Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 4. etape af Baloise Belgium Tour

Optakt: 4. etape af Baloise Belgium Tour

18. juni 2022 13:52Foto: Photo News

Mads Pedersen vandt ikke enkeltstarten, men han vandt som ventet god tid på alle sine værste rivaler, og dermed har han sikret sig det bedst tænkelige udgangspunkt inden kongeetapen. Her kommer han til gengæld også på en alvorlig prøve, når han kastes ud i både gloende hede og masser af små stigninger i Ardennerne.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 Livestream Baloise Belgium Tour uden afbrydelser

 

Ruten

Bemærk: Grundet tidspres i denne meget travle uge med hele fire store etapeløb bliver der i denne optakt ikke plads til den klassiske detaljerede beskrivelse af ruten. Det bliver i stedet bare en overordnet skitse koblet med kort og profiler.

 

Som regel falder kongeetapen i Ardennerne om lørdagen, og det gør den også denne gang. I år skal der klatres 3325 højdemeter over 172,3 km, og der er tale om en ren rundstrækningsetape bestående af fire omgange på en 43,9 km lang runde med seks stigninger, nemlig Champs des Hetres (1,8 km, 3,2%) med top med 38,3 km igen, Petite Somme (2,0 km, 5,8%) med top med 36,0 km igen, Cote de Bende (2,6 km, 3,4%) med top med 23,7 km igen, Cote de Hermanne (2,0 km, 5,7%) med top med 9,3 km igen og Cote Grand Houmart (1000 m, 6,0%) med top med 6,6 km igen, inden det hele slutter på toppen af Mur de Durbuy (1200 m, 6,2%, herunder 700 m med 9,7% til sidst). Finalen byder på sving med 1700 m og 900 m igen.

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

 

 

 

 

Vejret

Hidtil har det været varmt, men nu bliver det glohedt. Lørdagen byder kun på få skyer og en temperatur på hele 33 grader. Der vil heller ikke være megen omrøring i luften med bare en let vind (10-11 km/t) fra sydvest. Det giver med- og sidemedvind på rundstrækningens første halvdel. Der vil tillige være medvind på Hermanne, men derfra vil der være næsten direkte modvind hele vejen ind til stregen.

 

Favoritterne

Bemærk: Grundet ugens urimeligt mange løb bliver det en skitseagtig gennemgang af favoritterne.

 

Efter enkeltstarten skal klassementet formentlig afgøres på kongeetapen. Den er altid ret svær at læse vanskeligheden af. Nogle år - eksempelvis i 2019 - har vi haft en knaldhård sag, men i andre har den været meget let. Sidste år var den endda så let, at det hele endte i en reduceret massespurt vundet af Caleb Ewan.

 

Årets rute er ikke let at læse. Af de fire stigninger er de to så bløde, at de er næsten ligegyldige, og Petit Somme kommer meget langt fra mål. I finalen er Hermanne og Homart heller ikke alt for stejle, men de har dog en vis sværhedsgrad. Den vanskeligste er dog utvivlsomt finalemuren, hvor de sidste 700 m med næsten 10% i hvert fald vil sikre, at ardennerrytterne kan vinde nogle sekunder. Spørgsmålet er bare, om de kan gøre forskellen inden da.

 

Vinden hjælper dem bestemt ikke. Der er direkte modvind fra toppen af Hermanne, og det kan gøre det svært, når procenterne er så bløde, som de er. Til gengæld løber den samlede etape op på mere end 3300 højdemeter, og sammen med den gloende hede bør det skabe en relativt hård etape, selvom vi er i den bløde ende.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

Lotto kommer ind til løbet med den mission at få det til at eksplodere, og de har et stærkt hold, hvor det nu er klart, at de kører for Tim Wellens. Jeg vil også tro, at Quick-Step gerne vil have et hårdt løb for Mauro Schmid, da de næppe tror på Yves Lampaerts holdbarhed. Endelig er der det uhyggeligt stærke Intermarché-hold, der fik en lussing i dag, og som må have som mål at skabe en situation, hvor de kan isolere kaptajnerne og angribe på skift. I den anden ende af spektret finder vi Trek og Alpecin, der vil have så let et løb som muligt.

