Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 4. etape af Baloise Belgium Tour

Optakt: 4. etape af Baloise Belgium Tour

15. juni 2024 13:41Foto: Sirotti

Jasper Philipsen fik sin revanche efter torsdagens nederlag ved for anden gang i træk at vinde brostensetapen, der heller ikke i år kunne gøre andre forskelle end de vigtige bonussekunder, Søren Wærenskjold fik samlet ind undervejs. Nu venter den helt store test for nordmanden lørdag, hvor det gælder kongeetapen i Ardennerne, og selvom han hjælpes af modvind og en lettere rute, kan han se frem til at komme under massivt angreb fra feltets ardennerspecialister.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Ruten

Bemærk: Grundet tidspres i denne meget travle uge med hele tre store etapeløb bliver der i denne optakt ikke plads til den klassiske detaljerede beskrivelse af ruten. Det bliver i stedet bare en overordnet skitse koblet med kort og profiler.

 

Som regel falder kongeetapen i Ardennerne om lørdagen, og det gør den også denne gang. Der er i store træk tale om samme etape som i 2022 og 2023, da man bruger en kortere og let modificeret rundstrækning omkring byen Durbuy, hvor man udelader to af de stigninger, der var med sidste år, der bød på 3230 højdemeter over 172,6 km. I år skal der kun klatres 2749 højdemeter over 177,0 km, og de består af fem omgange på en 36,1 km lang rundstrækning, hvor første del af første omgang er neutraliseret. Som sidste år skal man først over Champs des Hetres (2,1 km, 2,7%) med start med 32,6 km igen og Petite Somme (2,2 km, 5,8%) med start med 29,1 km igen, inden man i år skipper Cote de Bende (2,7 km, 3,6%) for at køre direkte frem til Cote de Hermanne (2,2 km, 5,8%) med start med 13,9 km igen, hvor Den Gyldne Kilometer køres på sidste omgang med start med 12,7 km igen. Nu kører man uden om Cote Grand Houmart (1000 m, 6,2%) og direkte frem til målet på toppen af Mur de Durbuy (500 m, 7,8%), der stiger jævnt. Finalen byder går ad en snoet vej frem til to sving med hhv. 600 m og 500 m igen. Selve stigningen er 800 m lang og stiger med 8,0%, men på sidste omgang stopper man altså 300 m inden toppen, hvor man havde mål i 2022 og 2023.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Vejret

Efter dagens overskyede vejr bliver det bedre lørdag, hvor det dog vil være meget blæsende. Der vil stadig kun være lidt sol og en del skyet og en beskeden temperatur på 15-16 grader, og så vil der være en frisk til hård vind (26-29 km/t) fra sydvest. Det giver sidevind på første stigning og derefter generel medvind frem til bunden af Hermanne. Herfra vil der være sidemodvind stort set hele vejen frem til stregen, herunder på Mur de Durbuy til sidst

 

Favoritterne

Søren Wærenskjold gjorde et eminent stykke arbejde ved at sikre sig ni bonussekunder i dag, og dermed har han brugt de sidste to dage til at bringe sig i en situation, hvor han ikke kan tabe løbet alene på bonussekunder i finalen. Det kan ændre sig, hvis han taber sekunder på den gyldne kilometer, men det er helt ideelt, at han har præcis 11 sekunder. Nu skal han ”bare” undgå at tabe tid til Mathias Vacek (og flere andre) på kongeetapen.

 

Kongeetapen i Ardennerne har mildt sagt haft svingende sværhedsgrad, og de kan ofte være svære at læse. Denne gang er vi dog hjulpet af, at vi bruger dele af den rundstrækning, der blev brugt i både 2022 og 2023. I 2022 var der ikke mange ardennertyper i feltet, men der var fire, og de knuste al modstand. Quinten Hermans, Mauro Schmid, Tim Wellens og Lorenzo Rota distancerede bedste mand fra feltet, Mark Donovan, med hele 2.20, og det vidner om, at det er en etape, der virkelig kan gøre skade - også så stor skade, at det overgår betydningen af enkeltstarten. Det fik i hvert fald den konsekvens, at de besatte hele top 4 i 2022, selvom Hermans og Rota kørte ganske svage enkeltstarter.

 

Sidste år var det dog anderledes. Her var ardennerrytterfeltet meget svagt, og bag Mathieu van der Poel, der logisk nok kørte alene hjem, var forskellene små. Thibau Nys var kun 16 sekunder efter Van der Poel, og derefter var det Casper Pedersen på 18 sekunder, Søren Wærenskjold på 18 sekunder, Jasper De Buyst og Christian Scaroni på 26 sekunder, Vincenzo Albanese på 28 sekunder, Yves Lampaert og Jonas Abrahamsen på 30 sekunder samt Lorenzo Rota og Florian Vermeersch på 32 sekunder - altså mange ret tunge typer. Det hænger også sammen med feltets beskaffenhed, men det er altså ikke nogen meget svær ardenneretape.

