Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 3. etape i San Juan, 1. etape i Australien

Optakt: 3. etape i San Juan, 1. etape i Australien

29. januar 2019 14:38Foto: Team UAE 2019

Efter de indledende sværdslag i Australien og Gabon intensiveres cykelsæsonen for alvor i uge 5, hvor de første pedaltråd i Europa skal trædes, og hvor der er store etapeløb under sydlige himmelstrøg i både Australien og Argentina i form af Herald Sun Tour og Vuelta a San Juan. Feltet.dk dækker naturligvis det hele med store overordnede optakter til alle løbene og vil tillige have kortere optakter til de enkelte etaper i de to etapeløb, der begge har nogle af sportens største stjerner til start.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Hver dag vil vi have en samlet artikel med optakter til den kommende dags etaper i begge etapeløb. Tirsdag aften køres 3. etape af Vuelta a San Juan, mens den natten til onsdag gælder 1. etape af Herald Sun Tour.

 

Vuelta a San Juan - 3. etape

Ruten

Efter to relativt lette dage skal klassementsrytterne for alvor i aktion på tredjedagen, hvor den første store styrkeprøve venter i form af en relativt kort enkeltstart i Pocitos gader. I de to første udgaver som 2.1-løb afviklede arrangørerne begge gange en kort, helt flad tonsertidskørsel, der viste sig at spille en stor rolle i klassementet, og den model vil blive gentages i år, hvor en usædvanligt enkel enkeltstart, der denne gang er flyttet fra San Juan til Pocito, vil åbne de første seriøse tidsforskelle i toppen af klassementet.

 

Med en distance på 12,0 km er enkeltstarten, der har både start og mål i Pocito, en anelse kortere end den tilsvarende etape i 2018. Ruten kunne ikke være enklere, hverken hvad terræn eller design angår. Fra et udgangspunkt i centrum af byen køres der nemlig ad en lang, ganske let faldende vej mod sydvest ud til et vendepunkt i udkanten af byen, hvor man når frem efter 6,0 km. Herfra går det slet og ret tilbage ad den samme lange, lige vej, der altså nu i stedet er ganske let stigende. Ruten byder således blot på et enkelt sving, nemlig vendingen, i løbet af de 12 km.

 

Læs også
Skjelmose med stærk udmelding inden monument

 

Etapen byder på i alt 44 højdemeter.

 

Pocito blev også brugt som målby i 2017, hvor den dannede rammen om afslutningen på næstsidste etape. Her overraskede Quick-Step ved at sende Maximilano Richeze i udbrud, og den trofaste lead-out man gjorde arbejdet færdigt ved at sikre sig den første af to etapesejre i sit hjemlands største løb. Sidste år spurtede Fernando Gaviria sig til sejr på løbets åbningsetape med mål i byen.

 

Løbets to seneste enkeltstarter blev afviklet i San Juan med hhv. Ramunas Navardauskas og Ryan Mullen som vindere.

 

 

 

Vejret

Efter en dag, hvor varmen betød, at etapen måtte afkortes, venter der endnu en glohed etape. Tirsdag vil kun byde på enkelte skyer, og samtidig vil temperaturen kravle helt op på 36 grader. Det vil samtidig være betydeligt mere blæsende end hidtil med en frisk til hård vind fra nord, hvilket giver medvind på turen ud til vendepunktet og modvind på hjemturen.

 

Favoritterne

Efter en dag, hvor den sidste bakke gav den første lille fornemmelse af, hvem der er kørende i årets Vuelta a San Juan, bliver det nu for første gang rigtigt alvor i kampen om den samlede sejr. Tirsdagens etape er én af to, der ventes at afgøre det samlede klassement, og da bjergetapen ikke er voldsomt svær, er det en nøgledag for de ryttere, der håber at vinde samlet, og de tidsforskelle, der skabes her, kan senere blive meget vanskelige at rette op på.

 

Selvom der er tale om en ny rute, følger den fint traditionen fra tidligere udgaver af løbet. Med sit flade terræn og mangel på tekniske udfordringer er det bestemt ikke en dag for de lette klatrere, der vil tabe værdifuld tid. Mens de kæmper for at begrænse tidstabet, ventes de store specialister og powerfulde maskiner at slås om etapesejren på en rute, der ikke kunne være bedre for de ryttere, der kan træde de store watt.

