Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 4. afdeling af Uno-X Cup

Optakt: 4. afdeling af Uno-X Cup

02. februar 2021 19:31

Vi er nået til 4. afdeling af Uno-X Cup, og i denne artikel får du Alex Rasmussens optakt til ræset, der køres onsdag fra klokken 19.45. Løbet er åbent for alle og kan ses direkte på Feltet.dk samt på vores sociale medieplatforme. Bemærk, at der i denne uge køres forskellige antal omgange afhængig af løbsklasse.

Artiklen fortsætter efter videoen.

TILMELD DIG 4. AFDELING AF UNO-X CUP LIGE HER.

Morten Nørtoft lagde sig onsdags i spidsen for Uno-X Cup, da DBR-rytteren snuppede 3. afdeling for næsen af Nicklas Amdi Pedersen.

Nu skal den danske teenager så forsøge at forsvare sin samlede føring, når A-rytterne skal fire gange rundt på Innsbruckring. Profilen er primært flad, og med en indlagt spurt på hver omgang er der hele 100 point at hente for de hurtige herrer. Spurten er placeret under rundstrækningens enlige spurtbanner.

Der er således lagt op til endnu et underholdende e-ræs, og du kan se det hele direkte på Feltet.dk eller på vores Youtube- og Facebook-side. Klaus Møller og Alex Rasmussen vil sidde bag mikrofonerne fra klokken 19.30 med løbsstart et kvarter senere.
 

Det samlede klassement i Uno-X Cup afgøres via et pointsystem, som baseres på indlagte spurter og naturligvis resultatet over målstregen ved hvert af seriens seks løb.

Seriens resultater vil blive offentliggjort her på Feltet.dk, hvilket gælder for alle kategorier ved samtlige afdelinger.
 

Du kan se løbets klassementer via følgende link.

 

Du kan læse meget mere om serien i denne artikel eller under Alex Rasmussens følgende optakt.


Alex Rasmussens dom
4. afdeling af Uno-X Cup bringer os til Østrig og Innbruckring, som skal køres 4 gange for i alt 35 kilometer og 288 højdemeter.

 

Vi har hele 4 indlagte spurter i A-klassen, så der er 40 point på spil til den samlede stilling, og vi skal 4 gange over bakken Leg Snapper i Innsbruck.

 

Læs også
Tobias Lund vinder for anden dag i træk

 

Vi starter som altid i startgaten ved Hofgarten, og derefter er der 500 meter lead-in, til vi passer målstregen og går i gang med de 4 omgange.

 

Forvent en hurtig start på det relativt flade stykke op imod floden Sils. Efter floden stiger det 2-3 % på vej hen imod Olympiahalle, og i rundkørslen drejer man til højre, hvor det går lidt nedad, inden stigningen igen tager fat hen over togskinnerne og ind imod den gamle bydel.

 

Herefter er det pandekagefladt de næste 2 kilometer mod Altstadt hen over brostenene, og når man drejer til venstre og krydser floden Inn, starter Leg Snapper - en kort, hård stigning, hvor man bliver tvunget ud af sadlen for at komme med hen over toppen i feltet.

 

Det gælder især om at holde fart i cyklen det sidste stykke inden nedkørslen, hvor man kan bruge ”supertuck” til at restituere kort, inden kontrabakken kommer 500 meter senere. Her skal man igen holde fokus, inden man kommer tilbage på det flade stykke langs floden.

 

Den indlagte spurt kommer 1000 meter efter, at man er kommet ned at køre langs floden, så forvent, at tempoet bliver holdt højt, og det bliver svært at komme tilbage til feltet, hvis man er en smule sat her.

 

Der er point til de 5 første over stregen, 10, 6, 4, 2 og 1 point.

 

Fra spurten er der 2 kilometer til målstregen. Man krydser floden og tilbage i modsatte retning. Forvent en lang spurt og fokuser på at sidde langt fremme i feltet på sidste omgang.

 

Jeg regner med, at feltet er strakt langt ud på de sidste kilometer, især på grund af den indlagte spurt, som ligger så tæt på finalen.

 

Favoritter

Som regel har jeg Team PO Auto som favoritter, men efter 3 afdelinger har vi Morten Nørtoft fra DBR i front foran Dennis Lock fra Fusion ECT, og først på tredjepladsen har vi Anders Foldager fra PO Auto.

 

Læs også
Lund blev overrasket i trumfens stund: Hvad laver du her?

 

Det betyder, at PO skal til at vise deres glimrende holdarbejde, da de stadig er klart det bedste hold, og det skal udnyttes til at samle point ind undervejs i spurterne, så de ikke er lige så afhængige af at vinde de 60 point som vinder af løbet.