 

I år er den noget lettere med 500 færre højdemeter, og man har fjernet den stejle næstsidste stigning, så det er ret let frem til finalen på Mur de Durbuy. Det er ret sandsynligt, at vi som sidste år - hvis man regner Van der Poel ude af ligningen - får en spurt i en større gruppe, hvor forskellene gøres i sekunder på selve muren, der altså ikke var sværere, end at Pedersen og Wærenskjold var blandt de bedste sidste år. Det er et løb, der tiltrækker mange tunge folk og meget få lette folk, og det gør det relativt let for de få ardennertyper at distancere de tungere fol, men det bliver vanskeligere på årets lettere rute.

 

En anden hæmsko for de lette folk er vinden. Det bliver voldsomt blæsende. Jeg vil tro, at der er for meget læ til sidevindskørsel - retningen er heller aldrig specielt god - men det er et problem, at der er benhård modvind hele vejen fra Hermanne, der er den næstsværeste stigning, og frem til toppen af muren. Det er på de to stigninger, at chancen for at gøre forskelle er største, men det bliver ikke let nu.

 

Når Wærenskjold alligevel skal være bekymret, skyldes det feltet. Ardennerfeltet er meget stærkere end sidste år, og denne gang er der så mange, at vi kan få en gruppe som i 2022. Problemet er næsten, at der er for mange. Hvis ikke man får en lille gruppe, der kan samarbejde, går det i sig selv, og det kan blive svært at skabe en lille gruppe, når der er orkanagtig vind på de sværeste stigninger, og feltet er stærkt.

 

Et tidligt udbrud kan vi aflyse. Det vil blive en vildt aggressiv start, og jeg tror, at vi skal langt hen, inden en gruppe kommer fri. Herefter vil Uno-X tage kontrol men ret hurtigt vil andre tage over. Jeg forventer, at Ag2r, Movistar, Lidl og Alpecin vil gøre deres bedste for at gøre det så hårdt som muligt. Jeg forventer også, at de vil åbne løbet tidligt. Senest skal de angribe på muren næstsidste gang, for derefter er terrænet for let. Det er også værd at bemærke, at den gyldne kilometer kommer på næstsidste stigning, og her kan de stærke ardennertyper tage bonus, men det kan også hæmme dem inden spurten, da den kommer tæt på mål.

 

 

Jeg ser flere scenarier. Der er en chance for, at de bedste kører væk som i 2022 og afgør det enten i en taktisk finale eller i en spurt på muren. Med denne vind og dette felt tror jeg ikke på en solosejr som i 2023 - hvis ikke det bliver via taktik - og derfor er den anden option en spurt i en større gruppe, som vi næsten fik det sidste år. Jeg vil tro, at det er det mest sandsynlige i dette felt. Ruten er lettere, vinden er problematisk, Uno-X er meget stærke, og der er for mange gode folk til, at vi kan få en lille gruppe.

 

Skal der spurtes, er det værd at bemærke, at der denne gang ikke er mål på toppen, men kun efter 500 m. Det gør det lettere for de tungere folk at være med, men vi taler stadig om 8,2% i snit - herunder 100 m med 11,4% tæt på stregen. Det er en finale for ardennertyper, og derfor er favoritterne også de samme, uanset om gruppen er stor eller lille. De ryttere, der kan køre væk i en lille gruppe, er også de ryttere, der har den bedste chance for at vinde en spurt i en større gruppe.

 

Jeg går med Benoit Cosnefroy. Han er den i særklasse bedste afslutter på en bakke som denne. Ja, faktisk er denne finale skræddersyet til ham, og samtidig ved vi, at han er tilbage. Også efter klassikerne har han kørt rasende stærkt med flere sejre, og at han blev slået af Alberto Bettiol i Mayenne, er ingen skam. Jeg er ikke sikker på, at Mathias Vacek ikke er stærkere, men særligt med modvind vil både spurten og hele løbet blive mere eksplosivt, og derfor tror jeg, at han spurter sig til sejr - formentlig i en stor, men måske i en lille gruppe. Ag2r har dog også et andet bud, hvis Cosnefroy har en af sine offdays. Aurelien Paret-Peintre er i ukendt form efter Giroen, men han har flere gange i år bekræftet, at han er hurtig, selvom det har været på flad vej. Formstærke Damien Touzé kan også komme langt, mens jeg er mere usikker på formen hos Pierre Gautherat.