 

Etapen vil som sagt være præget af betydeligt mere vind, end vi hidtil har set, og på hjemturen vil der være en ret hård modvind. Etapen køres imidlertid om aftenen, hvor vinden som altid lægger sig, og det ventes den også at gøre tirsdag. Det kan give en lille fordel til de sent startende, men grundlæggende ventes forholdene at være nogenlunde ens.

 

Der er som sagt tale om en sand specialistenkeltstart, men feltet er faktisk næsten blottet for specialister. Faktisk er der kun to, der virkelig specialiserer sig i disciplinen, nemlig Tom Bohli og Matthias Brändle. Langt det meste af feltet udgøres derudover enten af klatrere, sprintere eller kontinentalryttere på lavere niveau, og det er bestemt ikke noget imponerende felt af temporyttere, der kan fremvises.

 

Læs også
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb

 

Det kunne derfor ligne en duel mellem Tom Bohli og Matthias Brändle, og her vil vi pege på førstnævnte som vores favorit. Den unge schweizer har stadig sin første professionelle sejr til gode, men han har flere gange været tæt på. Særligt 2. pladsen på prologen i Romandiet sidste år var meget imponerende, ikke mindst fordi han her besejrede Rohan Dennis. Det kniber lidt over længere distancer, men på prologer og korte enkeltstarter er han tæt på verdenseliten. Derfor burde denne etape være lidt af en lækkerbisken for ham, og han vil være topmotiveret efter at tage en tidlig sejr efter holdskiftet. Han er meget svingende i sine præstationer, men er formen god fra start, burde han kunne vinde denne etape.

 

Hans store rival må nødvendigvis være Matthias Brändle. Havde dette været gamle dage, havde han været soleklar favorit, for hans speciale har altid været de korte, helt flade enkeltstarter. Her har han et hav af topresultater, også på højt niveau, men i de seneste sæsoner er det i den grad gået ned ad bakke. Særligt sidste år var en regulær katastrofe, og det var kun i Dauphiné, at han kørte en hæderlig enkeltstart. Man kan frygte, at skiftet til Israel Cycling Academy ikke har gjort sagen bedre, men præstationen i Dauphiné viser trods alt, at evnerne ikke er helt væk. I dette felt bør han i hvert fald køre med om sejren.

 

Udover de to specialister er der ingen ryttere, der på den store europæiske scene ville kunne slutte helt fremme i en enkeltstart som denne. Det kan skabe overraskelser, som vi så det med Rafal Majka næste år, og også denne gang kan vi meget vel se uvante navne helt fremme i stillingen.

 

Efter dagens magtdemonstration må man dog have visse forventninger til Julian Alpahilippe. Franskmanden var ganske overlegen i dagens finale og gjorde efter løbet intet for at skjule, at han har er ganske grundigt forberedt til sæsonstarten. En flad tonserenkeltstart er bestemt ikke god for Alaphilipppe, hvis gode enkeltstarter alle er kørt på kuperede, tekniske ruter, men vi så sidste år i Abo Dhabi, at han kan forsvare sig i terræn som dette. Med den form, han har vist, kan der i det relativt svage felt derfor meget vel vente endnu et topresultat.

 

Dagens store taber var Peter Sagan, der ikke just imponerede på stigningen, hvor han end ikke forsøgte at følge de bedste. Slovakken sad dog med feltet hjem og blev nr. 3, og ligesom i Australien har han derfor vist, at formen ikke er helt dårlig. Heller ikke Sagan er specialist, og faktisk ser man ofte, at han tager den med ro på enkeltstarter som denne. Omvendt har han før i Tirreno-Adriatico vist, at han kan køre ganske stærkt, når bare tidskørslen ikke er for lang. Giver han den et skud, er dette en rute, som han godt kan håndtere, og så kan han måske endda køre med om sejren.

 

Bora-hansgrohe har også deres klassementsrytter Felix Grossschartner. Heller ikke østrigeren er specialist, men han har forbedret sig markant i det seneste år. Hans 4. plads i sidste års Paris-Nice var i hvert fald dybt imponerende, men ruten i Frankrig kan slet ikke sammenlignes med den, der venter i Argentina. Han har heller ikke siden præsteret på samme niveau, men i dette felt bør han alligevel være en af de stærkeste. Han så i hvert fald godt ud på bakken på 2. etape, hvor han var blandt de første på toppen, og formen synes derfor at være glimrende.

