i San Juan, og samtidig er der kun ét sving, der kan bryde momentum for de mest powerfulde ryttere. Dermed er det helt oplagt en etape, der tilgodeser de kraftfulde maskiner og virkelige specialister.

 

Forud for enhver enkeltstart skal man altid konsultere vejrudsigten for at sikre sig, at alle har nogenlunde ens forhold. Det vil være tilfældet onsdag, hvor der er meget lidt forandring i løbet af de tre timer, etapen varer. Kun den svagt aftagende vind kan give de sent startende ryttere en lille fordel, men det vil næppe spille en stor rolle.

 

Som sagt tilgodeser etapen specialisterne, men dem er der ikke mange af i det argentinske løb. Derfor er det vanskeligt at komme uden om Matthias Brändle som den klare favorit. Østrigeren er klart den mest kraftfulde rytter i feltet, og han har samtidig udviklet sig til lidt af en specialist i korte, flade enkeltstarter som denne. Faktisk ville han sandsynligvis være kommet op med denne rute, hvis han var blevet bedt designe sin ideelle etape.

 

I 2015 var Brändle en af de allerbedste i enkeltstarter som denne, og han vandt blandt andet prologen i Belgium Tour og var i top 10 på 1. etape af Tour de France. Desværre var han ikke helt på samme niveau i 2016, men det ændrer ikke på, at han må regnes som den stærkeste i dette felt. Da han samtidig har tradition for at være i god form fra sæsonstart og har gjort det klart, at han går efter sejren på denne etape, sætter vi vores penge på, at han får den ideelle start på sin tid hos Trek-Segafredo.

 

Som sagt er der ikke mange specialister, der kan gøre Brändle rangen stridig. En af de få, der har den rette power, er Ramunas Navardauskas. Litaueren er ikke decideret specialist, og hans præstationer på enkeltstarter er yderst svingende. Af og til leverer han imidlertid fine præstationer på korte, flade ruter som denne. Det har han således gjort i både Tirreno-Adriatico og Circuit Cycliste Sarthe, og manglen på sving gør endda denne rute noget nær perfekt for Bahrain-Merida-rytteren, der ikke altid imponerer med sine tekniske egenskaber. Hans form først på sæsonen er altid et stort spørgsmål, men hans sjetteplads på dagens massespurt indikerer, at den er fornuftig. Hvis det er tilfældet, kan han gøre Brändle rangen stridig.

 

UAE Abu Dhabi har ikke fået den ideelle start på løbet, men de håber at vende rundt på tingene på enkeltstarten, hvor Filippo Ganna går efter sejren. Italieneren er verdensmester i individuel forfølgelsesløb, og dermed burde en kort, flad rute som denne passe ham perfekt. Han har ofte leveret flotte præstationer i enkeltstarter på landevejen, men han er imidlertid meget ustabil og har aldrig imponeret ved U23 VM. Rammer han imidlertid en af sine gode dage - og er han i form straks fra sæsonstart - kan han få den perfekte start på sin professionelle karriere ved at vinde i Argentina.

 

Manuele Boaro var tidligere kendt som decideret enkeltstartsspecialist, men i de senere år har han desværre ikke været på samme niveau. Ganske vist er han blevet en langt bedre klatrer og meget mere alsidig, men det har kostet i favoritdisciplinen. Nu om dage foretrækker han langt mere kuperede ruter, mens han har vanskeligt ved at komme i top 10 på ruter som denne. Det ændrer imidlertid ikke på, at han har en fin historik på sådanne etaper, og da han på papiret er en af de bedste enkeltstartsryttere, må han betragtede som én af topfavoritterne.

 

Caja Rural har store forhåbninger til nyerhvervelsen Rafael Reis. Portugiseren vandt sidste år to prologer i hjemlandet, herunder ved Volta a Portugal. Han har ikke haft samme succesrate i de større løb uden for Portugal, men han har omvendt ikke haft mange muligheder. Meldingen er, at han er i god form, og samtidig synes han konstant at forbedre sig. Dermed må han være klar til at levere et solidt resultat.