 

Modvinden er en skam for Mathias Vacek. Jeg vil tro, at han er stærkeste mand, for han har kørt som en motorcykel på stigningerne i Ungarn og Norge. Hans vilde enkeltstart bekræfter den vanvittige form, men nu skal han kæmpe med en modvind, der gør løbet lettere. Desværre gælder det også for selve spurten, hvor det bliver mere eksplosivt, og det kan tippe balancen til fordel for Cosnefroy. Som vi så på 1. etape i Norge, er Vacek dog også meget eksplosiv, og jeg anser det som helt sandsynligt, at han slår franskmanden. Til gengæld tror jeg mindre på Jasper Stuyven i dag, for han så meget skidt ud på brostensbakken og vil også finde denne bakke stejl.

 

Den eneste af feltets ryttere, der har vundet på denne mur, er Quinten Hermans. Det var også i jubelåret i 2022, men heldigvis er han kommet stærkt tilbage. Det så vi i Giroen, hvor han endelig var tilbage på sit gamle niveau, og i Hageland så han stadig ud til at være frisk. Han har ikke samme historik som Cosnefroy i denne slags spurter, men den passer ham helt perfekt. Han har en helt reel chance for at vinde. Alpecins andet bud er Gianni Vermeersch, der jo vandt i Hageland, men dette terræn passer ham knap så godt, og denne bakke er for stejl til, at han kan vinde spurten. En god Jasper Philipsen kommer langt, men han vinder næppe på disse procenter - og sidste år sparede han sig til søndagen.

 

Movistar har Alex Aranburu. Han har altid været specialist i at spurte op ad bakke, men han har ikke en go historik på så stejle procenter. Han er altid kommet til kort i Fleche Wallonne, og selvom denne finale passer ham bedre, tror jeg, at han får svært ved at slå mine tre favoritter. Formen så dog fremragende ud på enkeltstarten, og han er kommet fint tilbage efter den lange skadespause. Jeg er også meget spændt på Carlos Canal, der viste storform i Mercan’Tour og på blødere procenter har imponeret i stigende spurter i Burgos og Galicien. Også Gonzalo Serrano er skabt til denne spurt, men han er formentlig ren hjælper i en skuffende sæson. For Ivan Romeo handler det om overlevelse, da han ikke er hurtig.

 

Så er der Søren Wærenskjold selv. Han blev nr. 4 sidste år, men jeg er stadig ikke sikker på, at han er i samme form, selvom han vandt enkeltstarten. Dette felt er også meget stærkere, og da han sidste år skulle spurte, blev han slået af halvtunge Casper Pedersen. Jeg har svært ved at se ham vinde spurten mod de lettere folk, men han hjælpes af modvinden, og han så meget stærk ud i dagens indlagte spurter. Skal Uno-X vinde, er bedste kort dog nok den uhyre formstærke Rasmus Tiller. Han er som udgangspunkt hjælper, og det er svært at tro, at han kan få lov at spare sig, men lykkes det, vil det give mening at lade ham spurte for at jagte bonus. Han har i Franco-Belge og Morbihan overrasket mig på stejle bakker. Jonas Abrahamsen må være ren hjælper.

 

Den store joker er Joe Blackmore. Kometen viste i Brabantse Pijl, at han kan vinde i dette felt, men desværre virker han ikke i storform. Han skuffede mig i hvert fald i Franco-Belge, men det er også to uger siden. Er han lige så stærk som i foråret, ved vi, at han kan være skræmmende. Finalen er nok lidt svær for Riley Sheehan, der ikke virker flyvende, og for ellers formstærke Pier-André Coté.

 

Hos Lotto burde det være en spurt for Jenno Berckmoes. Han viste senest sine puncheurevner i Franco-Belge, og han er også en af de ryttere, der kan være med i et hårdt løb. Han skuffede mig dog i Hageland, og jeg er derfor usikker på, om topformen er intakt. For Alec Segaert, Logan Currie og Brent Van Moer handler det om at begrænse tabet.

 

 

En rytter, jeg glæder mig meget til at se, er Per Strand Hagenes. Visma kører meget målrettet for ham, og han har set godt ud indtil nu. Han er nok mere brostens- end ardennerrytter, men det burde ikke være en umulig etape. Vi så, hvordan han fulgte Romain Gregoire i Dunkerque sidste år, og selvom det var en noget lettere stigning, fortæller det noget om potentialet. Etapen er for svær for Olav Kooij, mens Mick van Dijke har misset mange løb på det sidste.