 

Egentlig ville vi have forsvoret, at Remco Evenepoel allerede nu ville kunne køre med om sejren på denne enkeltstart, men efter hans meget overbevisende kørsel på de første to etaper, tør vi ikke længere afskrive ham. Han var stærk i sidevinden søndag og med de bedste hjem mandag, og dermed er han allerede konkurrencedygtig. Vi ved alle, at han er en fremragende temporytter, og på denne etape vil han med sin begrænsede erfaring helt sikkert blive hjulpet af, at der køres på landevejscykler, og at det hele handler mindre om specialisering og mere om gode ben. Kan Evenepoel chokere allerede nu? Det er bestemt ikke umuligt.

 

Movistar spillede virkelig med musklerne i dag, hvor de havde fem ud af seks mand med hjem i første gruppe. Morgendagens etape er imidlertid deres største udfordring, i hvert fald for Nairo Quintana og Richard Carapaz , der begge vil tabe tid, selvom de på en god dag måske kan nærme sig top 10 i dette felt. Til gengæld burde det være en god etape for Eduardo Sepulveda, der i starten af sin karriere blev regnet som decideret specialist. Desværre har han intet vist i de senere år, og sidste år blev han blot nr. 9 på enkeltstarten i dette løb. Det ændrer imidlertid ikke på, at han i dette felt og på sin hjemmebane atter burde være blandt de bedste. En overraskelse kan måske også komme fra Winner Anacona , der sidste år blev en meget overraskende nr. 6, og som så brølstærk ud på bakken i dagens finale.

 

Jens Keukeleire har aldrig tidligere kørt gode enkeltstarter, indtil han sidste år i Belgium Tour pludselig kørte fremragende. Det vidner om, at han har forbedret sig markant, og dagens 4. plads vidner om god form. Det er slet ikke sikkert, at han giver etapen et skud, da hans mål primært er forberedelse, men kan han gentage bedriften fra Belgien, kan han være med fremme. Holdets kaptajn, Tiesj Benoot , hader imidlertid tidskørsler, og selvom han på råstyrke alene måske kan gøre det hæderligt, taber han formentlig tid på denne etape.

 

Læs også
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double

 

Den forsvarende vinder Oscar Sevilla blev sidste år nr. 5 på denne etape, og selvom heller ikke han er specialist, viser det, at han i forhold til mange andre klatrere er blandt de bedre på tidskørsler. Han så ikke specielt overbevisende ud på dagens etape, men evigt stabile Sevilla skal nok gøre det godt. Også kongen af San Juan, den mangedobbelte vinder Laureano Rosas skal benytte denne etape til at vinde tid og burde kunne sætte mange af klatrerne til vægs. Blandt klassementsrytterne er det også værd at holde øje med Ricardo Escuela, der sidste år blev nr. 13 og virker meget opsat på at køre med om sejren i årets løb.

¨

Giovanni Visconti var i dag uheldig at blive sat ud af spillet af en punktering, og det kan muligvis have slået moralen ud, at han ikke længere har et klassement at køre for. Omvendt kan man håbe, at det ansporer ham til at forsøge sig på enkeltstarten. Det er ganske vist mange år siden, at han har forsøgt sig på tidskørsler, men i gamle dage var han faktisk slet ikke dårlig. Også de tidligere specialister Tiago Machado og Alejandro Marque kan måske gøre det hæderligt, men ingen af dem imponerede på 2. etape. Og så skal man ikke udelukke, at fænomenet Fernando Gaviria i sit forsvar at trøjen kan køre top 10, selvom han aldrig tidligere har kørt gode enkeltstarter.

 

Endelig kan det ikke udelukkes, at Stan Dewulf , Mattia Cattaneo, Daniel Diaz, Leandro Messineo, Gino Mader, og Julien Vermote kan være med i kampen om top 10.

 

Feltet.dks vinderbud: Tom Bohli

Øvrige vinderkandidater: Matthias Brändle, Julian Alaphilippe

Outsidere: Peter Sagan, Felix Grossschartner, Remco Evenepoel.