 

Blandt klassementsrytterne kunne Vincenzo Nibali meget vel ende som dagens vinder. Italieneren er langt fra nogen specialist, men han har i de senere år forbedret sig kolossalt. Det gælder specielt på korte, flade enkeltstarter som denne, hvor han i Tirreno-Adriatico har været ganske tæt på specialisterne. Det store spørgsmål er naturligvis, hvilken form han har på dette tidlige tidspunkt af sæsonen, og han har traditionelt ikke været flyvende i januar. Han har imidlertid indikeret, at han føler sig klar til at kæmpe med om den samlede sejr, og i så fald burde han markere sig som en af de bedste her.

 

Vi er meget spændte på, hvad Tom Boonen kan præstere. Tidligere var belgieren meget stærk på flade enkeltstarter, men i de senere år har han været langt fra det niveau. Det er imidlertid helt indlysende, at han er i absolut topform, og han hævder endda, at han i gårsdagens spurt leverede nogle af de bedste tal, han nogensinde har kunnet præstere. På en rute, hvor det hele handler om power, er det således ikke utænkeligt, at han kan køre med om sejren.

 

Forud for løbet pegede vi på Bauke Mollema som vores favorit til den samlede sejr, og skal han leve op til den værdighed, skal han levere på 3. etape. Hollænderen har forbedret sig kolossalt på enkeltstarter, og sidste år tog han endda sin første sejr i kampen mod uret ved Tour of Alberta. Dette er en chance for at bekræfte sin fremgang, men det bliver vanskeligt at kæmpe med om sejren på en rute, der trods alt er for flad for Trek-kaptajnen.

 

Der er mange stærke nyprofessionelle til start, herunder også Remi Cavagna. Quick-Step-rytteren har på U23-niveau vist, at han kan blande sig med de bedste, og selvom han aldrig har været helt i toppen, kan han betragtes som lidt af en specialist. Han må være opsat på at starte sin professionelle karriere med et topresultat.

 

Den forsvarende vinder Laureano Rosas er tillige argentinsk mester i enkeltstart, og hvis han vil vinde sammenlagt, skal han gøre det godt onsdag. Desværre er der typisk meget stor forskel på kontinental- og WorldTour-ryttere i denne meget specialiserede disciplin, og selvom han unægteligt må være i storform, er det vanskeligt at forestille sig, at han kan slå de allerbedste.

 

På papiret er Eduardo Sepulveda en af de bedste enkeltstartsryttere, men desværre synes han ikke at være i form. Det var således en stor overraskelse, at han blev fanget i sidevinden på dagens etape. Hvis man dertil lægger, at den flade rute er alt andet end ideel, må han nøjes med outsiderstatus forud for en etape, der ellers kunne have lagt grunden til en samlet sejr.

 

Også Fernando Gaviria kan levere en overraskelse. Quick-Step-rytteren er bestemt ikke specialist, og han har aldrig imponeret på enkeltstarter på landevejen. Colombianeren har imidlertid en banebaggrund, der bør være en stor fordel på en rute som denne. Samtidig er han en af feltets allermest talentfulde ryttere, og selvom historikken taler imod ham, er sådanne unika altid i stand til at levere overraskelser.

 

Gregory Daniel er mest kendt som den amerikanske landevejsmester, men han er faktisk samtidig en ganske hæderlig enkeltstartsrytter. Han er ingenlunde specialist og ville nok have foretrukket en rute med flere udfordringer. Det ændrer imidlertid ikke på, at han før har gjort det godt i kampen mod uret, og hvis han er i god form, er det muligt, at han kan gentage det her.

 

Endelig vil vi pege på Emiliano Ibarra. Argentineren var tæt på at slå Rosas ved de nationale mesterskaber. Som sagt har kontinentalryttere det altid svært på dette niveau, og vi tvivler på, at han vil være i stand til at matche de bedste. Omvendt må også han være tæt på topformen, og det bliver således ikke uinteressant at se, om han kan drille de store.

 

Feltet.dks vinderbud: Matthias Brändle

Øvrige vinderkandidater: Ramunas Navardauskas, Filippo Ganna

Outsidere: Manuele Boaro, Rafael Reis, Vincenzo Nibali, Tom Boonen

Jokers: Bauke Mollema, Remi Cavagna, Laureano Rosas, Eduardo Sepulveda, Fernando Gaviria, Gregory Daniel, Emiliano Ibarra

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour de Pologne(2.UWT) 05/07-11/07

Tour de l'Abitibi - Coupe...(2.NCUP) 14/07-19/07

Grand Prix Cerami(1.1) 16/07

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

FIND DINE CYKELPRODUKTER PÅ TVÆRS AF WEBSHOPS