 

Jeg skal også nævne Luca Van Boven. Han var flyvende i denne slags puncheurspurter i maj, men siden Dunkerque har han skuffet. Jeg frygter derfor, at formen ikke rækker hele vejen, men hans potentiale er stort, hvis han er tilbage på sit niveau fra foråret.

 

En anden joker er Emilien Jeanniere. Al logik tilsiger, at dette bliver for hårdt, men modvinden hjælper. Han chokerede med sin 5. plads i Franco-Belge, og derfor kan han overraske igen. Denne finale er dog stejlere, og samtidig har han ikke imponeret i sine seneste løb. Den er nok også for stejl til Dries Van Gestel , der ellers virker uhyre velkørende, mens den lovende Thomas Gachignard ikke er eksplosiv nok. Pierre Latour synes helt fra snøvsen.

 

Endelig skal jeg vel nævne Matyas Kopecky. Denne etape bør være for svær, men jeg havde ikke set hans top 10 i Franco-Belge komme. Som lidt tungere type hjælpes han af modvinden, så lad os se, om han kan overraske igen.

 

Jeg tror ikke meget på de øvrige hold. Hos Soudal har jeg desværre ikke set nok til for alvor at tro på Kasper Asgreen. Hos Intermarché var Lorenzo Rota tæt på at vinde i 2022, men han er stadig en skygge af sig selv, og den bør være for svær for Mike Teunissen og Laurenz Rex . Det er en god finale for Rune Herregodts, men selvom han kørte en god enkeltstart, føler jeg mig ikke overbevist om, at han er tilbage. Hos Arkea er den nok for svær for ellers formstærke Jenthe Biermans og den ikke flyvende Luca Mozzato, mens Matis Louvel er for formsvag, mens DSM ikke rigtigt har noget at komme med. Hos Flanders kan særligt Kamiel Bonneu og Lars Craps, men også Elias Maris og Vincent Van Hemelen komme et stykke, mens det hos TDT nok er Axel Huens og måske Hartthijs de Vries, der kan komme længst. Hos Polti må det være Davide Bais og Javier Serrano, mens jeg ikke har den store tiltro til kontinentalholdene.

 

Feltet.dks vinderbud: Benoit Cosnefroy

Øvrige vinderkandidater: Mathias Vacek, Quinten Hermans

Outsidere: Alex Aranburu, Rasmus Tiller, Joe Blackmore, Aurelien Paret-Peintre, Søren Wærenskjold

Jokers: Jenno Berckmoes, Carlos Canal, Per Strand Hagenes, Gianni Vermeersch, Luca Van Boven, Jasper Stuyven, Jasper Philipsen, Emilien Jeanniere, Gonzalo Serrano, Thomas Gachignard, Matyas Kopecky, Rune Herregodts, Dries Van Gestel, Lorenzo Rota

 

Tidligere udgaver af etapen

Du kan gense Mathieu van der Poels sejr fra 2023 og Quinten Hermans’ sejr fra 2022 på en modificeret udgave af denne rundstrækning.

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

Benoit Cosnefroy
Mathias Vacek, Quinten Hermans
Alex Aranburu, Rasmus Tiller, Joe Blackmore, Aurelien Paret-Peintre, Søren Wærenskjold
Jenno Berckmoes, Carlos Canal, Per Strand Hagenes, Gianni Vermeersch, Luca Van Boven, Jasper Stuyven, Jasper Philipsen, Emilien Jeanniere, Gonzalo Serrano, Thomas Gachignard, Matyas Kopecky, Rune Herregodts, Dries Van Gestel, Lorenzo Rota
Laurenz Rex, Mike Teunissen, Jenthe Biermans, Kamiel Bonneu, Damien Touzé, Kasper Asgreen, Pier-André Coté, Pierre Gautherat, Ivan Romeo, Alec Segaert, Brent Van Moer, Lars Craps, Hartthijs de Vries, Axel Huens, Andreas Stokbro, Logan Currie, Luca Mozzato, Matis Louvel, Elia Maris, Vincent Van Hemelen, Davide Bais, Javier Serrano, Jonas Abrahamsen, Tom Van Asbroeck, Antony Turgis, Olav Kooij, Mick van Dijke, Martin Svrcek, Loic Vliegen, Louka Matthys, John Degenkolb, Eli Iserbyt, Michal Vanthourenhout
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Belgium Tour
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Bizkaikoloreak(2.NCUPJW) 20/07-21/07

Vuelta a Castilla y Leon(2.1) 23/07-24/07

Volta a Portugal em Bicic...(2.1) 24/07-04/08

Prueba Villafranca(1.1) 25/07

Czech Tour(2.1) 25/07-28/07

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Red Bull - BORA - hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger