Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 4. etape af Arctic Race of Norway

Optakt: 4. etape af Arctic Race of Norway

13. august 2017 14:33Foto: ©Tim De Waele/TDWsport.com

Den kommende uge giver Vuelta-rytterne en sidste mulighed for at få løbsfart i benene, og det gør det til en hektisk tid med hele fem store etapeløb, BinckBank Tour, Arctic Race of Norway, det bjergrige Tour de l’Ain, Czech Cycling Tour og det nye Colorado Classic. Hver dag kan du naturligvis læse fyldige optakter til WorldTour-løbet i Holland og Belgien, men vi vil også hver dag have kortere optakter til etaperne i Frankrig og Norge.

Søndag gælder det 4. etape af Arctic Race of Norway, mens Tour de l’Ain nu er slut

 

Du kan læse overordnede optakter til Tour de l’Ain og til Arctic Race of Norway samt til Colorado Classic.

 

Arctic Race of Norway - 4. etape

Ruten

Lige siden den første udgave har man som regel designet en sidste etape, der har givet muligheder for at ændre i klassementet helt til allersidst. Ofte har der været tale om en eksplosiv sidste etape med en lille stigning i finalen, der har gjort det til godt terræn for klassikerryttere og stærke sprintere. En sådan etape har man også sammensat i år, hvor løbet skal afsluttes på en svær rundstrækning i Tromsø med to stejle stigninger, der kan give mulighed for at iværksætte et sidste angreb på det, som kan ende med at være den hårdeste etape i hele løbet.

 

I alt venter der 160,5 km på en etape, der har både start og mål i Tromsø. Først del af etapen består af en lang tur hele vejen rundt om den store ø Kvaløya, der ligger i Nordsøen umiddelbart vest for start- og målbyen. Derfor kører man fra start igennem fladt terræn mod nordvest og vest ud på øen, hvis kyst man følger næsten hele vejen rundt. Undervejs kommer den første spurt efter 21 km, inden man mod slutningen skører et hjørne af og kører ind i landet og over kategori 2-stigningen Kattfjordeidet (3,8 km, 3,6%), hvis top kommer efter 94,5 km. Herefter fortsætter man væk fra øen tilbage via samme vej mod Tromsø forbi den sidste spurt, der er placeret efter 110,5 km.

 

Efter 117 km rammer man den afsluttende rundstrækning, hvilket betyder, at man med det samme skal op over kategori 2-stigningen Prestvannet (1,2 km, 7,5%) for første gang bare én kilometer senere. Efter 121 km krydser man stregen for første gang, og etapen afsluttes herefter med tre omgange på den 13,1 km lange runde. Den indeholder de to kategori 2-stigninger Rostibakken (1,1 km, 7,5%) og før omtalte Prestvannet hhv. 9 og 3 km fra stregen, og det betyder, at der i alt er syv stigninger på de sidste 45 km. Der er bjergpoint på toppen ved alle passager bortset fra på sidste runde, og der er en sidste pointspurt ved næstsidste passage af målstregen. I finalen bliver man på toppen af bakken i en kilometer, inden man kører ned mod kysten. Med 1200 m igen flader terrænet ud, og på den sidste kilometer venter hele tre sving kort efter hinanden, inden man rammer den 500 m lange, 7 m brede opløbsstrækning.

 

Tromsø var senest vært for løbet i 2014, hvor Alexander Kristoff slog Thor Hushovd og Sam Bennett i en spurt på en bakke i byen.

 

 

 

 

Vejret

Efter at have  afsluttet dagens etape i smukt solskin venter der mere af det samme søndag. Her vil der være skyet fra morgenstunden, men mod slutningen vil det være relativt solrigt. Temperaturen vil dog kun være 13 grader, og det vil være relativt blæsende med en jævn til frisk vind fra sydvest. Det giver modvind på første del af etapen og medvind på turen tilbage til Tromsø. På runstrækningen vil der være medvind på første stigning, sidevind på anden stigning og modvind på den korte opløbsstrækning.

 

Favoritterne

Endelig fik han den sejr, han så længe har fortjent. August Jensen har været i top 9 på samtlige etaper i de store norske etapeløb i år, men han har endnu ikke kunnet krydse stregen først. Det lykkedes endelig i dag, hvor han viste, hvor meget han har forbedret sine klatreevner. I går vurderede vi den sidste stigning til at være for svær for ham, men det norske talent er nu blevet så god, at han ikke bare kan hænge med på en stigning som denne, han kan også bevare så mange kræfter, at han kan vinde en spurt.