 

Jeg vil tro, at Lotto og Intermarché, måske med hjælp fra Quick-Step vil lægge presset tidligt, og Intermarché vil gerne åbne løbet fra distancen for at få overtallet i spil. Det bør også betyde, at udbruddet ikke har en chance, heller ikke fordi de nævnte hold skal bruge bonussekunder. Herefter forventer jeg en aggressiv finale i stil med den, vi så i onsdags.

 

Jeg ser umiddelbart to scenarier. Jeg tror, at ardennerrytterne vil åbne på de sidste tre stigninger på næstsidste omgang, hvor særligt finalemuren burde være så svær, at de kan komme af med Mads Pedersen. Lykkes det, tror jeg, at de har en god chance for at holde. Trek er klatresvage, og heller ikke Alpecin er for stærke. Har Quick-Step, Intermarché og Lotto alle deres kaptajner foran, vil jeg tro, at de kan samarbejde og derefter afgøre det mellem sig på de sidste tre stigninger på sidste omgang. Hvis ikke de kommer væk, vil jeg til gengæld tro, at der er en god chance for, at de kommer samlet hen til de sidste tre stigninger for sidste gang, og så er spørgsmålet, om de kan køre væk på de to første. Det er ikke sikkert, når der er modvind, og så kan et større felt måske ende med at skulle spurte på muren.

 

Jeg tror mest på det første. Der er så stor en interesse i at sætte Pedersen til vægs fra distancen, og jeg tror på, at det er muligt i dette terræn. Samarbejder de, bør de også kunne holde hele vejen, og så kan det blive en finale, der skal afgøres på en kombination af gode ben og taktik.

 

Jeg peger på Tim Wellens¸ men med usikkerhed. Inden løbet regnede jeg ham som den mest formstærke ardennertype, og det synes jeg, at de første tre dage har bekræftet. På 1. etape var han god, ikke mindst i spurten, og i dag kørte han en hæderlig enkeltstart efter hans nyeste standard. Han er formentlig feltets bedste på muren, og han har indtil nu klaret den varme, han hader, ganske flot. Udfordringen er, at Victor Campenaerts ikke synes på toppen, og jeg frygter, at han kan ende i en situation, hvor han er alene mod en Intermarché-hær. Det kan koste, men skal der spurtes på muren, ser jeg ham som vinder, og det er også muligt, at han kører alene på en af de to bakker forinden. Holdet har også Victor Campenaerts, men som sagt synes han ikke op toppen. Han skal som udgangspunkt hjælpe, men han ligger stadig til. Spilles han taktisk ud fra distancen, kan han måske gøre det færdigt.

 

Truslen er for mig at se først og fremmest Intermarché, der har tre gode kandidater i Quinten Hermans, Lorenzo Rota, Loic Vliegen og i mindre grad en endnu ikke helt formstærk Sven Erik Bystrøm. De kan alle vinde, når de angriber på skift i overtallet, men jeg tror mest på Hermans. Dels har han på Mur de Huy i 2021 vist, at han har en god chance for at vinde en spurt mod Wellens, og dels ligner han stærkeste mand. Rota har dog også set skarp ud, både i forgårs og i Aargau, og han vil også kunne vinde en spurt på muren eller udnytte overtallet. Muren er nok for stejl til, at Vliegen eller Bystrøm kan vinde, men de kan angribe fra distancen

 

En anden god kandidat er Axel Zingle. Han er skabt til denne spurt på muren, som han burde kunne vinde. Han så godt ud i forgårs, og hans enkeltstart var uventet god. Problemet er, at han kan være alene, men her kan han lukrere på at være underdog. Kan han stå distancen i dette selskab, hvad han skal bevise efter en lidt sløj kørsel i Bruxelles, burde han kunne vinde her. Piet Allegaert er uhyre formstærk, men denne finale er nok lidt for svær.