 

7 point er der mellem de 3 første i den samlede stilling, så alt er stadig helt åbent, og jeg forventer, at PO Auto vil være proaktive i feltet, og at DBR og Fusion ECT skal reagere på PO Autos taktik.


Rundstrækningen Innsbruckring (Profil: Zwifthub.com)


 

Hvordan deltager jeg?

Ønsker du at deltage i løbsserien som dansk rytter, skal du først og fremmest være medlem af DCU e-cykling. Det er gratis, og du registrerer dig til DCU e-cykling via dette link 

 

Herfra følger du linket over på Zwift, logger ind i Zwift, og så er du registreret. Bemærk; inden du følger linket ind i Zwift, skal du være logget ud.

 

Hvis du ikke allerede har et login til Zwift, skal du oprette et abonnement til Zwift samt koble din profil til Zwiftpower.com (mere herom senere i artiklen). Dernæst skal du naturligvis tilmelde dig løbsserien, hvilket gøres ét løb ad gangen fra uge til uge.

 

Der er flere måder at tilmelde sig på. Den nemmeste er gennem Zwifts egen hjemmeside, Zwift.com, eller app, Zwift Companion, som kan downloades til alle de forskellige platforme.

 

Begge steder skal du åbne fanen ”Events” og derefter finde datoen og tidspunktet for det pågældende løb. Tryk på løbet og scroll derefter ned for at vælge din ønskede kategori, som du tilmelder dig ved at trykke på +.

 

Alternativt kan du tilmelde dig via Zwiftpower.com, hvor du under fanen "Events" i toppen af skærmen kan finde dit specifikke løb. På selve løbssiden skal du så trykke på den gule bjælke ”Join Event”, som åbner en fane med de respektive løbskategorier i højre side af skærmen. Her trykker du på + ud for din ønskede kategori.

På Zwiftpower.com er det muligt at se de kommende tre dages begivenheder, og for at kunne tilmelde sig løb via denne hjemmeside skal man have en profil og have denne koblet op til sin Zwift-konto.
 

Skulle du ikke være tilmeldt, før du åbner Zwift, har du naturligvis også muligheden for at tilmelde dig in-game.

Feltet.dk vil løbende bringe dig et link til det kommende løbs oversigtsside, hvor du både kan tilmelde dig og se samtlige informationer om det pågældende løb.
 

Er du tilmeldt på forhånd, vil du kunne stille dig op ved startstregen fra 30 minutter før løbsstart. Åben Zwift, vælg en verden og tryk ”Join Event” nede i venstre hjørne. Så er du klar til at give vennerne baghjul.


 

Regler

- Løbene afvikles som pointløb med et varierende antal af indlagte spurter for hver afdeling. Ved 4. afdeling er der én spurt per omgang - ved passage af spurtbanneret.

 

- Løbene afvikles i fire styrkebaserede kategorier (se kategori-kriterierne senere i artiklen) samt en E-kategori forbeholdt kvinder. 

- A-ryttere skal køre med deres smart trainer som primær power source. B-ryttere anbefales på det kraftigste til at gøre det samme. 

- De 15 bedst placerede ryttere i A-klassen skal levere en dual recording fra det pågældende løb.

- Der køres med separate starttidspunkter med ét minut imellem hver kategori, fra A-klassen klokken 19.45 til E-kassen klokken 19.49. Ryttere i forskellige kategorier vil derfor ikke blive påvirket af hinanden.

- Samtlige seks løb vil tælle med i det samlede klassement, som baseres på et pointsystem (se nedenfor).

 

- For at få sit resultat godkendt skal ens Zwift- og Zwiftpower-profiler være sammenkoblet (se guide her), pulsbælte bæres og powermeter (og ikke zPower) anvendes. Du skal desuden være medlem af DCU e-cykling.


- Kører man i en lavere kategori, end ens Zwiftpower-profil viser, bliver ens resultat ikke godkendt. Det samme risikeres, hvis man bryder ens kategoris grænser for watt pr. kilo.


- Enkeltstartscykler er ikke tilladte.


- Powerups vil være til rådighed.


- Ved 4. afdeling kører A- og B-ryttere fire omgange af Innsbruckring og dermed 35,6 kilometer. C-, D- og E-rytterne kører tre omgange og dermed 26,8 kilometer.


- Kvinder må gerne deltage i andre klasser end E (se nedenstående kategorier).


- Løbets uofficielle resultater vil kunne ses på Zwiftpower.com, mens de officielle resultater vil blive offentliggjort her på Feltet.dk senest tre dage efter løbet.


- Tjek efterfølgende altid dit resultat på din Zwiftpower.com-profil for at sikre, at du fortsat kører i den rette kategori.


