Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 4. etape af 4 Jours de Dunkerque
12. maj 2017 14:09 af Emil AxelgaardFoto: Sirotti

Benjamin Thomas forhindrede sprinterne i at komme til fadet på den sidste relativt flade etape i denne omgang, og dermed skal de hurtige folk nu vente til søndag, inden de igen kommer i spil. Fra fredag skifter løbet karakter, når den første af to kuperede etaper byder på en svær finale, der åbner for adskillige udfald og en underholdende og aggressiv afslutning.

Ruten

Som altid kommer løbets klassiske kongeetape til Cassel om lørdagen, men i år har man også lagt en ganske vanskelig etape ind på tredjesidste dag. Her afsluttes en hovedsageligt flad dag langs kysten med omgange på en ikke helt nem rundstrækning, hvor man kan varme klatrebenene op inden det vigtigste slag dagen efter.

 

I alt skal der på fjerde etape køres 165,3 km mellem Marck en Calaisis og Le Portel. Begge er kystbyer på den franske nordvestkyst, og derfor består det meste af den første del af en tur ned langs vandet mod sydvest og syd. Fra starten går det igennem fladt terræn forbi den første spurt, der kommer efter 21,6 km, ned til en lille rundstrækning. Her passerer man dagens anden spurt efter 35,9 km, inden man kører en hel omgang på den 15,1 km lange runde. Det betyder, at man efter 40,8 km kommer over den kendte stigning Cap Blanc Nez, inden man når tilbage til spurten, hvor der efter 51,0 km dystes om point for tredje og sidste gang.

 

Herfra følger man igen kysten indtil man kører ind i landet, hvor mere kuperet terræn omkring Le Portel venter. Der kommer således endnu en bjergspurt med 65,7 km igen, inden man efter 111,6 km rammer den 13,5 km lange finalerundstrækning. Den indeholder den lille stigning Saint Etienne au Mont, som skal passeres første gang med 52,5 km igen, inden man krydser stregen for første gang. Etapen afsluttes nu med tre omgange, hvilket betyder, at man skal op over bakken i alt fire gange, sidste gang med 6,9 km til stregen. Herefter falder det let det meste af vejen frem til den røde flamme, hvorefter det stiger svagt op til mål. Der venter to skarpe sving i rap med ca. 600 m til stregen.

 

Le Portel har ikke været vært for et stort cykelløb i dette årtusinde.

 

 

 

Vejret

Det tvivlsomme vejr fortsætter endnu en dag, idet der fredag venter rigtigt bygevejr. Således vil der hele dagen være 25% risiko for regn, men solen vil også kunne kigge frem. Temperaturen vil være 17 grader, og der vil være en jævn vind fra sydvest. Det giver en lang dag med modvind stort set hele tiden, indtil man kører ind i sidevind på det sidste stykke frem til rundstrækningen. Her vil der hovedsageligt være sidevind. Det gælder på stigningen, hvorefter man drejer ind is sidemedvind på de sidste 3 km.

 

Favoritterne

Det var der næppe mange, der havde set komme. Banerytteren Benjamin Thomas viste, at han er klar til at følge i fodsporet på Thomas Boudat og Bryan Coquard og med succes gå fra en omnium- til en landevejskarriere. At snyde sprinterne er i sig en bedrift, men at han gjorde det ved at komme af med folk som Maxime Vantomme og Sylvain Chavanel i finalen, siger meget om, hvor talentfuld franskmanden er.

 

Til gengæld må Chavanel ærgre sig gul og blå over, at han tilsyneladende gav op med mindre end 2 km igen. Franskmanden havde selv iværksat den succesrige offensiv og havde mulighed for at vinde værdifuld tid og afgørende bonussekunder til kampen om den samlede sejr. Alligevel lod han sig glide tilbage for at spare på kræfterne, og det viste sig at være en dårlig beslutning på en dag, hvor Direct Energie ellers havde fortjent en belønning for deres flotte sidevindskørsel og aggression i finalen.

 

Den forspildte mulighed betød, at sprinterne nu sandsynligvis må vente til søndagens sidste etape for igen at få en chance for at gå efter sejren. Kongeetapen er helt sikkert ikke for de hurtige folk, men det store spørgsmål er, hvad der vil ske på fredagens etape, der kan gå flere veje.

 

Desværre er den sidst stigning overhovedet ikke beskrevet i løbsbogen, og internettet efterlader desværre heller ikke megen information om, hvor svær bakken er. Lotto Soudals sportsdirektør har talt om en stigning, der stiger med ca. 10%, og profilen kunne indikere, at det er korrekt. I hvert fald skal man fra næsten havniveau op i 100 m højde, og stigningen synes ikke at være meget mere end en kilometer lang. Er det korrekt, er der tale om en meget svær finale, der helt sikkert er alt for hård for de rene sprintere. I stedet er afslutningen så svær, at det er meget sandsynligt at en eller flere ryttere kan rive sig fri og skal afgøre etapen imellem sig, og hvis det bliver samlet til en spurt, vil det være en relativt lille gruppe, der skal finde vinderen.

 

Det store spørgsmål er, hvem der skal kontrollere etapen. Efter styrtet på 1. etape er der relativt store tidsforskelle, og derfor kan et udbrud uden farlige ryttere sagtens komme afsted. Ag2r og Nippo har imidlertid ganske gode bud på etapevindere, der kan sikre sig vigtige bonussekunder, og specielt førstnævnte har allerede taget meget ansvar. Derfor forventer vi, at de vil sikre, at feltet skal afgøre det på rundstrækningen.

 

I lyset af stigningens hårdhed tror vi på, at en lille gruppe kan vriste sig fri og skal afgøre det mellem sig, og det får os til at sætte pengene på Marco Canola. Italieneren har i år været bedre end nogensinde. Således klatrede han imponerende i det meget hårde Coppi e Bartali. Senere vandt han det kuperede Volta Limburg Classic, hvis terræn er meget sammenligneligt med det, der venter på kongeetapen. Senest viste han efter en kort periode med sygdom storform i GP Lugano søndag, hvor det kun var et udbrud med holdkammeraten Iuri Filosi, der forhindrede ham i at køre om sejren. Han angreb på brostenene på 1. etape og ser ud til at være i ekstremt velkørende. Vi tvivler på, at han kan sættes på stigningen, og hvis en lille gruppe kommer fri, vil han være en af de hurtigste. Da han også har muligheder i en reduceret massespurt, tror vi på italieneren.

 

Løbets største navn er Oliver Naesen. Desværre er der nogen usikkerhed om hans form. Han har holdt pause efter Amstel Gold Race og måtte udgå med sygdom, da han gjorde comeback i Rund um den Finanzplatz. Derfor er hans niveau et helt åbent spørgsmål. Han har imidlertid kørt med stor opmærksomhed hidtil, og det tyder på, at han er klar til at gå efter et topresultat. Hvis nogen kan køre alene hjem på stigningen, er det ham, og da han samtidig er hurtig i en lille gruppe, har han gode chancer for at vinde.

 

Det samme har hans holdkammerat Samuel Dumoulin. Normalt vil han være i stand til at køre med de bedste på en stigning som denne, men vi tvivler lidt på, at han har formen til at følge med i angrebene. Han har ikke været helt overbevisende i denne sæson, men det kan ikke udelukkes, at han kan være der i en lille gruppe. Sker det, vil han med 99% sikkerhed være den hurtigste. I en reduceret massespurt vil han også være en oplagt favorit, og det er nok hans bedste chance for at vinde.

 

Vi glæder os meget til at se Andrea Vendrame på denne etape, idet han er ved at vise sig som en af de mest lovende nyprofessionelle. Han viste allerede sin hurtighed i en svær spurt op ad bakke i Sarthe, og siden to han en sejr i Tour de Bretagne. Senest var han faktisk den bedste af favoritterne i det knaldhårde GP Lugano sidste søndag, og derfor bør dette være en god etape for ham. Desværre har han brugt mange kræfter i udbrud de seneste to dage, men han burde på papiret kunne sidde med, hvis det ender i en reduceret massespurt. Her vil han have gode kort på hånden.