 

Stigningen var dog generelt ikke så svær, som man kunne have ventet, og udskilningen var relativt begrænset. Der var således ingen tvivl om, at Dylan Teuns var i særklasse stærkeste mand - han trak stort set uafbrudt de sidste 2 km og kørte spurten på den hårde måde ved at åbne fra spids - men opkørslen var simpelthen for let til, at han kunne gøre en forskel. Havde BMC været til start med seks mand, havde han måske haft den sidste hjælp, han manglede i finalen, og kunne han have sluppet for at tage så stort et ansvar, havde han utvivlsomt vundet.

 

For løbets spænding er det imidlertid perfekt, at Jensen nu blot er 3 sekunder efter Teuns. Begge har nu en reel mulighed for at vinde samlet, og det gør 4. etape til en forrygende afslutning. Jensen håber, at det hele skal afgøres i en spurt, hvor han kan score de nødvendige bonussekunder, men Teuns skal forsøge at komme af med nordmanden og forhindre ham i at stjæle den bonus, der vil kunne give ham sejren.

 

Det kan godt være, at etapen modsat den foregående ikke slutter på en stigning, men det vil være en stor fejl at undervurdere denne etape. De to sidste stigninger er ikke lange, men ganske stejle, og med hele syv bakker på mindre end 45 km vil der blive tale om betydelig udskilning. I virkeligheden er dette måske den bedste chance til at gøre en forskel, og vi kan forvente et festfyrværkeri i et udskilningsløb, der kan blive meget svært at kontrollere for de små seksmandshold. Dermed er der lagt op til en underholdende finale som i 2015, hvor førertrøjen skiftede ejermand til allersidst.

 

For BMC vil det være helt perfekt, hvis udbruddet holder hjem. Vi kan forvente endnu en meget aggressiv start med mange angreb, men amerikanerne vil gøre, hvad de kan, for at lade en ufarlig gruppe snige sig væk. Herefter vil de overlade det til Coop at lukke hullet, og det kan blive svært for det lille norske kontinentalhold. Aqua Blue Sport tror imidlertid meget på, at Michel Kreder kan vinde etapen, og måske ser Alexander Kristoff også muligheder. Derfor forventer vi, at der vil være styrke nok til at sikre, at det hele skal afgøres af feltet på rundstrækningen.

 

Når først udbruddet er kørt ind, handler det for BMC om at gøre det så hårdt som muligt. Derfor forventer vi, at de vil tage initiativ, men hvis en ufarlig rytter sniger sig væk i det aggressive udskilningsløb, vil de lade dem køre væk og tage bonussekunderne. Coop vil til gengæld gøre, hvad de kan for at give Jensen mulighed for at spurte om bonussekunder undervejs, og de vil forsøge at skabe samling i hvert fald forud for den sidste spurt - og måske vil de endda også kontrollere de første 21 km frem til den første. Det vil skabe en meget interessant dynamik.

 

Vi ser to scenarier. En mulighed er, at Coop ikke holde det samlet, og BMC lader en ufarlig klatrer køre væk i finalen. Mere sandsynligt er det dog, at de bedste klatrere skal slås om det i en finale, som vi forventer vil være meget hård og alt for svær for de tunge folk.

 

Vi tror mest på sidstnævnte, og det får os til at pege på Dylan Teuns som favorit. Belgieren var i dag klart den stærkeste, og det vil han utvivlsomt være igen i morgen. Denne gang er stigningerne langt stejlere, og disse korte, stejle ramper passer ham som fod i hose. Når Teuns for alvor lukker op på sidste omgang, tror vi ganske enkelt ikke, at nogen kan følge den formstærke belgier, og vi forventer derfor, at han vil sikre sig den samlede sejr med endnu en solotriumf.

 

Lykkes det ikke, ligger alle kortene hos August Jensen. Finalen bør være for hård for Alexander Kristoff og de øvrige sprintere, og derfor vil nordmanden være den store favorit, hvis en lille gruppe ender med at skulle spurte om det. For at få den chance kræver det, at han kan følge Teuns på bakkerne, og det bliver ikke let. Han klarede det dog i dag og hævder stadig, at han også havde kunnet det samme på 1. etape. Derfor er det bestemt ikke umuligt, at Jensen kan sikre sig den samlede sejr ved også at vinde på sidstedagen.