Artiklen fortsætter under billedet



Pointsystem 

Det samlede klassement i Uno-X Cup 2021 vil blive baseret på et pointsystem med 60-2 point til de 50 bedst placerede ryttere på hver etape.


Etapevinderen tildeles 60 point, andenpladsen 55 point, tredjepladsen 50 point, fjerdepladsen 48 point, femtepladsen 47 point og så videre ned til 50. pladsen, som modtager to point. Gennemførende ryttere udenfor top 50 får ét point.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

På de indlagte spurter vil der være point til de fem første over stregen (10-6-4-2-1). Hurtigste segment-tid betyder således ingenting for pointene.

Ved 4. afdeling er der én indlagt spurt per omgang. Denne er placeret under spurtbanneret, som passeres efter henholdsvis 7,2, 16,1, 24,9 og 33,7 kilometer.

 

Foruden et individuelt klassement byder løbsserien også på en holdkonkurrence, hvor hvert mandskabs tre mest pointscorende rytteres pointantal vil blive lagt sammen til en holdscore ved hver etape.

 

Samtlige seks afdelinger vil tælle med i det endelige klassement, hvilket gælder både det individuelle klassement og holdklassementet.

 

Kategorier 

Alle etaper vil blive afviklet i fem forskellige kategorier, A-B-C-D-E, baseret på den enkelte rytters styrke. E-klassen er forbeholdt kvinder, men kvinder er samtidig frit stillet til at køre i en hvilken som helst klasse.

 

Hver kategori vil have sit eget individuelle klassement og holdkonkurrence.

  

Helt konkret er kategorierne baseret på rytternes FTP - det maksimale antal watt, som man kan træde i en time. Overskrider man grænsen for sin kategori, eksempelvis 4 watt/kg i B, risikerer man at blive fjernet fra resultatlisten.

 

Samtlige afdelinger vil afvikles i følgende separate kategorier (FTP i W/kg kropsvægt)
A: 4 < W/kg

B: 3,20-3,99 W/kg

C: 2,50-3,19 W/kg

D:  2,49 W/kg

E: Kvinder
 

 

Sådan kører du med om sejren 

Brug af pulsbælte og wattmåler er obligatorisk. Man vil blive fjernet fra resultatlisten, hvis man ikke bærer et pulsbælte eller ikke er koblet op til en wattmåler (og dermed bruger zPower), som både kan være i form af hometrainerens interne wattmåler eller en ekstern wattmåler.

 

Derudover må in-game enkeltstartscykler ikke tages i brug.

 

Disse regler er naturligvis til for at undgå snyd, og i denne forbindelse er det også altafgørende, at man registrerer sin korrekte højde og vægt, da disse har stor indflydelse på ens ingame-præstation.

 

For at deltage i kampen om den samlede sejr skal man desuden registrere sin Zwift-profil på Zwiftpower.com (og lade Zwiftpower dele sine data).

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie

 

SE HVORDAN DU REGISTRERER DIG PÅ ZWIFTPOWER.COM LIGE HER.

 

Det enkelte løbs uofficielle resultater kan findes på Zwiftpower.com umiddelbart efter løbets afslutning, men det er løbsarrangørerne, der bestemmer det officielle resultat, og dette offentliggøres efter hvert løb på Feltet.dk.

 

På Zwiftpower.com kan man derudover se, hvorvidt man har overskredet sin kategoris watt-grænse eller er rykket op i kategori.

 

Det er derfor vigtigt at tjekke sit resultat på Zwiftpower.com, da man ikke kan få godkendt sin placering, hvis man kører i en lavere kategori, end Zwiftpower.com bestemmer.

 

Får man et WKG eller UPG ud for sit løbsresultat grundet for høje watt eller forkert kategori, skal man altså rykke en kategori op til næste uges løb!

 

Kan du ikke finde dig selv i resultatlisten på Zwiftpower.com, så tjek din profilside på hjemmesiden.

 

På din Zwiftpower-profilside kan du både finde en oversigt over dine løbsresultater og se din øjeblikkelige kategori, som er bestemt ud fra gennemsnittet af dine tre bedste fysiske præstationer i de seneste tre måneder.

 

Ved løb af under en times varighed må ens bedste 20 minutters power undervejs højest være 105 % af den øvre watt-grænse for ens specifikke kategori. Dette skyldes antagelsen om, at FTP udgør 95 % af ens 20 minutters power.

 

Det vil sige, at eksempelvis B-rytterne højest må ligge på 4,21 watt/kg i 20 minutter. Når gennemsnittet af en rytters tre bedste 20-minutterspræstationer overstiger dette tal, vil rytteren rykkes op i A-klassen og dermed ikke længere kunne fremgå af resultatlisten i B-løb.

DEL
INFO
E-cykling
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?