 

Quick-Step har Mauro Schmid, der har været skræmmende i år og passer godt til terrænet, også til spurten. Den kan dog være en anelse for stejl, men vigtigst af alt virker han en smule træt. Han virkede ikke flyvende i Aargau, og hans enkeltstart var skuffende. Han har dog utvivlsomt evnerne til at vinde. Holdet har også Florian Senechal, der virker meget stærk, men etapen kan være for hård. Muren er også for stejl, så han skal angribe i det taktiske spil. Det samme skal Yves Lampaert, der formentlig får det for hårdt.

 

Etapen bør blive for hård for Jasper Philipsen - i hvert fald som vinderkandidat - men Alpecin har Oscar Riesebeek, der er kommet flyvende ud af Giroen. Sejren i Hageland var dybt imponerende, og i dag kørte han en fremragende enkeltstart. Han er dog ikke specielt eksplosiv og for tung til muren, så han skal vinde som i Hageland, nemlig ved at angribe fra distancen.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Hvad så med Mads Pedersen? Jeg har svært ved at se ham vinde. Som sagt tror jeg, at de måske kan få skovlen under ham allerede på muren for næstsidste gang, men skulle det blive samlet herefter, har han en chance. De øvrige stigninger er overkommelige, og det er mere varmen og det samlede antal højdemeter, der skal slide ham ned, ligesom han hjælpes af modvinden. For at vinde etapen skal han dog stadig vinde en spurt på muren, og det har jeg svært ved at se. Spurten på 2. etape i Besseges giver dog et lille håb, selvom denne bakke er noget sværere, men heldigvis stadig relativt kort, hvilket er det helt afgørende, hvis han skal have en chance.

 

Endelig er der Kevin Vauquelin. Med de klatreevner, han har vist, og sin gode spurt burde han være en af favoritterne, men vi så på 1. etape, at han ikke er helt på toppen. Enkeltstarten var dog pæn, så måske er han i bedre. Det bliver lidt for hårdt for Hugo Hofstetter.

 

DSM har Mark Donovan, der som klatrer bør gøre det godt, men han skal væk i det taktiske spil for at vinde. Hos Sport Vlaanderen synes Rune Herregodts og Kamil Bonneu ikke helt på toppen, og det bør blive lidt for svært for Robbe Ghys og Julian Mertens. Thibau Nys skuffede igen i onsdags, og det er nok lidt for svært for Aaron Gate. Hos Bora bør Danny van Poppel og især Jordi Meeus også komme til kort, mens niveauet er for højt for Joe-Luis Lührs, ligesom det hos Israel-PT gælder for Guillaume Boivin, en endnu ikke formstærk Sep Vanmarcke og en formsvag Alessandro de Marchi. Endelig skal det blive spændende at se Rasmus Tiller i dette terræn, men det bliver nok for svært til, at han kan vinde, også fordi han stadig ikke synes på toppen, ligesom jeg glæder mig til at se, hvad Michael Vanthourenhout kan drive det til på disse stigninger.

 

Feltet.dks vinderbud: Tim Wellens

Øvrige vinderkandidater: Quinten Hermans, Lorenzo Rota

Outsidere: Axel Zingle, Mauro Schmid, Loic Vliegen, Sven Erik Bystrøm, Oscar Riesebeek

Jokers: Victor Campenaerts, Florian Senechal, Mads Pedersen, Kevin Vauquelin, Piet Allegaert, Mark Donovan

 

 Livestream Baloise Belgium Tour uden afbrydelser

Tim Wellens
Quinten Hermans, Lorenzo Rota
Axel Zingle, Mauro Schmid, Loic Vliegen, Sven Erik Bystrøm, Oscar Riesebeek
Victor Campenaerts, Florian Senechal, Mads Pedersen, Kevin Vauquelin, Piet Allegaert, Mark Donovan
Yves Lampaert, Rasmus Tiller, Jasper Philipsen, Kamil Bonneu, Danny van Poppel, Rune Herregodts, Hugo Hofstetter, Julian Mertens, Robbe Ghys, Aaron Gate, Danny van Poppel, Jordi Meeus, Joe-Luis Lührs, Guillaume Boivin, Sep Vanmarcke, Alessandro de Marchi, Michael Vanthourenhout, Stan van Tricht
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Belgium Tour
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?