Jokers: Eduardo Sepulveda, Jens Keukeleire, Winner Anacona, Oscar Sevilla, Laureano Rosas, Giovanni Visconti, Alejandro Marque

 

Herald Sun Tour - 1. etape

Ruten

Igennem mange år har det været en klassiker, at løbet er blevet indledt med den samme 2,1 km lange prolog i Melbourne. Den tradition ændres der imidlertid på i 2019, hvor det i stedet er sprinterne, der ventes at få det første ord. Det forandrer imidlertid ikke det forhold, at der er tale om en spektakulær åbningsetape, idet løbet indledes med et rundstrækningsløb på den verdensberømte Philip Island Circuit, der er kendt som vært for den australske afdeling af Superbike World Championships. I bedste motorcykelstil er der lagt op til en lynhurtig gadeløbsagtig affære, hvor de hurtige folk kan slås om den første førertrøje i løbet.

 

I alt skal der tilbagelægges 97,9 km, der fordeles over 22 omgange på den 4,45 km lang motorsportsbane. Den er i alt væsentligt helt flad og byder ikke på ét eneste skarpt sving. I stedet er der flere bløde kurver på en vej, der konstant bugter sig, men hvor der kun ganske sjældent bliver brug for bremsen. Den sidste af disse kommer med knap 1 km til stregen, hvorefter en lige, flad og bred vej leder frem til mål.

 

Etapen byder på i alt 726 højdemeter.

 

Philip Island Circuit er ikke tidligere blevet brugt til et stort cykelløb.

 

 

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

 

 

Vejret

Australien har som så ofte før været ramt af hedebølge, og også dette løb vil blive ramt af voldsom varme. Således ventes der en solrig onsdag, hvor temperaturen vil nå 36 grader, men det vil sky til fra sidst på eftermiddagen, hvor der er 80% risiko for tordenbyger. Samtidig vil det være ganske blæsende med en frisk til hård vind fra nordvest, hvilket på rundtrækningen først giver sidemedvind, så sidemodvind og til slut atter sidemedvind efter sidste sving.

 

Favoritterne

Etapen kan på mange måder sammenlignes med den, vi i de senere år har set på Yas Marina-motorsportsbanen i Abu Dhabi Tour, og vi kan da også forvente et tilsvarende forløb. Dette er en kort og let sag med kun ganske få udfordringer, og manglen på sving vil gøre det til en højhastighedsaffære. Det ligner derfor en helt klassisk massespurtsetape, hvor de hurtige folk vil være næsten helt friske til sidst.

 

Der kan dog være visse overraskelser. Motorsportsbanen meldes at være ganske åben, og derfor har der været snak om, at vinden måske kan komme i spil. Onsdag vil da også blive ganske blæsende, og vi har før set, at feltet kan splittes til atomer i dette løb, hvor niveauforskellen er ret markant.

 

Vi udelukker ikke en gentagelse, men sandsynligheden er lille. Der vil nemlig primært være med- og modvind på etapen, og for da det samtidig bliver svært at snyde de få WorldTour-hold, er interessen for at holde eventuelle forsøg gående nok begrænset. Derfor forventer vi en ganske vist nervøs, men relativt kontrolleret etape, hvor der tidligt vil være mange forsøg fra de små kontinentalhold, men hvor særligt Sky, EF Education, det australske landshold og EvoPro vil arbejde for en massespurt.

 

Det burde derfor ende i en spurt efter en kort etape, hvor de fleste vil være relativt friske. Samtidig er der tale om en teknisk ukompliceret spurt, hvor betydningen af lead-outs er begrænset, og hvor det i den grad er muligt at lade farten tale.

 

Det får os til at pege på Kristoffer Halvorsen som vores favorit. Det har bestemt ikke været en let start på karrieren for det norske stortalent, der er gået lidt i glemmebogen, men her burde han have en stor chance for endelig at vinde. Først og fremmest er han på papiret feltets hurtigste, for selvom det har knebet med resultaterne, har farten været fin. Det har til gengæld manglet med støtten, men den har han her, hvor konkurrencen er begrænset og toget med Luke Rowe og Owain Doull derfor et af de bedste. De burde nok kunne få Halvorsen frem, og så er det op til ham selv at gøre arbejdet færdigt. Med den fine form, han viste i Tour Down Under, er han vores favorit.