 

Hvis en af sprinterne skal overleve stigningen, er Niccolo Bonifazio det bedste bud. Italieneren er ganske vist meget ustabil, men når man kan vinde hårde endagsløb som GP Lugano og Coppa Agostoni, kan man også være med på denne rute. Han understregede med dagens andenplads, at det er sandt, at hans form er god, og derfor kan det ikke udelukkes, at han kan vinde en reduceret massespurt.

 

Etapen er skræddersyet til Mauro Finetto, sen iden sin gode start på sæsonen har italieneren haft det svært. Han har således været langt fra sit vanlige niveau på det seneste, og i sidste weekend kunne han heller ikke følge de bedst i Tour de Yorkshire. Han var imidlertid ikke helt væk, og der skal derfor ikke en meget bedre form til, før han kan køre med om sejren, hvis en lille gruppe kører væk, hvorefter han vil have gode muligheder i en spurt.

 

Maxime Vantomme viste med sit angreb i finalen i dag, at hans form også er god. I det hele taget har han i år været bedre end længe, og han er en af favoritterne til at vinde samlert.t. Han vinder ikke en reduceret massespurt, men i en lille gruppe er han hurtig nok til at tage sejren.

 

Havde dette været marts måned, havde Laurent Pichon været en af topfavoritterne. Dengang vandt han alt, hvad han rørte ved, men efter en pause er han ikke længere i topform. Han indrømmer selv, at han mangler nogle procent, men alligevel må han regnes som en kandidat på en rute, hvor han normalt vil være stærk nok til køre med i angrebene på stigningerne og derefter bruge sin gode spurt.

 

Hvis det ender i en reduceret massespurt, må også Pim Ligthart have en chance. Vi tvivler på, at han er stærk nok til at følge de bedste på stigningerne, men han viste i Frankfurt, at formen ikke er dårlig. Her kørte han en god spurt, så hvis man i et felt kommer af med sprinterne, vil han være en kandidat.

 

Med dagens angreb viste Sylvain Chavanel, at han er brølstærk. Han vil helt sikkert forsøge sig igen, men stigningen kan være en anelse for stejl for ham. Sidder han med i en lille gruppe, er han imidlertid ikke uden chancer i en spurt. Det er heller ikke formstærke Delio Fernandez, der også har en chance for at følge de bedste på denne stigning.

 

En sejr til Arnaud Demare kan ikke udelukkes. Var han i topform, er dette inden for mulighedernes grænser, hvis det samles til en reduceret massespurt. Han beskriver imidlertid sin form som værende på 70%, og derfor er han næppe god nok. Hvis stigningen er mindre hård end ventet, er det imidlertid ikke umuligt, at han sidder der.

 

Også Iuri Filosi fortjener at blive nævnt. Han har længe været et stortalent, og i år har han endelig bekræftet potentialet. Det hele kulminerede, da han vandt GP Lugano i søndags, og det vidner om storform. Den sejr blev imidlertid taget ved at foregribe favoritterne med et tidligt angreb, og selvom han kan drage fordel af sin hurtighed, er vi usikre på, om han kan matche de bedste. Til gengæld har han den aggression, der kan gøre det muligt at snyde favoritterne.

 

Endelig vil vi pege på Auber-dupen Kevin Le Cunff og Damien Touze, der klatrer godt nok til at kunne sidde med og gøre sig gældende i en reduceret massesourt.

 

 

Feltet.dks vinderbud: Marco Canola

Øvrige vinderkandidater: Oliver Naesen, Samuel Dumoulin

Outsidere: Andrea Vendrame, Niccolo Bonifazio, Mauro Finetto, Maxime Vantomme

Jokers: Laurent Pichon, Pim Ligthart, Sylvain Chavanel, Delio Fernandez, Arnaud Demare, Iuri Filosi, Kevin Le Cunff, Damien Touze

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Volta ao Algarve em Bicic...(2.HC) 20/02-24/02

Vuelta a Andalucia Ruta C...(2.HC) 20/02-24/02

Champ. Continentaux d'Afr...(CC) 13/02

Volta ao Algarve em Bicic...(2.HC) 20/02-24/02

Vuelta a Andalucia Ruta C...(2.HC) 20/02-24/02

51ème tour cycliste inte...(2.1) 22/02-24/02

UAE Tour(2.UWT) 24/02-02/03

Tour du Rwanda(2.1) 24/02-03/03

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger