Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 4. afdeling af DCU Feltet.dk November Series

Optakt: 4. afdeling af DCU Feltet.dk November Series

24. november 2020 18:45

Onsdag aften klokken 20.00 køres 4. og sidste afdeling af DCU´s og Feltet.dk´s store e-løbsserie DCU Feltet.dk November Series, og her får du vores optakt til ræset, som vi livestreamer her på Feltet.dk samt på vores sociale medieplatforme.

TILMELD DIG 4. AFDELING AF DCU FELTET.DK NOVEMBER SERIES.

Onsdag aften den 25. november bliver klassementerne i DCU Feltet.dk November Series sat på plads, når 4. og sidste afdeling løber af stablen.

 

Løbsstart er klokken 20.00, og vi livestreamer og kommenterer hele A-løbet samt afslutningerne fra samtlige af seriens fire øvrige klasser her på Feltet.dk samt på vores sociale mediekanaler.

 

Alle resultater vil efterfølgende offentliggøres her på siden.

 

Du kan se de samlede stillinger fra samtlige af seriens fem løbsklasser lige her.

 

For at indgå i resultaterne og dermed artiklerne skal du som deltager opfylde en række simple krav - disse kan findes her og er også beskrevet i et selvstændigt afsnit i denne optakt. 

 

Ved 4. afdeling venter 30 kilometer rundt på VM-rundstrækningen Watopia Figure 8 Reverse - i denne omgang er målstregen dog ikke placeret på toppen af Zwift KOM, men ved målbanneret i Downtown.

 

I nedenstående tager den tidligere firedobbelte baneverdensmester og Zwift-ekspert Alex Rasmussen dig igennem rundstrækningen.

Alex Rasmusens dom

Lige ud af startboksen kører man på Ocean Boulevard og op ad en lille bakke mod the Esses.

 

Man forsætter over broen forbi sprintbanneret og ind i den italienske by, hvorefter det stiger 2 %, inden man kører ned mod bunden af Hilly KOM Reverse.

 

Hilly KOM Reverse er 2,5 kilometer med 2 % i snit, men starter med stigningsprocenter over 10 fra 400 meter til 600 meter, inden den falder lidt, og så kommer den i små ramper hele vejen mod toppen.

 

Det er på papiret den ”nemme” vej op til toppen, men den skal absolut ikke undervurderes, hvis der er nogle, der kører den fuld gas fra bund til top.

 

Hen over toppen får vi den hurtige og korte nedkørsel tilbage til Ocean Boulevard og ned i tunnelen under vandet til det længste flade stykke på ruten.

 

Der kommer en kort bakke på vej ud af tunnelen og ind i marinaen, hvor man kører på grus i lidt over en kilometer.

 

Efter grusstykket kommer de 2 hårnålesving på vej mod den italienske by over sprintbroen og tilbage mod Esses.

 

Det kommer til at gå stærkt ned forbi målstregen på Ocean Boulevard, inden vi rammer Hilly KOM fra den stejle side, og her kommer den store udskilning til at ske.

 

Hilly KOM Forward er 900 meter med 5 % i snit med det hårdeste stykke i første hårnålesving.

 

Hen over toppen går det ikke direkte ned ad, men man forsætter på et plateau med en enkelt kontrabakke, inden det for alvor går ned, når man kører forbi de store statuer.

 

Man drejer til venstre mod marinaen og grusstykket igen, inden man kører ned i tunellen, og så venter der 3 kilometer fladt stykke.

 

Derefter får man den lille bakke ud af tunnelen, og dernæst positionskampen når man drejer til højre mod spurten og afslutningen på den fulde omgang på Ocean Boulevard.


Rundstrækningen Watopia Figure 8 Reverse. Foto: Zwifthub.com

 

Regler

- Løbene afvikles som scratch (først over målstregen vinder) - det vil sige, at der ikke vil være indlagte spurtpoint undervejs.

 

- Løbene afvikles i fire styrkebaserede kategorier (se kategori-kriterierne senere i artiklen) samt en E-kategori forbeholdt kvinder. 

- Der køres med separate startidspunkter med ét minut imellem hver kategori, fra A-klassen klokken 20.00 til E-kassen klokken 20.04. Ryttere i forskellige kategorier vil derfor ikke blive påvirket af hinanden.

- Samtlige fire løb vil tælle med i det samlede klassement, som baseres på et pointsysstem (se nedenfor).

 

- For at få sit resultat godkendt skal ens Zwift- og Zwiftpower-profiler være sammenkoblet (se guide her), pulsbælte bæres og powermeter (og ikke zPower) anvendes. Du skal desuden være medlem af DCU e-cykling.

 

- Kører man i en lavere kategori, end ens Zwiftpower-profil viser, bliver ens resultat ikke godkendt. Det samme risikeres, hvis man bryder ens kategoris grænser for watt pr. kilo.


- Enkeltstartscykler er ikke tilladte.


- Powerups vil være til rådighed.


- Alle kategorier kører samme rute og distance.


- Kvinder må gerne deltage i andre klasser end E (se nedenstående kategorier).


- Løbets uofficielle resultater vil kunne ses på Zwiftpower.com, mens de officielle resultater vil blive offentliggjort her på Feltet.dk senest tre dage efter løbet.


- Tjek efterfølgende altid dit resultat på din Zwiftpower.com-profil for at sikre, at du fortsat kører i den rette kategori.

 

Pointsystem 

Det samlede klassement i Feltet DCU November Series vil blive baseret på et pointsystem med 60-2 point til de 50 bedst placerede ryttere på hver etape.

 

Etapevinderen tildeles 60 point, andenpladsen 55 point, tredjepladsen 50 point, fjerdepladsen 48 point, femtepladsen 47 point og så videre ned til 50. pladsen, som modtager to point. Gennemførende ryttere udenfor top 50 får ét point.

 

Der vil ikke være indlagte spurter i serien.

 

Foruden et individuelt klassement byder løbsserien også på en holdkonkurrence, hvor hvert mandskabs tre mest pointscorende rytteres pointantal vil blive lagt sammen til en holdscore ved hver etape.

 

Samtlige fire afdelinger vil tælle med i det endelige klassement, hvilket gælder både det individuelle klassement og holdklassementet.
 

Kategorier 

Samtlige etaper vil blive afviklet i fem forskellige kategorier, A-B-C-D-E, baseret på den enkelte rytters styrke. E-klassen er forbeholdt kvinder, men kvinder er samtidig frit stillet til at køre i en hvilken som helst klasse.

 

Hver kategori vil have sit eget individuelle klassement og holdkonkurrence.

  

Helt konkret er kategorierne baseret på rytternes FTP - det maksimale antal watt, som man kan træde i en time. Overskrider man grænsen for sin kategori, eksempelvis 4 watt/kg i B, risikerer man at blive fjernet fra resultatlisten.

 

Samtlige afdelinger vil afvikles i følgende separate kategorier (FTP i W/kg kropsvægt)
A: 4 < W/kg

B: 3,20-3,99 W/kg

C: 2,50-3,19 W/kg

D:  2,49 W/kg

E: Kvinder

 

Sådan kører du med om sejren 

Brug af pulsbælte og wattmåler er obligatorisk. Man vil blive fjernet fra resultatlisten, hvis man ikke bærer et pulsbælte eller ikke er koblet op til en wattmåler (og dermed bruger zPower), som både kan være i form af hometrainerens interne wattmåler eller en ekstern wattmåler.

 

Derudover må in-game enkeltstartscykler ikke tages i brug.

 

Disse regler er naturligvis til for at undgå snyd, og i denne forbindelse er det også altafgørende, at man registrerer sin korrekte højde og vægt, da disse har stor indflydelse på ens ingame-præstation.

 

For at deltage i kampen om den samlede sejr skal man desuden registrere sin Zwift-profil på Zwiftpower.com (og lade Zwiftpower dele sine data).

 

SE HVORDAN DU REGISTRERER DIG PÅ ZWIFTPOWER.COM LIGE HER.

 

Det enkelte løbs uofficielle resultater kan findes på Zwiftpower.com umiddelbart efter løbets afslutning, men det er løbsarrangørerne, der bestemmer det officielle resultat, og dette offentliggøres efter hvert løb på Feltet.dk.

 

På Zwiftpower.com kan man derudover se, hvorvidt man har overskredet sin kategoris watt-grænse eller er rykket op i kategori.

 

Det er derfor vigtigt at tjekke sit resultat på Zwiftpower.com, da man ikke kan få godkendt sin placering, hvis man kører i en lavere kategori, end Zwiftpower.com bestemmer.

 

Får man et WKG eller UPG ud for sit løbsresultat grundet for høje watt eller forkert kategori, skal man altså rykke en kategori op til næste uges løb!

 

Kan du ikke finde dig selv i resultatlisten på Zwiftpower.com, så tjek din profilside på hjemmesiden.

 

På din Zwiftpower-profilside kan du både finde en oversigt over dine løbsresultater og se din øjeblikkelige kategori, som er bestemt ud fra gennemsnittet af dine tre bedste fysiske præstationer i de seneste tre måneder.

 

Ved løb af under en times varighed må ens bedste 20 minutters power undervejs højest være 105 % af den øvre watt-grænse for ens specifikke kategori. Dette skyldes antagelsen om, at FTP udgør 95 % af ens 20 minutters power.

 

Det vil sige, at eksempelvis B-rytterne højest må ligge på 4,21 watt/kg i 20 minutter. Når gennemsnittet af en rytters tre bedste 20-minutterspræstationer overstiger dette tal, vil rytteren rykkes op i A-klassen og dermed ikke længere kunne fremgå af resultatlisten i B-løb.

DEL
INFO
E-cykling
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

HOMETRAINER? BLIV INSPIRERET, FIND FORHANDLER OG SPAR MANGE PENGE