 

Hans værste rival må være Dan McLay. Den hurtige brite har bestemt ikke haft det let hos EF, hvor hans elendige positionering har kostet ham en stribe resultater. Særligt hans flotte spurt i Polen sidste efterår viste dog, at den høje topfart, der gav ham det store gennembrud, fortsat gemmer sig et sted. Det hele handler derfor om at komme i position, og det burde være lettere på denne rute og i et knap så stærkt felt. Med Mitchell Docker og Tom Scully ved sin side er han ikke uden støtte, og selvom de ikke kan matche Sky, har de chanc en for at få kaptajnen frem. Herefter burde MvLay have farten til at vinde.

 

Læs også
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med

 

Det nye EvoPro var meget succesrige i det nylige New Zealand Cycling Classic, og nu håber de at fastholde momentum. Det skal i spurterne ske med Wouter Wippert, der efter nogle svære år nu håber at genrejse karrieren. Wippert vandt en massespurt om en 3. plads i New Zealand og viste dermed god fart, selvom hans holdbarhed var alt andet en imponerende. På denne lette etape burde han dog være godt med, og han ligner på papiret en af de hurtigste. Hans største fordel er dog det eminente tog med Aaron Gate og Shane Archbold, der ligner et af de bedste, og det er i høj grad dem, der skal give Wippert sejren.

 

Trek har hentet Alex Frame ind til dette løb, så de også har en sprinter. Det er en god chance for newzealænderen til endelig at spurte lidt selv efter et år, hvor han primært har ageret hjælper. I 2017 var han imidlertid en fremragende kontinentalsprinter med flere sejre og har han ikke tabt instinktet burde han have en god chance i dette felt, hvor hans tog med Ryan Mullen og erfarne Koen De Kort samtidig er et af de stærkeste.

 

Det australske landshold stiller med en stribe unge ryttere, men har også Brenton Jones som holdets stjerne. Den australske sprinter har aldrig rigtigt slået til i Europa, men i Australien er han fortsat en af de hurtigste, som han senest viste det med sejren ved de australske gadeløbsmesterskaber. Ligesom Wippert og McLay har han altid haft det svært i positionskampen, og det vil han nok også have her, hvor støtten fra de unge folk vil være begrænset. Omvendt er han helt sikkert hurtig nok til at vinde, så det hele handler om, hvorvidt det lykkes at komme frem i tide.

 

Mitchelton-Scott er her uden en decideret sprinter, men vil nok forsøge at køre spurten for Dion Smith. Den unge newzealænder er bestemt ikke en klassisk sprintertype og foretrækker utvivlsomt hårdere ruter. I dette felt burde han imidlertid med lidt held nok kunne blande sig i kampen om podiet, hvis han relativt stærke holdkammerater kan få ham frem.

 

Blandt de lokale ryttere fra lavere niveau er det primært den nykårede nationale mester, Michael Freilberg, der skal holdes øje med. Heller ikke han er en klassisk sprintertype, men han viste sidste år i både Asien og Europa, at han sagtens kan begå sig i massespurter. Sejren foran alle stjernerne ved mesterskaberne vidner i hvert fald om god form, men han er naturligvis hæmmet af den begrænsede støtte.

 

Drapac stiller med Theodore Yates, der kommer til løbet med en frisk sejr i bagagen. Han vandt nemlig massespurten på sidste etape af New Zealand Cycle Classic og har dermed dokumenteret sin gode form. I det hele taget var han en af de klart hurtigste i den forløbne uge og har derfor både form og fart til at blande sig her, selvom niveauet naturligvis er højere.

 

Endelig vil vi pege på Neil van der Ploeg. Den erfarne australier er ganske hurtig, og selv om han langt fra altid kaster sig ud i sprinteropgør, sker det fortsat af og til. Han gjorde det ikke i Tour Down Under, men han kunne forsøge sig her, hvor niveauet er lavere. Han er ikke hurtig nok til at vinde, men kan være med fremme.

 

Feltet.dks vinderbud: Kristoffer Halvorsen

Øvrige vinderkandidater: Dan McLay, Wouter Wippert

Outsidere: Alex Frame, Brenton Jones, Dion Smith

Jokers: Michael Freiberg, Theordore Yates, Neil van der Ploeg

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Vuelta a San Juan
Nyheder Profil Startliste Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?