 

I dag viste Rein Taaramae, at det kun er uheld, der betyder, at han ikke kører klassement i dette løb. Han manglede eksplosivitet i finalen, men viste, at klatrebenene er gode. Han er ude af klassementet og vil derfor få lov at køre af BMC, der ville elske, hvis han tog bonussekunderne. Samtidig er han den rytter med bedst mulighed for at følge Teuns på stigningerne, og hvis han hjælper belgieren med at holde Jensen bag sig, er det ikke svært at regne ud, at etapesejren vil være en passende belønning i en klar alliance.

 

Michel Kreder viste igen i dag, at hans form er fremragende. Denne etape passer ham måske endda endnu bedre. Han er god på korte stigninger og er blandt de hurtigste i en spurt. Det bliver ikke let at komme af med nordmanden, men lykkes det, vil han formentlig være den hurtigste i en dyst mellem klassementsrytterne.

 

I en sådan spurt vil Eliot Lietaer være hans værste rival. Modsat Kreder belgieren imidlertid bedre i en stigende spurt, og på flad vej mangler han måske det sidste i forhold til hollænderen. Til gengæld klatrer han bedre og burde derfor have en bedre mulighed for at følge Teuns.

 

Katusha vil næppe satse alt på Kristoff på en etape, der bør være for hård for den store nordmand. Det kan give en mulighed til Sven Erik Bystrøm, der ganske vist skuffede lidt på dagens etape, men burde være god på en rute som denne. Således er han god på korte stigninger og hurtig i en spurt, og han vil kunne få lidt frihed, da han har tabt tid i klassementet.

 

Den frihed bliver sværere at få for Olivier Pardini og Andreas Vangstad, men de er dog begge så langt efter, at BMC næppe vil reagere med det samme. Vangstad burde have glæde af den endnu hårdere rute, hvor han kan bruge sine gode klatreevner. Etapen kan til gengæld være æidt for svært for Pardini, der til gengæld er hurtigere på stregen og synes at være i sit livs form. Også Andriy Grivko er en mand, der kan angribe på rundstrækningen, selvom den kan vise sig at være lidt for hård.

 

Klatreren Ben O’Connor fandt dagens stigning lidt for let, men burde være mere komfortabel søndag. Han har tabt så meget tid, at han vil kunne få lov at køre væk på rundstrækningen. Han er desværre ikke spurtstærk, men stigningerne er hårde nok til, at han kan sætte alle rivaler.

 

Al logik taler for, at etapen er for hård for Alexander Kristoff, men vi vil ikke helt udelukke nordmanden. Han sad med langt fremme i dag, og hvis Teuns ikke kan ryste Jensen, kan der blive skabt samling i en større gruppe. Her vil Kristoff naturligt være hurtigste mand. Ivan Savitskiy, Andrea Pasqualon, Markus Hoelgaard, Pier Paolo De Negri, Zico Waeytens og Jonas Koch er andre klatrestærke sprintere, der vil have en chance i et sådant scenarium.

 

Feltet.dks vinderbud: Dylan Teuns

Øvrige vinderkandidater: August Jensen, Rein Taaramae

Outsidere: Michel Kreder, Eliot Lietaer, Sven Erik Bystrøm, Olivier Pardini, Sven Erik Bystrøm

Jokers:  Andreas Vangstad, Ben O’Connor, Alexander Kristoff, Andriy Grivko, Ivan Savitskiy, Andrea Pasqualon, Markus Hoelgaard, Pier Paolo De Negri, Zico Waeytens

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Race Torquay(1.1) 30/01

Trofeo Felanitx, Ses Sali...(1.1) 30/01

Trofeo Andratx Lloseta(1.1) 31/01

Cadel Evans Great Ocean R...(1.WWT) 01/02

Trofeo Serra de Tramuntana(1.1) 01/02

Cadel Evans Great Ocean R...(1.UWT) 02/02

Grand Prix Cycliste la Ma...(1.1) 02/02

Trofeo Palma(1.1) 02/02

Tour of Saudi Arabia(2.1) 04/02-08/02

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger